Zakaj je nginx najboljši prijatelj WordPress gostovanja

V prejšnjem članku sem raziskal, zakaj je PHP7 pot za WordPress, v današnjem članku pa je na vrsti spletni strežnik.


Velik del dobre izkušnje gostovanja je, kako je konfiguriran sklad spletnega strežnika. Hitra ponudba je najpomembnejša za dobro delovanje WordPressa in odlično uporabniško izkušnjo. Že sem razpravljal, zakaj je PHP7 tako dober način za samodejno izboljšanje uspešnosti WordPress-a, kaj pa dejanski spletni strežnik?

Danes bom razložil: kaj je spletni strežnik, kateri so najbolj priljubljeni in zakaj je nginx tako prekleto dober!

Spletni strežnik

Eden najpomembnejših vidikov gostovanja je dejanski spletni strežnik. Spletni strežnik je odgovoren za zagotavljanje statične vsebine, kot je HTML, in pošiljanje odjemalcu (kar pomeni prav v vaš brskalnik). Torej bo spletni strežnik odgovoren tudi za obdelavo vseh informacij, ki prihajajo prek procesorja PHP, in pretvorbo v bite, ki potujejo po omrežju v vaš brskalnik. Splet spletnega strežnika deluje z model odjemalec / strežnik kjer spletni strežnik deluje kot strežnik (ponudnik vsebine) in odjemalec (vi), ki ga zahteva.

Najpogostejši spletni strežniki so Apache, IIS od Microsofta in seveda nginx.

Spletni strežnik je sposoben obdelati tako statične kot dinamične vsebine, ki jih stranki pošlje z nekaj malenkostnimi razlikami. Strežniški del se naloži v pomnilnik, kar se imenuje delavec postopek in je odgovoren za zagotavljanje zahtevane vsebine. Oba Apache & nginx obravnavata statično in dinamično vsebino. Medtem ko je Apache sposoben obvladovati oba v istem delovnem procesu, nginx ne, saj za to potrebuje zunanji procesor.

Zakaj sta Apache in nginx tako priljubljena? Enostaven odgovor je, ker so odprtokodni in brezplačni. Skupaj predstavljajo skoraj 50% vsega prometa na svetu, kar ni lahek podvig!

Kaj je Apache?

The Apač Strežnik HTTP je ustvaril Robert McCool leta 1995 in ga še vedno razvijajo v okviru Apache Software Foundation. Ta spletni strežnik je najbolj priljubljena izbira od leta 1996. Je zelo modularnega oblikovanja, na voljo je veliko dokumentacije in tako priljubljen, da je osnova za vse glavne nadzorne plošče spletnega gostovanja. Vključen je celo v cPanel, najbolj uporabljana nadzorna plošča na svetu.

Seveda je prilagodljiv, to je izgovor, da bo velika večina ljudi, ki ga uporabljajo, naletela na vprašanje, na splošno pa je to res. Je tudi zelo razširljiv in ker lahko dinamično nalaga module (nekaj, kar nginx še vedno deluje), ga je mogoče enostavno konfigurirati.

Apache je sposoben sam obdelati statične in dinamične vsebine v istem delavcu, tako da je popoln za svojo prilagodljivost, vendar (in vedno obstaja, vendar to počne na račun izvedba.

Apache je bil znan po tem, da je nekoliko počasen, vendar se ničesar ni približalo razkrivanju te resnice, ko je nginx postal priljubljen. Razlika v uspešnosti med njimi je nekaj takega ni mogoče spregledati. Samo zaradi tega zadeva večina večjih podjetij prehaja na nginx. Čeprav je Apache še vedno priljubljen, se bodo stvari v prihodnosti zagotovo spremenile, saj tehnologija napreduje in vse več programske opreme, ki je prej delala samo na apacheju, začne vključevati nginx.

Kaj pa Nginx?

Nginx prihaja od matere Rusije. Leta 2002 je programer Igor Sysoev začel delati na nginxu, saj je bil zelo zaskrbljen nad težavo C10K. Kaj? Preprosto povedano, optimizacija mrežne vtičnice obvladovanje večjega števila strank hkrati, kar je bila glavna pomanjkljivost Apache in pravi izziv sodobnega spleta. Začetna izdaja nginx je bila objavljena leta 2004 na podlagi arhitekture, ki temelji na dogodkih.

Niti sam Sysoev ni mogel videti, koliko uspeha bi imel nginx. Ogromne prednosti hitrosti pod nginx in nizka poraba virov so postale očitne s časom. Nginx ima čudovit način zagotavljanja statične vsebine, vendar ne prenese dinamična vsebina. To se je izkazalo tudi za korist, saj dinamična vsebina ni bila vezana na istega delavca in bi tako lahko delovala veliko hitreje.

Nginx je odličen pri zagotavljanju hitrejše vsebine na veliko večji količini povezav kot Apache in trenutno je izbira za gostovanje storitev, ki želijo ponuditi najboljše možne zmogljivosti. Zgodovinsko zasnovana arhitektura in asinhronost so glavne točke za njeno uspešnost.

Sprva je imel nginx eno glavno pomanjkljivost, to je dokumentacija. Začelo se je grobo, ker je programer rus, in način, kako je dokumentiral svoje funkcije. Ker pa je čas minil in vse več ljudi uporablja nginx, se je dokumentacija neizmerno izboljšala.

Druga pomanjkljivost nginx je v pomanjkanju modularne zasnove, kar pomeni ne more obdelati pravil v realnem času tako kot Apache ima datoteko .htaccess in tudi moduli ne morejo naložiti v realnem času. To je nekaj, kar nginx že dela, vendar bo še vedno potreboval čas, da doseže prilagodljivost Apache.

Kljub temu pa jih vrhunska zmogljivost hitro zasenči. To je že samo po sebi omogočilo, da je nginx postala priljubljena izbira za gostovanje, usmerjeno v uspešnost, in osnova za tako široko uporabljano storitev kot Para, vedno znova dokazujejo, da lahko v vseh pogledih dosega višji rezultat kot Apache.

Zakaj je Nginx najboljša izbira za gostovanje v WordPressu?

Obstaja več točk, v katerih je nginx veliko boljši od Apache za gostovanje mest WordPress. To bom poskušal povzeti na naslednji seznam.

Enostaven za namestitev

Nginx je popoln paket, za delovanje potrebuje zelo malo zunanjih modulov in velika večina časa, v Linuxu potrebuje le eno vrstico, da to omogoči.

apt-get namestite nginx

yum namestite nginx

Vse, kar potrebujete, da je nginx aktiven kot storitev. Ostalo je v konfiguraciji.

Lahko deluje kot proxy za Apache ali kateri koli drug spletni strežnik

Nginx lahko zagotovi takojšnjo povečanje zmogljivosti za katero koli konfiguracijo spletnega strežnika Apache, tako da deluje kot proxy, ne da bi na kakršen koli način vplival na delovanje strežnika..

Lahko deluje neposredno z mikro predpomnilnikom ali celo fastcgi predpomnilnikom

Nginx je odličen po zaslugi vgrajenega mikro predpomnilnika in lahko deluje celo s predpomnilnikom fastcgi, da pospeši delovanje za faktor 10. Nginx lahko prav tako zagotavlja izjemno povečanje učinkovitosti pri delu s predpomnilnikom fastcgi in ne bo potreboval niti zunanjega predpomnilni mehanizem, kot je memcache.

Neverjetno hitro je za prikazovanje vsebine

Nginx se hitro ukvarja s statičnimi vsebinami in jih je zelo enostavno konfigurirati za takšne namene. Ena vrstica kode lahko omogoči dostop do najpogostejših datotek, kot je statična vsebina, in izboljša njeno delovanje. Če veste, kako konfigurirati HttpProxyModule, lahko celo dosežete enako raven zmogljivosti za dinamične vsebine, ne da bi to vplivalo na funkcionalnost spletnega strežnika.

Skoraj 4-krat več sočasnih povezav kot Apache

Če razmišljate o gostovanju zelo velikega povpraševanja po spletu s tisočimi obiski na dan, bi bilo dobro, da veste, da lahko nginx obdeluje kar štirikrat več sočasnih povezav kot Apache, kar pomeni dve stvari:

  • Na splošno bo vaše spletno mesto hitrejše
  • Za to boste potrebovali manj sredstev kot Apache.

To je posledica naravnanosti dogodkov nginx in odgovarja za naslednjo korist.

Zelo lahka

Nginx je tako dobro izdelan, da je neverjetno lahek glede virov. To pomeni, da bo uporabljal manj časa CPU-ja obdelati vsako zahtevo za povezavo in to storiti z uporabo veliko manj pomnilnika. Tako boste lahko gostili večja spletna mesta z istim strežnikom, ki prej v Apacheju niso mogli.

Skrivnost njenega uspeha je v samem motorju. Nginx deluje kot spletni strežnik, ki sproži dogodek, kar pomeni, da bo prisluhnil delavcu “dogodke” in se odzval samo, ko bo potrebno. The na zahtevo argument znotraj nginx omogoča, da storitev sproži in odstrani poslušalce na zahtevo. To pomaga zmanjšati porabo pomnilnika in povečati učinkovitost. Apache je poskušal vključiti način dogodka v delavca mpm-dogodek, vendar ni uspel mizerno uskladiti hitrost nginx, ker Apache ni bil zasnovan kot spletno strežnik, ki temelji na dogodkih.

Lahko naloži ravnotežje

Nginx je mogoče konfigurirati za ravnotežje obremenitve, zato še bolj poveča hitrost sočasnih povezav s porazdelitvijo obremenitve med več strežnikov, kar je idealno za projekte z zelo veliko obremenitvijo sočasnih povezav.

Kaj to vse pomeni?

Pomeni, da je nginx idealno za WordPress na skoraj vse načine. Pomeni, da boste koristi od tega izkoristili skoraj takoj po izvedbi. Če ste sistemski skrbnik, je namestitev nginx brez omejitve. Če želite nasprotno zasnovati projekt ali gostovati na svojem spletnem mestu in ga želite gostiti drugje, so resnično velike možnosti, da če gostitelj uporablja nginx, bo deloval hitreje.

Visoko kakovostne gostovalne družbe, kot sta WP Engine in Flywheel, že delujejo na nginxu. Če pa boste šli z drugim gostiteljskim podjetjem, raziščite ali vprašajte tehnično podporo, če splet spletnega strežnika vključuje nginx. Zagotavljam vam lahko, da bo storitev, če je kakovostna, vključila nginx v del dela.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map