GoDaddy WordPress gostovanje pregled in vodnik

GoDaddy WordPress Upravljanje gostovanja pregled

Zadnjič sem naredil poglobljeno analizo na Cloudways, zdaj je na vrsti storitev GoDaddy WordPress Managed Hosting in kako se postavlja proti konkurenci. V tem članku vam bom pokazal podrobnosti o storitvi GoDaddy, vključno z dobrimi in slabimi.


GoDaddy ima storitev za vse, pa naj bo to en sam uporabnik bloga, agencija za razvijalce, revijo ali ustvarjalec aplikacij. Zdi se, da imajo vse pokrito, vendar naj vas to ne zmoti, če mislite, da je vse sonce. Ni. Danes vam bom pokazal prednosti in slabosti njihove ponudbe za trg WordPress.

GoDaddy WordPress načrti za gostovanje

WordPress načrte delimo na 4 vrste, Basic, Deluxe, Ultimate in razvijalec načrt razvijalca je edini, ki ima omejitev 5 domen. Vsi načrti se na prvi pogled zdijo zelo dostopni in v resnici so – predvsem z našimi posebnimi Gostovanje WordPress $ 1 promocija Ne pozabite upoštevati, da promocijski popust velja samo za 36-mesečne pogodbe. Krajši termin izberete, manjši bo popust.

Načrti se zdijo precej preprosti, vendar bom pozneje podrobneje preučil podrobnosti. Načrt, ki ga imam za pregled, je Deluxe, ki vam omogoča, da naredite Stran za uprizoritev z enim klikom kot lep bonus in ima dovolj prostora za shranjevanje za to, kar stane. Upošteval bom, da e-poštni računi (sploh) niso vključeni v WordPress načrte, vendar lahko dodate profesionalni e-poštni računi GoDaddyja za doplačilo (načrti se začnejo pri 2,99 USD / mesec).

Najprej – poskusil bom uvoziti svoje primerjalno mesto, tisto, ki ste ga videli v prejšnjem pregledu gostovanja Cloudways.

Vmesnik je tako enostaven kot pita. Tako enostavno je težko narediti napako.

Ko na spletnem mestu posredujete podatke o prijavi, bo GoDaddy šel naprej in namestil poseben vtičnik, ki bo poskrbel za dejansko migracijo, postopek teče tako enostavno, da se mi zdi, da bi to storitev priporočil vsem, ki ničesar ne razumejo. o gostovanju in hočem samo seliti spletnega mesta, ne da bi morali plačati eno uro tehnične podpore.

Ko se selitev konča, vas pozdravi ta čudovita izdelana plošča.

Plošča GoDaddy WordPress je lepa, pri čemer jim povem, da je ne zanikamo, je enostavno branje, enostavno delo in izredno prijazno do uporabnika, glavna uspešnost spletnega mesta je lepa analiza v realnem času o stanju vašega spletnega mesta. Tok teče in ga je enostavno razumeti, podrobnosti načrta se zlahka vidijo v zgornjem desnem kotu, lepo zgornje okno pa prikazuje stanje trenutnih posodobitev.

Dodane GoDaddy Hosting funkcije

Če ste spletno mesto pravkar uvozili, ga lahko klonirate ali kopirate za delo v drugo s priročno funkcijo kloniranja.

Prav tako lahko svojo stran zavarujete z dodatkom GoDaddy SSL opcije.

Zdi se, da GoDaddy ni zajel trenutnega vala brezplačna potrdila ki jih ponujata Comodo in Let’s Encrypt v več storitvah gostovanja. Namesto tega GoDaddy raje promovira svoje lastne možnosti premium SSL, čeprav lahko ročno dodate brezplačno potrdilo SSL. Po nekaj raziskavah sem našel to objavo na forumu kjer uporabniki ugotovijo, da je mogoče uporabiti Let’s Encrypt z goDaddy Upravljanim WordPress gostovanjem, vendar le v načrtih, ki vključujejo dostop do SSH (zato osnovni uporabniki nimajo sreče).

To je slabo, ker nadzorna plošča GoDaddy ne bomo dovolili, da nadzorujete svojo domeno, kupite lastno potrdilo ali uvozite potrdila, ki ga imate. S certifikati morate ravnati prek njihovega vmesnika po njihovih cenah, kar je dovolj reči, da so previsoke, da bi bila dobra izbira za veliko večino uporabnikov WordPressa.

Storitev je večinoma poleg nakupa zelo dragega potrdila za SSL, večinoma obvladljiva, kajne? No, za novi uporabniki WordPress-a da. Toda za napredne uporabnike bi se motili, saj trenutne domene ne morete spremeniti, ko uvozite spletno mesto, razen če kupite domeno po meri pri GoDaddy!

Kot je razvidno iz posnetkov zaslona, ​​bo GoDaddy po premestitvi spletnega mesta uporabil vtičnike po meri za vzdrževanje in spletno mesto bo spremenilo domeno osiromašen da vam prepreči upravljanje tega s pomočjo wordpressa.

To lahko povzroči resnično težavo, kot vidite, saj je storitev zelo dostopna, vendar vaše spletno mesto je vezano na storitve GoDaddy kot so potrdila domene in SSL. Na tem mestu sem želel samo ustvariti novo spletno mesto s svojo domeno po meri in nato naložiti varnostno kopijo, saj bo funkcija uvoza blokirala mojo spletno stran od nadaljnjih sprememb, razen če plačam več.

Namestitev spletnega mesta WordPress iz mesta Scratch

Namestitev spletnega mesta iz nič zelo enostavno GoDaddy vas bo opozoril, da morate ročno posodobiti svoj DNS. To je ob strani dejstvo, da IP v poročanju ni v redu. Ko je mesto nameščeno, bo prijavljeni IP na glavni plošči drugačen, sledite temu IP.

Ponujali ste izbiro za namestitev spletnega mesta v Datacenter za Severno Ameriko ali Evropo.

Pred izdelavo spletnega mesta bo GoDaddy zaprosil za vaše nove poverilnice.

To je bilo res obetavno. Celoten postopek je bil zelo enostaven in verjel sem, da lahko namestitev spletnega mesta iz nič izniči tisto, kar manjka pri uvozni funkciji, ampak žal … spet sem se motil.

Ko je spletno mesto ustvarjeno, smo spet na začetku. Glavna plošča.

Prva stvar, ki jo opazite, je, da nič ne kaže, da lahko spremenite datoteke v novo ustvarjenem WordPressu. Ni funkcije uvoza, funkcije za obnovitev ni in kar je najpomembneje ni upravitelja datotek.

Čeprav je za nove uporabnike WordPressa ali bloge to povsem v redu, je to lahko napredna novica za napredne uporabnike WordPressa, ki želijo prilagoditi svojo namestitev WordPressa. Poskusil sem se ročno povezati prek FTP-a, vendar ga ni – GoDaddy WordPress gostovanje podpira samo SFTP funkcionalnost za nalaganje vaših datotek. Čeprav se to sprva morda zdi neprijetno, saj je SFTP lahko počasnejši od običajnega FTP, je varnejša (po mnenju WPExplorerja boljša) izbira za povezavo s svojim WordPress spletnim mestom.

Obnovitev baze podatkov ni bila težavna, saj sem imel dostop do phpmyadmin-a in funkcija uvoza je delovala dobro. Toda takoj, ko sem poskušal izbrisati in naložiti svoje datoteke WordPress, sem dobil naslednjo napako.

V programu WP Core je nekaj datotek, ki so zaklenjene zaradi izbrisa – kar je super za nove uporabnike WordPressa. To je vgrajena funkcija, s katero se prepričajte, da svojega spletnega mesta WordPress ne boste zapletli po nesreči. Rad pa bi vas spomnil, da je to naš račun za WordPress in do SFTP sem pristopil s poverilnicami, ki so že zagotovljene znotraj plošče. Dejstvo, da GoDaddy zaklene določene datoteke WordPress od uporabnikov, je resno razvijalcem lahko težavno.

To pomeni, da ne boste mogli obnoviti osebnih varnostnih kopij svoje namestitve WordPress (skupaj z nadzorom lastnih domen in potrdil) in to je nekaj žalostnih novic.

Za celoten postopek primerjalne analize GoDaddy sem moral uvozi moje spletno mesto z referenčnimi vrednostmi in samo uporabite temp http naslov, ki ga nudi GoDaddy. Zakaj? Ker ni nobenega uvoza svojega spletnega mesta s svojo domeno, razen uvoza z drugega gostitelja in predate nadzor nad svojo domeno GoDaddy.

GoDaddy gostovanje

Pogovorimo se o uspešnosti. Popolni krog desetih preizkusov kaže, da je predstava odlična od Dallasa, do vratu in vratu, kar imam v Cloudwaysu iz Dallasa.

Iz Avstralije je tudi uspešnost zelo dobra.

Celoten test pri GTMetrixu kaže, da bi lahko bili zmogljivosti boljši, čeprav je predpomnilnik.

Pri tem je treba upoštevati, da GoDaddy že uporablja mehanizem za predpomnjenje, ki ga zagotavljajo lastni vtičniki, nameščeni na čas uvoza Torej, rezultati so že predpomnjeni. Dovolj je reči, da predpomnjenje ni tako dobro, če je to rezultat.

Kaj mi je bilo všeč

Všeč mi je bila nadzorna plošča, všeč mi je bilo, kako teče in kako je oblikovan vmesnik. To je zelo intuitivno in enostavno za spremljanje, in zagotovo je popolna namestitev za novorojenčka WordPress. Zavihek uspešnosti je lep dodatek in postopek uvoza je tako preprost, da si želim, da bi tudi druge storitve storile enako. Lepa prednost je tudi funkcija varnostnega kopiranja in uprizarjanja.

Kaj mi ni bilo všeč

GoDaddy vam ne dovoljuje spreminjanja jedrnih datotek WordPressa, kar pomeni, da na vaše spletno mesto ne smete nameščati nobenega in ne nameščati nobenih datotek po meri. Ni možnosti, da nastavite domeno po meri in nato naložite varnostno kopijo, kar preprosto ni mogoče. Prav tako ni vključenih računov e-pošte, zato boste morali za to dodati nekaj denarja. Vidite, da je storitev cenovno dostopna, vendar pa skupni stroški, ko upoštevate dodano storitev e-pošte, povečajo skupno ceno kot pri konkurenci GoDaddy-jevih konkurentov.

Kar v resnici ne zdržim, je dejstvo, da ne morete spremeniti svojih datotek, ko so naložene s postopkom uvoza GoDaddy, niti ne morete naložiti svoje namestitve. Zaradi tega je GoDaddy slabo prilagajanje razvijalcem ali naprednim uporabnikom WordPressa.

Edini način za uvoz vašega spletnega mesta je prek možnosti uvoza in domena bo samodejno zaklenjena. Po uvozu vašega spletnega mesta boste morali kupiti domeno prek GoDaddy.

Nenazadnje tudi zunaj GoDaddy ne morete enostavno uporabljati funkcij SSL. Zaradi tega je uporaba brezplačnih ali prilagojenih potrdil otežena, če ne tudi nemogoča. Če uporabljate GoDaddy, je vaša najboljša stava, da preprosto ugriznete kroglo in vložite v vrhunski SSL certifikat neposredno od GoDaddyja ali se ne vzdržujete SSL-ja v celoti..

To je samo prevelike omejitve nadaljuje z namenom, da se GoDaddy prepriča, da si plačilo za te dodatne storitve, kar je odkrito povedano v tem dnevu in starosti precej hrom. S storitvijo GoDaddy izgubite preveč nadzora nad svojim projektom in to preprosto ni sprejemljivo.

Zavijanje

Na splošno je bila storitev GoDaddy WordPress presenetljiva, jaz pa bi jo le dodal 2 od 5. Po mojem mnenju lahka in intuitivna plošča in lep zavihek uspešnosti ne moreta uravnotežiti dejstva, da vam ne bo omogočila uvoza lastnih varnostnih kopij (ali celo dostopa do jedrnih datotek WordPressa), dejstva, da ste prisiljeni preseliti oz. kupite domeno od goDaddy, če želite uporabljati vaše spletno mesto, manjkajoči upravitelj datotek, manjkajoča funkcija e-pošte in ni možnosti za brezplačna potrdila.

Celotna storitev se zdi nekoliko naporna, saj se zdi cenovno ugodna, v resnici pa boste morali vložiti več denarja, da boste dobili vse potrebne funkcije. Mislili smo, da je to zagotovo korak od osnovnega načrta gostovanja v skupni rabi, Storitev GoDaddy WordPress priporočam predvsem novim WordPress uporabnikom, ki jih tehnološka stran njihovega spletnega mesta ne zanima. in so pripravljeni doplačati za dodatne storitve.

Toda kaj misliš? Ste že preizkusili GoDaddyjevo WordPress gostovanje? Ali morda želite izvedeti več o tem, kaj smo mislili o določeni funkciji? Pustite svoje misli, komentarje in vprašanja spodaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map