UpdraftPlus Pregled – Najboljši brezplačni vtičnik za varnostno kopijo WordPress?

UpdraftPlus Pregled - Najboljši brezplačni vtičnik za varnostno kopijo WordPress?

UpdraftPlus je eden najbolj priljubljenih brezplačnih rezervnih vtičnikov WordPress na trgu danes z več kot milijonom aktivnih namestitev. V tem članku bomo pregledali vtičnik UpdraftPlus.


Izvedeli bomo, kako uporabljati UpdraftPlus za:

 • Izvedite varnostno kopijo programa WordPress na oddaljeno mesto v oblaku in
 • Obnovite varnostno kopijo v čisti namestitvi WordPress-a

Zaradi česar je UpdraftPlus poseben?

Tukaj je stvar – če gre za varnostno kopiranje WordPress-a, je ena od stvari, ki jo ponavadi spregledamo, restavriranje postopek. Namestite, konfigurirate in vzamete varnostno kopijo spletnega mesta WordPress je zelo enostavno – z uporabo katerega koli varnostnega vtičnika. Kolikokrat smo poskušali obnoviti varnostno kopijo?

Po nadaljnji preiskavi ugotovimo, da skoraj vsi rezervni vtičniki freemium zaklenejo funkcijo obnovitve varnostnih kopij za plačanim načrtom. Ne razumite me narobe – v celoti podpiram njihovo odločitev. Konec koncev mora vtičnik ustvarjati prihodke, da bi lahko podpiral njegov nadaljnji razvoj!

Vendar pa se je pri UpdraftPlus ta igra spremenila. V času pisanja te objave je UpdraftPlus edini brezplačni rezervni vtičnik WordPress na trgu, ki omogoča varnostno kopiranje in obnova v brezplačnem načrtu, skupaj s še nekaj drugimi odličnimi lastnostmi.

Kopajmo noter!

Kako konfigurirati varnostno kopijo WordPressa z UpdraftPlus

Konfiguriranje varnostne kopije WordPress z UpdraftPlus je precej preprost postopek. V prizadevanju, da stvari postanejo bolj praktične, ne bomo vzeli varnostne kopije novega / vanilijevega WordPress spletnega mesta.

Namesto tega bomo namestili večnamensko temo in uvozili demo vsebino. Pri tem bomo ustvarili kup novih objav, strani, komentarjev, slik in dodatnih vtičnikov, ki bodo del varnostne kopije. S tem se boste približali dejanskemu stanju varnostne kopije WordPressa.

Za naše vadnico bomo namestili temo Total WordPress in uvozili Demonstracija postavitve bloga Mason.

Tukaj je povzetek, kaj bomo počeli:

 1. Ustvari predstavitveno spletno mesto: Za preizkusno mesto bomo ustvarili novo namestitev WordPress-a in uvozili demo vsebino teme Skupna večnamenska WordPress.
 2. Naredite varnostno kopijo predstavitvenega mesta: Namestimo varnostni vtičnik UpdraftPlus iz skladišča WordPress in ga konfiguriramo tako, da vzame varnostno kopijo WordPressa v rešitev za shranjevanje v oblaku, kot je Dropbox.
 3. Obnovite predstavitveno mesto: Oblikovali bomo spletno mesto WordPress in obnovili WordPress spletno mesto iz varnostne kopije UpdraftPlus.
 4. Ogledali si bomo tudi prvovrstno različico vtičnika in nekatere dodatke.
 5. Bonus: Spoznali bomo tudi UpdraftCentral – nadzorno ploščo za upravljanje WordPress v oblaku od ekipe Updraft.

1. Ustvarite predstavitveno spletno mesto WordPress

Uvozi demo teme Skupaj WP

Posnetek zaslona demo strani WordPress, ki jo bomo varnostno kopirali in obnavljali

Ta del je relativno preprost. Začeli bomo z demo strani WordPress in namestili temo Total. Nato bomo uvozili predstavitev postavitve bloga Mason. Uvoz predstavitvene teme bo odvisen od razvijalca teme.

 1. Za primere splošne uporabe lahko uporabimo WordPress Importer, ki je na voljo pod Nadzorna plošča WordPress → Orodja → Uvoz.
 2. Izberite datoteko XML in zaženite postopek uvoza.
 3. Ročno preverite uvožene podatke.

Upoštevajte, da je datoteka XML dejansko izhod WordPress Exporterja s spletnega mesta, ki gosti izvirno vsebino.

Uvozi demo teme Skupaj WP

Uvoz predstavitvene slike v temi Total 4.0 WordPress

Ko gre za Total, je postopek veliko enostavnejši.

 • Samo pojdite na Nadzorna plošča WordPress → Tematska plošča → Uvoznik demo da izberete in uvozite demo postavitev po vaši izbiri.
 • Ko je uvoz končan, morate dobiti sporočilo, podobno zgornjemu.

Zdaj smo pripravljeni na varnostno kopijo WordPress-a.

2. Varnostno kopirajte WordPress z dodatkom UpdraftPlus

Namestite vtičnik UpdraftPlus WordPress

Namestitev UpdraftPlus v WordPress

2.1 Namestitev vtičnika UpdraftPlus

Kot kateri koli drug WordPress vtičnik, pojdite na Nadzorna plošča WordPress → Vtičniki → Dodaj novo in poiščite UpdraftPlus. Namestite in aktivirajte vtičnik. V naslednjih posnetkih zaslona vas bomo vodili skozi postopek začetne namestitve.

UpdraftPlus Demo 1

Aktiviranje dodatka za varnostno kopiranje UpdraftPlus WordPress

Korak 1 – Po aktiviranju vtičnika se bomo popeljali skozi vkrcanje (imenovano tudi ogled izdelka). Izberite “Za začetek pritisnite tukaj” za začetek postopka.

UpdraftPlus WordPress Backup Vtičnik – prvi koraki

2. korak – tu lahko vzamete prvo varnostno kopijo. Uprite se svoji notranji želji po “Rezervno zdaj“, Nato pa izberite gumb Naprej, da zaključite preostali ogled.

2.2 Konfiguriranje rezervnega razporeda

Konfiguriranje razporeda varnostnih kopij z UpdraftPlus

Rezervni razpored je odvisen od količine vsebine, ustvarjene na vašem spletnem mestu.

 • Če na primer objavite 2-3 dnevnike na teden, potem zadostuje vsakodnevno varnostno kopiranje WordPress-a. Če pa imate več urejevalcev, ki dnevno objavijo 1-2 objave na spletnem dnevniku, so urne varnostne kopije boljša izbira.
 • Na drugi strani pa, če na svojem spletnem mestu ne aktivno pišete in ga uporabljate kot portfelj, zadostuje tedenska varnostna kopija.

Spodnja vrstica je preprosta – zbiranje varnostnih kopij WordPress je proces, ki je intenziven za CPU. Če čez dan vzamete preveč varnostnih kopij, zlasti na strežniku v skupni rabi, lahko strežnik naloži neupravičeno obremenitev, zaradi česar je počasen ali neuporaben za druge. V robnih primerih lahko to celo povzroči, da bo vaš račun gostovanja v skupni račnini blokiran.

2.3 Konfiguriranje časovnih rokov hrambe varnostnih kopij

Kot lahko vidite na posnetku zaslona prejšnjega razdelka, sem konfiguriral tedensko varnostno kopijo tako datotek WordPress kot baze podatkov. Prav tako sem nastavil hrambo varnostne kopije na 5, kar pomeni, da imam v vsakem trenutku 1,25 meseca varnostne kopije. Glede na prostor za shranjevanje, ki je na voljo na mestu varnostne kopije WordPress, se lahko odločite za več kot 5 načrtovanih varnostnih kopij.

2.4 Konfiguriranje lokacije za oddaljeno shranjevanje

To je še eno pomembno področje, ki se ga želim dotakniti. Vaša rezervna lokacija ne sme biti na istem strežniku, na katerem gostuje vaše spletno mesto. Vem, da se nekaterim morda zdi neumno očitno, vendar sem videl, da veliko ljudi dela to napako – zlasti tisti, ki so novi v WordPressu.

Ker je ta vadnica osredotočena na pridobivanje varnostne kopije WordPress z uporabo samo prosto dostopnih možnosti, imamo za našo oddaljeno lokacijo varnostne kopije Google Drive, Microsoft OneDrive in Dropbox..
Za to vadbo sem izbral Dropbox, saj imam račun Dropbox in ga uporabljam za varnostno kopiranje drugih spletnih mest v programu WordPress. Izberete lahko katerega koli od njih kot oddaljeno varnostno kopijo.

Tukaj je opisano, kako lahko konfiguriramo in povežemo Dropbox na UpdraftPlus:

UpdraftPlus Demo 4 - Povezovanje Dropboxa

Stran za prijavo na Dropbox

Korak 1: Najprej se prepričajte, da ste prijavljeni v Dropbox v istem brskalniku. To bomo potrebovali, da vzpostavimo povezavo med Dropboxom in UpdraftPlus.

UpdraftPlus Demo 4 - Povezovanje Dropboxa 0,1

Rezervno shranjevanje lokacij iz UpdraftPlus

2. korak: V UpdraftPlus izberite Dropbox kot svojo oddaljeno mesto za shranjevanje

UpdraftPlus Demo 4 - Povezovanje Dropboxa 0,2

Povezovanje Dropbox-a z UpdraftPlus

3. korak: Pomaknite se navzdol in kliknite »Shrani spremembe«.

UpdraftPlus Demo 4 - Povezovanje Dropboxa 0,3

Preverjanje pristnosti UpdraftPlus za uporabo računa Dropbox

4. korak: Ob tem bo vtičnik prikazal pogovorno okno, ki vsebuje povezavo za overjanje Dropboxa z UpdraftPlus.

UpdraftPlus Demo 4 - Povezovanje Dropboxa 0.4

Preverjanje pristnosti Dropbox & UpdraftPlus: zadnji korak

5. korak: Ko ste prijavljeni v Dropbox, boste morali odobriti dovoljenje. Kliknite na “Dovoli”. To bo UpdraftPlus omogočilo oddaljeno shranjevanje (ali brisanje) datotek v mapi Dropbox.

Brez skrbi, UpdraftPlus ne bo imel dostopa do vseh datotek in mape v vašem Dropboxu. Dostop bo imel le Dropbox → Aplikacije → UpdraftPlus.Com mapo. Varnostne kopije (tj. Datoteke) lahko berejo, pišejo in brišejo samo v tej mapi.

UpdraftPlus Demo 4 - Povezovanje Dropboxa 0.5

Uspešno preverjanje pristnosti Dropbox in UpdraftPlus

6. korak: Nato se vam prikaže zaslon z zadnjimi fazami preverjanja pristnosti. Kliknite gumb »Popolna namestitev«, da zaključite transakcijo in se vrnete na nadzorno ploščo WordPress.

UpdraftPlus Demo 4 - Povezovanje Dropboxa 5

7. korak: Ko kliknete to povezavo, se prikaže sporočilo o uspehu, podobno zgornjemu.

2.5 Objava varnostne kopije WordPressa z UpdraftPlus

Zdaj, ko je Dropbox povezan, je čas, da vzamete prvo varnostno kopijo WordPress-a s pomočjo vtičnika UpdraftPlus.

UpdraftPlus Demo 5 - 1 Zaženite varnostno kopijo

Nalaganje varnostne kopije WordPress v Dropbox z uporabo UpdraftPlus

Korak 1: Kliknite velik modri gumb »Backup Now«, da zaženete varnostno kopijo. UpdraftPlus bo prikazal indikator napredka skupaj z dnevniki sporočil. (Oprostite, trenutno nisem mogel dobiti posnetka zaslona).

UpdraftPlus Demo 5 - 2 Backup Complete

Ogled obstoječih varnostnih kopij WordPress v UpdraftPlus

2. korak: Ko je varnostna kopija končana, boste lahko videli vnos pod “Obstoječe varnostne kopije”. Nadalje lahko izberete obnovitev, brisanje ali prenos posameznih datotek iz vsakega varnostnega kopija.

UpdraftPlus Demo 5 - 3 VIew ali Download Log for Debugging

Dnevnik opravil varnostne kopije WordPress v UpdraftPlus

Opomba: V primeru, da varnostna kopija ne uspe, bi morali ugotoviti, kam je šlo narobe. Varnostno kopiranje je najboljše mesto za iskanje teh informacij. Izberite gumb Prikaži dnevnik, če želite dobiti dostop do dnevnika, prenesti kopijo datoteke dnevnika in začeti odpravljanje napak.

UpdraftPlus Demo 5 - 4 Backup Complete Doof on Dropbox

Varnostna kopija WordPressa, shranjena v mapi Dropbox> UpdraftPlus.Com

3. korak: Če imate v računalniku nameščen Dropbox, bi morali videti mapo z imenom UpdraftPlus.Com, ustvarjeno pod Dropbox → Aplikacije. Ta bo vseboval vse varnostne kopije.

3. Kako obnoviti varnostno kopijo WordPressa s programom UpdraftPlus

To je tisti del, v katerem so vse razlike. UpdraftPlus je edini freemium rezervni vtičnik WordPress na trgu, ki vam bo omogočil, da obnovite varnostno kopijo WordPressa z brezplačno različico vtičnika. Naj se pokvarijo!

3.1 Ponastavitev spletnega mesta WordPress

UpdraftPlus Demo 6.1 - 1 Ustvarjanje novega testnega mesta

Nadzorna plošča WordPress po čisti ponastavitvi (ali čisti namestitvi)

Da bi zagotovili nemoten postopek obnove, bomo oblikovali (ali ponastavili) naše WordPress spletno mesto z Napredna ponastavitev programa WordPress vključiti. Predstavljajte si, ko telefon formatirate in ga povrnete v tovarniško stanje. Tu je približno enak primer.

Ponastavitev WordPress-a bo izbrisala vsako temo, vtičnik, objavo, stran, komentar, objavo po meri in nastavitev – praktično vse. Ostaja vam čisto novo WordPress spletno mesto z obstoječim uporabniškim imenom, geslom in e-poštnimi podatki.

3.2 Namestite in konfigurirajte vtičnik UpdraftPlus

Ko ponastavite spletno mesto WordPress, je treba namestiti vtičnik UpdraftPlus in ga konfigurirati na enak način, kot smo ga storili v drugem delu 2. Morate povezati UpdraftPlus z istim računom Dropbox tako, da ponovite korake 2.1 do 2.4 v 2. delu.

UpdraftPlus Demo 6.1 - 3 Ponovno povežite Dropbox

Uspešno preverjanje pristnosti Dropbox in UpdraftPlus na oblikovanem mestu WordPress

Ta zaslon bi morali priti tik pred zaključkom postopka. Kliknite na “Popolna namestitev”, da se vrnete na svojo nadzorno ploščo WordPress.

3.3 Obnovitev varnostne kopije WordPressa s programom UpdraftPlus

UpdraftPlus Demo 6.1 - 4 Scan Dropbox za varnostno kopijo

Iskanje z obstoječimi varnostnimi kopijami WordPress-a v Dropboxu z UpdraftPlus

Ko ste konfigurirali vtičnik UpdraftPlus z vašim računom Dropbox, bi morali videti zapis v dnevniku, podoben tistemu, ki je prikazan na zgornjem zaslonu. (Referenčna točka št. 1 na posnetku zaslona)

Nato morate povedati vtičnik UpdraftPlus rescan oddaljeni pomnilnik (tj. mapa Dropbox), ki išče arhiv, ki ga je mogoče obnoviti. Kliknite na “Rescan oddaljena trgovina“, Kot je prikazano v točki # 2.

UpdraftPlus bo skeniral Dropbox za vse razpoložljive varnostne kopije in jih vpišite pod Obstoječe varnostne kopije, kot je prikazano na posnetku zaslona spodaj:

UpdraftPlus Demo 6.1 - 5 možnosti obnovitve varnostnih kopij

Oglejte si obstoječe varnostne kopije WordPress z uporabo UpdraftPlus

Izberite varnostno kopijo različice, ki jo želite obnoviti, in kliknite »Obnovi«, da začnete postopek obnovitve.

UpdraftPlus Demo 7 - 1 Obnovitev varnostne kopije spletnega mesta

Ponovna vzpostavitev varnostne kopije WordPress v UpdraftPlus

Ko izberete Obnovi, se odpre pogovorno okno, podobno zgornjemu. Izberite predmete, ki jih želite obnoviti – na primer teme, vtičnike, nalaganje (tj. Vašo predstavnostno knjižnico) in bazo podatkov.

Ker smo vzeli popolno varnostno kopijo in popolnoma ponastavili spletno mesto WordPress, smo v našem tutorialu izbrali, da obnovimo vse iz varnostne kopije.

UpdraftPlus Demo 7 - 3 Obnovitev obdelave spletnega mesta

Proces obnovitve varnostne kopije WordPressa v UpdraftPlus

Postopek obnove UpdraftPlus lahko traja nekaj časa, da skenirate vse datoteke. Ko boste pripravljeni, boste morali znova klikniti gumb Obnovi in ​​počakati nekaj časa. Glede na velikost in zapletenost varnostne kopije lahko traja kjer koli od 2 do 10 minut. V našem primeru je pri obnavljanju demo vsebine trajalo približno 2 minuti. Upoštevajte, da je bil to strežnik v skupni rabi.

UpdraftPlus Demo 7 - 4 Obnovi uspeh

Varnostno kopiranje UpdraftPlus WordPress obnovi uspešno sporočilo in dnevnik

Če si ogledate točko 1 na zgornjem posnetku zaslona, ​​boste opazili, da vtičnik pregleda vsak arhiv in navzkrižno sklicuje njegovo velikost. To stori za vse komponente, ki smo jih izbrali med postopkom varnostnega kopiranja, vključno s temo, vtičniki, zbirko podatkov, nalaganje in drugo.

Ko je postopek obnovitve končan, bo UpdraftPlus prikazal podroben povzetek dnevnika, v katerem bodo zajeti predmeti, ki so bili obnovljeni, in prikazuje opozorila, napake ali nepopolne postopke, če obstajajo.

UpdraftPlus Demo 7 - 5 Post Restore Cleanup

Poziv po čiščenju UpdraftPlus po čiščenju po obnovi

Na posnetku zaslona v prejšnjem razdelku sem izbral »Vrnite se na konfiguracijo UpdraftPlusMožnost. V pogovornem oknu mi je pisalo, da je bilo nekaj starih imenikov, da se je vtičnik premaknil v mapo z imenom “~ old”.

Nato naredimo preizkus ustreznosti spletnega mesta tako, da preverimo vse objave, strani, komentarje in trajne povezave na obnovljenem demo mestu. V našem primeru je vse delovalo brezhibno. Nato nadaljujemo z brisanjem starih imenikov.

UpdraftPlus Demo 7 - 6 Obnovi stanje čiščenja po objavi

Odstranjevanje starih imenikov po obnovitvi varnostne kopije WordPress v UpdraftPlus

To je sporočilo o stanju, ki potrjuje, da so bili stari imeniki uspešno odstranjeni.

In tu ga imate – popolna vadnica o varnostnem kopiranju vašega WordPress spletnega mesta na oddaljeni lokaciji, ponastavitvi in ​​obnovitvi varnostne kopije, da spletno mesto vrne v funkcionalno stanje.

Kudos ekipi UpdraftPlus za ustvarjanje tega neverjetnega vtičnika!

4. UpdraftPlus Free proti Premium

Rezervni vtičnik UpdraftPlus ima tudi vrhunsko različico, ki je na voljo s tono naprednih funkcij, kot so:

 • Kloniranje: UpdraftPlus ‘ funkcija kloniranja vam omogoča, da v nekaj sekundah ustvarite začasno zrcalno sliko svojega spletnega mesta na strežnikih UpdraftPlus. To je uporabno za hitre teste, demonstracije in odpravljanje napak.
 • Migracije: The Migracije funkcija (popularno znana kot UpdraftMigrator) omogoča hitro in učinkovito premikanje spletnega mesta WordPress na novo ime gostitelja ali domene. V bistvu gre za napredno tehniko obnavljanja, pri kateri se URL-ji spletnih mest spremenijo v novo ime gostitelja. Koristno za selitev testnih mest iz postopnih v proizvodna okolja
 • Možnost samodejnega varnostnega kopiranja spletnega mesta, preden se začne kakršna koli tema, vtičnik ali jedrna WordPress posodobitev.
 • Dodatek za uvoznika: Sposobnost obnovitve iz varnostnih kopij, ki so jih naredili drugi priljubljeni rezervni vtičniki WordPress.
 • Varnostno kopiranje datotek in baz podatkov, ki niso WordPress, šifriranje baz podatkov.
 • Podpora za WP-CLI in WordPress Multisite.
 • Geslo zaščiteno območje vtičnikov, da vsem uporabnikom preprečite dostop do varnostnih kopij v celoti.

Namen te vadnice je bil pokazati, kako konfigurirati in sprejeti popolno varnostno kopijo in obnoviti WordPress – z uporabo samo brezplačne različice vtičnika. Vendar so vrhunske funkcije, ki jih ponuja ta vtičnik, odlične, zaradi česar je vredna alternativa vrhunskim rezervnim vtičem WordPress, kot so VaultPress, BackupBuddy in BackWPUp.

V naslednjem razdelku si oglejmo nekaj dodatkov, ki jih ponuja UpdraftPlus.

Pomembni dodatki UpdraftPlus

UpdraftPlus je prevzel pobudo za ustvarjanje več dodatkov z nizkimi cenami, ki odklepajo dodatne funkcije vtičnika na osnovi plačila na uporabo. Na primer, obstaja dodatek, ki omogoča nalaganje varnostnih kopij v Google Cloud ali AWS. Lahko brskate po njihovi strani z dodatki, da brskate po celotnem seznamu razpoložljivih dodatkov. Upoštevajte, da premium različica vsebuje vse dodatke, ki jih ponuja UpdraftPlus.

Sledi nekaj dodatkov, za katere menimo, da jih velja omeniti:

Podmape Dropbox (10 USD)

Poddiske Dropbox nadgradnje UpdraftPlus 1

Dodatek za podmapo Dropbox iz UpdraftPlus

Predstavljajte si, da imate dve ali več spletnih mest, ki so varnostno kopirane z UpdraftPlus. Brezplačna različica vtičnika shrani vse varnostne kopije vseh mest na enem mestu – to je mapa UpdraftPlus.Com v Dropboxu. Vse težje je ugotoviti, katera varnostna kopija pripada spletnemu mestu – in razkriti je mogoče le s pregledom dnevnikov varnostnih kopij.

The Podmape Dropbox dodatek rešuje to težavo tako, da ustvari ločeno mapo za vsako varnostno kopijo.

Uvoznik (25 USD)

Uvoznik dodatkov 2 UpdraftPlus

Dodatek za uvoznike iz UpdraftPlus

The Uvoznik dodatek je še ena odlična razširitev, ki vam omogoča, da obnovite varnostne kopije, ki so jih naredili drugi rezervni vtičniki WordPress, s tega seznama:

 • BackWPup
 • BackupWordPress
 • Preproste varnostne kopije
 • Varnostno kopiranje za WordPress v Dropbox
 • Neskončno WP
 • Varnostno kopiranje Dropbox by WPAdm
 • Splošne varnostne kopije zbirke .sql (z ali brez stiskanja gzip in bzip2)

Če pa uvažate varnostno kopijo, izdelano s spletnega mesta z drugačnim URL-jem, bi morali tudi vi dodatek Migrator od 30 USD.

Premijske cene UpdraftPlus

UpdraftPlus sledi konkurenčni strategiji oblikovanja cen, ki se začne pri 70 USD za dve strani, kar ponuja enoletno podporo in posodobitve.

Vsi dodatki so vključeni v premijsko različico vtičnika. Na voljo je tudi brezplačno mesto za shranjevanje varnostnih kopij z imenom UpdraftVault z 1 GB prostora, ki velja eno leto.

Naslednja tabela zaokrožuje cene, ki jih je ponudil UpdraftPlus septembra 2018.

Vrsta licenceAktivna spletna mestaCena (USD) *
Osebno270 dolarjev
Posel1095 dolarjev
Agencija35145 USD
EnterpriseNeomejeno195 dolarjev

Premijski načrti za nadgradnjo 20. septembra 2018

Opomba: Načrti, ki vključujejo enoletno podporo in posodobitve, dostop do vseh trenutnih in prihodnjih dodatkov (izpuščenih v enem letu od nakupa) in brezplačen dostop do rezervnega prostora za shranjevanje varnostnih kopij UpdraftVault 1GB (za eno leto od datuma nakupa).

Bonus: UpdraftCentral Remote WordPress Management

Med ustvarjanjem te vadnice sem na strani z nastavitvami vtičnika UpdraftPlus naletel na oblak UpdraftCentral Cloud.

UpdraftCentral Cloud je rešitev za upravljanje WordPress v oblaku, v kateri lahko brezplačno povežete in upravljate do 5 WordPress mest. Z UpdraftCentral Cloud je mogoče vse od oddaljenih varnostnih kopij, upravljanja teme, posodobitev vtičnikov in jedr, upravljanja uporabnikov – in še več..

Če pokrivate UpdraftCentral Cloud, je namenjena posebna objava, zato se bomo omejili na povezovanje mest WordPress in varnostno kopiranje prek centrale za daljinski nadzor UpdraftCentral Cloud.

V tem razdelku o bonusih bomo naredili naslednje:

 • Naše spletno mesto WordPress povežite z oblakom UpdraftCentral.
 • Priključite drugo WordPress spletno mesto v UpdraftCentral Cloud.
 • Vzemite varnostno kopijo enega od mest WordPress v centru za oddaljeni nadzor UpdraftCentral Cloud.

UpdraftCentral Cloud

Povezovanje spletnega mesta WordPress z oblakom UpdraftCentral

Korak 1: Če želite začeti z UpdraftCentral Cloud, pojdite na Nadzorna plošča WordPress → Nastavitve → Nastavitve UpdraftPlus → zavihek Nastavitve. Pomaknite se navzdol na dno strani, če želite dobiti to možnost. Izberite »To spletno mesto povežite z oblakom UpdraftCentral”.

UpdraftCentral Cloud - 1 registracija

UpdraftCentral Registracija v oblaku

2. korak: Po izbiri te možnosti se prikaže podobno pogovorno okno. Ločenega postopka registracije ni. Vnesite kombinacijo e-pošte in gesla – če je e-poštno sporočilo registrirano v sistemu, se lahko prijavite, sicer bo nov račun ustvarjen za vas.

Besedna nasvet - to je lahko težavna situacija, saj ni mogoče ponastaviti gesla. Če ste takšni kot jaz in se med dvema e-poštnima naslovoma prestavljate, je to lahko težava. Pravzaprav se morate spomniti e-poštnega sporočila, ki ste ga tukaj uporabili - drugače izgubite dostop do centra za oddaljeni nadzor UpdraftCentral Cloud.

PS: Pri izdelavi te vadbe sem skoraj izgubil dostop do istega. Zgornji posnetek zaslona je bil rezultat srečnega ugibanja!

UpdraftCentral Cloud - 2 predogled spletnega mesta

UpdraftCentral nadzorna plošča v oblaku

3. korak: Zdaj lahko vidite povezana mesta WordPress na nadzorni plošči UpdraftCentral Cloud. Poleg demo strani WordPress, uporabljene v tej vadnici, sem dodal tudi svoj osebni blog. Ni treba posebej poudarjati, da je delovalo kot čar.

Izdelava varnostne kopije prek nadzorne plošče UpdraftCentral Cloud

4. korak: Ročno varnostno kopiranje lahko na spletnem mestu WordPress sprožite tudi z nadzorne plošče UpdraftCentral Cloud. Preden začnete varnostno kopijo, lahko konfigurirate tudi možnosti varnostnega kopiranja WordPress.

UpdraftCentral Cloud - 4 Ogled varnostnih kopij spletnega mesta

Pogled varnostne kopije spletnega mesta na nadzorni plošči UpdraftCentral Cloud

Končno boste lahko videli vse razpoložljive varnostne kopije za vsako spletno mesto WordPress, ki je povezano z nadzorno ploščo UpdraftCentral Cloud.

UpdraftCentral WordPress vtičnik

UpdraftCentral WordPress vtičnik

Omeniti velja, da je strežnik UpdraftCentral na voljo tudi kot samostojni vtičnik ki ga lahko namestite in gostite na katerem koli mestu WordPress. Žal ne sodi v obseg te vadnice. Vendar je to velika pobuda ekipe Updraft in bi bil odličen eksperiment za vse, ki ste navdušeni nad WordPressom!

Zaključek

Vzeti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress je ena najpomembnejših stvari, ki jo mora storiti vsak lastnik spletnega mesta. Vendar je to ena najbolj spregledanih stvari za ljudi, ki so novi v WordPressu. Tako kot bi morali začeti sestavljati seznam e-poštnih sporočil s prvim dnem, bi morali konfigurirati tudi samodejno varnostno kopijo spletnega mesta WordPress.

UpdraftPlus je eden najbolj priljubljenih brezplačnih rezervnih vtičnikov WordPress na trgu danes z več kot milijonom aktivnih namestitev. Glede na naraščajočo priljubljenost in sprejetje Družina vtičnikov Updraft, ekipa je vložena v poenostavitev upravljanja spletnega mesta WordPress s centralizirane nadzorne plošče v oblaku.

Paket izdelkov Updraft vključuje WP-Optimize, UpdraftCentral nadzorno ploščo, UpdraftVault, Migrator, UpdraftClone in nenazadnje, UpdraftCentral Premium. Za vse, ki ste navdušeni nad WordPressom, bi na to podjetje pazil, če bi vas! ��

Kako vam je bil všeč pregled in vadnica? Sem kaj zamudil? Bi radi, da podrobneje predstavim funkcijo ali funkcionalnost? Veselimo se vaših misli v spodnjem delu komentarjev.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map