GoDaddy Upravljavec WordPress gostovanje pregled in priročnik

GoDaddy je izšel Upravljavec WordPress gostovanja do nekaterih mešanih pregledov. Vendar smo tukaj, da vam nepristransko pogledamo, kako deluje njihov upravljani načrt WordPress gostovanja in nekatere funkcije, ki jih boste našli, če se boste odločili poskusiti..


Oglejte si načrte gostovanja WordPress

Kaj vam upravlja WordPress gostovanje?

Torej želite zagnati lasten blog ali morda spletno mesto za vaše podjetje ali spletno stran za vašo skupino – ne glede na vaše razloge, ste se odločili za odlično izbiro, če želite spletno mesto zagnati na WordPressu. Je ena izmed najlažjih in najbolj priljubljenih spletnih strani. Za ustvarjanje lastnega spletnega mesta vam ni treba biti oblikovalec ali razvijalec. Za vodenje WordPress-a potrebujete gostovanje in lažje življenje na sebi Upravljavec Hosting je pot.

Prej smo pisali o tem, kaj morate vedeti o upravljanem gostovanju WordPressa in kako izbrati pravo gostovanje za WordPress za vas, in resnična korist je, da se lahko spočijete, ko gostitelj skrbi za namestitev WordPressa za vas. Nameščajo osnovne posodobitve programa WordPress, preverijo vtičnike za združljivost in upravljajo vašo varnost.

To pomeni, da ni več stresa pri spominu na posodobitev namestitve WordPressa, nič več razbijanja vašega spletnega mesta po zaslugi lahkega vtičnika in ne več nočnega prenočevanja, če se sprašujete, ali je vaše spletno mesto nadvse ranljivo za napad na napad. Na splošno upravljano gostovanje WordPressa pomeni manj časa in energije, porabljene za skrb za vzdrževanje vaše namestitve, zato imate več časa za delo na svoji vsebini.

GoDaddy Upravljavec WordPress gostovanje

GoDaddy počne vse, kar smo pravkar omenili, in še več. GoDaddy Upravljani WordPress gostovalni načrti se začnejo že pri 6,29 USD na mesec in vam nudijo zanesljive in samodejne posodobitve programa WordPress, pospešite hitrost predpomnilnika, uporaben črni seznam vtičnikov in dostop do sFTP in phpMyAdmin (če to znate vedeti, a za novorojenčke ta zadnja lastnost verjetno ni tista, ki jo boste zdaj uporabljali).

Ko kupite letni načrt Upravljanja gostov WordPress od GoDaddy, prejmete tudi brezplačno ime domene. To pomaga olajšati nastavitev. Ker je vaše ime domene tudi od ponudnika ponudnika gostovanja, ga ni treba usmerjati na strežnik in s tem prihranite nekaj zamudnih korakov pri ustvarjanju novih spletnih mest. Še en čas varčevanja je vgrajen predpomnilnik. Ni potrebe po dodanih vtičnikih ali načrtih – vgrajeni predpomnilnik GoDaddy ne samo, da pospeši vaše spletno mesto in je še ena funkcija, ki vam je ni treba nastaviti sami.

Druga odlična lastnost je podpora na nadzorni plošči. Ko nastavite spletno mesto WordPress, boste na desni strani zaslona videli priročen modri zavihek za »Povratne informacije in podpora«. Samo kliknite zavihek in odprla se bo svetlobna plošča, kjer lahko iščete po zbirki znanja GoDaddy, prebirate ideje ljudi za posodobitve in pošljete lastne podporne vozovnice in povratne informacije. Ta zavihek je prisoten na vsaki strani vaše nadzorne plošče, tako da, če naletite na težavo ali razmišljate o kreativni rešitvi, lahko GoDaddyju pošljete hitro sporočilo.

GoDaddy Caching

Ko ste prijavljeni na svoje WordPress spletno mesto, boste na vrhu strani videli uporabniško orodno vrstico. Tu je GoDaddy dodal nekaj koristnih hitrih povezav, s katerimi boste prihranili nekaj časa. Najprej povezava predpomnilnika predpomni počisti predpomnilnik, da boste lahko videli kakršne koli spremembe teme, ki ste jih naredili v živo.

Ta orodna vrstica vključuje tudi povezavo do nastavitev GoDaddy. Kliknite to povezavo in se preusmerite na svoj osebni prehod GoDaddy, kjer si lahko ogledate posnetke vseh računov gostovanja. To je odlično orodje, če nameravate ustvariti veliko spletnih mest na različnih načrtih (npr. Če ste spletni oblikovalec ali upravljate več spletnih mest) in omogoča preprosto iskanje podatkov o SFTP in baze podatkov, če jih potrebujete.

Nastavitve GoDaddy

GoDaddy ponuja tudi veliko drugih odličnih funkcij s svojimi upravljanimi načrti, vključno z nočne varnostne kopije, Preiskave zlonamerne programske opreme, podpora za 24 ur in nekaj uporabnih brezplačnih dobropisov za oglase, s katerimi lahko promovirate novo spletno mesto. Omejitve obiskov strani in prostor za shranjevanje se razlikujejo glede na raven načrta, zato le pri nakupu načrta izberite takšnega, ki ustreza vašim potrebam prometa in podatkov.

Edina lastnost, ki ji GoDaddy manjka, je večplastnost. Obstajala so vprašanja o dodajanju večstranskih spletnih strani na njihovi strani v Googlu + in v drugih objavah z objavami, ko je gostovanje prvič objavljeno, vendar ni videti, da je to še dodana funkcija. Poleg tega imajo vse, kar imajo drugi upravljani gostitelji WordPressa, po zelo ugodni ceni.

Preizkus podpore za GoDaddy

Kot storitev za vas smo se odločili, da preizkusimo podporo GoDaddy zase. Kot test smo najprej ponovno shranili trajno povezavo na testnem mestu in se prepričali, ali je nastavljena za uporabo priimka. Nato smo šli do naših nastavitev GoDaddy in s klikom na gumb Nastavitve poiskali naš SFTP in se povezali s strežnikom. Nato smo izbrisali celotno datoteko .htaccess in jo nadomestili z nasmejanim obrazom, kar je namerno zlomilo spletno mesto, da bi videli, ali lahko podpora to ugotovi. Torej, ko smo osvežili testno mesto, je bilo videti tako:

Preizkus podpore za GoDaddy

Ko smo oddali svojo vozovnico, je bilo 0 min časa čakanja na klic za podporo in 5 ur povprečnega čakalnega časa za odgovor na e-pošto. Odpravili smo se po elektronski poti.

GoDaddy testna vozovnica za podporo

Na odziv smo čakali, toda po 4 dneh so popustili in se odločili, da pokličejo svojo podporo. Po hitri 1 minuti čakanja je zelo uporaben tehnik takoj rešil težavo in sprožil predstavitveno spletno mesto! Če se torej odločite za GoDaddy kot svojega gostitelja in se vam zgodi, da naletite na vrvice, jih pokličite. Njihova telefonska podpora je praktično trenutna, zelo prijazna in zelo učinkovita. Če imate pomembno vprašanje, pokličite, v nasprotnem primeru predložite vozovnico za podporo.

Uvod

GoDaddy olajša celoten postopek. WordPress vam niti ni treba namestiti – ker ste izbrali upravljan načrt gostovanja WordPress, je že nameščen za vas. Vse, kar morate storiti, je, da nastavite svoje spletno mesto.

Najprej se prijavite v svoj račun GoDaddy. Na kartici Izdelki boste videli preklop spletnega gostovanja. Odprite ga in kliknite gumb Zaženi za svoj novi načrt gostovanja.

GoPaddy Upravljavec WordPress gostovanje: zaženite račun

Nato morate ustvariti spletno mesto ali preseliti spletno mesto, ki ste ga že ustvarili. V tem koraku smo se odločili, da postavimo novo spletno mesto, da vam pokaže vse možnosti, ki jih GoDaddy ponuja.

GoPaddy Upravljavec WordPress gostovanje: ustvarite svojo spletno stran

Ko se odločite za ustvarjanje novega spletnega mesta WordPress, vam GoDaddy hitro izpolni obrazec. Morali bi že kupiti ime domene za vaše spletno mesto, in če ste ga kupili pri GoDaddy, ga preprosto izberite na spustnem meniju. Če še nimate domene, uporabite možnost začasne domene (GoDaddy vam bo dodelil naključno uprizoritveno ime domene). Nato dodajte podatke svojega skrbniškega računa in kliknite Dokončaj.

GoPaddy Upravljavec WordPress gostovanje: Nastavitev računa

Takoj, ko kliknete ta gumb, se GoDaddy loti ustvarjanja svojega spletnega mesta in čez nekaj minut ali manj boste videli svojo povsem novo nadzorno ploščo.

GoDaddy Upravljavec WordPress gostovanje: WordPress nadzorna plošča

Od tu imate dve možnosti: ali kliknite na velik zeleni gumb Uvod za hitro nastavitev GoDaddyja ali pa naložite in namestite svojo temo in vtičnike.

Možnost hitre nastavitve

GoDaddy novorojenemu uporabniku zelo olajša namestitev njihovega spletnega mesta WordPress. Dobesedno morate samo slediti navodilom in uporabiti možnosti, ki so vam bile dano, in spletno mesto boste takoj postavili v nobenem trenutku. Prvi korak je, da kliknete velik zeleni gumb, ki smo ga omenili.

Naslednji zaslon bo prvi korak do novega spletnega mesta. Izberite kategorijo, ki najbolje opisuje vrsto spletnega mesta, ki ga gradite. Ali gre za osebno spletno mesto vse o vas in vaših interesih? Ali gre za bolj profesionalno spletno stran za vaše podjetje? Ali je to galerija za vaše fotografije? Ali pa gre za standardni blog? Samo kliknite eno od možnosti.

Hitra namestitev GoDaddy: Izberite vrsto spletnega mesta

Glede na to, katero možnost ste izbrali, bodo prikazane različne teme, med katerimi lahko izbirate. GoDaddy vključuje te brezplačne teme WordPress, ki vam pomagajo pri nastavitvi in ​​delu. Če ni tistega, ki ga imate radi, lahko vedno izberete enega, s katerim se lahko nastavite zdaj, in pozneje preklopite na vrhunsko WordPress temo.

Hitra namestitev GoDaddyja: izberite temo

Po izbiri teme lahko začnete dodajati nekaj vsebine. GoDaddy vam bo dal osnovne možnosti vsebine glede na izbrano temo in možnosti, ki jih ima tema (na primer stran s stiki ali stran galerije). Izpolnite razdelek Blog s svojo prvo objavo na spletnem dnevniku. V razdelek O, ki bo uporabljen na vaši strani, dodajte podatke o sebi ali svojem podjetju. Če želite stran s stiki, samo kliknite gumb Dodaj pod kontaktom in izpolnite obrazec s svojimi podatki. Če želite ustvariti galerijo, obstaja tudi možnost, da dodate svoje prve tri slike, da boste lažje začeli. In nazadnje lahko dodate dodatne strani po meri za karkoli drugega, kar boste morda želeli vključiti (na primer osebje, izjavo o misiji ali kaj drugega). Ko končate, kliknite gumb Objavi spletno mesto.

Hitra namestitev GoDaddy: Dodajte strani in vsebino

Naslednji zaslon, ki ga vidite, naj bo nekaj takega:

Hitra namestitev GoDaddyja: Končana

In končali ste! Uradno imate spletno mesto WordPress, ki ga poganja GoDaddy. Kliknite modri gumb za ogled svojega spletnega mesta.

Hitra namestitev GoDaddyja: vaše spletno mesto

Verjetno boste želeli spremeniti nastavitve stalne povezave, spremeniti pripomočke in narediti druge nastavitve svojega spletnega mesta, preden jih delite z drugimi. Poleg tega, ko dodate več objav, kategorij, oznak in strani, boste na voljo na spletnem mestu z bogatimi vsebinami, ki ga bodo imeli radi novi bralci..

Hitra namestitev GoDaddyja: vaše spletno mesto z nastavitvami

Če hitra namestitev ni za vas, če ste kupili vrhunsko WordPress temo, ki jo želite uporabljati, če želite videti, kako začeti brez čarovnika za nastavitev, nenehno branje!

Standardna možnost nastavitve WordPress-a

Z goDaddy Upravljanjem WordPress gostovanja lahko vedno prehodite bolj tradicionalno pot namestitve. Ko ustvarite svoje novo WordPress spletno mesto, vam ni treba klikati velikega zelenega gumba, skušen kot je. Namesto tega lahko naložite svojo temo WordPressa in vtičnike (upoštevajte, da so vtičniki, za katere je bilo ugotovljeno, da so škodljivi, dodani na črni seznam, da bo vaša namestitev varna in v dobrem stanju, in teh vtičnikov ne morete namestiti).

Najprej poiščite Videz> Teme. Ena od možnosti je, da na zavihku Iskanje poiščete brezplačno temo s strani WordPress.org. Druga možnost je nakup vrhunske WordPress teme, zgrajene s potrebnimi funkcijami.

GoDaddy Setup: Namestite temo

Če želite naložiti temo, kliknite na zavihek Naloži in brskajte po zip datoteki teme.

GoDaddy Setup: Naloži temo

Ko je naložena, aktivirajte temo. Glede na izbrano temo boste morda želeli namestiti priporočene vtičnike. Številni avtorji tematik bodo vključili obvestilo »Priporočeni vtičniki«, da vas olajša. Samo kliknite za namestitev in aktiviranje priporočenih vtičnikov.

GoDaddy Setup: namestite vtičnike

Če želite namestiti druge vtičnike, preprosto pojdite na svojo stran vtičnikov, kliknite dodaj nove in poiščite ali naložite nove vtičnike (tako kot dodajanje teme).

Naslednji korak vključuje nastavitev stalnih povezav, ustvarjanje strani, dodajanje menijev, izbiranje pripomočkov, ustvarjanje objav, dodajanje logotipa, izbira barv po meri in več. Katere možnosti so vam na voljo, je odvisno od teme in vtičnikov, ki jih imate. Nekatere teme vključujejo veliko možnosti prilagajanja, kot je naša Total Premium WordPress tema, druge pa so zelo naravnost naprej in preproste, kot je tema WordPress Twenty Twelve. Ko opravite vse spremembe, ste končali. Pojdite naprej in preglejte svoje spletno mesto – videti bi moralo popolnoma novo!

GoDaddy Setup: Nova WordPress tema

Zaključek

Ne glede na to, ali uporabljate možnost hitre nastavitve ali tradicionalni način nastavitve, GoDaddy Upravljavec WordPress gostovanje vam olajša celoten postopek. To je še posebej odlično za novorojenčke, ki šele začenjajo z WordPressom, kot tudi za veterane, ki bi morda ustvarjali spletna mesta, da bi jih predali strankam. WordPress vam ni treba namestiti sami, in če ste kupili ime domene od Go Daddy, vam ga ni treba usmerjati na strežnik. Poleg tega, ko nastavite svoje spletno mesto, GoDaddy upravlja z vsemi vašimi osnovnimi posodobitvami in varnostno namestitvijo WordPress-a (čeprav bi morali pogledati naše nasvete za varnost WordPress-a, da boste res prepričani, da je vaše spletno mesto WordPress varno).

Pozitivno gostovanje GoDaddyjevega upravljanega WordPress-a daleč odtehta nekaj omejitev – všeč nam je bilo, kako enostavno je bilo postaviti testno spletno mesto, kako hitro je bilo spletno mesto, odlična telefonska podpora in cenovno ugodna cena (načrti se začnejo že pri 6,29 USD na mesec za enotno spletno mesto). Edina negativa, ki smo jo lahko našli, je počasna podpora po e-pošti in dejstvo, da ne morete imeti večstranske namestitve. In to v resnici ni tako pomembno, saj večina uporabnikov ne potrebuje večstranskih zmogljivosti, telefonska podpora pa je bila tako odlična, da jim praktično ni treba ponujati podpore po e-pošti. Tako se prepričajte, da si oglejte njihove možnosti gostovanja – GoDaddy ima morda popoln načrt gostovanja Upravljanega programa WordPress za vas.

Vaše izkušnje

Če ste uporabljali GoDaddyjevo upravljanje WordPress gostovanja, nam v spodnjih komentarjih sporočite, kaj menite. Radi bi se oglasili od vas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map