Analitika toplotne karte miške za pregled WordPressa

Analitika toplotne karte miške za pregled WordPressa

Analiza toplotnih kart je znanstveni pristop k optimizaciji menjalnih tečajev za vašo spletno trgovino ali spletno mesto. To je na podlagi podatkov podprto merjenje učinkovitosti vaših ciljnih strani, kontaktnih obrazcev in nakupov tokov. Mouseflow je freemium toplotni zemljevid, orodje za predvajanje in snemanje seje. V tem članku bomo pregledali Mouseflow tako, da ga bomo integrirali z najljubšim CMS orodjem – WordPress.


Kaj je toplotna karta?

Za tiste, ki ste seznanjeni z analizo toplotnega zemljevida, tukaj je preprost korak.

Toplotne slike so vizualna predstavitev najbolj aktivnih področij vašega spletnega mesta. Območje, na katerega so najbolj kliknili (na primer Začni tukaj točka menija bloga), bi se v toplotnem zemljevidu pojavila rdeča.

Toplotne karte v iskalnikih

toplotni zemljevidi iskalnika

Razvoj toplotnih kart v 10 letih, vir: Dva oktoberja

Vzemimo primer toplotne karte v iskalniku.

V Googlu (ali katerem koli iskalniku za to zadevo) so prvi trije rezultati iskanja najbolj klikane povezave. Posledično je ta regija v toplotnem zemljevidu prikazana z rdečo barvo, saj je “najbolj aktivno” ali “vroče” območje v toplotnem zemljevidu. Povezave, ki sledijo (tj. Peta, šesta itd.), Zmanjšujejo število klikov in imajo v toplotnem zemljevidu “hladnejše” barve (oranžna do rumena do zelena do modra)..

Zgornji posnetek zaslona predstavlja prikaz razvoja toplotnih map v desetih letih. Leta 2005 so ga imenovali “sveti trikotnik”, kar je pomenilo, da je prvih nekaj črk prvih dveh povezav ukazovalo večino pozornosti iskalca.

Deset let navzdol smo usposobili svoje oči za skeniranje prvih nekaj besed v zgornjih 5-6 povezav. Tako dobimo toplotno karto v obliki pravokotnika, ki jo vidimo na desni strani zaslona.

Kaj je snemanje in predvajanje seje?

Toplotne slike nam omogočajo dober pregled najbolj aktivnih ali najbolj klikanih regij spletnega mesta. Ali ne bi bilo kul dejansko videti kako je obiskovalec sodeloval z vašim spletnim mestom?

Gibanje miške je močan pokazatelj kje pozornost obiskovalca je na spletni strani.

Snemanje seje je popolna rešitev. A sejo je v bistvu celotna dejavnost, ki jo obiskovalec opravi v enem samem obisku. To vključuje čas, od katerega se je spletno mesto naložilo, do trenutka, ko je bil zavihek (ali okno) zaprt. Mouseflow zapisi posamezne seje obiskovalcev vašega spletnega mesta in vam omogoča, da jih predvajate kadar koli iz svojega brskalnika.

Predvajanje posnete seje se pokliče Replay seje. To je pravzaprav videoposnetek celotne interakcije obiskovalca s spletnim mestom. Sem spadajo vtipkane informacije (gesla so vedno skrita), interakcije obrazca, kliki in vse druge dejavnosti.

Prednosti snemanja in predvajanja seje

Snemanje in predvajanje seje je nepogrešljivo orodje pri testiranju interakcije uporabnikov, testiranju A / B in testiranju uporabnosti – vse skupaj z uporabniki v živo.

Vzemimo primer strani za prenos e-knjige. To je klasičen uporabni primer pri proizvodnji generacij, kjer uporabniku nekaj (v tem primeru e-knjigo) daš v zameno za njegov e-poštni naslov in dovoljenje za pošiljanje e-poštnih sporočil. Posnetek seje bi pokazal kako vaši uporabniki sodelujejo z obrazcem, koliko ljudi dejansko izpolni obrazec, število polj, ki jih uporabnik izpolni, preden se spustijo itd..

Obstaja na tone drugih primerov uporabe, pri katerih se za optimizacijo hitrosti pretvorbe uporabljajo snemanja, ponovna predvajanja in toplotne karte. V tem pregledu bomo zajeli pet najboljših funkcij, ki jih ponuja Mouseflow:

 1. Toplotne karte
 2. Snemanje seje
 3. Predvajanje seje
 4. Oblika snemanja seje
 5. Zbiranje povratnih informacij

Vsako temo bomo podrobno obravnavali v naslednjih razdelkih.

Nadzorna plošča Mouseflow

nadzorna plošča analitike toplotnih kart miške

Pogled ptičje perspektive na nadzorno ploščo Mouseflow

Nadzorna plošča Mouseflow vam omogoča ptičje videnje zadnjih posnetkov sej in vaših priljubljenih toplotnih kart. Grafikon predstavlja število zabeleženih sej in je sorazmeren prometu, ki ga dobi vaše spletno mesto.

Toplotne karte

Analitika toplotnih kart Mouseflow podpira pet različnih dimenzij, vključno s toplotno karto za klike, toplotni zemljevid gibanja, toplotni zemljevid in geografski toplotni zemljevid. Ocenili bomo eno stran, ki vsebuje kontaktni obrazec, in jo preizkusili v vsaki od petih vrst toplotnega zemljevida.

Kliknite Heatmaps

Toplotni zemljevid klikov predstavlja regije, ki prejmejo največ klikov. Vsaka stran bo imela svojo edinstveno predstavitev toplotnega zemljevida. Na primer, na strani, ki vsebuje kontaktni obrazec, je Pošlji gumb bi registriral največje število klikov.

kliknite

Posnetek zaslona Heatmap-a za klik v WordPressu, ustvarjen z uporabo miške

To je posnetek zaslona toplotnega zemljevida o kliku predstavitvenega spletnega mesta, ki sem ga izdelal za to vadnico. Ker sem kontaktni obrazec poslal samo trikrat, v njem registriramo tri klike. Tri je zelo majhna številka, ki jo je treba upoštevati v toplotnem zemljevidu, zato je označena z modro barvo.

Gibanje toplotni zemljevid

gibalni toplotni zemljevid v toku miške za wordpress

Posnetek zaslona gibljivega zemljevida v WordPressu, ustvarjen z uporabo miške

Toplotni zemljevid gibanja predstavlja regije spletnega mesta z največjim gibanjem. Na posnetku zaslona boste opazili modre zaplate, ki predstavljajo majhno aktivnost.

Pozorni toplotni zemljevid

Pozorni toplotni zemljevid je zanimiva metrika. Predstavlja območja, na katerih porabijo uporabniki najdaljši čas.

Vzemimo ta posnetek zaslona za razlago.

Pozorni toplotni zemljevid v toku miške za wordpress

Posnetek zaslona Heatmapa pozornosti v WordPressu, ustvarjenega z uporabo miške

Regija v zeleni barvi ima v povprečju 10,2 sekunde, medtem ko imajo regije rdeče barve povprečno čas 21 sekund. To kaže, da obiskovalci spletnega mesta porabijo velik del svojega časa na mestu v rdeči regiji. V našem primeru je to kontaktni obrazec.

Kako uporabiti toplotne karte pozornosti za izboljšanje kopiranja prodajnih strani?

Pozorni toplotni zemljevid je lahko odlično orodje za merjenje kje vaši obiskovalci preživijo večino svojega časa. Če pišete dolgo prodajno stran, želite, da vaši bralci stranjo dejansko preberejo od zgoraj (tam preživijo večino časa), sledijo pričevanja in kliknejo na Kupi zdaj gumb.

Zato bi v idealnem primeru moral biti zgornji del vaše prodajne strani rdeča, v toplotnem zemljevidu pozornosti.

Če so vaši obiskovalci ne Če preberete prvih nekaj vrstic vaše prodajne strani, je to jasen pokazatelj, da morata vaša skala in kopiranje delovati.

Pomaknite se toplotni zemljevid

Toplotni zemljevid drsenja predstavlja najbolj drseče regije na vašem spletnem mestu. Obiskovalci vaše spletne strani se ponavadi hitro pomaknejo po glavi navzdol in dosežejo delček, kjer je vsebina.

Toplotni zemljevid drsnika dopolnjuje pozornost. Ko je pozornost velika, je drsenje nizko. Veste, da je nekdo preskakoval vašo kopijo, ko na toplotnem zemljevidu za pomikanje vidite rdečo regijo. Rumena do zelena območja v toplotnem zemljevidu za pomikanje označujejo koščke v vaši kopiji, ki se jim obiskovalci zdijo zanimivi ali uporabni. Če je pravilno uporabljen, je toplotni zemljevid drsenja lahko odlično orodje za izboljšanje kopije vaše ciljne strani.

pomaknite se toplotni zemljevid v toku miške za wordpress

Posnetek zaslona Scroll Heatmapa v WordPressu, ustvarjenega z uporabo miške

Vendar pa sem v našem vadnici povsod brskal, zato je vse označeno z rdečo. Opazili boste, da je območje podnožja modre barve, kar kaže na minimalno aktivnost drsenja.

Koliko sej naj posnamem?

Mouseflow vam omogoča izbiro, koliko sej je posnetih izven prometa. Na primer, če je vaš vnos ⅓, se zabeleži vsak od vsake tri seje obiskovalca. Z drugimi besedami, 30% seje vašega prometa bi bilo posneto.

To je pomembno pri načrtovanju uporabe. Vsaka posneta seja je dobropis. Glede na načrt, ki ga kupite, bi morali prilagoditi odstotek zabeleženega prometa glede na celoten promet.

Preprost način za oceno te številke je iskanje svojega poročila o prometu v storitvi Google Analytics. Če na primer dobite 1000 edinstvenih obiskov na mesec in želite posneti, recimo 500 sej, potem bi Mouseflow konfigurirali tako, da beleži enega od vsakih dveh obiskovalcev, to je 50% prometa.

Geografski toplotni zemljevid

geo toplotni zemljevid v toku miške za wordpress

Posnetek zaslona Geo Heatmapa v WordPressu, ustvarjen z uporabo miške

Geografski toplotni zemljevid poudarja države, iz katerih prihaja večina vaših obiskovalcev. Ti podatki so na voljo v večini analitičnih programov, kot sta Google Analytics ali Kissmetrics. Zgornji posnetek zaslona je z demo strani, zato je poudarjena le Indija.

Tokovi

tok za prenos lijaka v toku miške za wordpress

Primer toka za prenos e-knjige v programu WordPress, ki ga je ustvaril Mouseflow

Tok je niz korakov, ki jih obiskovalec opravi, da izpolni ukrepanje na vašem spletnem mestu.

Recimo, da želite, da obiskovalci v zameno za svoj e-poštni naslov prenesejo kopijo najnovejše e-knjige. To je klasična kampanja za generiranje svinca, ki ji pomaga prenos e-knjige.

The ukrepanje želite, da se obiskovalci dokončajo, naloži knjigo. To dejanje ima eno ali več koraki vpleten.

Da bodo stvari preproste, razmislimo o dveh korakih (ali straneh) tega dejanja.

 1. Na prvi strani je obiskovalec prebral o ponudbi in vnesel e-poštni naslov.
 2. Druga stran je potrditvena stran, kjer obiskovalec vidi datoteke za prenos / gumbe za PDF.

Torej tok za prenos e-knjige vsebuje dva koraka, kot prikazuje spodnji posnetek.

tok za prenos e-knjige v toku miške za WordPress - namestitev

Ustvarjanje novega toka za prenos e-knjige v WordPress s pomočjo miške

Mouseflow meri stopnjo osipa na vsaki stopnji lijaka. V našem primeru nismo prenesli e-knjige in smo po ogledu prve (ciljne) strani zapustili spletno mesto.

tok za prenos e-knjige v toku miške za wordpress - menjalni tečaj

Stopnja konverzije toka za prenos e-knjige v Mouseflow

Ta posnetek zaslona nam pove, da je ciljna stran sprejela 5 obiskovalcev, nobeden od njih pa ni prispel na potrditveno stran.

Kako optimizirati stopnjo konverzije s tokovi v miškem toku?

Tokovi vam omogočajo, da spremljate, kako se obiskovalci obnašajo na vašem spletnem mestu. Izjemno so uporabni pri odkrivanju puščajočih območij v lijaku za pretvorbo. Ko prepoznate puščajočo stran, poznate področje svoje težave. Nato lahko optimizirate kopijo strani (ali jo v nekaterih primerih celotno stran odstranite) in preverite, ali se znižanje stopenj.

Obrazci

kako slediti obrazcu v wordpressu z miškinim tokom

Sledenje obrazcem v WordPressu z uporabo miške

Mouseflow vam omogoča, da v WordPressu spremljate, kako obiskovalci komunicirajo z vašimi obrazci. To je še posebej koristno pri B2B ustvarjanju svinca in vsebinskem trženju, kjer so stroški na potencialno višji v primerjavi s spletno stranjo / izdelkom B2C.

Upoštevajmo to WPExplorer testni obrazec ki sem jo ustvaril za to vadnico.

segmentacija obrazca v wordpressu miške

Segmentacija polj v gosenici v Mouseflow

Ta posnetek zaslona nam pove, da sta bila dva obrazca na strani obrazca in v polju za e-poštni naslov porabljen največ časa. Opozorili boste tudi, da je stopnja konverzije 0%, saj po izpolnjevanju obrazca dejansko nisem predložil obrazca.

Kako izboljšati stopnjo izpolnjevanja obrazca s pomočjo miške?

Z uporabo miškega toka boste lahko ugotovili polja z veliko podatkov, ki so v obrazcu, in izmerili čas, potreben za izpolnitev običajnega obrazca. Če je število polj v obrazcu previsoko ali še huje, nepomembno, boste morda opazili, da se obiskovalci na teh obrazcih v obrazcu spustijo. Z Mouseflowom boste lahko prepoznali ta polja in jih optimizirali okoli njih, da boste na koncu povečali stopnjo izpolnjevanja obrazca.

Kako slediti obrazec v WordPressu z uporabo miške?

Sledenje obrazcu v WordPressu z uporabo Mouseflow vključuje nekaj korakov:

 1. Najprej namestite obrazec v WordPress in kopirajte URL
 2. Odprite stran Obrazci na nadzorni plošči Mouseflow in kliknite Nov obrazec.
 3. Prilepite URL, ki ste ga kopirali v 1. koraku.
 4. Mouseflow bo samodejno prepoznal obrazec s strani, skupaj z vsemi polji.
 5. Vsakemu polju v obrazcu lahko dodelite ime, tako da ga je lažje slediti.
 6. Za konec pritisnite tipko Ustvari obrazec, da začnete slediti interakcijam obrazca.

Povratne informacije

Mouseflow vam omogoča ustvarjanje čudovitih nevsiljivih kampanj za povratne informacije za obiskovalce vašega spletnega mesta. Navsezadnje je poslušanje vaših bralcev / strank kratek način izboljšanja vaše spletne strani.

Evo, kako izgleda tipična kampanja za povratne informacije:

povratna kampanja v wordpressu

Povratne kampanje v programu WordPress, ustvarjene z uporabo miške

Ko izpolnite anketo, je to potrditvena stran.

povratna kampanja v wordpressu

Stran za potrditev / zahvalo za kampanjo povratnih informacij

Kako ustvariti povratno kampanjo v WordPressu z uporabo miške?

Zdaj pa si oglejmo, kako lahko ustvarite kampanjo za povratne informacije v Mouseflowu.

Prijavite se na nadzorno ploščo Mouseflow in kliknite na Povratne informacije v levem meniju in kliknite na Dodaj novo oglaševalsko akcijo.

Ustvarjanje nove povratne kampanje v miškem toku

Lahko dodate toliko vprašanj, kolikor jih potrebujete, z najmanj enim vprašanjem. Možnosti odgovorov vključujejo več možnosti izbire, besedilni odstavek (majhen / velik) ali neto promocijsko oceno.

Na desni strani si lahko ogledate predogled vprašanj in možnosti odgovorov.

Končno določite vsebino strani o uspehu in kliknete na Naslednji.

Sprožilci v kampanji za povratne informacije

Sprožilci določite, kdaj in kje se prikazuje vsaka povratna informacija. Mouseflow ponuja številne možnosti za določitev sprožilcev. Na primer na zgornjem posnetku zaslona:

 1. Kampanja za povratne informacije se bo naložila takoj, ko se stran naloži.
 2. Naložil bi se vsem obiskovalcem, ne glede na to, ali so registrirani ali drugi segmentirani uporabniki.
 3. Kampanja se naloži na vseh straneh (čeprav je dobro, da je ne prikažete na strani za prijavo!)
 4. Pomembna možnost – obrazec kampanje se prikaže samo enkrat na uporabnika.

Ko določite sprožilce, kliknite Naslednji nadaljevati.

Kill stikalo za povratno kampanjo v miškinem toku

Končno lahko izberete, da akcijo aktivirate takoj po ustvarjanju.

Vendar je dobro, da najprej preizkusite oglaševalsko akcijo na spletnem mestu v živo, tako da jo omejite na neindeksirano ali najmanj priljubljeno stran in preverite, ali so podatki zbrani pravilno. Ko preverite, ali oglaševalska akcija deluje, jo lahko umestite po celotnem spletnem mestu.

Kaj mi je všeč pri Mouseflowu

Intuitivni vmesnik Mouseflow in več možnosti sledenja je odličen začetek za analitiko toplotnih kart.

Freemium Model

določanje cen za miške

Model določanja cen z miško

Mouseflow deluje na brezplačnem modelu, vsak mesec vam zagotavlja 200 brezplačnih kreditov.

Vsak kredit je enakovreden eni posneti seji. Vendar pa se krediti omejijo na 200 na mesec, kar pomeni, da če jih niste porabili, jih izgubite.

Podobno kot MailChimp (moj najljubši ponudnik e-poštnih storitev), mi Mouseflow ponuja prožnost, da preizkusim storitev, preden se zavežem. Tudi v primerjavi z drugimi analitičnimi storitvami toplotnih map ima Mouseflow precej konkurenčno cenovno strategijo.

Vgrajena združljivost WordPress-a

vtičnik wordpress wordpress

Nadzorna plošča vtičnika Mouseflow v WordPressu

Mouseflow podpira integracije z več orodji (več o tem kasneje), vključno z WordPressom. Če želite začeti slediti svojemu mestu WordPress z Mouseflow, preprosto prenesite Mouseflow za WordPress vtičnik in ga aktivirajte.

V levi vrstici na nadzorni plošči WordPress se mora pojaviti nov vnos z imenom Mouseflow.

dodajanje kode za sledenje spletnega mesta v toku miške v wordpressu

V WordPress vstavimo kodo za sledenje Mouseflowa

Kliknite na Sledilna koda za vstavljanje sledilne kode na vaše WordPress spletno mesto. Podatke o sledilni kodi spletnega mesta najdete v računu Mouseflow pod Nastavitve.

nastavitve spletnega mesta v toku miške za wordpress

Podatki o spletnem mestu v Mouseflow

Ko končate, bo Mouseflow začel snemati vaše seje na vašem mestu WordPress.

Druge kul stvari

Mouseflow je nov postopek vkrcanja

Všeč mi je nov uporabniški postopek na krovu Mouseflow, ki me je seznanil z vsemi različnimi možnostmi na nadzorni plošči. V manj kot 10 minutah sem bil pripravljen in tekel, ne da bi se skliceval na bazo znanja. Imajo tudi nekaj kul video posnetkov treninga, lepo urejenih v šestih kategorijah.

Integracija tretjih oseb 

Mouseflow se integrira z več kot tridesetimi programsko opremo drugih proizvajalcev

Mouseflow podpira več integracij drugih proizvajalcev, od CMS do programske opreme za trženje do napredne programske opreme za upravljanje oznak. V času pisanja Mouseflow podpira 30 izvornih integracij, razvrščenih v šest glavnih kategorij:

 1. Sistemi za upravljanje vsebin: Razen z WordPressom se Mouseflow združuje s spletnimi mesti Joomla, Drupal, Blogger in dobrimi ol HTML5. Vključuje se tudi s priljubljenimi ustvarjalci spletnih mest, kot sta Squarespace in Weebly. Wix je še namenjen integraciji.
 2. E-trgovina: Mouseflow se združuje z vodilno programsko opremo za e-trgovino z odprto kodo, kot so Prestashop, Magento, 3dcart in priljubljenimi plačljivimi rešitvami, kot je Shopify.
 3. Google Analytics: Podatke Mouseflowa lahko integrirate s priljubljeno programsko opremo za analitiko, kot so Google Analytics, Adobe Analytics, in s specializiranimi, kot so Kissmetrics in Coremetrics.
 4. Trženje: Mouseflow podpira vodilno marketinško programsko opremo, kot so Hubspot, Instapage, Unbounce, Optimizely in drugi.
 5. Storitev za stranke: Uporabna podpora strankam v realnem času je temelj uspešnega poslovanja in njegove dolgoročne stabilnosti. Mouseflow se integrira tudi z vodilno programsko opremo za podporo in pomoč uporabnikom, kot so Zendesk, Olark, Freshdesk in Zopim.
 6. Upravljanje oznak: Atribucija je ključna za merjenje vaših tržnih prizadevanj in donosnosti naložbe. Obstajajo napredne programske opreme za upravljanje oznak, kot sta Segment.io in Google Tag Manager. Mouseflow se izvorno združuje s temi, skupaj z Ensighten in Tealium.

Poleg tega ima Mouseflow tudi močan REST API, s katero lahko dostopate do podatkov s katerega koli portala po meri.

Mouseflow Clientele

Mouseflow ima nekaj klientela

Mouseflow uporabljajo nekatera največja imena v panogi, vključno s Hubspot, Optimizely in Intuit. V času pisanja njihovega števila kupcev je več kot 100.000.

Zavijanje

Analitika spletnih strani je cvetoče polje današnjega gospodarstva s pomanjkanjem pozornosti. Na milijone dolarjev se vliva v financiranje novih raziskav in rešitev za analitiko in atribucijo. Mouseflow je odličen začetek za vsakega tržnika, da se seznani z osnovami analitike toplotnih kart.

Kratek povzetek tega, kar smo pokrivali do zdaj:

 1. Kaj so toplotni zemljevidi?
 2. Kako snemanje in predvajanje sej pomaga pri analizi vedenja uporabnikov
 3. Zmogljivosti miškega toka, vključno s toplotnimi mapami (klik, premikanje, pozornost, pomikanje in geo), tokovi, obrazci in povratne informacije.
 4. Kako namestiti WordPress in Mouseflow
 5. Hladi stvari v zvezi z Mouseflowom, vključno z njegovo 30+ integracijo in večno brezplačnim načrtom.

Kot vedno vas prepuščam vprašanju. Ali na svojem spletnem mestu uporabljate analitiko toplotnega zemljevida? Če je odgovor pritrdilen, katero programsko opremo uporabljate? Je funkcionalno boljši od Mouseflow-a? Sporočite nam v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map