SendinBlue: Najboljša nova storitev trženja e-pošte za uporabnike WordPressa?

Trženje po e-pošti je temelj najuspešnejših spletnih podjetij. Ponudba storitev trženja po e-pošti je zato velik posel. In čeprav se boste morda zavedli, da razmišljate, da so vredne vaše pozornosti le všečki AWeber in MailChimp, obstajajo druge možnosti.


SendinBlue je ena takšnih možnosti. Javno od septembra 2012 je SendinBlue svoje poslanstvo ponuditi “najpreprostejšo in najbolj zanesljivo tržno rešitev za vsakogar” – tako za začetnike kot za napredne uporabnike.

Nisem za premalo konkurenčen ali monopoliziran trg, zato si vedno želim preveriti alternative za “običajne osumljence”. Na srečo SendinBlue ni razočaral. V tem članku vam bom predstavil storitev in njen vrhunski brezplačni vtičnik WordPress, a moja spodnja vrstica je naslednja: pojdite SendinBlue.

Kaj je SendinBlue?

SendinBlue domača stran

Na kratko, SendinBlue je ponudnik storitev spletnega trženja. Če je to preveč nejasno za vaše okuse, storitev SendinBlue zajema e-poštno trženje, transakcijska e-poštna sporočila (npr. Potrditve nakupa in opomnike z geslom) in mobilna besedilna sporočila. Ko so ravno prejšnji mesec praznovali svoj drugi rojstni dan, se že ponašajo z 20.000 uporabniki; ni številka, ki jo je treba omisliti.

Toda kaj jih naredi boljše od konkurence, boste morda upravičeno vprašali? Kar se mene tiče, se pri tej odločitvi upoštevajo trije dejavniki:

 1. Storitev. Kaj ponujajo, da konkurenca ne? Kako se primerja njihova storitev?
 2. Cena. So bolj ali manj drage od konkurence?
 3. Integracija WordPress-a. Kako dobro se njihova storitev integrira z WordPressom prek vtičnika?

Vsak od teh dejavnikov se bom lotil po vrsti.

Služba SendinBlue

Prva značilnost, ki SendinBlue loči od številnih konkurentov, je njegova popolnoma brezplačna možnost članstva. Obstajata le dve omejitvi:

 1. Na mesec lahko pošljete samo 9.000 e-poštnih sporočil (300 na dan)
 2. Izdelava glasila je na voljo le 60 dni

Ni mi resnično sposobnega ponudnika e-poštnih storitev trženja, za katerega vem, da ponuja popolnoma brezplačno stalno članstvo za nič, zato je ponudba SendinBlue tako dobra (ali boljša) kot katera koli druga. Če ste pripravljeni poslati SendinBlue, je postopek registracije hiter in neboleč: vnesite ime podjetja, e-poštni naslov in geslo. Naslednji zaslon, ki ga boste videli, je vaša nadzorna plošča:

SendinBlue nadzorna plošča

Bil sem resno navdušen nad tem, kako preprost je vmesnik. Sem ljubitelj AWeber-a, vendar je njegov vmesnik resno prepreden in je lahko za novorojenčke zmeden. SendinBlue je drugačna vrsta rib: intuitiven je beseda, ki nam pade na pamet. SendinBlue ponuja veliko funkcij, od katerih večino pričakujete. Obstaja pa še nekaj zanimivih dodatkov:

 • Neomejeno »Stiki« (tj. Naročniki). Tako je; brez dodatnih stroškov lahko imate toliko naročnikov, kot želite. Več o tem v razdelku o cenah.
 • Namenski IP. Te je treba kupiti za doplačilo, vendar vam omogočajo, da odjavite e-pošto z vašim domenskim imenom.
 • “Sprožitveno trženje”. To je različica funkcije samodejnega odzivanja SendinBlue.
 • Zemljevid toplote. Oglejte si, kje naročniki klikajo na vaša e-poštna sporočila.
 • Integracija Google Analytics.
 • Sledenje podatkov v realnem času.

Oprostili bi vam, če mislite, da je SendinBlue le še en ponudnik e-poštnih storitev, vendar zgornja funkcionalnost kaže drugače. Kljub temu pa je najpomembnejša prodaja SendinBlue ponudba treh storitev – trženje po e-pošti, transakcijska e-poštna sporočila in sporočila SMS – skupaj pod eno streho. Nekateri tega ne bodo posebej razjezili, medtem ko ga bodo drugi doživljali kot boginjo. Ampak to še ni vse. Po mojem mnenju je SendinBlue resnično narazen.

Koliko stane SendinBlue?

Različnost in fleksibilnost stroškov sta ključni prodajni točki, ko gre za možnosti pošiljanja cen SendinBlue:

Cene SendinBlue

Kot smo že razpravljali (in kot bi upravičeno pričakovali), prost načrt je brezplačen in popolnoma funkcionalen (za določen čas). The Mikro načrt ponuja enako funkcionalnost kot svoj prost rojak; lahko pošljete veliko več e-poštnih sporočil. To je Bronasta načrtujte navzgor, kjer se stvari začnejo zanimati. Vsi ponujajo enak nabor funkcij kot drug drugega; obstajata samo dva ustvarjalca razlik:

 1. Več ko plačate, več e-poštnih sporočil lahko pošljete
 2. Ko se naročite na storitev, dobite brezplačen namenski IP Zlato načrt ali zgoraj

Je kaj Bronasta in nad ponudbo nad prost in Mikro načrti, ki so verjetno bolj zanimivi. Najprej je omenjeni toplotni zemljevid. Drugi je odprt in stopnja klikov. Tretjič je odstranitev logotipa SendinBlue iz e-poštnih sporočil; nekaj, kar bo marsikdo za potrebe blagovne znamke ocenil kot obvezno.

Najbolj zanimivo pri ceni je, da se izračuna glede na število e-poštnih sporočil, ki jih pošljete, ne na število naročnikov, ki jih imate. To je nenavadno v nasprotju s tem, kako AWeber in Mailchimp izračunata svoje stroške, in to mi je všeč. Konec koncev je imeti naročnike pasivno; resnično šteje njihovo pošiljanje e-poštnih sporočil. Vedno mi ni bilo všeč dejstvo, da mi AWeber zaračunava osebe, ki so se odjavile; nekaj, česar SendinBlue ne počne.

Kako dobro se SendinBlue vključuje v WordPress?

SendinBlue WordPress vtičnik

Vsaka email storitev, ki je vredna njene soli, ima svoj vtičnik WordPress. Vendar pa po mojih izkušnjah mnogi od njih niso vredni teže v bajtih. Kako torej Ponudba SendinBlue vozovnica? Z eno besedo: zelo dobro. (Počakaj, to sta dve besedi …)

Zdi se, da je vtičnik, ki je oblikovan kot osrednji del SendinBlue-ja, ne upoštevan kot vnaprej (gledam te, AWeber). To ni samo preprost vtičnik za prijavo; Vtičnik SendinBlue je celovita rešitev za e-poštni marketing, usmerjena v WordPress, z vsemi funkcijami, za katere bi si upali. Spodaj sem na uradni strani vtičnika vključil posnetke zaslona. Lahko bi ponudil svoje, vendar se ne prikazujejo veliko v smislu kampanje!

Nadzorna plošča SendinBlue WordPress.

Nadzorna plošča SendinBlue WordPress.

Zaslon oglaševalskih akcij SendinBlue

Zaslon oglaševalskih akcij SendinBlue.

Stran globalne statistike SendinBlue.

Stran globalne statistike SendinBlue.

Opazili boste, da je nekaj besedila na zgornjih posnetkih zaslona v francoščini. SendinBlue je francosko podjetje, zato lahko v vmesniku in med dokumentacijo pričakujete nekaj angleškega jezika, vendar ne smete dovoliti, da to škodi kakovosti vtičnika in storitve. Glede na velikost in rast SendinBlue bi pričakovali, da bo pred časom uveden bolj profesionalni prevod.

Nastavitev vtičnika je kos pogače; preprosto kopirate in prilepite API in Secret Keys iz računa SendinBlue. Ko ste pripravljeni, lahko celotno oglaševalsko akcijo po e-pošti zaženete s svojega spletnega mesta WordPress; tudi če želite, če želite, prek strežnika SMTP. To je najboljša integracija, kar sem jih kdaj videl med popolnoma profesionalnim ponudnikom storitev e-poštnega trženja in WordPressom.


SendinBlue je uspešna alternativa svojim konkurentom, saj je zaradi svojega vrhunskega vtičnika toliko bolj izvedljiv za uporabnike WordPressa. Če želite svoja spletna trženjska prizadevanja spraviti pod eno streho in iščete cenejšo alternativo, kot sta AWeber in Mailchimp, bi bil SendinBlue pravi za vas. Dobivam vtis, da gre za mlado in lačno podjetje; ni omejen s tem, da je dobro uveljavljen juggernaut, in je pripravljen narediti stvari drugače.

Storitev morda ni za vsakogar, vendar menim, da bi si večina uporabnikov WordPressa naredila uslugo tako, da bi se prijavila na brezplačen račun in na testno vožnjo poslala SendinBlue (in njegov WordPress vtičnik)..

Prijavite se na SendinBlue    Pridobite vtičnik SendinBlue

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map