Sendinblue vs Mailchimp – e-poštni marketing v primerjavi

sendinblue vs mailchimp primerjava 2020

V tem preglednem članku bomo primerjali Sendinblue in Mailchimp – dve priljubljeni platformi za trženje e-pošte in avtomatizacijo trženja.


Tradicionalno sta se Sendinblue in Mailchimp začela kot trženje po e-pošti orodja, in postopoma se je razvil v celostno trženje vse v enem ploščadi.

Danes obe platformi imata široko paleto funkcij, vključno z avtomatizacijo trženja, ciljno usmerjenostjo na vedenje in upravljanjem odnosov s strankami (CRM).

Poleg tega poleg e-pošte podpirajo tudi več kanalov; vključno z digitalnimi oglasi, ciljnimi stranmi, trženjem SMS in spletnim klepetom.

Da bi kar najbolje izkoristili ta članek, smo izbrali najpomembnejše funkcije od Sendinblue in Mailchimp ter jih razvrstili v šest različnih sklopov funkcij. Poleg tega smo poudarili ključne razlike med Sendinblue proti Mailchimp v vsakem od teh sklopov.

 1. Upravljanje seznama e-poštnih sporočil: Ta nabor funkcij obravnava funkcije upravljanja seznama vsake platforme, kot so segmentacija, profili stikov in CRM zmogljivosti.
 2. Avtomatizacija trženja: Tukaj razpravljamo o možnostih avtomatizacije in personalizacije vsake platforme, kot so ciljanje na vedenje, personalizacija in optimizacija časa pošiljanja.
 3. Marketinški kanali: V tem naboru funkcij primerjamo kanale, razen e-pošte, ki so na voljo na vsaki platformi. Primeri vključujejo plačljive digitalne oglase, trženje SMS, spletna klepeta in razglednice.
 4. Poročanje, analitika in vpogled: V tem razdelku so obravnavane različne možnosti poročanja, ki so na voljo na vsaki platformi, na primer cene klikov / odprtih sporočil po e-pošti, statistika prikazovanja in demografska skupina občinstva. Izpostavlja tudi nekaj vpogledov in priporočil, ki jih vodijo podatki, ki so izključno za Mailchimp.
 5. Dodatna orodja: Tukaj razpravljamo o nekaj orodjih, ki niso strogo povezana z email marketingom ali avtomatizacijo trženja. Vključujejo programsko opremo za upravljanje družbenih medijev, orodje za upravljanje vsebin in ustvarjalca spletnih strani.
 6. Cenitev: Na koncu razpravljamo o vzorcih cen obeh platform in delimo priporočilo na podlagi zahteve uporabnika.

Začnimo.

Funkcije upravljanja seznama e-poštnih sporočil

Sendinblue in Mailchimp ponujata fantastičen nabor osnovnih in naprednih funkcij upravljanja seznama e-poštnih sporočil v svojem brezplačnem načrtu. Sendinblue omogoča ustvarjanje skoraj neomejenega števila e-poštnih seznamov.

armaturna plošča občinstva mailchimp 2020

Mailchimp obravnava sezname e-pošte drugače. Klicani so Občinstvo. Občinstvo ima lahko več segmentov in se obnaša skoraj podobno kot e-poštni seznam. Vendar Mailchimp ponuja le 1, 3 in 5 občinstva v svojem prost, Osnove in Standardno načrti. The Premium načrt ima neomejeno občinstvo.

upravljanje občinstva sendinblue

Bistvena razlika med Sendinblue in Mailchimp je, da se v Sendinblue šteje kontakt na več seznamih Samo enkrat. Medtem ko se v Mailchimpu šteje stik na več seznamih (ciljnih skupinah) večkrat.

Z drugimi besedami, če imate isti kontakt na treh ločenih seznamih e-poštnih sporočil, ga Sendinblue šteje za enega, Mailchimp pa kot tri. Tole ne bo je prikrajšana za uporabnike Mailchimpa, saj lahko ena sama publika ima več segmentov.

Segmentacija ciljne skupine in oznake

V smislu segmentacije tako Sendinblue kot Mailchimp ponujata fantastične zmogljivosti segmentacije, ki temeljijo na lastnostih seznama in drugih merilih. Na primer, lahko dodate polja po meri kot naprimer Telefonska številka ali Prvi nakup na svoj seznam in na podlagi tega ustvarite segmentirane ciljne skupine.

Možnosti segmentacije mailchimp, ki temeljijo na dejavnosti kampanje

Mailchimp lahko segmentira sezname na podlagi podatkov o naročnikih (na primer lokacijo, e-poštnega odjemalca), dejavnosti kampanje (vedenje avtomatizacije, odpiranje e-pošte), predvidenih demografskih podatkov (starostni razpon in spol) ter dogodkov po meri (aplikacije in spletne aktivnosti).

funkcije segmentacije sendinblue

Sendinblue podpira segmentacijo, ki temelji na dejavnosti e-pošte in podatkov o dogodkih po meri. Shranite lahko toliko želenih stikov ter neomejeno število dogodkov in atributov (oznake bodo kmalu).

Oznake v Mailchimp: Mailchimp ponuja dodatno lastnost, imenovano oznake. Svojim stikom lahko dodelite oznake in ustvarite visoko ciljane oglaševalske akcije z uporabo obeh oznak in polj po meri.

Oznake v Sendinblueju niso na voljo, kljub temu pa lahko preprosto uporabite rešitev. Lahko ustvarite polje po meri, imenovano Oznake na svojem seznamu e-poštnih sporočil in uporabite lastnost AND pri ustvarjanju svoje publike.

Orodja za CRM

profil osebe mailchimp crm

Sprejem pristopa po meri kupcev je bistvenega pomena za uspeh poslovanja B2C. Zato tržne platforme AIO, kot sta Sendinblue in Mailchimp, imajo vgrajene funkcije CRM, kot so kontaktni profili, kar je posebna stran za vsak posamezen stik v vašem računu. Sendinblue in Mailchimp lahko povežete z CRM orodji vašega podjetja za boljšo tržno komunikacijo.

Pregled razdelka

 • Mailchimp sezname e-pošte obravnava kot ciljne skupine in je omejen na 1, 3, 5 ali neomejeno občinstvo.
 • Mailchimp upošteva skupno (ne-edinstveno) število stikov, medtem ko Sendinblue šteje edinstveno število stikov.
 • Mailchimp ponuja nekoliko boljše možnosti segmentacije, kot je predvidena demografija v visoko plačanih načrtih.

Avtomatizacija trženja

Avtomatizacija trženja, ki jo poganjajo prilagojena sporočila in vedenjsko ciljanje, lahko za podjetje naredijo čudeže. Sendinblue in Mailchimp podpirata personalizacijo prek združitvenih oznak in naprednega vedenjskega ciljanja. Poglejmo:

Avtomatizacija trženja Mailchimp

avtomatizacija pošte

Zmogljivosti za avtomatizacijo Mailchimpa lahko razvrstimo v štiri široke kategorije:

 1. Osnovne avtomatizacije: Pozdravni e-poštni podatki, avtomatizacija na podlagi podatkov, kot so rojstni dnevi ali obletnice.
 2. Avtomatizacija RSS za e-pošto iz katerega lahko ustvarite samodejna glasila iz virov RSS.
 3. Avtomatizacija e-trgovine kot so opuščena e-poštna sporočila o vozičkih, priporočila o izdelkih, obvestila o naročilu, e-poštna sporočila o prvih nakupih in zavezah za zveste in neaktivne stranke (opomba – to je na voljo samo naročnikom, v nekaterih primerih pa lahko zahtevajo njihovo premium transakcijski e-poštni dodatek).
 4. Avtomatizacija na podlagi dogodkov: Lahko pošljete podatke o interakciji na spletnem mestu in v aplikaciji (npr Prijavljeni ali Končana stopnja) na Mailchimp in pošiljanje samodejnih e-poštnih sporočil glede na vedenje uporabnika.

Sendinblue avtomatizacija trženja

Sendinblue podpira tudi avtomatizacija za trženje e-pošte podobno kot Mailchimp, kot so dobrodošla sporočila, dejavnost e-trgovine, transakcijska dejavnost itd. Toda glavna razlika je v tem, da vam za uporabo te funkcije v Sendinblueu ni treba doplačati – že je vključena.

sendinblue avtomatizacije trženja

Sendinblue loči od tega, kaj je po meri gradnik dela. Izdelovalec delovnega toka po meri Sendinblue vam pomaga pošiljati e-poštna sporočila uporabnikom, ki izvajajo vnaprej določeno zaporedje dejavnosti. Na primer, lahko ustvarite potek dela, v katerem uporabnik (ki je na vašem seznamu stikov) obišče spletno mesto izdelkov SaaS, si ogleda stran s cenami in nato zapusti spletno mesto. Na koncu delovnega procesa se uporabniku pošlje poslano e-poštno sporočilo (na primer vebinarski video ali predstavitveni izdelek).

pošlji inblue potek dela

Sendinblue podpira tudi točkovanje svinca ki je način za dinamično posodabljanje kakovosti potencialnih strank na podlagi njihovega vedenja. Če na primer kontakt odpre vaš pozdravni e-poštni naslov, mu lahko dodelite +10 točk. Če stik opravi nakup, mu dodelite +50 točk, saj bo verjetno kupil ponovno.

Pregled razdelka

 • Mailchimp podpira dogodke v aplikacijah, ki jih Sendinblue ne ponuja.
 • Sendinblue ima program za izdelavo delovnega toka po meri in ponuja ocenjevanje potencialnih rezultatov, ki jih Mailchimp nima.
 • Obe platformi omogočata tudi optimizacijo časa pošiljanja, pri čemer se e-poštna sporočila dostavijo v nabiralnik uporabnika glede na to, kdaj je najverjetneje odprl e-poštno sporočilo.

Marketinški kanali

V današnjem svetu omnichannel lahko stranke dosežemo prek e-pošte, SMS-a, Facebook Messengerja, WhatsApp-a, Instagrama, potisnih obvestil (mobilnih in spletnih) in ciljanih oglasov. (Sem že kaj pogrešal?)

Komuniciranje strank ni več omejeno na e-pošto in tukaj sprejemata Sendinblue in Mailchimp.

vrste kampanj mailchimp

V Mailchimpu lahko do svojih strank stopite v stik z:

 • E-naslov
 • Ciljne strani
 • Fizične razglednice
 • Oglasi v družbenih medijih na Facebooku in Instagramu
 • Preusmeritev oglasov v Googlu, Facebooku in Instagramu

Lookalike ciljne skupine: Mailchimp vam omogoča tudi ustvarjanje lookalike publike za njene družabne oglase in oglaševalske akcije. Če na primer nimate fizičnega naslova stranke, bo Mailchimp ta profil preusmeril na svojo bazo podatkov in v vašem imenu objavil kartico. Lookalike ciljne skupine lahko uporabite za ustvarjanje zelo ciljanih oglaševalskih akcij.

sendinblue vrste oglaševalskih akcij

Sendinblue vam v primerjavi s strankami omogoča:

Sendinblue vam daje enotno nadzorno ploščo, s katere lahko upravljate vso komunikacijo s strankami.

Pregled razdelka

 • Sendinblue ponuja SMS in spletna klepeta kot dodatne tržne poti, medtem ko Mailchimp ponuja fizične razglednice.
 • Mailchimp ponuja nekoliko boljše oglaševalske platforme in lookalike občinstvo.
 • V primeru transakcijskih e-poštnih sporočil, Sendinblue ponuja v istem načrtu, medtem ko Mailchimp zahteva, da kupite dodatno storitev, imenovano Mandrill.

Poročanje, Analytics in vpogledi

sendinblue poročilo o kampanji

Kar zadeva poročanje in analitiko, tako Sendinblue kot Mailchimp ponujata pomembne metrike, kot so odprta cena e-pošte, CTR (stopnja klikov), seznam hitrosti odpovedi (število odjav) in poročila o dobavi, ki vam bodo pomagali meriti uspešnost oglaševalske akcije. V plačanih načrtih dobite tudi dodatne informacije, kot so top lokacije, viri rasti in več.

primerjalna analiza kampanj mailchimp

Mailchimp ponuja tudi primerjalno analizo oglaševalskih akcij, ki vam omogoča primerjavo uspešnosti oglaševalskih akcij z uspešnostmi v panogi. Glede na široko bazo kupcev Mailchimp-a je to zanesljiv vir podatkov, ki bo poudaril, ali so vaše oglaševalske akcije uspešne ali premalo uspešne.

Če spletno trgovino povežete s Mailchimp-om, je vsakemu stiku dodeljen atribut, imenovan življenjska vrednost stranke (CLV). Te podatke lahko uporabite za ustvarjanje visoko ciljanih kampanj za ponovno sodelovanje.

Dodatna orodja

Sledi nekaj dodatnih funkcij trženja e-pošte, ki lahko izboljšajo uspešnost oglaševalske akcije in natančnost merjenja.

 • Uradni vtičnik: Uradnik lahko namestite in uporabite Sendinblue vtičnik za novice z vaše nadzorne plošče WordPress. MailChimp ne ponuja svojega uradnega vtičnika, zato se boste morali za enostavno integracijo z WordPressom zanesti na razvijalce vtičnikov tretjih oseb..
 • Predloge e-pošte: Obe platformi ponujata vnaprej izdelane predloge e-pošte, optimizirane za pretvorbo, za različne cilje oglaševalskih akcij (kot so izobraževanje, obveščanje, veselje itd.).
 • A / B testiranje: Sendinblue v svojem plačljivem načrtu ponuja A / B testiranje, kot tudi Mailchimp.

Mailchimp v svojem Premium načrtu ponuja tudi multivariatno testiranje (nekaj, česar Sendinblue nima).

 • Integracije tretjih oseb: Mailchimp podpira več integracij drugih proizvajalcev kot Sendinblue, vendar najbolj priljubljena orodja / destinacije podpirata obe platformi.

Naslednja orodja niso neposredno povezana s trženjem po e-pošti, vendar nudijo veliko koristi, če katero od rešitev obravnavate kot svojo platformo za trženje.

 • Ciljne strani: Mailchimp ponuja brezplačno, Sendinblue to ponuja v svojem plačljivem načrtu.
 • Izdelovalec spletnih strani: Brezplačno ponuja samo Mailchimp, vključno s podporo domenom po meri.
 • Upravljanje družbenih medijev: Mailchimp ponuja brezplačna orodja za objavljanje in načrtovanje objav v družbenih medijih (Facebook, Instagram in Twitter) ter plačano upravljanje oglasov v oglasih Facebook in Instagram Ads.
 • Mailchimp ponuja tudi a vsebinski studio ki je v bistvu orodje za upravljanje digitalnih sredstev za vaše spletno mesto. Skupaj z orodjem za socialne medije to postane močan kombinacija za upravljanje prisotnosti družbenih medijev neposredno s nadzorne plošče Mailchimp.

Sendinblue vs Mailchimp – Primerjava cen

Zdaj pa najpomembnejši vidik – cenovne modele, ki jih ponujata obe platformi. Tu je kratek povzetek:

 • Mailchimp račune, na katerih temeljite skupno število stikov in število poslanih e-poštnih sporočil.
 • Sendinblue račune, ki ste jih zasnovali samo na število poslanih e-poštnih sporočil. Lahko imate neomejene stike.

Pregled in analiza cen Mailchimp cen

cene za poštarino januar 2020

Prost načrt Mailchimpa je eden glavnih razlogov za njegov uspešen pobeg. Dobite napredna orodja za trženje e-pošte, kot so avtomatizacija v enem koraku (e-poštna sporočila z dobrodošlico, opuščena košarica), vedenjsko ciljanje, segmentacija in oznake, brezplačne predloge za e-pošto, ciljne strani, oblikovalec spletnih strani s podporo domenom, upravljanje družbenih medijev (ekološko objavljanje in oglasi) in vsebinski studio. Omejeni ste na 2.000 stikov in 10.000 e-poštnih sporočil / mesečno. Omejeni ste tudi na eno občinstvo, vendar lahko ustvarite več segmentov.

Štetje stikov Mailchimp-a proti cenovni zmedi

povišanje cen na podlagi standardnega načrta cen za poštarino glede na število stikov

Takoj za prostim načrtom začnejo stvari postati zanimive. Cene, prikazane na zgornjem posnetku zaslona, ​​so za 500 kontaktov. Cena narašča, ko število stikov raste.

Na primer, Standardni načrt Mailchimpa se začne s 14,99 USD / mesečno za 500 stikov, omejenih s 50 000 e-poštnih sporočil / mesečno, in 189 USD / mesečno za 20 000 stikov, omejenih na 240 000 e-poštnih sporočil na mesec.

Za primerjavo je najdražji načrt Sendinblue-a vse funkcije, neomejeni stiki in 300.000 e-poštnih sporočil / mesečno stane 173 dolarjev na mesec.

Tu je pregled plačljivih načrtov Mailchimpa:

 1. Essentiali Mailchimp: Ta načrt vključuje vse 3 ciljne skupine, e-poštne predloge, podpira A / B testiranje in blagovno znamko po meri, odstrani nogo Mailchimp ter 24 × 7 podporo za e-pošto in klepet. Skupno število e-poštnih sporočil, poslanih na mesec, je 10-krat večje od vašega števila stikov, omejeno na 500.000 e-poštnih sporočil na mesec.
 2. Standard Mailchimp: Ta načrt vključuje 5 občinstva, napredne vpoglede občinstva, vključno z vrednostjo življenjske dobe kupcev (LTV), preusmeritvijo oglasov, predlogi za kodiranje e-pošte po meri, serijo, razporejanje po objavi v družabnih medijih (kot je Buffer), pošiljanje optimizacije časa, dobavo po časovnem pasu in večstopenjsko prilagoditev potek dela, vključno z avtomatizacijo na podlagi dogodkov Omejitev mesečnega pošiljanja e-pošte je 12-krat večja od vašega skupnega števila stikov, omejeno na 1,2 milijona e-poštnih sporočil / mesečno. Možnosti podpore so enake načrtu Essentials.
 3. Mailchimp Premium: Ta načrt vključuje napredno segmentacijo, multivariatno testiranje, neomejeno občinstvo in telefonsko podporo. Omejitev mesečnega pošiljanja e-pošte je 15-krat večja od vašega skupnega števila stikov, omejeno na 1,2 milijona e-poštnih sporočil / mesečno.

Za podroben pregled funkcij in načrtov Mailchimp obiščite njihovo spletno mesto.

Pregled in analiza cen Sendinblue cen

cenite sendinblue januar 2020

V tem razdelku je predstavljena analiza različnih načrtov trženja elektronske pošte, ki jih je od januarja 2020 ponudil Sendinblue. Poskušal sem biti v tem razdelku čim krajši, ne da bi izpustil nobene pomembne podatke. Vsak načrt vključuje faktor, ki razlikuje od prejšnjega. Zamislite si to kot tisto, kar dobite za dodaten denar, ki ga plačate. Tu je kratek povzetek vseh trenutnih Sendinblue načrti za oblikovanje cen:

 • Sendinblue’s Prost načrt omogoča pošiljanje do 300 e-poštnih sporočil na dan. Dostopate lahko do skoraj vseh funkcij e-poštnega trženja, vključno s predlogi za e-pošto, spletnim klepetom, avtomatizacijo trženja (vključno z graditeljem delovnih tokov) in trženjem prek SMS. Funkcije, ki niso vključene, so oglasi, ciljne strani in spletni klepet.
 • The Lite načrt preprosto odstrani dnevno omejitev pošiljanja in podpira do 40.000 e-poštnih sporočil vsak mesec. Druge dodatne funkcije niso na voljo.
 • The Bistveni načrt odstrani logotip Sendinblue, prikaže napredno statistiko poročanja in vključuje telefonsko podporo. Ponovno niso na voljo nobene druge dodatne funkcije.
 • The Premium načrt vključuje vse funkcije, ki jih ponuja Sendinblue, in lahko pošlje do 300.000 e-poštnih sporočil na mesec. Odklenjene funkcije vključujejo oglase, ciljne strani, testiranje A / B, optimizacijo časa pošiljanja in podporo za več uporabnikov (vključeni so prvi trije in 12 USD / dodatni uporabnik). Možnosti podpore, navedene v Bistveno in Premium načrti so enaki.
 • The Načrt podjetja vključuje namensko podporo, skupaj z vsemi drugimi funkcijami. Če imate zelo visoke zahteve po dostavi po e-pošti, bi morali dobiti tudi količinski popust.

Zapiranje – katero platformo izbrati

Izbira platforme za trženje je odvisna od primera uporabe in drugih podpornih dejavnikov. Sledita dva različna primera uporabe:

Blog: Sendinblue bi bil bolj smiseln za blog, saj boste verjetno imeli velik seznam e-poštnih sporočil in boste morda morali poslati večje število e-poštnih sporočil / mesec. Sendinblue bi bil bistveno cenejši.

Pridobite Sendinblue

Ironično je, da je e-poštna omejitev brezplačnega načrta Mailchimpa (10.000 e-poštnih sporočil / mesečno) nekoliko višja od brezplačnega načrta Sendinblue (9.000 e-poštnih sporočil / mesec). Vendar Sendinblue ponuja neomejene stike v vse svoje načrte.

Spletna trgovina: Za spletno trgovino je negovanje in sodelovanje z občinstvom ključno za uspeh. Prav tako je manj verjetno, da boste imeli veliko veliko seznam (v primerjavi z glasilom spletnega dnevnika). V takem primeru bi izbral Mailchimp, saj ponuja boljše orodje v svojem standardnem načrtu, kot so oglasi za ponovno ciljanje, LTV za stranke in drugo.

Ko pa moja trgovina raste, (tj. Velikost seznama), naredim analizo stroškov in koristi Mailchimp-a proti Sendinblue na podlagi velikosti mojega seznama, števila e-poštnih sporočil na mesec in uporabljenih funkcij, ki so izključene s platformo. Če se izkaže, da je Sendinblue bistveno cenejši, bi preklopil.


Pred vami – kaj menite o tej primerjalni objavi? Ali želite dodati kaj? Kakšna je vaša izbira za marketinško platformo? Sendinblue ali Mailchimp? Sporočite nam v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map