Dodajte čudovite diapozitive na svoje spletno mesto z drsnikom MotoPress za WordPress

MotoPress so v skupnosti WordPress dobro znani po svojem vtičniku za urejanje vsebin strani WordPress. Od lanske predstavitve je MotoPress v svoj portfelj dodal še več izdelkov, vključno z dodatki in temami WordPress-a.


Februarja letos so izdali drsnik MotoPress; njihov drugi večji vtičnik WordPress. Vtičnik je odziven, tako da diapozitivi, s pomočjo katerih lahko ustvarite odličen videz na kateri koli napravi. Oglejmo si podrobneje, kaj lahko naredi drsnik MotoPress.

Konfiguriranje novega drsnika MotoPress

MotoPress Slider je neverjetno enostavno nastaviti. Ko izberete nov drsnik, se vam prikažejo tri kratke strani z nastavitvami. Obstaja zavihek za drsne nastavitve, kontrole in videz.

Na zavihku z nastavitvami drsnika lahko poimenujete drsnik in vzdevek, ki se uporablja za kratko kodo drsnika. Drsnik lahko naredite na polno širino ali pa določite privzeto velikost mreže. Zakasnitev diaprojekcije se lahko nastavi tudi na tem področju. Če želite, lahko diaprojekcijo onemogočite.

Nove nastavitve drsnika

Devet krmilnih elementov drsnikov je mogoče omogočiti ali onemogočiti v naslednjem zavihku. Konfigurirate lahko nadzornike, kot so puščice, gumbi za predvajanje, števci in drugo.

Novi drsniki

Na zavihku videz lahko določite privzeto velikost slikovnih pik za zaslone telefona, tabličnih računalnikov in namizja. Prvotne nastavitve vsega do 767 slikovnih pik se prikažejo s postavitvijo telefona, vse med 768 in 991 slikovnimi pikami uporablja postavitev tabličnega računalnika, karkoli več kot 992 slikovnih pik pa uporablja namizni zaslon.

Na drsnik lahko uporabite razred CSS po meri. Obstaja tudi polje, v katerega lahko dodate kodo CSS po meri.

Nov videz drsnika

V skrbniškem meniju MotoPress Slider je ločena stran z nastavitvami, ki omogoča, da drsnik onemogočite za določene skupine uporabnikov.

Nastavitve uporabniških skupin MotoPress Slider

Ne skrbite preveč glede nastavitev drsnika. Privzete vrednosti bi morale biti za vse večino v redu, na dnu območja za ustvarjanje drsnikov pa je gumb, ki vam omogoča, da nastavitve kadar koli vrnete in spremenite..

Dodajanje diapozitivov na nov drsnik MotoPress

V naslednjem območju lahko na drsnik dodate diapozitive. Posnetek zaslona si lahko ogledate spodaj. Na prvi pogled se lahko zdi nekoliko zastrašujoče, vendar je zelo enostavno razumeti, ko veste, kje vse je.

Stran za ustvarjanje diapozitivov MotoPress

Na vrhu je sedem zavihkov: Splošno, barva, slika, video, povezava, vidnost in raznolikost. Predogled drsnika dominira v središču strani, pod njim pa boste našli možnosti za dodajanje besedila, slik, gumbov in videov. Vsaka vrsta vsebine je znana kot plast in te plasti so prikazane na desni strani strani.

Vrstni red slojev lahko preuredite z vlečenjem in spuščanjem. Namestitev sloja deluje na enak način kot v grafičnih aplikacijah, kot je Photoshop, prednost, ki je dana sloju na vrhu. V zgornjem primeru imam dve plasti: slika in besedilo. Če bi moral po sliki postaviti sloj HTML, besedilo ne bi bilo vidno.

Vmesnik deluje res dobro. Ko izberete plast na območju glavnega platna, se pod njim prikažejo nastavitve. S klikom na tipko za brisanje odstranite plast z diapozitiva. Na voljo sta tudi dva gumba za brisanje: eden izbriše izbrani sloj, drugi pa vse sloje.

Plasti se lahko vlečejo na območju platna. Ko to storite, boste videli, da se koordinate X in Y spreminjajo. To je koristno, saj pomeni, da lahko plasti postavite na več diapozitivov na popolnoma isti položaj (kar je zelo koristno za pozicioniranje vsebine, kot je besedilo). Za postavitev slojev, npr., Lahko uporabite tudi devet okvirjev. zgoraj levo, sredino, desno spodaj itd.

Desetine animacij je mogoče uporabiti za bledenje in bledenje slojev. To vključuje zbledele, povečave, premike in odbijanja. Sloji se lahko prikažejo in / ali skrijejo v določenem času (v milisekundah). Po mojem skromnem mnenju je to ena najboljših lastnosti vtičnika, saj omogoča natančno prikazovanje slojev, ko jih želite prikazati.

Na voljo so tudi vnaprej določeni slogi, če pa želite, lahko za določen sloj določite razrede CSS po meri.

Možnosti animacije

Na zavihku Splošno lahko drsnik poimenujete in izberete, ali bo drsnik objavljen ali shranjen kot osnutek. Tako lahko postanete kreativni in shranite diapozitive, preden začnete živeti z njimi.

Zavihek barve vam omogoča, da izberete barvo ali gradient za ozadje diapozitiva. Motilo me je le to, da ni barvnega kolesa za izbiro barv. Šestnajstiško kodo morate vnesti ročno. Upajmo, da bo to nekaj, kar bodo obravnavali v prihodnji različici vtičnika. Z možnostjo gradienta lahko določite dve barvi in ​​kot, na katerega se gradient uporablja.

Nastavitve barv drsnika MotoPress

Če ne želite trdne barve ali gradientnega ozadja, lahko uporabite sliko. Sliko lahko izberete iz svoje medijske knjižnice WordPress ali določite URL zunanje slike. Vse atribute lahko določite v atributih velikosti, ponovitve in položaja.

Nastavitve slike drsnika MotoPress

MotoPress Slider podpira tudi video ozadja. Če želite, lahko videoposnetke vstavite v diapozitive s pomočjo plasti. Prikažete lahko videoposnetke iz YouTuba, Vimea, svoje medijske knjižnice ali zunanjega URL-ja.

Nastavitve video posnetka MotoPress Slider

Diapozitivi so lahko povezovalni. Nastavite lahko atribute ID povezave, razreda, rela in naslova. Ko obiskovalec klikne zadevni diapozitiv, se bo odpravil na URL, ki ste ga določili. Ker so povezave konfigurirane na diapozitivu na diapozitivu, lahko nekatere diapozitive povežete z zunanjimi spletnimi mesti, na druge pa ne.

Nastavitve povezave za drsnik MotoPress

Diapozitiv je mogoče omejiti na prijavljene uporabnike. To je mogoče uporabiti za prikaz diapozitivov samo registriranim uporabnikom. Diapozitive lahko aktivirate tudi v določenem časovnem obdobju. To bi lahko uporabili za različne namene. Na primer, lahko ustvarite diapozitive za promocijo tekmovanja v prvem tednu decembra.

Nastavitve vidnosti drsnika MotoPress

Na zadnjem zavihku lahko določite ime in ID razreda CSS za diapozitiv. Kot sem že omenil, lahko posamezne plasti v diapozitivu tudi oblikujete z uporabo razredov CSS po meri.

Nastavitve raznega drsnika MotoPress

Ko ustvarite diapozitiv, ga lahko shranite s tipko za shranjevanje na dnu strani. S klikom gumba za zapiranje se boste odpeljali na seznam diapozitivov, tj. Vsi diapozitivi, ki ste jih ustvarili za določen drsnik.

Obstoječe diapozitive lahko urejate, podvajate ali brišete. Podvajanje diapozitiva je priročna možnost, če želite ustvariti podoben diapozitiv. Če ne, lahko ustvarite nov diapozitiv iz nič.

Seznam diapozitivov drsnikov MotoPress

Končno lahko drsnik dokončate na svoje spletno mesto s pomočjo vzdevka za kratke kode, ki ste ga določili za drsnik.

Drsnik MotoPress

Pravijo, da je lepota v očeh gledalca, vendar sem bil zelo navdušen nad tem, kaj lahko naredi MotoPress Slider. Vstavitev ozadij po meri, besedila, slik, gumbov in videoposnetkov ne bo trajalo dolgo.

Primer drsnika MotoPress

Če obiščete glavno stran z informacijami za MotoPress Slider, boste videli odličen primer, kaj lahko dosežemo s pomočjo vtičnika. Poudarja, kako je mogoče plasti in z zamudo nalaganja slojev uporabiti za ustvarjanje profesionalnih drsnikov v nekaj minutah. Način, kako se plasti med drsnikom pojavljajo skozi čas, daje vtis, da gledate video predstavitev (tudi ko se videoposnetki ne uporabljajo). To je preprost učinek, ki diapozitive resnično spremeni.

Primer drsnika MotoPress

Cenitev

MotoPress je sprejel pošteno shemo cen za svoj drsni vtičnik. Njihova osebna licenca znaša 19 USD in ponuja eno leto podpore in posodobitve za eno spletno mesto. Podjetniška licenca na drobno znese 49 evrov, povečuje omejitev spletnega mesta z ene na pet spletnih strani.

Cene drsnikov MotoPress

Licenca za razvijalce znaša 99 USD. Ponuja prednostno podporo razvijalcem in daje eno leto podpore ter posodobitve neomejenega števila spletnih mest. Količinsko licenciranje je na voljo tudi, če želite MotoPress Slider pakirati v lasten izdelek.

MotoPress drsnik je 100% GPL. Za avtomatične posodobitve in podporo za vtičnik je potrebna licenca, vendar je vtičnik še vedno v celoti uporaben, če ta licenčni ključ ni vnesen.

Končne misli

Vsi WordPress drsni vtičniki imajo krivuljo učenja in MotoPress Slider se ne razlikuje. Vsaj dvajset ali trideset minut morate porabiti za igranje s diapozitivi, dokler ne začnete razumeti, česa je zmožen vtičnik.

Po kratkem obdobju uporabe vtičnika sem imel nekaj trenutkov “Aha”, ko sem začel razumeti, kako vse deluje. Prva je, ko sem razumel, kako se čim bolj izkoristiti plasti. Drugo je to, ko sem se naučil, kako lahko animacije uporabimo za bledenje in bledenje besedila, gumbov in slik. Toda funkcija, zaradi katere sem resnično cenil potencial drsnika MotoPress, je bila možnost zakasnitve pojavljanja plasti. To omogoča uporabo veliko kul predstavitvenih trikov, na primer kapljanje besedila obiskovalcem spletnega mesta in pojavljanje slik in gumbov na ključnih točkah diapozitiva..

Ko boste obvladali te preproste tehnike, sem prepričan, da boste lahko ustvarili profesionalne diapozitive z drsnikom MotoPress. Če potrebujete navdih, priporočam, da preverite drsnik, ki je prikazan na MotoPressu, saj poudarja, kaj je mogoče doseči z uporabo preprostih besedilnih in slikovnih slojev.

Upam, da ste uživali v tem pogledu na drsniku MotoPress. V tem primeru priporočam, da se naročite na glasilo WPExplorer in prejemate brezplačne posodobitve naših najnovejših člankov in odlične nasvete, trike in ponudbe za WordPress.

Hvala za branje.

Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map