Dodajte Job Board na svoje WordPress spletno mesto z WP Job Manager

Dodajte Job Board na svoje WordPress spletno mesto z WP Job Manager

Če imate spletno mesto, ki temelji na določeni niši, obstaja možnost, da razmišljate o ustvarjanju neke oblike delovne plošče za svojo skupnost.


Nekatera spletna mesta imajo precej izjemne delovne table. Če želite slediti po njihovih stopinjah, imate na voljo nekaj različnih možnosti.

Obstajajo vrhunske teme in vtičniki, zasnovani posebej za WordPress, ki vam omogočajo ustvarjanje popolnoma avtomatiziranih delovnih mest in vtičnike, ki vam omogočajo, da na obstoječe spletno mesto dodate funkcionalnost delovne plošče (čeprav običajno zahtevate, da jih sami vzdržujete).

Oglejmo si enega od teh vtičnikov.

Vtičnik WP Job Manager WordPress

WP Job Manager je brezplačen vtičnik WordPress, ki vam omogoča, da ustvarite preprosto Job Board za objavo in upravljanje seznamov delovnih mest neposredno s skrbniške nadzorne plošče ali prek obrazca za oddajo posla.

Vtičnik vam omogoča, da sami ročno dodate vsa opravila, svojim registriranim uporabnikom pa omogoči objavo seznamov opravil. Omogoča vam tudi nakup vrhunskih dodatkov, ki povečajo njegovo funkcionalnost, kar omogoča plačljive sezname in opozorila ter številne druge možnosti.

Z njegovo uvedbo gremo naprej po korakih, kako WP Job Manager zagnati in zagnati na svojem spletnem mestu.

1. Namestite in konfigurirajte WP Job Manager

Ko je vtičnik nameščen in aktiviran, ga lahko začnemo konfigurirati za vaše posebne potrebe delovnih mest. Odsek o nastavitvah vtičnika je razmeroma minimalističen. Razčlenjeno je na dva odseka: Seznam zaposlitev in prijave.

Seznam delovnih mest vsebuje osnovne podatke o tem, kako so na vašem spletnem mestu prikazana delovna mesta:

Nastavitve - Job Listings

Prijavnice za delo narekujejo, kako se pošiljajo delovna mesta in ali za to potrebujejo uporabniški račun na vašem spletnem mestu:

Nastavitve - prijave posla

2. Ustvari kategorije delovnih mest

Kategorije delovnih mest

Zaposlitve lahko ločite v kategorije glede na vaše potrebe.

Kategorije delovnih mest so enostavne za ustvarjanje kot običajna kategorija objav na spletnem dnevniku. To storite v novem razdelku s seznami delovnih mest na nadzorni plošči pod Kategorije delovnih mest možnost menija.

Vsaka kategorija vsebuje ime, URL polž in opis. Tako kot pri kategorijah objav lahko ustvarite toliko, kot želite.

3. Ustvarite vrste delovnih mest

Vrste delovnih mest

Med namestitvijo je bilo ustvarjenih več vrst opravil.

Vrste opravil določajo, ali je seznam opravil polni delovni čas, krajši delovni čas ali ena od različnih drugih možnosti, ki so vam na voljo. Tako kot pri kategorijah delovnih mest lahko tudi tukaj ustvarite dodatne vrste.

4. Ustvarite nov seznam delovnih mest na nadzorni plošči

Nov seznam delovnih mest

Zdaj, ko imate osnovno konfiguracijo za službo, je čas, da ustvarite svoj prvi seznam delovnih mest. Ta postopek je zelo podoben ustvarjanju nove objave ali strani. Vpišete naslov, vsebino opravila in kategorizirate seznam. Na tej točki lahko izberete tudi vrsto seznama opravil.

Med tem oknom in standardnim območjem za objavo spletnega dnevnika je ena velika razlika. Z Nov seznam delovnih mest objava vam dodeli dodatno ploščo, ki vsebuje različne Podatki o opravilu.

Podatki o opravilu

Ta podatkovna polja vam omogočajo, da v vsak seznam delovnih mest dodate dodatne podrobnosti. Ta dodatna polja vključujejo Job Location, Podatki o podjetju, Potek zaposlitve in sposobnost označevanja položaja kot zapolnjenega.

5. Ustvarite nov seznam delovnih mest s prijavnim obrazcem

Obrazec za oddajo

Če se odločite svojim uporabnikom dovoliti oddajo seznamov delovnih mest, potem ustvarite obrazec za oddajo zaposlitve.

Vtičnik poenostavlja oddajo opravil. Če želite ustvariti obrazec za oddajo, morate na svojem spletnem mestu ustvariti novo stran in dodati to kratko kodo:

[submit_job_form]

To bo stran pretvorilo v obrazec za oddajo, ki uporabnikom omogoča, da dodajo vse ustrezne informacije za opravilo. Vendar pa v obrazcu za oddajo posla ne morete določiti roka veljavnosti na seznamu delovnih mest.

Ko izpolnite obrazec, si lahko nato ogledate, kako bo izgledal na spletnem mestu. Če ste zadovoljni s podatki, ki ste jih posredovali, lahko dokončate postopek oddaje in objavite seznam delovnih mest na oglasni deski.

6. Prikaz seznamov delovnih mest

Oglasi delovnih mest

Če želite prikazati sezname opravil na svojem spletnem mestu, morate preprosto dodati kratko kodo na stran na enak način kot obrazec za oddajo posla.

Kratka koda, potrebna za izdelavo popolnega seznama vseh odprtih pozicij, je:

[službe]

Na voljo so vam tudi druge možnosti za kratke kode, ki omogočajo filtriranje seznama opravil na določene načine.

Na primer, obstaja možnost kratkega koda, ki vam omogoča, da določite prikazano kategorijo opravil. S tem filtrom lahko nato ustvarite več strani na svojem spletnem mestu, vsaka s svojim seznamom delovnih mest.

Za dodatne podrobnosti o bližnjicah, ki so vam na voljo za filtriranje seznamov opravil, obiščite wiki dokumentacijo vtičnikov.

Nadzorna plošča Job

Tako kot obrazec za oddajo in seznami opravil lahko ustvarite stran nadzorne plošče opravila za svoje uporabnike z drugim preprostim kratkim kode:

[job_dashboard]

Ta stran bo uporabnikom, ki so prijavljeni, omogočila ogled vseh opravil, ki so jih objavili na vašem spletnem mestu.

To jim omogoča enostaven način urejanja in urejanja njihovih objav, ne da bi morali iskati po celotnem arhivu seznamov delovnih mest.

Dodatne premium funkcije

Dodaj Ons

Odlična stvar tega vtičnika je, da kljub temu, da je brezplačen in ponuja veliko število možnosti, lahko kupite dodatke, ki povečajo njegovo uporabnost.

Premijske možnosti tega vtičnika vključujejo različne načine plačila seznamov. To vam omogoča, da konfigurirate svojo delovno desko tako, da boste za oddajo posla zahtevali plačilo. To plačilo lahko zbirate s PayPal ali drugimi spletnimi plačilnimi sredstvi in ​​ga lahko nastavite tako, da vam ni treba posredovati nobenih vnosov v seznam delovnih mest, če želite zaslužiti na plošči.

Obstajajo tudi drugi dodatki, ki povečujejo uporabnost vaše delovne plošče. Te se razlikujejo od opozoril o zaposlitvi do rokov za prijavo in vam lahko pomagajo, da se vaša delovna plošča na številne načine izstopa od osnovne možnosti.

Ekipa, ki je ustvarila vtičnik, je razvila večino teh dodatkov, vendar obstaja več možnosti, ki so jih ustvarile tretje osebe.

Vsekakor jih je vredno raziskati, če želite zaslužiti s svojega delovnega odbora ali izboljšati njegovo funkcionalnost za vaše bralce.


Na trgu je sicer na voljo več naprednih možnosti za delovne deske, vendar so to predvsem vtičniki ali teme. Na WPExplorerju imamo tukaj veliko tem za WordPress (na primer Jobify, JobEngine in Job Roller)..

The WP Job Manager Vtičnik je odličen način za ustvarjanje zaposlitvene plošče, ne da bi morali temeljito spremeniti svoje spletno mesto. Če gre za funkcijo, ki se izkaže za koristno za vaše bralce, jo je sčasoma zelo enostavno izboljšati in razviti ter poceni dodati vrhunsko funkcionalnost.

Ste razmišljali o postavitvi delovne deske na svojem spletnem mestu ali jo že uporabljate? Radi bi slišali vaša razmišljanja o ustvarjanju delovne plošče v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map