Ustvarjajte in objavljajte knjige z WordPress & PressBooks

Upoštevajte, da so Pressbooks prekinile podporo za svoj vtičnik in niso več združljive z WordPressom.


Če iščete preprosto in preprosto orodje za ustvarjanje, urejanje in objavo svojih knjig, ne iščite več, uporabite PressBooks in uživajte v ustvarjanju knjige s pomočjo priljubljene WordPress.

PressBooks vam nudi vsa bistvena orodja za ustvarjanje e-knjig in celo tiskanih knjig. Omogoča vam, da svoje knjige izvažate v vseh večjih oblikah podatkov, tako da lahko knjige preprosto pošljejo v katero koli obliko e-knjige za Amazon Kindle, Apple iBooks, Nook, Kobo in druge. Knjigo lahko izvozite v PDF za tiskanje na papir in med ustvarjanjem knjig na WordPressu lahko dobite tudi znan XML izvoz.

BookPress je pravzaprav WordPress MultiSite (WPMS); Uporabniki se lahko registrirajo v omrežju in ustvarijo neomejeno število knjig, vsaka knjiga pa je spletno mesto v omrežju WPMS.

WordPress vtičnik PressBooks

BookPress MultiSite napaja odprtokodni vtičnik PressBooks. Vsakdo lahko prenese vtičnik iz Github-a in ga aktivira na sveži večstranski namestitvi WordPress, da ga pretvori na platformo za izdajo knjig.

Razvijalec predlaga, da uporabite PressBook.com kot pripravljeno in upravljano platformo. Moram reči, da se strinjam z njim, ker objavljanje e-knjig ne ustvarja samo izvozne datoteke, prihaja nova faza zapletenih del, ki čakajo, da bodo avtorji svojo knjigo razdelili na več pomembnih trgih, kot sta Amazon ali iBook. Poglejmo si, kaj dejansko predstavljajo PressBooks.

Kaj so PressBooks?

Poglavje v PressBookih je zelo podobno standardnim formatom objav WP in vključuje

Poglavje v PressBookih je zelo podobno standardnim formatom objav po WP in vključuje “metapodatke poglavja” brez taksonomij

PressBooks ponuja vse bistvene značilnosti knjige, vključno z:

Sprednje zadeve, zadeve, deli in poglavja ter standardni metapodatki za knjige in poglavja. Nato avtorji lahko organizirajo svoje knjige in opravijo lep zaključek.

Avtorji lahko svoje knjige ustvarjajo zasebno in jih izvažajo, imajo pa tudi možnost, da svoje knjige objavijo javno, uporabniki pa lahko knjige berejo na spletnem mestu WordPress, nameščenem na poddomene PressBooks. Izberete lahko tri teme kot platno za knjige, vse teme so minimalne in jih navdihujejo knjige za tisk:

Možnosti teme PressBooks

Možnosti teme PressBooks

Frontend PressBooks je zelo podoben knjigi na papirju:

Frontend PressBook

Frontend PressBook

Prednosti in slabosti PressBooks-a

PressBooks je zanesljiv, hiter in trden. Naredi, kar pravi, in to počne gladko, vendar v primerjavi z možnostmi in pričakovanji naredi premalo. Zavedam se, da ima PressBooks v fundaciji spodnjo črto. Bottom line je združljivost izvoženih datotek s spoštovanimi distribucijskimi platformami. To je zelo legitimen cilj, vendar zato PressBooks močno zaostaja za najnovejšimi trendi objavljanja vsebin in jih je zelo težko zaslužiti in zelo donosno. Poglejmo, zakaj.

Enostavne odzivne zasnove

Poglejmo klasičnega Kindleja kot začetnika platform e-knjig. Amazon je ustvaril Kindle in pametni fantje v Amazonu so z dostopom do novih analiz podatkov in poznavanja tehnologije vedeli, da je starost tiskanih medijev konec. Le vprašanje časa je, dokler se večina bralcev ne obrne na spletne publikacije.

No, Amazon je odlično opravil svoje delo s preoblikovanjem bralne tehnologije in še pomembneje spreminjanjem navad ljudi. To je eno najtežjih nalog za spreminjanje starih navad.

PressBooks izkorišča trend, ki ga je začel Amazon. Ustvarjanje spletnih e-knjig v obliki, vezanih na mehke knjige, omogoča lažje branje in poznavanje starejših bralcev (ki morda niso tako odprti ali pripravljeni uporabljati tehnologijo kot mlajše generacije).

Teme PressBooks-a so odzivne in se držijo enostavne postavitve enega stolpca z navigacijo v levo / desno. To je učinkovita, ni pa nujno najbolj privlačna postavitev, ki jo lahko zahtevate. Če so vam všeč minimalni dizajni, morate biti pripravljeni z eno od priloženih predlogov PressBooks. Toda ali želite nekaj z malo več stila ali bliskavice, boste morda želeli razmisliti o najemu spletnega razvijalca in prilagoditi videz svojega spletnega mesta.

Lokalni samo video vdelavi

PressBooks avtorjem ne dovoljuje vdelave videoposnetkov tretjih oseb v njihovo vsebino. To pomeni, da morate lastne videoposnetke gostiti v svoji medijski knjižnici, če jih želite uporabljati (ni dovoljeno, če so vmesniki Vimeo ali YouTube).

Toda kaj se zgodi z video pri strokovnjaku za PDF? No, obstaja veliko načinov, kako to rešiti. Mislim, da je najpreprostejša praksa, da videoposnetek zamenjate s kratkim URL-jem, povezanim z različico videoposnetka YouTube ali Vimeo, v PDF obliki. Kakor koli že, omejevanje uporabnika na samostojne medije je izziv, ki si ga je PressBooks ustvaril sam, še posebej v dobi, ko je YouTube zlati standard videa.

Mikrooblikovanje

PressBooks je sprejel metapodatke o knjigah in poglavjih, ki so potrebni, vendar premalo. Mikro formati, kot je Schema.org, bi morali biti minimalna praksa za strukturiranje različnih podatkov.

Recimo, da pišem kuharsko knjigo na platformi PressBooks. Potrebujem metapodatke o knjigah, potrebujem tudi metapodatke v receptu. Poleg tega imam rad taksonomijo po meri s hierarhijo svojih sestavin, kategorije najvišje ravni so lahko predmeti, kot so: zelenjava, začimbe, meso itd., Vse sestavine pa so lahko organizirane v podkategorije..

Nato lahko bralcem pokažem seznam sestavin na prednji strani ali pa pustim bralcem, da iščejo recepte, filtrirane po polju po meri, in lahko izberejo, da si ogledajo vse jedi, ki vsebujejo ribe ali kapsicum. WordPress ima obsežna orodja za strukturiranje podatkov s metapodatki po meri, polje po meri, taksonomije po meri, formati objav in vrste objav po meri.

Obstajajo tudi funkcije, kot je geografsko označevanje, ki lahko spremenijo knjige, ki jih ustvarijo PressBooks. Predstavljajte si, ko berete knjigo na tabličnem računalniku, če v besedilu vidite ime kraja in se ga dotaknete, takoj vidite svetlobno sliko mesta Google Street View..

Trenutno PressBooks teh funkcij ne podpira, vendar bi bila velika prednost, če bi jih. Tako bi na trg lahko vstopili povsem nova skupina ustvarjalcev vsebin. Upajmo, da bodo nekaj dodali, toda do takrat se boste morali posvetovati s spletnim razvijalcem, da preverite, ali je mogoče temo po meri izdelati za vaše potrebe.

Ta primer je Evernote, ki je priljubljen, saj uporabnikom pomaga zapisovati zapiske z oznakami, dodajati slike in snemati zvok v isti beležki. To je vrsta vsebine, ki jo uporabniki pričakujejo. Evernote je to storil tako, da je organiziral zapiske, predstavljajte si, kako neverjetno bi bilo, če bi PressBooks dodal podobne funkcije za obogatitev svojih knjig.

Socialna skupna raba

PressBooks podpira gumbe za skupno rabo družabnih omrežij za Twitter, Google+ in Facebook v spletni različici vaših knjig. To je odličen način, da vaši bralci delijo svoja najljubša poglavja in si privoščijo nekoliko dodatne izpostavljenosti. Vendar so to dokaj enostavne in trenutno je edina možnost, da omogočite ali onemogočite skupno rabo na vseh vaših straneh kot celoti. Lepo bi bilo videti možnosti stylinga in tudi več socialnih omrežij.

Monetizacija

Trenutno PressBooks omogoča ustvarjanje spletne knjige, ki jo lahko izvozite tudi v datoteke PDF, MOBI ali EPUB. Ne poznam pa načinov za zaslužek v ustvarjenih knjigah, ne da bi dodali dodaten vtičnik.

Ena od možnosti bi bila ustvariti vrhunsko članstvo v e-knjigi z uporabo Omeji vsebino Pro. Tako lahko objavite strani svojih knjig iz prvega poglavja in zaklenete preostalo vsebino za člane. Opomba – združljivosti teh dveh vtičnikov dejansko še nisem preizkusil, vendar pričakujem, da bi delovala čisto v redu.

Lahko pa svoje knjige prodajate na Amazonu, iBooksih itd. PressBooks pravilno formatirajo, tako da bi morali imeti kakršne koli težave pri nalaganju datoteke za prodajo. Lahko pa uporabite WooCommerce ali podoben vtičnik za e-trgovino za prodajo PDF različic e-knjig na svojem spletnem mestu. Za ovrednotenje aplikacije se lahko določi ali upošteva veliko scenarijev.

PressBooks Pro

Trenutno je vtičnik PressBooks popolnoma brezplačen, vendar ponujajo 3 premijske načrte, če jim želite omogočiti, da upravljajo vašo spletno knjigo ali platformo za knjige. Če želite odstraniti vodne žige iz izvoza PDF-ja v e-knjigo, boste morali nadgraditi na enega od teh načrtov, ki se začnejo pri 19,99 USD (enkratna pristojbina na knjigo).

Tiskanje knjig

PressBooks ponuja storitve tiskanja, če želite, da se izda izdaja e-knjige v knjigi z mehkimi platnicami. Obstaja 50 $ za postavitev pristojbine in 50 minimalno naročilo, vendar je to to. Pomembno je upoštevati, da samo tiskane knjige iz PressBooks-a ne vsebujejo ISBN-ja, temveč samo generično črtno kodo. Če želite prodati prodajalcem ali knjižnicam, boste morali pred tiskanjem razvrstiti naš ISBN, da bo koda vključena na vašo platnico.

Lahko pa uporabite BookBaby za tiskanje in distribucijo knjige. Ponujajo številne možnosti, pakete in dodatke, kot je tiskanje na zahtevo, od 199 dolarjev, storitve ISBN ali celo eno samo tiskanje knjig za 19 dolarjev. Če želite izvedeti več, si oglejte stran s cenami.

BookBaby pri prodaji ne zaračuna pristojbin, avtorjem pa nudi funkcionalno nadzorno ploščo za upravljanje prodaje po različnih kanalih. Avtorji za tiskane knjige lahko po izbiri naročijo majhne naklade do 25 zvezkov, to pa lahko stane le nekaj dolarjev na tisk.

Zavijanje

PressBooks je odličen koncept in je lahko vodilna pri ustvarjanju in objavljanju e-knjig. Obstaja veliko možnosti za ustvarjanje brezplačnih in vrhunskih e-knjig za promocijo vašega spletnega mesta ali unovčevanje spletnega dnevnika. Upajmo, da boste poskusili, saj je PressBooks dokaj enostaven način za ustvarjanje e-knjig s programom WordPress (in ko to združite z našim vodnikom o prodaji e-knjig s programom WordPress, boste na poti do uspeha).

Kaj menite o PressBooks-u? Ste že poskusili? Katere lastnosti so vam všeč? Ali obstajajo kakšne funkcije, ki bi jih radi imeli PressBooks? Sporočite nam in začnite pogovor v spodnjih komentarjih!

Članek Napisal Pooria Asteraky. Pooriji lahko sledite naprej Twitter ali LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me