Pregled agregatorja WP RSS: Ustvarite RSS vire po meri za samodejno zapisovanje

Pregled agregatorja WP RSS: Ustvarite RSS vire po meri za samodejno zapisovanje

Če iščete na tone informacij o kateri koli temi, ali ni naporno obiskati več sto spletnih strani, da bi jih našli? Ali ne bi bilo veliko lažje, če bi do vsega dostopali na enem mestu? To je točno tisto, kar počnejo spletna mesta za zbiranje novic RSS – na enem mestu zbirajo in prikazujejo članke (naslove + odrezke), povezane s katero koli temo, za lažje bralce. To storijo tako, da se naročijo na vire različnih blogov, uvozijo vsebino teh blogov in jih nato na privlačen in priročen način prikažejo na svojem spletnem mestu zbiralca. Objave so seveda povezane nazaj do prvotnega vira, kjer lahko bralci dostopajo do celotne vsebine. V tej objavi bomo podrobneje spoznali vtičnik, ki vam bo pomagal pri izdelavi enega takšnih spletnih mest brez težav – WP RSS Aggregator.


WordPress repozitorij vsebuje številne vtičnike za uvoz in shranjevanje virov na vaše spletno mesto. In WP RSS Aggregator je med najboljšimi v seriji.

WP RSS Vtičnik za strjevanje

Za začetek vam omogoča sestavljanje poljubnega seznama, ki ga želite – od seznamov nepremičnin in delnic do športnih dogodkov in objav na Instagramu. Omogoča vam uvoz virov iz več virov in njihovo prikazovanje na svojem spletnem mestu. Svoje spletno mesto lahko popestrite s kakovostno vsebino, uvoženo iz različnih virov, in jih naredite za razvrščanje. In ko enkrat določite nastavitve, se ostalo zgodi skoraj pri samodejnem pilotu. Še več lahko prilagodite prikaz s kratkimi kodami in ga naredite privlačnega s sličicami in odlomki.

The brezplačni vtičnik WP RSS Aggregator vam pomaga, da v nobenem trenutku na svoje spletno mesto dodate vire. Na primer, na svoj spletni strani sem lahko v nobenem trenutku v nobenem trenutku dodal RSS vir WPExplorerja (hej, to smo mi!).

Frontend za prikaz vira

Na enak način lahko dodam več virov različnih spletnih dnevnikov o WordPressu in spletno mesto naredim za karkoli WordPress (tako kot WPNewsDesk). V redu, to lahko preveč poenostavlja stvari, vendar dobite premik?

Jedrni vtičnik je brezplačen za prenos in ima kup petih premium dodatkov in dveh paketov, ki izboljšujejo zmogljivost in prikaz.

Zdaj, ko vemo nekaj o funkcijah vtičnika, pojdimo na vadnico, ki se nanaša na njegovo uporabo, nato pa si oglejmo, kako nam lahko dodatni dodatki pomagajo izboljšati vire.

Nastavitev in konfiguriranje WP RSS Aggregator

Namestitev in aktiviranje jedrnega vtičnika in vseh njegovih dodatkov je bila gladka zadeva.

Po aktivaciji pojdite na Vtičniki in poiščite novo možnost »WP RSS Aggregator« na levi strani nadzorne plošče WordPress. Tu je posnetek zaslona elementov menija, ki se odprejo, ko kliknete to …

Elementi v meniju

…. in hitro pisanje o tem, kaj pomenijo te menije:

 • Viri krme: Tu se prikaže seznam vseh virov vira, ki jih dodate
 • Dodaj novo: Tu boste lahko dodali nove vire
 • Elementi vira: Tu bodo prikazani vsi elementi vira, ki jih uvozite prek svojih virov
 • Črni seznam: Vsak element vira lahko preskočite tako, da ga tukaj navedete
 • Uvozno-izvoznih: Ta funkcija vam pomaga pri uvozu več virov hkrati in izvoznih virov
 • Nastavitve: Tukaj lahko konfigurirate številne nastavitve vtičnika
 • Odpravljanje napak: To pomaga posodobiti ali izbrisati elemente virov
 • Več funkcij: Na voljo so številni dodatki, ki jih lahko najdete tukaj, pa tudi o nakupu in namestitvi
 • Pomoč in podpora: Omogoča dostop do dokumentacije, pogostih vprašanj in podpore za premijo

Zdaj, ko imate pregled, nadaljujemo s konfiguriranjem vtičnika.

1. Splošne nastavitve za WP RSS Aggregator

Na strani s splošnimi nastavitvami boste lahko preverili možnosti za optimizacijo uvoza in prikaza svojih virov v skladu s svojimi nastavitvami na spletnem mestu. Lahko boste določili največjo starost uvoženih elementov vira in največje število elementov na vir.

Splošne nastavitve vtičnikov

Tu lahko tudi nadzorujete številne stvari – pogostost uvoza (kjerkoli med vsakih 15 minut do enkrat na dan), vrstni red uvoza elementov vira ali nastavite URL vira po meri (o katerem lahko izveste več tukaj) kot tudi naslov.

2. Dodajte vire v WordPress

Ob kliku RSS Aggregator> Dodaj novo, prispete na spodnji zaslon Tukaj morate dodati naslove spletnih dnevnikov, katerih vsebino želite uvoziti v WordPress. Za namene te objave bom kot vir uporabil vir WPExplorer.

V večini primerov bo URL spletnega mesta deloval, vendar za najboljše rezultate avtorji vtičnikov priporočajo, da uporabite URL vira RSS. Če niste prepričani o iskanju vira vira, glejte ta dokumentacija.

Dodajanje novega vira

Tukaj so naslednje nastavitve na tem zaslonu:

 • Če želite preveriti, ali URL vira deluje v redu, kliknite »Potrdi virMožnost
 • Poleg tega lahko omejite število elementov iz uvoženega vira, ki jih želite shraniti, mimo katerih bodo starejši elementi samodejno izbrisani. Če preverite polje »Povezava do zaprtega prostora“Dostop do povezav do slik, zvoka, videa, prilog in bliskovite vsebine
 • The ‘Unikatni samo naslovi‘Možnost je koristna, da se izognete podvajanju, če obstaja več trajnih povezav za isti izdelek ali ko se spremenijo trajne povezave
 • Prav tako lahko omogočite povezavo vira do virov vira RSS
 • Ko dosežete to točko, preusmerite pozornost na plošče na desni. V polju za obdelavo vira boste lahko zaustavili vir, izbrisali stare elemente vira in nastavili interval posodobitve

Če želite preveriti, ali vir deluje v redu, pritisnite na Objavi gumb. V oknu za predogled vira bodo prikazani najnovejši elementi z naslovom članka, URL-jem, datumom objave in virom. Čez manj kot minuto so moji elementi krme potegnili in samodejno so se pojavili v Okvir za predogled kot tudi v Meni Elementi vira kot je prikazano spodaj.

Elementi vira

In ko kliknete na Viri krme na strani, bo prikazan seznam vseh virov, ki ste jih dodali na svoje spletno mesto.

Viri krme

3. Uvoz in izvoz

Če želite svoji vsebini dodati raznolikost, boste zagotovo želeli uvoziti objave z več viri. V nasprotnem primeru ne ponujate nobene vrednosti.

Uvozna funkcija v WP RSS Aggregator je uporabna za pridobivanje vsebine iz različnih virov. Če ste na primer spletno mesto z novicami, boste morda želeli prikazati izbran seznam iz recimo 50+ virov novic. Ta funkcija vam bo pomagala, da jih naenkrat uvozite vse.

Uvoz vira vira

Vnesti boste morali ime in naslove URL, tako da jih boste v vsaki vrstici ločili z vejico. Na primer, Ime vira, http://www.myfeed.com

Poleg tega lahko s standardno funkcijo uvoza in izvoza programa WordPress uvozite in izvozite vire virov. Če želite izvoziti vire virov, obiščite Orodja> Izvozi, preverite radio gumb Viri krme in nato kliknite Prenesite datoteko za izvoz gumb. WordPress bo nato ustvaril datoteko XML, ki vsebuje vse vire vira. Podobno obiščite vire krme Orodja> Uvoz.

Izvozi lahko tudi vse Nastavitve uporablja WP RSS Aggregator. Na drugem mestu WordPress lahko datoteko uvozite in pritisnete gumb Uvozi nastavitve, WordPress pa bo za vas naredil vse ostalo.

Uvoz in izvoz nastavitev

4. Črni seznam

Lahko se zgodi, da boste med uvozom virov želeli nekatere elemente preskočiti. V takih primerih morate vse, kar morate storiti, vnesti naslov članka in izpuščen bo med prenašanjem člankov. Med uvozom novih elementov iz virov vira ne bodo upoštevani vsi elementi vira, ki jih tukaj navedete.

5. Prikaz virov v strani, objavi ali pripomočku

Ni dovolj, da dodate vire virov in konfigurirate uvoz elementov vira na svoje spletno mesto. Prav tako morate nastaviti, kako se prikazujejo na vašem WordPressu. Možnosti pod Splošne nastavitve zaslona nadzirate način prikaza elementov vira na vašem spletnem mestu.

Splošne nastavitve zaslona

Tu lahko nastavite največjo dolžino naslova in ga povežete z izvirno objavo, prikažete ime avtorja za vsak element vira in nastavite povezave, da se odprejo na novem zavihku. Obstaja možnost povezave z video predmeti ali vdelavo videoposnetka na vašo stran, omejitev števila elementov za prikaz in izbiro »Starejše objave “/” Novejše objave”Strani.

The Prikaz vira nastavitve omogočajo prikaz imena vira virov za vsak vir vira in povezavo imena vira s prvotnim mestom.

Nastavitve prikaza vira

Kar zadeva prikaz datumov, je privzeti datum objave objave v GMT. Izberete lahko tudi format datuma in pred časom ob objavi vira.

Kaj se zgodi, če vam ni všeč privzeti slog zaslona? Vtičnik omogoča, da za oblikovanje zaslona uporabite svoj CSS po meri. Če želite to narediti, potrdite polje, da onemogočite vse sloge, uporabljene v tem vtičniku.

Slogi

Za prikaz elementov vira v objavi WP RSS Aggregator ponuja kratke kode. Do te kratke kode lahko dostopate s klikom ikone RSS v vizualnem urejevalniku objave.

Dodajte kratko kodo

V objavo dodajte ustvarjeno kratko kodo in samodejno bo prikazala vse vire v prispevku. Če uporabljate kratko kodo wp-rss-agregator ne da bi mu kaj dodali, so prikazani vsi elementi vira. Tako je vir WPExplorerja prikazan v objavi na mojem spletnem mestu.

Frontend za prikaz vira

Vsi vaši elementi vira bodo v objavi organizirani in povezani z virom. Določen vir lahko prikažete tudi z uporabo atributa izvor znotraj kode. Število artiklov je lahko tudi omejeno.

6. Odpravljanje napak

Te funkcije omogočajo posodobitev vseh virov z enim klikom. Preveri vse vire virov za morebitne nove vire in ne bo spremenil nobenih obstoječih virov.

Ta stran vam pomaga tudi pri odpravljanju težav, ki naletijo na vtičnik. Upoštevati pa morate, da je posodabljanje dejavna dejavnost, zlasti če uvažate prek več virov.

Odpravljanje napak

Prav tako lahko izbrišete vse uvožene elemente vira in jih ponovno uvozite s klikom na gumb.

Dodatki za WP RSS Aggregator

Kot sem že rekel, se zdi prikaz vsebin v prispevku v objavi, čeprav dobro organiziran. Dodatki vam pomagajo, da s pluginom naredite še veliko več stvari

 • Prikažite uvožene predmete kot objave
 • Prisilite celoten vir k uvozu neposredno na svoje spletno mesto
 • Filtrirajte elemente vira s ključnimi besedami
 • Dodajte kategorije v vire krme
 • Izboljšajte prikaz vira z dodajanjem sličic in odlomkov

Na voljo je pet premium dodatkov. In če niste prepričani, katere dodatke boste potrebovali, jih lahko uporabite to orodje izvedeti.

Oglejte si dodatke WP RSS Aggregator

Sledi posnetek vrhunskih dodatkov:

WP RSS Premium dodatki

Oglejmo si na kratko, kako lahko vsak od petih dodatkov izboljša funkcije vtičnika.

1. Feed to Post

Če ste navdušen auto-bloger ali želite svojemu spletnemu mestu dodati več vrednosti s sorodno vsebino, je dodatek Feed to Post zagotovo za vas. Omogoča vam uvoz elementov RSS kot WordPress objave ali katere koli druge vrste objav po meri, vključno z mediji, elementom navigacijskega menija, oEmbed Response in TablePress. Objave v dnevnikih samodejno ustvarjajo iz elementov vira.

Viri z dodatki za objavo splošne nastavitve

Obstaja veliko nastavitev, ki pomagajo nadzirati vsebino, prikazano v uvoženih objavah.

 • Status objave: osnutek, objavljen, spored, smeti, zasebni ali v teku (ali kateri koli drug status, ki se uporablja na vašem spletnem mestu)
 • Kategorije in avtorji
 • Oblika objave za dodelitev uvoženega vira: standard, klepet, povezava, citat, slike, video, zvok (ali kateri koli drug uporabniški format)
 • Datum objave: prvotni datum objave ali uvoženi datum
 • Povezava nazaj do izvirne objave na začetku vsebine objave
 • Vrhunska storitev za pretvorbo vašega vira RSS v RSS polni tekst

Poleg tega vam ta dodatek omogoča, da konfigurirate, kako ravnati s slikami v virih, skrajšate URL-je in omogočite komentarje. Avtor uvoženih objav lahko nastavite tudi kot obstoječega avtorja ali celo samodejno ustvarite avtorje v vašem sistemu na podlagi ustreznih podatkov v viru – če so na voljo.

2. Polni besedilni viri RSS

Popolni besedilni RSS-viri povečujejo možnost samodejnega beleženja prejšnjega dodatka. Če se povežete s prvovrstno celotno besedilno storitvijo, boste lahko uvozili celotno vsebino objave za neomejeno število elementov vira na vir vira, tudi če sam vir ne zagotavlja. Če želite, se lahko odločite tudi za uporabo celotnega lastnega sistema za uvoz RSS.

Po izbiri storitve Premium Full Text Service na spustnem meniju z nastavitvami se pomaknite do Vir vira, poiščite vir vira RSS in kliknite Uredi. Nato se pomaknite navzdol in označite polje Prisilite polno vsebino. Končajte s posodobitvijo vira. Na vaše obstoječe vire ne bo vplivalo – te objave boste morali izbrisati iz določenega vira in nato kliknite na Pridobivanje objav (bodite previdni, ker starih objav, ki niso več v viru RSS, ni mogoče ponovno uvesti). Na vašem spletnem mestu bo zdaj prikazana celotna izvirna vsebina skupaj s povezavo do prvotne objave.

Nastavitev nastavitve RSS za celotno besedilo

Privzeta brezplačna storitev vtičnika je omejena na 5 elementov vira na vir vira. To pomeni, da pri uporabi možnosti »Prisilno polno vsebino« z možnostjo »Brezplačna storitev«, izbrano v meniju Splošne nastavitve, iz vsakega vira virov boste lahko uvozili samo zadnjih 5 objav, ne glede na to, koliko elementov vira je v samem viru. Ne samo to, rezultati se predpomnijo tudi 20 minut.

Če potrebujete neomejene predmete vira in brez predpomnjenja, boste morali kupiti dodatek za celotne besedilne RSS vire skupaj s Feed to Post.

3. Filtriranje ključnih besed

Če določite ključne besede, stavke ali oznake, ki jih mora članek vsebovati, filtriranje ključnih besed zagotavlja, da se prek virov ne uvozi samo ustrezna vsebina.

Filtriranje ključnih besed v dodatku

Če ne bo ključnih besed in / ali oznak, članek ne bo uvožen. Tako lahko preskočite članke, ki niso pomembni za vaše spletno mesto.

4. Odlomki in sličice

Sličice na katerem koli seznamu vedno omogočajo bolj privlačen prikaz. Ta dodatek vzame sliko znotraj vira in jo prikaže skupaj z odlomkom proti virom. Naslov, datum in vir vsakega vira se prikažejo tudi pri uporabi kratke kode WP RSS Aggregator (v nasprotju z možnostmi Feed to Post ali Full Text, ki bodo prevzele oblikovanje teme).

Nastavitve sličic dodatka

Kaj se zgodi, če v uvoženem izdelku ni slike? No, lahko izberete katero koli sliko, ki bo prikazana kot privzeto sličico.

5. Kategorije

Kategorizira vire virov in omogoča prikaz elementov vira iz določene kategorije na vašem spletnem mestu s parametri kratke kode.

Kategorije dodatkov

Ta dodatek vam pomaga pri dodeljevanju virov vira kategorijam in je lahko zelo koristen, če imate na svojem spletnem mestu več virov.

Cene za dodatke za WP RSS Aggregator

Vsa plačila so letna za nadaljevanje prejemanja posodobitev in podpore. Medtem ko lahko dodatke kupujete posamično, vam bo nakup v paketih prihranil nekaj denarja. Kot smo že omenili, sta na voljo dva svežnja:

1. Komplet preprostih virov ki vključuje tri dodatke: Odlomki in sličice, kategorije in filtriranje ključnih besed. Ti dodatki služijo za filtriranje vašega vira, ločitev v kategorije in prikaz elementov vira ter izvlečke in sličice z uporabo kratke kode.

Tri dodatke je smiselno kupiti v svežnju, saj ima to velike prihranke. Posamezno boste za vsak dodatek namenili 30 USD (eno spletno mesto), 60 USD (do pet spletnih mest) in 180 USD (do dvajset spletnih mest). Kot paket boste plačali le 70 dolarjev za posamezno spletno mesto, 140 do pet spletnih mest in 280 do dvajset spletnih mest.

Kot lahko vidite, je treba privarčevati 20, 40 in 260 dolarjev.

2. Paket naprednih virov vključuje tri dodatke: Viri za objave, celotni viri RSS in filtriranje ključnih besed. Ti trije dodatki so tisto, kar potrebujete, če se vaše spletno mesto zanaša na samodejno beleženje vsebine, filtriranje ključnih besed pa vam omogoča filtriranje uvožene vsebine.

Ponovno je nakup le-teh kot sveženj morda boljša možnost. Dva dodatka za samodejno beleženje imata ceno 80 dolarjev (eno spletno mesto), 160 dolarjev (do pet spletnih mest) in 300 dolarjev (do dvajset spletnih mest). Filtriranje ključnih besed se prodaja za 30 dolarjev za eno spletno mesto, 60 do pet do pet spletnih mest in 180 do 25 do 22 spletnih mest. Hkrati lahko paket kupite za 150 dolarjev za eno spletno mesto, za 300 do pet spletnih mest in za 600 do dvajset spletnih mest.

Tudi tukaj boste prihranili denar – 40 USD, 80 USD in 180 USD.

Oglejte si sveženj agregatorjev WP RSS

Prednosti in slabosti zbirke WP RSS Aggregator

Prednosti – Uvideli boste, da se za vtičnik dogaja marsikaj:

 • Enostaven za namestitev in konfiguracijo, nato deluje na avtopilotu
 • Na spletnih straneh programa WordPress poenostavite upravljanje RSS virov
 • Uvoz boste lahko zaustavili in znova zagnali prek virov vira
 • Uvoz krme je mogoče določiti za posamezne vire
 • Odlično sodeluje z Lightboxom in zmore celo z videoposnetki z YouTuba, DailyMotion in Vimeo
 • Dodatek – Feed to Post – ponuja nastavitev Canonical Link. To vam omogoča enostavno določitev kanonične povezave za uvožene objave, ki bo kazala nazaj na prvotni vir. To pomaga pri obveščanju iskalnikov, kakšen je izvorni vir vsebine, in s tem premagati težavo z “podvojeno vsebino”
 • Vtičnik se nenehno posodablja s preverjanjem posodobitev vsakih 12 ur vse do nekaj minut – odvisno od vas!

Slabosti – Tega ne bi pravzaprav imenoval “kontra”, bolj kot težave s strežnikom, ki jih je treba rešiti:

 • Uvoz tisoč predmetov iz več sto virov vira je veliko virov in lahko vpliva na uspešnost spletnega mesta. To težavo lahko obvladate tako, da z nastavitvami vtičnika načrtujete uvoz virov ali jih začasno ustavite in znova zaženete..
 • Morda boste morali prilagoditi vir pomnilnika WordPress za hkratni uvoz prek več virov.

Zavijanje

To tesno srečanje z WP RSS Aggregator vas je morda prepričalo, da gre za vsestransko rešitev za združevanje vsebine in spletna mesta za samodejno beleženje.

Osrednji vtičnik opravlja odlično delo pri uvozu prek več virov in prikazovanje elementov krme na običajen način, skoraj v celoti na avtopilotu. Nekateri uporabniki si lahko vzamejo nekaj časa, da se seznanijo s kratkimi kodami. Ko pa jih razumete, je z njimi enostavno enostavno delati.

Toda za spletno mesto za združevanje vsebine so dodatki, ki vam omogočajo, da v celoti izkoristite prednosti samodejnega beleženja. Od pretvorbe vira v objavo, kategorizacije in filtriranja virov, dodajanja izvlečkov in sličic na prikaz vira – dodatki pretvorijo zbiranje vsebine in prikaz v en nemoten postopek. Tudi sicer vam dodatki omogočajo, da bralcem ponudite boljšo vrednost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map