Rezervacije hotelov MotoPress v primerjavi z WooCommerce rezervacijami za WordPress

Rezervacije hotelov MotoPress v primerjavi z WooCommerce rezervacijami za WordPress

Ali želite na svojem spletnem mestu WordPress omogočiti sistem rezervacij namestitve? Na pravem mestu ste! Primerjali bomo dva vdelana vtičnika, ki sta široko zajeta z uporabniki WordPressa: MotoPress Hotelske rezervacije in WooCommerce rezervacije.


WooCommerce rezervacije je priljubljena razširitev za WooCommerce, ki vam omogoča ustvarjanje založljivih izdelkov, vključno z lastnostmi izposoje katere koli vrste. WordPress vtičnik za rezervacijo hotelov MotoPress je samostojen vtičnik, ki je v celoti namenjen najemniškemu poslu.

Vtičnik WordPress za rezervacijo je popolna izbira za rezervacije na podlagi datumov, kot so hotelske sobe, kabine, nočitve z zajtrkom, servisirana stanovanja, vile in podobne najemne enote.

Poleg tega je vtičnik WooCommerce Bookings optimiziran za rezervacije časov in datumov, zaradi česar je enako primeren za potrebe načrtovanja sestankov (na primer v prostorih frizerskih salonov) in nastanitev.

Ker je izposoja nastanitve na podlagi datumov osrednja točka tega članka, bomo dali glavni poudarek na vsa ciljno usmerjena orodja, povezana s to funkcionalnostjo.

Oglejmo si najpomembnejše lastnosti teh priljubljenih vtičnikov za rezervacije WordPress-a za hotele in počitniške najemnine.

Postopek rezervacije za stranke

WooCommerce rezervacije vam omogoča, da dodate koledar rezervacij vsaki enoti najema, zato bodo gostje videli vse datume, ki so na voljo / niso na voljo v realnem času.

koledar razpoložljivosti rezervacij woocommerce

Ko izberejo brezplačno mesto, kliknejo »Rezerviraj«, kar samodejno doda rezervacijo v košarico. To vašim gostom omogoča plačilo prek razpoložljivih prehodov za plačilo na vašem spletnem mestu.

Če pa želite, da gostje plačajo pozneje, bodo lahko naročila nastavili brez takojšnjega plačila. Ko odobrijo skrbniki rezervacijo, gostje prejmejo potrditvena e-poštna sporočila. Ker lahko plačilno povezavo vključite v e-pošto, lahko gost plača s klikom na plačilno povezavo ali s prijavo v svoje račune na vašem spletnem mestu. Če želite gostom plačati po prihodu, boste najverjetneje morali v osnovnem vtičniku WooCommerce omogočiti način plačila z gotovino (dostava) (neplačane rezervacije se lahko samodejno prekličejo).

Z vsemi vrstami e-poštnih obvestil (npr. Potrditev, preklic) se upravlja brez ročnega nadzora!

Rezervacija hotela MotoPress Vtičnik vam omogoča, da dodate obrazec za iskanje nepremičnin v realnem času, ki lahko išče po vseh izposojah glede na želje gosta (število ljudi, lokacija, vrsta izposoje itd.). To je še posebej koristno, če se na vašem spletnem mestu nahaja veliko izposojnih enot – je veliko bolj prijazno do uporabnika in prihrani vaš potencial veliko časa.

iskanje po meri motopress rezervacija hotelov

Poleg tega lahko prikažete koledarje razpoložljivosti v realnem času za vse posamezne namestitve, tako da bodo potencialni najemniki lahko neposredno rezervirali sobo.

koledar razpoložljivosti rezervacij hotelov Motopress

Vtičnik omogoča enemu gostu, da hkrati rezervira več namestitvenih enot (v enem preverjanju) in lahko naredi odlično dodatno orodje za samodejno priporočanje lastnosti na podlagi vrednosti “število odraslih in otrok”..

Na strani blagajne lahko gostje v skladu s svojimi nastavitvami plačajo prek spleta prek zaželenega načina plačila, plačajo po prihodu, nakažejo polog ali pozneje vplačajo celotno ali preostalo vsoto denarja v določenem časovnem okviru pred prijavo, da bi zavarovati svoje rezervacije.

Zadnja možnost je mogoča le prek medija Zahteva za plačilo dodatek (natančneje, ta dodatek samo avtomatizira postopek in ohrani vse pod eno streho; v nasprotnem primeru lahko na primer uporabite tradicionalni način prenosa žic).

Način potrjevanja rezervacije je odvisen od načina potrditve rezervacije: ob plačilu, stranka po e-pošti ali ročno skrbnik.

Če povzamemo, je postopek rezervacije v obeh vtičnikih precej podoben, vendar MotoPress ponuja bolj “tradicionalno” rezervacijo (gostje naj ne bi dodali rezervacije “v košarico”), obrazec za razpoložljivost iskanja v realnem času in več priročnih možnosti , na primer priporočilo za sobo.

ZnačilnostRezervacija hotela MotoPressWooCommerce rezervacije
Obrazec za iskanje nastanitve+

(z več iskalnimi polji po meri)

Koledarji razpoložljivosti za posamezne namestitve++
Rezervirajte več namestitev v eni transakciji++
Samodejno priporočilo lastnine+

Upravljanje rezervacij

Uporabljati WooCommerce rezervacije WordPress vtičnik, si lahko ogledate celoten seznam rezervacij v urejenem seznamu ali v koledarskem pogledu, ki podpira mesečne ali dnevne načine pogleda.

način koledarja rezervacij woocommerce

Vse osnovne operacije lahko izvedete s posameznimi rezervacijami: izbrišete, potrdite, nepotrdi, prekličete in označite rezervacije kot plačane ali neplačane.

woocommerce rezervacije uredi podatke o rezervacijah

Ko potrdite neplačane rezervacije na nadzorni plošči, vaša stranka prejme samodejni račun po e-pošti, ki jih usmeri na svojo stran »računa«, da plača. Nove rezervacije lahko dodate tudi ročno prek skrbniške nadzorne plošče (na primer za tiste, narejene prek telefona).

Rezervacija hotela MotoPress omogoča ogled in urejanje vseh rezervacij (npr. posodobitev podrobnosti o stranki ali ročno spreminjanje stanja rezervacije). Rezervacija ima lahko plačana, neplačana, čakajoča, potrjena in druga stanja, odvisno od načina potrditve po vaši izbiri. Prav tako želimo poudariti, da ta vtičnik spremlja vsa dejanja rezervacije (na primer spremembe stanja, plačan znesek itd.) In jih predstavlja v zgodovini dnevnika, da boste lažje upravljali vsako rezervacijo..

statuse rezervacije motopress rezervacija hotelov

Na nadzorno ploščo lahko dodate tudi rezervacije – in celo ročno vložite denar, plačan po prihodu, na primer v gotovini.

dodatek za rezervacijo hotelov za motopress dodajte plačila ročno

Obstaja tudi ločen meni »Zgodovina plačil«, ki omogoča hitro preverjanje vseh nedavnih plačil. Če si želite ogledati prihajajoče rezervacije, lahko preklopite na koledarski način, ki ponuja odlične možnosti razvrščanja in poenostavite iskanje.

ZnačilnostRezervacija hotela MotoPressWooCommerce rezervacije
Urejanje stanja rezervacije++
Dnevniki o posameznih rezervacijah+
Koledar rezervacij++
Ročno dodajanje plačil po prihodu+?
Pošiljanje plačilne povezave z nadzorne plošče in samodejno zbiranje plačil+

zahteva premijo dodatek

Privzeto ob rezervaciji

Nadzor razpoložljivosti (pravila rezervacije)

The WooCommerce rezervacije Vtičnik vam omogoča, da nastavite globalno razpoložljivost, ki se uporablja za vse izdelke na spletu na vašem spletnem mestu (na primer določene dneve in ure, ki so na voljo za prijavo). Prav tako lahko blokirate dneve za izbrano nastanitev in nastavite sezonsko razpoložljivost (npr. Zaprto od decembra do februarja).

nastavitve razpoložljivosti rezervacij woocommerce

Rezervacija hotela MotoPress ponuja precej podobne možnosti: lahko določite dneve in ure, ki so na voljo za prijavo (nastavite jih lahko za posamezne lastnosti), blokirate razpoložljivost za izbrano namestitev in nastavite minimalne in največ dni bivanja. Vsi (razen blokiranja razpoložljivosti) lahko temeljijo tudi na letnih časih.

pravila rezervacije motopressa

Konfiguracija cene in sistem popustov

Poleg fiksnih cen nastanitve (osnovne cene) boste lahko nastavili tudi cenovni razred glede na različne pogoje (dnevno, tedensko, mesečno ali drugo konfiguracijo).

Tako MotoPress Hotelske rezervacije kot rezervacije WooCommerce ponujajo prijeten sistem cen, s katerim lahko kombinirate različna merila:

 • vrsto najema
 • skupno število ljudi
 • sezona / cena počitnic
 • nastanitvena cena

V bistvu pomeni, da lahko določite svoja pravila o cenah, ki se bodo samodejno uporabila, ko bodo izpolnjena.

Na primer, oba vtičnika lahko zajemata naslednja hipotetična scenarija:

Normalni datum – standardna cena – 1 oseba – 150 USD na osebo
Normalni datum – standardna cena – 2 osebi – 100 dolarjev na osebo

Redni datum – standardna cena + zajtrk – 1 oseba – 250 USD na osebo
Redni datum – standardna cena + zajtrk – 2 osebi – 200 dolarjev na osebo

Počitnice / vikendi – Standardna cena + zajtrk – 1 oseba – 260 USD na osebo
Počitnice / vikendi – standardna cena + zajtrk – 2 osebi – 230 USD na osebo

Kot vidite, se avtomatski popusti uporabljajo v glavnem glede na letni čas (poljuben termin) ali dodatne ugodnosti.

Poleg tega WooCommerce Rezervacije omogočajo nastavitev različnih cen za odrasle in otroke, kar v MotoPressu ni na voljo. Vendar pa MotoPress Hotel Booking omogoča določitev znižane cene za podaljšano bivanje za različne sobe in cene (npr. 6 noči – 150 USD na noč, 7 noči – 120 USD na noč).

Kuponi

The WooCommerce rezervacije razširitev vam omogoča, da ponudite kodo kupona za popust na osebo za rezervacije z več osebami. Prav tako lahko ponudite posebne popuste za določeno situacijo (na datum).

koda kupona po meri za woocommerce

Rezervacija hotela MotoPress ponuja način ustvarjanja kuponov po meri za vse ali izbrane namestitve za zveste stranke ali za uporabo na promocijskih dogodkih (fiksni ali odstotni popusti). Tako lahko v bistvu ustvarite kode kuponov po meri, kadar je to potrebno.

kodo motopress kuponov

Dvosmerna integracija Google Koledarja in OTA

Če svojo lastnost uvrstite na trge drugih proizvajalcev, kot sta Airbnb ali Booking, je pomembno, da jih priklopite na svoje spletno mesto in se nikoli ne izognete sinhronizaciji. Zahvaljujoč iCal lahko nastavite dvosmerno samodejno sinhronizacijo z zunanjimi kanali.

Če nastavite sinhronizacijo z Rezervacija hotela MotoPress, lahko enostavno dodate zunanje koledarje iCal za vsako znamko na svojem spletnem mestu WordPress, tako da se bo, če prejmete rezervacijo na zunanjem trgu, samodejno blokiral na vašem spletnem mestu (in obratno). To je dragocena funkcija, saj vam omogoča, da se izognete prekomernemu knjižanju, ne da bi izgubili možnost, da svojo lastnost navedete na priljubljenih spletnih mestih z imeniki (ki podpirajo iCal). Lahko jih povežete tudi s svojim Google Koledarjem.

ročna sinhronizacija

WooCommerce rezervacije je mogoče vključiti v Google Koledar (možna je tudi dvosmerna samodejna sinhronizacija), vendar trenutno ne morete povezati vseh prostorov posebej na zunanje platforme (ta funkcija je še vedno označena, kot je načrtovano na forumu WooCommerce). Čeprav ta možnost ni vgrajena v jedrni vtičnik, je mogoče sinhronizacijo doseči s pomočjo vtičnikov drugih proizvajalcev.

ZnačilnostRezervacija hotela MotoPressWooCommerce rezervacije
Dvosmerna sinhronizacija iCal za koledarje razpoložljivosti posameznih namestitev+
Sinhronizacija Google Koledarja++

Spletna plačila prek spletnega mesta

Osnovna cena premium različice Rezervacija hotela MotoPress zajema dostop do naslednjih plačilnih prehodov: PayPal, 2Checkout, Braintree, Stripe, Beanstream / Bambora. Več plačilnih prehodov je dostopnih preko plačljivega WooCommerce dodatek (v bistvu vam omogoča, da povežete kateri koli prehod za plačilo, ki je na voljo v trgovini WooCommerce). Gostom lahko omogočite tudi plačilo šele po prihodu ali pa gostom omogočite plačilo pozneje, da si zavarujejo rezervacije tako, da pošljejo e-poštno zahtevo za plačilo (že smo omenili, da obstaja dodatna dodatek za samodejne zahteve, vložitev plačil in obdelavo).

WooCommerce rezervacije razširitev je (seveda) lahko upravlja s plačili prek katerega koli prehoda WooCommerce. Če svojega gosta ne želite zaračunati v blagajni, lahko pozneje pošljete zahtevek za plačilo.

Plačila s pologom

Uporaba Rezervacija hotela MotoPress, lahko v blagajni zberete plačilo pologa (fiksno ali v odstotkih), da gostom zagotovite svoje rezervacije in nato zberete preostali z bodisi zahtevo za plačilo pred prihodom bodisi po prijavi gostov. Možnost zaračunavanja plačila s pologom je brezplačna funkcija znotraj jedra vtičnik.

plačilo pologa motopress

Če želite omogočiti plačilo s pologom s WooCommerce rezervacije (fiksni znesek / odstotek), boste morali kupiti premijo WooCommerce depoziti dodatek.

Obdavčitev in pristojbine

Davčni sistem v WooCommerce rezervacije je bolj prilagodljiv in napreden, saj je usmerjen v različne namene, ne le na posel. Obstajajo različni davčni statusi in davčni razredi, ki jih lahko uporabite.

možnosti davka na trgovino

Rezervacija hotela MotoPress ponuja ravno ta preprosta orodja za dodajanje davkov in pristojbin k skupnim stroškom nastanitve. Dodate lahko davke za nastanitev, storitve in pristojbine.

davki in pristojbine za motopress

Dodatki in paketi

Dodatne storitve in pakete lahko prodajate s katerim koli vtičnikom: s WooCommerce rezervacije dodajte dodatke kot ločene izdelke za prenos.

Rezervacija hotela MotoPress vam omogoča, da dodate storitve kot ločene predmete in jih povežete z izbranimi vrstami nastanitve. S tem skrbnik spletnega mesta olajša pripenjanje različnih storitev v različne sobe in gost, ki jih lahko rezervira.

Specialistična orodja

Glede na vaše potrebe boste morda potrebovali več orodij za izvajanje določenih funkcionalnosti. Lahko so brezplačni ali plačani. Tu je nekaj primerov vtičnikov, razvitih za razširitev privzete funkcionalnosti glavnih vtičnikov (opomba: to so cene od marca 2019 – cene se lahko spremenijo).

WooCommerce rezervacije

Rezervacija hotela MotoPress

 • Zahteva za plačilo rezervacije hotela za pošiljanje opomnikov za samodejno plačilo in obdelavo plačil prek spletnega mesta (59 USD)
 • Ocene hotelov uvesti sistem ocenjevanja s petimi zvezdicami za vse vrste lastnosti na vašem spletnem mestu (uporabniško ustvarjene ocene in ocene) (49 USD)
 • WooCommerce plačila dodati kateri koli prehod za plačilo, ki je na voljo v WooCommerce (89 USD)

Pripravljene za uporabo WordPress teme

Če želite dobiti rešitev na ključ (oblikovanje teme WordPress rezervacije in vtičnik za rezervacijo v paketu), MotoPress ponuja osupljivo tematsko zbirko. Te teme so namenjene različnim vrstam nastanitvenih podjetij, vključno z:

 • Villagio je kot nalašč za več lokacijski imenik hiš ali vil.
 • Oceanica je lahka in minimalistična hotelska tema WordPress.
 • Ciestra je popolna tekma za zdravilišče.
 • Campterra je narejena za rezervacije kampov ali najem RV.
 • Aquentro je tema z eno lastnostjo WordPress v urbanem stilu.
 • Gorski razgled je odlična predloga WordPress za eno samo najem počitnic.
 • Alpenhouse je WordPress počitniška najem WordPress tema, zgrajena z Elementorjem.

Doslej, WooCommerce rezervacije ponuja samo eno temo WordPress, čeprav obstaja nekaj drugih tem, ki so združljive s pluginom:

 • Hotel je lastna tema WooCommerce, namenjena sestankom in nastanitvi.
 • Entrada Tour Booking – sodobna, odzivna tema, zasnovana za avanturistične ture in potovalni turizem.
 • Otroška tema seznamov (za Imenik templatic) je imenik, bogat s funkcijami, ki ga lahko uporabite za ustvarjanje in nato sezname knjig.

Cena-uspešnost

Izračunajmo ceno za eno spletno mesto (ne upoštevamo neobveznih dodatkov):

Rezervacija hotela MotoPressWooCommerce rezervacije
Letne posodobitve in podpora49 dolarjev249 dolarjev
PayPal, Braintree, Stripeprostprost
Bambora (prej Beanstream)prost79 USD letno
2 Izjavaprost79 USD letno
Sposobnost uporabe prehodnih prehodov WooCommerce89 USD letno

(+ morebitni stroški na izbranih prehodih)

prost

(+ morebitni stroški na izbranih prehodih)

Plačilo rezervacij pologprost179 dolarjev letno

Končna beseda: MotoPress Rezervacije hotelov ali WooCommerce rezervacije?

Upam, da smo vam uspeli prihraniti nekaj časa, ko smo si podrobneje ogledali ključne vidike teh priljubljenih vtičnikov za rezervacijo WordPress za najem nepremičnin.

Ko gre za nabor funkcij, potreben za zagon spletnega mesta WordPress o rezervaciji lastnosti, ni opazne razlike med temi vtičniki. Oba sta močna in okretna ki ponuja veliko paradigmo odvisnosti. Odvisno od potrebe vašega spletnega mesta je morda eno ali drugo primernejše. Pa si poglejmo glavne razlike, ki vam bodo pomagale izbrati!

The Vtičnik WooCommerce Bookings je bolj univerzalna rešitev za rezervacije (deluje za sestanke in najemne lastnosti). Čeprav nekateri izrazi in lingo vtičnika morda niso naenkrat tako preprosti. Ker je MotoPress WordPress vtičnik za rezervacijo hotelov je popolnoma osredotočen na eno nišo, zato je nekoliko lažje ugotoviti, ko prvič začnete.

Druga velika razlika je, da vtičnik WooCommerce Bookings ustvari koledarje razpoložljivosti za vsako znamko. Od tod morajo bodoče stranke neposredno rezervirati. Rezervacija hotela MotoPress je nekoliko drugačna. Poleg koledarjev za posamezne lastnosti je na voljo tudi intuitiven obrazec za iskanje nepremičnin v realnem času, ki gostom pomaga iskati vse izposoje.

Za tiste od vas, ki morate seznam nepremičnin na OTA, kot je Airbnb, oba vtičnika delujeta drugače. WooCommerce rezervacije podpira obliko datoteke iCal, vendar trenutno ne more povezati vseh namestitev posebej. Rezervacija hotelov MotoPress omogoča preprost način za sinhronizacijo razpoložljivosti vsake lastnosti na vašem spletnem mestu WordPress z ustreznimi spletnimi tržnicami (upravljavec sterling kanalov).

Nazadnje – kar zadeva cene, so WooCommerce rezervacije dražje od MotoPress Hotel Booking. Vendar pa je za povezovanje prehodov, prilagojenih posameznim regijam prek WooCommerce, potreben plačljiv dodatek pri MotoPressu. Ker je v razširitvi WooCommerce Rezervacije brezplačen.

To so glavne razlike, ki smo jih zajeli med splošno preiskavo – če veste več, nas obvestite! Če želite nadaljevati ta pogovor, ne odlašajte in delite svoje misli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map