Dodajte čudovite galerije na svoje spletno mesto WordPress z uporabo galerije Envira

Envira Gallery je vsestranski vtičnik galerije za WordPress, ki vam omogoča enostavno vstavljanje čudovitih galerij slik na vaše spletno mesto.


Kot veste, ima WordPress galerijska funkcionalnost vgrajena v jedro. Kljub temu vtičniki galerije ostajajo priljubljeni med uporabniki WordPressa, saj je vgrajena galerija precej omejena in ne ponuja enake funkcionalnosti, funkcij ali sloga, kot jo uporabljajo drugi vtičniki.

Razvijalci programa Envira so mi prijazno poslali preskusno kopijo vtičnika, da bi vtičnik preizkusil. V tem članku bi vas rad predstavil, kako lahko vtičnik dodate galerije slik na svoje spletno mesto. Upam, da vam je všeč mnenje. �� Če pa želite, si lahko ogledate moj video pregled vtičnika EnviraGallery na koncu objave..

Prenesite vtičnik

Uporaba galerije Envira

Dodajanje nove galerije je zelo hitro, saj se vtičnik popolnoma integrira z obstoječim WordPress vmesnikom. Če ste zadovoljni s privzetimi nastavitvami, ki jih uporablja Envira, morate vse slike naložiti s programom za prenos datotek WordPress, shraniti galerijo in vstaviti galerijo na svoje spletno mesto.

Naložite svoje slike

Obstajajo še drugi zavihki za nadaljnjo konfiguracijo galerije. Envira vam omogoča prikaz galerijskih slik v največ šestih stolpcih. Če te možnosti ne spremenite, bo privzeta za en stolpec.

Vtičnik, ki vam omogoča dodajanje dodatnih tem za galerijo in za svetlobno polje, je na voljo vsem uporabnikom srebrnega članstva in zgoraj (več o tem kasneje). Najcenejše članstvo ima samo eno temo, imenovano osnova.

To območje nastavitev omogoča tudi določitev širine in roba stolpca pod vsako sliko. Opredelimo lahko tudi dimenzije slik, prikazanih na mobilnih telefonih.

Konfigurirajte svojo galerijo

Ko nekdo klikne galerijsko sliko, se slika prikaže s pomočjo svetlobnega polja. Lightbox ima veliko kul možnosti, kot sta navigacija po tipkovnici in miški. Slike se lahko prikažejo tudi v zanki.

Nastavitve Lightbox galerije

Lightbox privzeto prikaže sličice za vse slike v galeriji na dnu svetlobnega polja. To lahko premaknete na vrh, če vam je ljubše. Dimenzije sličic se lahko tudi spremenijo.

Nastavitve sličic galerije

Zavihek razno vam omogoča spreminjanje naslova galerije, spremembo polža strani in dodajanje razredov CSS po meri. Galerije se lahko uvažajo in izvažajo tudi na tem območju.

Razne nastavitve galerije

Ko objavite svojo galerijo, boste dobili kodo, ki je potrebna za prikaz na vašem spletnem mestu. Vtičnik ima dve kratki kodi. Ena uporablja ID galerije, druga pa polž galerije. Slug strani deluje enako kot pri objavah in straneh, tj. Če ne navedete polža, bo WordPress ustvaril enega na podlagi imena vaše galerije.

Na voljo je tudi koda PHP, tako da lahko dodate svoje galerije na druge dele svojega spletnega mesta, na primer na glavo ali nogo.

Koda za vašo galerijo

Ko je vtičnik aktiviran, bo v urejevalnik prispevkov dodan gumb »Dodaj galerijo«.

Dodaj gumb Envira Gallery

S klikom na gumb »Dodaj galerijo« se prikaže seznam vseh vaših galerij. Preprosto morate izbrati galerijo in nato klikniti gumb »Vstavi galerijo«, da ga dodate v svojo objavo ali stran.

Izberite svojo galerijo

Če vstavite galerijo, boste v vašo objavo dodali kratico kode za galerijo. Seveda lahko to kratko kodo dodate neposredno tako, da preprosto prepisujete kodo s prekrivka, ki je bilo prikazano po objavi galerije. Galerije lahko preprosto dodate tudi tako, da si zapomnite ID galerije ali polž strani galerije.

Koda za galerijo Envira

Galerije lahko dodate v glavnem meniju galerije Envira, ki se nahaja v vašem skrbniškem meniju WordPress. Če želite, lahko nove galerije dodate neposredno na strani urejevalnika objav.

Dodajte galerijo neposredno v urejevalnik objav

Končni rezultat izgleda fantastično. Galerije so odzivne, tako da izgledajo odlično na mobilnih napravah (vključno z napravami visoke ločljivosti, kot je Macbook Pro).

Primer galerije Envira

Vtičnik vključuje pripomoček za vstavljanje vaših galerij na območja, ki so vihtirana, kot je vaša stranska vrstica. Gradnik nima možnosti – lahko izberete samo galerijo in dodate naslov. Čeprav je težko videti, da je pomanjkanje možnosti konfiguracije preveč, ko je izhod odličen.

Imam en očitek, da se zdi, da se gradnik na objavah ali straneh, ki prikazujejo galerijo, ne prikazuje pravilno. Videz bo fino naložil na druge strani, vendar se obdrži v stalni fazi nalaganja, ko se galerija naloži na območju z vsebino in v stranski vrstici. Envira sem preizkusil na testnem spletnem mestu z uporabo dvajset dvanajstih in nobenih drugih vtičnikov. Pripomoček sem tudi preizkusil s temo Twenty Eleven in enak problem je obstajal. Ampak jaz sem zaprt, to bodo razvijalci kmalu popravili.

Če kliknete katero koli sliko v vaši galeriji, boste s čudovitim svetlobnim poljem prikazali celotno različico slike. To je praktičen način, da obiskovalci brskajo po slikah vaše galerije, saj lahko vse slike izberete iz območja svetlobne plošče.

Envira Gallery Lightbox

Dodatki

Za Envira je na voljo vrsta dodatkov, ki izboljšujejo funkcionalnost vtičnika. Ti so razvrščeni v brezplačne, osnovne in napredne dodatke.

Brezplačni dodatki so na voljo vsem. Osnovni dodatki so na voljo srebrnim članarinam, zgoraj pa napredni dodatki, ki so na voljo zlatim in višjim.

prost

 • Zaščita – Onemogoči klik z desno miškino tipko in prepreči, da bi ljudje zlahka ukradli vaše slike.
 • Diaprojekcija – Omogoča ustvarjanje elegantnih diapozitivov.
 • CSS – Na zavihku razno doda CSS polje za dodajanje nadaljnjih prilagoditev sloga.

Osnovni

 • Oznake – Omogoča označevanje slik s poljubnimi oznakami / ključnimi besedami.
 • Teme galerije – Prilagodite videz svojih galerij s predhodno izdelanimi galerijskimi slogi.

Napredno

 • SuperSize – Omogoča prikaz slik v največji možni velikosti znotraj okna.
 • Celozaslonski način – Omogoča prikaz celotnega zaslona galerije v celotnem zaslonu.
 • Globoko povezovanje – Omogoča povezavo neposredno do določenih slik s pomočjo SEO prijaznih URL-jev.

Zavedam se, da je prodaja dodatkov v zadnjih nekaj letih postala običajna. V tem primeru nisem čutil, da je to upravičeno. Funkcionalnosti, kot sta zaščita pred vročimi povezavami in funkcionalnost oznak, bi morale biti resnično vgrajene v osnovno različico vtičnika. Zdi se mi narobe, če odstranite funkcionalnost in jo nato dodate prek vtičnika, samo da lahko prodajo različne članske načrte za vtičnik.

Končni rezultat je, da morate na svojem spletnem mestu aktivirati devet vtičnikov in ne enega. Če je treba funkcije omejiti na cenejše različice, menim, da bi bilo bolje prodati različne različice vtičnika, tako da bodo vse funkcije vsebovane znotraj enega vtičnika.

Pregled

V preteklosti sem uporabljal številne druge vtičnike galerije. Mnogi se osredotočajo na slog nad vsebino. Menim, da je Envira dobila ravnotežje tako, da je zagotovila, da je najprej in predvsem zasnovano tako, da lahko hitro vstavite galerije na vaše spletno mesto.

Edini hrošček, ki sem ga našel, je, da se pripomoček galerija ni prikazal na straneh, kjer je bila galerija naložena v območju z vsebino. Ne verjamem, da bi bilo to kaj zaskrbljujoče, saj je bila Envira uradno predstavljena šele konec januarja 2014. Na začetku življenja vtičnika so vedno majhne napake, zato jih je treba v naslednjih mesecih izkopati..

Vtičnik se prodaja pri 39 USD. Strankam so na voljo štirje članski načrti. Vsi načrti imajo neomejene galerije, dostop do dokumentacije, osnovno podporo forumu in eno leto podpore ter posodobitve.

Spodnji seznam podrobno določa, kaj dobite z vsakim načrtom članstva. Vsak načrt vključuje vse značilnosti načrta za članstvo, ki mu sledi.

 • Brona (39 USD) – Posodobitve so omejene na eno spletno mesto
 • Srebro (79 dolarjev)) – Posodobitve za tri spletna mesta, prednostna podpora za e-pošto in dostop do osnovnih dodatkov
 • Zlato (149 USD) – Posodobitve za neomejene spletne strani in dostop do naprednih dodatkov
 • Platinasti (259 USD) – Omogoča vključitev Envire s temo, ki jo prodajate

Envira vam omogoča, da nadgradite na boljši načrt s plačilom razlike v ceni. Tako lahko začnete z enim od cenejših paketov in nadgradite po potrebi. Ponujajo tudi 14-dnevno 100-odstotno garancijo za vračilo denarja.

Za več informacij o vtičniku obiščite uradno spletno stran galerije Envira.

Več o galeriji Envira

Video pregled Envira Gallery Plugin

Ne pozabite preveriti, če je Kyla video pregled vtičnika galerije Envira videl vtičnik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map