Ali je Akismet še vedno najboljši vtičnik za neželeno pošto za WordPress?

Primerjava vtičnikov AntiSpam WordPress

Pošiljatelji neželene pošte (človeški in avtomatizirani) imajo WordPress radi toliko, kot jo imajo blogerji, tako da je treba reči, da potrebujete zaviralca neželene pošte, podcenjevanje. Akismet je že dolgo kraljeval kot najboljši preprečevalec neželene pošte za WordPress, vendar je ta vtičnik še vedno najboljši kandidat za področje storitev preprečevanja neželene pošte?


Prav to se bomo odločili v tej objavi, če bomo primerjali Akismet z njegovimi tekmeci in videli, če se bo zložil, in na koncu izpadel na vrhu. Potopimo se noter!

Akismet: Blokiranje dolgega komentarja Spam Blocker

Nihče ne mara prejemanja neželenih e-poštnih sporočil ali branja neželenih komentarjev na spletu. Vsi vemo, da je neželena pošta nadloga, toda ali je nadloga z njo zadosten razlog, da jo blokira? Moramo res blokirati neželeno pošto na naših spletnih mestih?

Preprost odgovor je poudarjen „Da!“, In to ne samo zato, ker draži neželena pošta. Če na primer hekerji ustvarijo nove uporabniške račune na vašem spletnem mestu in dodajo nezaželene hiperpovezave na svoje spletno mesto, vas lahko Google kaznuje. Komentar nezaželena pošta spada tudi v to kategorijo. Če je vaše spletno mesto indeksirano in ugotovi, da ima neželeno pošto, je mogoče oceniti negativno, negativna ocena vašega spletnega mesta pa lahko povzroči, da je odstranjeno iz Googlovih rezultatov iskanja.

Da bi bilo vaše spletno mesto dostopno, je preprosto dobra praksa vašega spletnega mesta in odpravljanje morebitnih zlonamernih napadov. Tu se začnejo pojavljati zaviralci neželene pošte, kot je Akismet.

Akismet je bil prvič predstavljen leta 2005 s strani proizvajalcev WordPressa. Ko je aktiviran, filtrira neželeno pošto s spletnega mesta na podlagi informacij, zbranih z vseh spletnih mest, na katerih je vtičnik aktiviran. Neželena pošta se filtrira iz kontaktnih obrazcev in oddelkov za komentarje.

Kako namestiti in konfigurirati vtičnik Akismet

Na srečo je Akismet zelo enostaven za namestitev in uporabo. Akismet je na voljo z uporabo freemium modela določanja cen, zato je sam vtičnik brezplačen za prenos in uporabo z možnostjo nadgradnje na premijski načrt za dodatne funkcije. V vsakem primeru boste za začetek morali najprej namestiti vtičnik.

Namestite Akismet

Preprosto se prijavite v namestitev WordPress-a in se pomaknite do Vtičniki> Dodaj novo. Akismet naj bo eden prvih priporočenih vtičnikov, samo kliknite na Namestiti zdaj in potem Aktivirajte gumb.

Nastavite račun Akismet

Ko je vtičnik aktiven, se na vrhu zaslona prikaže obvestilna vrstica Nastavite svoj račun Akismet. Za začetek kliknite na velik modri gumb.

Prijavite se v Akismet z računom WordPress.com

To vas bo pripeljalo do glavnega Akismet spletnega mesta, na katerem boste pozvani, da se prijavite z računom WordPress.com (ali ustvarite nov račun, če ga nimate). Nato boste po odobritvi Akismet-a imeli možnost izbrati načrt:

 • Akismet Basic, brezplačno: Vključuje zaščito pred neželeno vsebino komentarjev za vaše osebno spletno mesto z WordPressom
 • Akismet Plus, 5 USD / mesec: Zaščita pred neželeno pošto in napredna statistika, podpora za komercialna spletna mesta (kot je vaše podjetje) in prednostna podpora
 • Akismet Enterprise, 50 USD / mesec: Enake odlične lastnosti kot Plus, vendar za velika spletna mesta z veliko prometa.

Ključ API Akismet

Ko izberete načrt, boste odšli do potrditvenega zaslona s svojim lastnim ključem Akismet API.

Povežite Akismet API

Kopirajte ta 12-mestni ključ, vrnite se na nadzorno ploščo WordPress in ga prilepite, da končate povezavo računa Akismet s spletnim mestom.

Akismet filtriranje neželene pošte

Zadnji korak je izbira stopnje strogosti za filtriranje neželene pošte. Akismet lahko pustite na privzeti nastavitvi, da samodejno doda vprašljive komentarje v mapo z neželeno pošto ali pa povečate dovoljenja, da lahko Akismet izbriše sporočila za vas.

Spremljanje neželene pošte z Akismetom

Z nameščenim Akismetom bo vtičnik samodejno začel filtrirati komentarje NSFW. Z osnovnim načrtom si lahko ogledate standardne statistike neželene vsebine, če pa ste nadgradili na načrt Plus ali Enterprise, boste imeli dostop do bolj koristnih statističnih podatkov o spletnem mestu.

Statistika spletnega mesta Akismet: Graf

Akismet: Dnevni, mesečni in zgodovinski podatki (odvisno od vašega načrta)

Statistika spletnega mesta Akismet: Tabela

Akismet: Podrobnosti o mesečnih statistikah

Preprosto se prijavite v svoj račun Akismet in kliknite na razdelek Aktivna spletna mesta. Tu lahko za ogled posameznih statističnih podatkov kliknete vsako spletno mesto, ki ste ga povezali z računom Akismet.

Statistični podatki omogočajo enostaven način za prepoznavanje problematičnih IP-jev, ki jim lahko preprečite dostop do spletnega mesta WordPress pod Nastavitve> Razprava> Komentarji na črni seznam. Te podatke pa lahko uporabite tudi za spremljanje redne ravni neželene pošte, tako da lahko od milj stran opazite napad neželene pošte in ukrepate, preden se vaše spletno mesto (potencialno) zruši..

Akismet v primerjavi z najboljšimi vtičniki za preprečevanje neželene pošte WordPress

akismet anti-spam vtičnik

Spletna storitev Akismet lastnikom spletnih mest onemogoča, da bi sami moderirali neželene komentarje. Toda nekateri lastniki spletnih strani so poročali o lažnih pozitivnih navedbah – kar pomeni, da so neželeni komentarji blokirani skupaj z neželeno pošto (čeprav je lažne pozitivne rezultate mogoče preveriti s podrobnimi vpogledi v podatke, ki so na voljo v statistiki spletnega mesta za uporabnike Plus in Enterprise).

Če ste na ograji glede tega, ali želite aktivirati Akismet ali ne, obstajajo dodatki, ki trdijo, da bodo morali storiti protipožarne storitve še korak dlje. Tu je nekaj vtičnikov antispam WordPress, ki ponujajo dodatne funkcije za preprečevanje neželene pošte, ki bi lahko bolje služile vašim potrebam.

Ustavite preprečevanje neželene pošte

ustavite neželeno pošto

Ta vtičnik uporablja eno od treh konfiguracij captcha, da potrdi, ali je zavrnjen poskus prijave ali komentar dejansko predložil človek, ki ni spam. Poroča se, da dobro sodeluje z Gravity Forms. Ustavite neželeno pošto ščiti vaše spletno mesto pred:

 • Sledenje neželene pošte
 • Kontaktni obrazec neželena pošta
 • Komentirajte neželeno pošto
 • Registracijska neželena pošta
 • Poskusi prijave

Poročalo se je o nekaj opozorilih. Včasih se veljavni uporabniki ne morejo prijaviti v svojo bazo podatkov WordPress. Prav tako ta vtičnik ne bo deloval na proxy strežniku ali pri gostiteljskem podjetju, ki ne uporablja funkcij PHP.

Anti-Spam s strani CleanTalk

Cleantalk zaščita pred neželeno pošto

Anti-Spam s strani CleanTalk je zaviralec neželene vsebine v oblaku. Vtičnik je brezplačen, vendar njegova storitev v oblaku CleanTalk zahteva plačan račun. Po 7-dnevnem brezplačnem preskusu se lahko odločite, ali želite nadaljevati s to storitvijo.

Poleg blokiranja komentarjev, registracije, obrazca za stike in nezaželene pošte po elektronski pošti Anti-Spam by CleanTalk vaše spletno mesto ščiti tudi pred neželeno pošto:

 • Rezervacije
 • Naročila
 • Gradniki
 • Naročnine
 • Vtičniki za novice

Ta vtičnik lahko analizira več vidikov vašega spletnega mesta, ne da bi vaše spletno mesto upočasnil, ker namesto strežnikov uporablja oblak. Ne vsebuje samo e-poštnih naslovov na črnih seznamih, temveč tudi domene in IP naslove, povezane z neželeno pošto. Obstaja dodatna funkcija požarnega zidu, ki preprečuje dostopam neželene pošte do vašega spletnega strežnika, tako da jih pošlje na prazno stran.

Varnostni ščit in požarni zid

Varnostni ščit in požarni zid

Varnostni ščit in požarni zid blokira komentiranje neželene pošte in ponuja varnost spletnega mesta pred zlonamernimi naslovi IP. Ta vtičnik skriva vašo prijavno stran in trdi, da blokira vse komentarje neželene pošte, hkrati pa preprečuje človeške komentarje neželene pošte. Zlonamerni poskusi prijave se odvrnejo z dvofaktorno odobritvijo.

Čeprav je požarni zid mogoče onemogočiti, je ta vtičnik v prvi vrsti zasnovan za zaščito vašega spletnega mesta. Neželeni naslovi IP so samodejno na črnem seznamu in napadi grobe sile so blokirani. Vse funkcije vtičnika so popolnoma dostopne brezplačno.

Kateri vtičnik za neželeno pošto je najboljši za vas?

Blokatorji neželene vsebine preprečujejo, da bi vaše spletno mesto negativno ocenili iskalniki. Prav tako odstranjujejo glavobol moderiranja neželenih komentarjev in prestrezujejo ustvarjanje neželenih novih uporabniških računov na vašem spletnem mestu.

Toda ostaja vprašanje, kako ugotoviti, kateri vtičnik za preprečevanje neželene pošte je najboljši za vaše spletno mesto? Tu je nekaj vprašanj, ki si jih lahko zastavite, da ugotovite, kateri vtičnik je najboljši za vaše potrebe:

 1. Ali je ta vtičnik združljiv z drugimi vtičniki, ki so aktivni na vašem spletnem mestu?
 2. Ali potrebujete samo storitve blokiranja neželene pošte ali bolj vključujočega zaviralca neželene pošte?
 3. Iščete popolnoma predstavljen brezplačni vtičnik ali tistega, ki ima izboljšane funkcije z naročnino na načrt?
 4. Vas zanima sistem v oblaku ali spletni strežnik?
 5. Ali poleg blokiranja neželene pošte iščete varnost spletnega mesta?
 6. Bi bili vaši bralci nad komentarjem nadleženi, če izpolnite kodo captcha?

Odgovori na ta vprašanja vam lahko pomagajo ugotoviti, katere funkcije za zaščito pred neželeno pošto in / ali spletno stranjo bi lahko najbolje delovale.

Toda tudi po izbiri je prilagodljivost nujna. Včasih vtičniki med seboj ne delujejo dobro. Morali boste preizkusiti svoj najprimernejši vtičnik za preprečevanje neželene pošte, da ugotovite, ali deluje dobro s že obstoječimi vtičniki.

Zaključek

Pri delovanju spletnega mesta je ključni vtičnik za aktiviranje zaviralca neželene pošte. Brez vtičnika za preprečevanje neželene pošte bi lahko vaše spletno mesto prehiteli zlonamerni napadi, zaradi česar se bo uvrstitev na vašo spletno stran poslabšala in po vsej verjetnosti postala neopazna, dokler ne opravite potrebnih posodobitev.

Potrebujete zaviralce neželene pošte, a je Akismet najboljša možnost za vas? Če želite odgovoriti na to vprašanje, morate presoditi edinstvene potrebe vašega spletnega mesta in potem, ne da bi risali predpostavke, lahko uporabite naše primerjave zgoraj, da izberete pravo možnost za vas (čeprav menimo, da bi moral biti Akismet resnično vaša prva izbira).

Kako na spletnem mestu WordPress blokirate neželeno pošto? Je Akismet še vedno vaša rešitev za preprečevanje neželene pošte? Vabljeni, da delite svoje misli in / ali dodatke na ta seznam v spodnjem razdelku s komentarji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map