MotoPress Page Builder: Pregled pomembnih posodobitev

MotoPress Page Builder: Pregled pomembnih posodobitev

MotoPress Content Editor je eden najbolj priljubljenih ustvarjalcev strani WordPress za večnamenske tržne niše. To je vtičnik, ki ponuja veliko, še posebej za uporabnike brez strokovnega znanja: povleci in spusti vsebinske elemente, številne vnaprej določene postavitve in enostavno raztegljive blok postavitve, vse elemente vsebine po povpraševanju in veliko bolj priročne možnosti. Med uporabniki in razvijalci je visoko ocenjeno kot orodje za izdelavo spletnega mesta na ključ.


V zadnjih dveh mesecih se je zgodilo veliko posodobitev vtičnikov, kar je vplivalo na povečanje uporabe za kratek čas. Posodobitve kažejo na pričakovanja sodobnih uporabnikov spletnih strani: večina želi na enem mestu imeti hitrejša in funkcionalno bogatejša orodja, ne da bi jim bilo treba namestiti in upravljati več dodatnih vtičnikov. Zato je bil glavni cilj narediti urejevalnik močnejši, hitrejši in enostavnejši za upravljanje.

Nove in izboljšane funkcije MotoPressa

Pojdimo na podrobnosti in poglejmo, katere nove funkcije so povečale konkurenčnost urejevalnika med drugimi ustvarjalci strani WordPress po spletu.

Izboljšan čas zagona vtičnika

Delo prilagajanja se začne lažje, ker se vtičnik zdaj zažene 2-krat hitreje. Čas je v vsakem poslu vse, zato je bil takšen skok do lahke narave.

Frontend urejanje

Nekoč dolgo pričakovano destinacijo in zdaj prelomno točko v urejevalniku sprememb. Standardno oblikovanje strani v vakuumu je bilo nadomeščeno s sprednjim urejanjem WYSIWYG. Zdaj lahko skrbnik spletnega mesta namesto običajnega skrbniškega zaledja vidi dejansko stran spletnega mesta na čelu in na levi strani orodje za urejanje. Vsa orodja so privzeto skrita, da območje urejanja ne bo brez težav. Ko želite dodati nov element vsebine, kliknite + Dodaj rdeči gumb na vrhu, na seznamu izberite potrebno funkcionalnost in ga preprosto povlecite na stran. Končni rezultat vaših posodobitev je viden tako kot na strani Predogled.

Prednji urejevalnik MotoPress

Nov slog upravitelja

Ko gre za prilagajanje slogov prek CSS-a, večina uporabnikov netehnologije čuti frustracije. Osveženi ustvarjalec odpira več priložnosti za delo z zasnovo postavitve strani, ne da bi prišel v CSS, ampak namesto nadgrajenega upravitelja stilov označi potrebne možnosti. Če želite začeti ustvarjati in uporabljati sloge, preprosto kliknite kateri koli dodani element vsebine> pojdite na Slogi> Pritisnite Uredi slog elementa.

Nov slog upravitelja

S tem upraviteljem dobite popolno svobodo za spreminjanje naslednjih parametrov vsebinskega elementa:

  • Barva ozadja
  • Barva besedila
  • Vrsta ozadja (slika, gradient, nič)
  • Obloge
  • Obrobja
  • Slogi obrobe (privzeto, trdno, pikčasto, črtkano, dvojno, utor, greben, vstavljanje, izstop)
  • Parametri meja, polmer in barve.

Možnosti Style Manager MotoPress

Dober korak naprej je bil vtičnik opremljen z možnostjo shranjevanja in ponovne uporabe vaših prilagojenih slogov. Ta možnost močno odpravi vsako morebitno ponavljajoče delo. Če želite iste sloge uporabiti za kateri koli drug element vsebine, ga ne pozabite shraniti: po nastavitvi novih slogov kliknite Uporabi> izberite Shrani kot. Vsak niz slogov bo shranjen kot nova prednastavitev, shranjena pod Elementi stilov in prednastavitev na zavihku Slogi.

Shrani možnost Po meri po meri

Testiranje prek naprav znotraj skrbniškega območja

Za to posodobitvijo je obstajala skladna logika, saj se raven mobilnega prometa nenehno povečuje in zelo pomembno je hitro preveriti, ali vse naprave zagotavljajo zadovoljivo uporabniško izkušnjo. Spletni predogled na različnih napravah v skrbniškem oknu je bil implementiran v urejevalnik MotoPress preprosto zato, ker je postal obvezna možnost. Vgrajeno emulacijsko okolje (emulator omogoča, da se vaš računalniški sistem obnaša kot drug) v orodja za urejevalnik izvede predogled strani vaše spletne strani z enim klikom na namizjih, mobilnih telefonih in tabličnih napravah. Če želite občutiti uporabnost spletnih emulatorjev, kliknite gumb Odzivni predogled na vrhu okna in izberite potrebno napravo za predogled svojega spletnega mesta. Preverite primer predogleda tabličnega računalnika:

Predogled tabličnih računalnikov

Ali mobilni telefon:

Predogled mobilnega telefona

Na voljo celotna širina in celotna višina vrstice

Celozaslonska rešitev (slike, videoposnetka, besedila, tabele itd.) Je eden izmed trenutnih trendov spletnega oblikovanja, ki so ga oblikovalci zelo priljubili in ga ljubijo stranke. Poleg prijetnega očesa se celoten zaslon vsebinskega elementa uporablja za osvetlitev katerega koli dela spletnega mesta, predstavitev slik / videoposnetkov v podrobnostih od blizu, za razlikovanje delov oblikovalskih elementov, da se poveča berljivost (večji v primerjavi z manjšimi ) ali jih uravnotežite ipd. S to novo možnostjo lahko vrstico vsebinskega bloka, ki ga urejate, raztegnete do robov zaslona s prikaznim poljem.

Če želite uporabiti vrstico s polno širino ali celotno višino, kliknite ikono vrstice v potrebnem bloku vsebine> pojdite na zavihek Nastavitve vrstice na desni strani> v polju “Širina vsebnika” in / ali označite “Izpolnite višino” kliknite “Polno”. okna “. Vsebinski blok bo prilagojen različnim brskalnikom in napravam za pravilno gledanje.

Vrstica Polna širina in celotna višina

Nadzor nad pogostostjo odpiranja pripomočka Splash Screen

Verjetno manjša posodobitev, vendar bi lahko postala zelo priročna za spletna mesta, ki uporabljajo brskalno stran za zagon aplikacije, programske opreme ali preproste strani s pozivom k dejanju. Če nastavite to možnost, lahko nadzorujete, kako pogosto naj se na spletnem mestu prikaže pripomoček za brskanje, tako da za goste spletnega mesta ni moteče ali moteče. Če želite nastaviti frekvenco, pojdite na orodje urejevalnika vsebine, izberite pripomoček Splash Screen in ga spustite na stran> pomaknite se do njegovih nastavitev z desne strani in se pomaknite do možnosti »Prikaz«: nastavite, ali naj se prikaže vedno ali enkrat.

Pripomoček za zaslonski zaslon

Spodnja črta

Poskusite lahko vse nove možnosti v akciji tudi BREZPLAČNO, saj ima urejevalnik vsebine tudi različica freemium. Glavni dodatek MotoPress-a, urejevalnika vsebin je v stalnem postopku popravkov in izboljšav. Strokovnjaki ekipe poskušajo spremljati zahteve hitro rastoče skupnosti WordPress in nenehno spreminjati izdelek na bolje, zato vas nove posodobitve ne bodo čakale.

Sporočite nam, če imate kakršna koli vprašanja o tem odličnem vtičniku za ustvarjanje vsebine. Ali če že uporabljate MotoPress, bi radi slišali, kaj mislite o vtičniku v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me