Varnostno kopirajte, obnovite in prenesite spletna mesta WordPress z WPvivid

Varnostno kopirajte, obnovite in prenesite spletna mesta WordPress z WPvivid

Če ste kdaj zlomili svoje WordPress spletno mesto (in kdo ga ni vsaj enkrat?), Zagotovo poznate vrednost dobrega varnostnega načrta. Trdna varnostna strategija je obvezen previdnostni del vsake dobre varnostne strategije WordPress. Še posebej, če upoštevate, da je na WordPress na minuto več kot 90.000 hekerskih napadov.


Pravočasen klik gumba za obnovitev vam lahko prihrani nepotreben stres in izgubo ugleda blagovne znamke in prihodkov, vsi pa so del spletnega mesta brez povezave ali neuporabnega spleta. Morda pa zato niste tukaj; morda samo iščete vtičnik za prenos WordPressa, ki bo preselil vaše spletno mesto.

Če iščete nadomestni rezervni ali migracijski vtičnik, vas z veseljem opozorimo WPvivid, predmet tega pregleda. V nekaj vrsticah poudarimo, zakaj je WPvivid izjemen vtičnik za varnostno kopiranje in prenos WordPress-a. Vtičnik vgradimo tudi zato, da vam ponudimo jasnejšo sliko, kaj lahko pričakujete.

Če se to sliši dobro, začnimo z našim pogledom na WPvivid in funkcijami, zaradi katerih vtičnik izstopa iz množice. Po tem preizkusimo pogon vtičnika, tako da lahko tečete po tleh. Uživajte in poslušajte svoje misli v razdelku za komentar na koncu.

Kaj je WPvivid?

WPvivid

Brez WPvivid je brez WordPress-a brezplačen in z bogatimi funkcijami vtičnik za varnostno kopiranje in selitev. Pomembne konkurente WPvivid sestavljajo vtičniki / rešitve, kot so Duplicator, BackupBuddy, VaultPress in blogVault..

Vtičnik razvija in vzdržuje WPvivid, podjetje, ki je specializirano za ustvarjanje odličnih WordPress vtičnikov. V času pisanja ima vtičnik na voljo le brezplačno različico, ki je na voljo na WordPress.org. WPvivid vam pomaga narediti varnostno kopijo spletnega mesta, po potrebi obnoviti varnostno kopijo in prenesti datoteke spletnega mesta v in iz različnih okolij.

Vtičnik je enostavno nastaviti, če ga želite uporabljati v manj kot 10 minutah. Zdaj pa poglejmo funkcije, zaradi katerih je WPvivid odličen spremljevalec varnostnih kopij in selitve za vse uporabnike WordPressa.

Značilnosti WPvivid

funkcije vtičnika za varnostno kopijo wpvivid

Zagotovo ne želite, da se vaša najljubša rešitev za varnostno kopiranje izkaže za vas, še posebej, ko jo resnično potrebujete. Kot tak si zaslužite v celoti opremljen in vse v enem WordPress vtičnik, kot je WPvivid.

Vtičnik ima funkcije, kot so:

Enostavna migracija mesta

Vtičnik omogoča prenos vašega spletnega mesta WordPress z enim klikom. Podpira več vrst selitev, vključno z okoljem za razvoj na nov strežnik, okolje za razvoj v novo domeno ali strežnik v živo na drugega.

Poleg tega lahko spletno mesto preselite v podimenik, od a.com do b.com, z a.com na a.com/directory in z a.com na b.com/directory. Vtičnik omogoča prenos celotnega spletnega mesta, datotek ali samo baze podatkov. Celoten postopek migracije je tako enostaven kot A, B, C.

Enostavno varnostno kopiranje in obnovitev z enim klikom

Ustvarjanje varnostnih kopij z WPvividom je kos pogače. Ročno ustvarite varnostne kopije, ki jih lahko naložite. Nadalje lahko naložite varnostne kopije na oddaljena mesta za shranjevanje, kot so Dropbox, Microsoft OneDrive, SFTP, FTP in Google Drive. Če nimate časa, da ustvarite varnostne kopije ročno, lahko preprosto nastavite samodejne varnostne kopije, ki se redno izvajajo.

V trenutnih potrebah lahko preprosto obnovite svoje WordPress spletno mesto iz varnostne kopije z enim klikom. Druge funkcije vključujejo možnost prilagajanja vsebine varnostnih kopij, zmožnost filtriranja velikih datotek, dnevniških datotek, podporo velikim datotekam baz podatkov, odziven dizajn, delitev varnostne kopije in varnostno varnostno kopiranje, da varnostne kopije varno shranite pred samodejnim brisanjem..

Kako namestiti WPvivid

Zdaj, ko veste, katere funkcije lahko pričakujete, nam namestite brezplačni vtičnik in preverite, kaj lahko ponuja.

Prijavite se na nadzorno ploščo skrbnika WordPress in se pomaknite do Vtičniki> Dodaj novo. Na naslednjem zaslonu v iskalno polje za ključne besede vnesite »WPvivid« in ko najdete vtičnik, pritisnite Namestiti zdaj gumb, kot ga poudarimo spodaj.

namestitev varnostnega vtičnika wpvivid na nadzorno ploščo skrbnika WordPress

Po tem zadel Aktivirajte gumb, da se žoga valja. Spodaj si oglejte sliko, če ste popoln začetnik in ne veste, kako aktivirati vtičnik.

aktiviranje rezervnega vtičnika wpvivid

Ko aktivirate vtičnik, boste preusmerjeni na skrbniško nadzorno ploščo WPvivid, prikazano na naslednjem posnetku zaslona.

WPvivid Admin nadzorna plošča

wpvivid admin nadzorna plošča

Na zgornjem zaslonu lahko preprosto ustvarite ročne varnostne kopije tako, da izberete možnosti varnostnega kopiranja in pritisnete na Rezervno zdaj gumb. Varnostne kopije so shranjene v wp-content / wpvividbackups mapa privzeto. Prav tako si lahko ogledate razpored varnostnih kopij, če aktivirate samodejne varnostne kopije. Poleg tega lahko naložite varnostne kopije, ki ste jih ustvarili s pomočjo vtičnika WPvivid Backup.

Poleg tega si lahko ogledate navodila za uporabo, ki vam pomagajo ustvariti ročne varnostne kopije, pa tudi obnoviti in preseliti spletno mesto. Zdaj pa pojdimo na zavihek drugih nastavitev.

Načrtovanje varnostnih kopij za WPvivid

Ena najmočnejših funkcij WPvivida so samodejne varnostne kopije, ki vam prihranijo veliko časa. Če želite ustvariti rezervni razpored, kliknite na Urnik kot podrobno prikazujemo na spodnji sliki.

wpvivid rezervni razpored

Na zgornjem zaslonu lahko z enim klikom omogočite razpored varnostnih kopij s klikom na Omogoči razpored varnostnih kopij potrditveno polje. Poleg tega lahko izberete frekvenco razporeda varnostnega kopiranja, tj. 12 ur, dnevno, tedensko itd. Poleg tega lahko izberete, kaj želite samodejno varnostno kopirati, tj. Celotno spletno mesto (samo baze podatkov + datoteke), datoteke ali samo bazo podatkov . Nadalje lahko izberete, da shranite samodejne varnostne kopije na strežnik ali datoteke pošljete na oddaljena mesta za shranjevanje.

WPvivid Auto-Migration

Funkcija samodejne selitve vam pomaga preseliti spletno mesto WordPress na novo domeno. To je odlično orodje za premikanje vašega spletnega mesta WordPress iz razvojnega okolja na strežnik v živo ali s starega strežnika na novega. Za dostop do te funkcije pritisnite na Samodejne migracije kot je prikazano spodaj.

wpvivid funkcija samodejne selitve

Opomba: Če želite preseliti svoje WordPress spletno mesto, morate najprej namestiti rezervni vtičnik WPvivid na obe domeni (spletna mesta). Po tem obiščite ciljno mesto in ustvarite selitveni ključ s klikom na Ustvari gumb v Ključ spodaj prikazan zavihek.

ustvarjanje migracijskega ključa wpvivid backup plugin

Ključ boste uporabili v Samodejne migracije jeziček izvornega spletnega mesta. Postopek je precej preprost in ne pričakujemo, da boste imeli kakršne koli težave. Poleg tega obstajajo jasna navodila, ki natančno prikazujejo, kaj morate storiti, zato se ne bojite.

WPvivid oddaljeno shranjevanje

Če imate na svojem spletnem strežniku prostorske omejitve in / ali želite shraniti varnostne kopije na oddaljena mesta za shranjevanje, vam bo zagotovo všeč funkcija oddaljenega shranjevanja WPvivid. Če želite izkoristiti funkcijo, kliknite na Oddaljeno shranjevanje zavihek, kot smo poudarili spodaj.

zavihek za oddaljeno shranjevanje wpvivid

V času pisanja varnostni vtičnik WPvivid podpira FTP, SFTP, Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Amazon S3 in DigitalOcean Spaces. Vključitev vsake možnosti oddaljenega shranjevanja je stvar pomena in klika. Kot privzeto oddaljeno shrambo lahko nastavite katero koli od zgornjih možnosti.

Nastavitve WPvivid

Nato je na spodnji sliki prikazan zavihek WPvivid.

wpvivid nastavitve

Zgornji zavihek vsebuje veliko možnosti za nadzor varnostnih kopij. Vključuje nastavitve, kot so:

 • Varnostno kopiranje delite po velikosti, kar je priročno, če gostitelj omeji velike datoteke zip
 • Sposobnost izključitve datotek, ki so večje od omejitve, ki jo določite
 • Sposobnost nastavitve časovne omejitve izvajanja skripta PHP, da se izognete napakam pri časovni omejitvi varnostnih kopij
 • Preimenovanje varnostne kopije, kar je wpvividbackups privzeto
 • Arhiviranje varnostnih kopij
 • Odstranitev zastarelih varnostnih kopij
 • Poročila po e-pošti
 • Izvozi / uvozi konfiguracijske nastavitve WPvivid, tako da lahko hitro vstavite vtičnik na drugo spletno mesto
 • Funkcija čiščenja neželene pošte, kot so varnostni predpomnilnik, dnevniki in začasne datoteke

Informacije o spletnem mestu WPvivid

Če med varnostnim kopiranjem, obnavljanjem ali selitvijo spletnega mesta naletite na napake, fantje na WPvividu potrebujejo podatke o vašem spletnem mestu, da bodo lažje ugotovili, kaj se je zgodilo. Te podatke lahko zberete ali jim jih pošljete neposredno s pomočjo Informacije o spletnem mestu WPvivid spodaj prikazan zavihek.

Podatki o spletnem mestu wpvivid za odpravljanje napak

Na zgornjem zavihku v nastavitvah ni veliko storiti. Stran preprosto vsebuje informacije o odpravljanju napak, ki so koristne za odpravljanje napak.

Dnevniki WPvivid

wpvivid dnevniki

In končno imamo Dnevniki WPvivid zgoraj prikazan zavihek. Na zavihku so prikazane vse vaše dnevniške datoteke, ki pridejo v poštev pri odpravljanju napak.

Podpora za WPvivid

Ali WPvivid ponuja podporo, če je vtičnik trenutno brezplačen? Vsekakor ja! Podporo lahko dobite pri Forum za podporo vtičnikov na WordPress.org, Twitter ali prek E-naslov. Poleg tega lahko, če potrebujete več informacij, obiščete začnite stran. Vse prihodnje posodobitve dobite brezplačno, na delu pa je tudi premijska različica.

Uporabniki WPvivid pravijo …

BackP WordPress Site by WPvivid je odličen brezplačni rezervni vtičnik. Je enostaven za uporabo in konfiguriranje. Popolno je tudi, da lahko izberete toliko oblakov za shranjevanje, na primer Google Drive, Dropbox, Amazon S3 in številne druge. Namestite Backup WordPress Site s strani WPvivid, konfigurirajte in vaše spletno mesto je samodejno varno varnostno kopirano. En velik plus je, da obstaja funkcija Restore (z enim klikom), če bi šlo narobe na vašem spletnem mestu. Osebno priporočam ta rezervni vtičnik za zagotovitev varnosti vašega spletnega mesta. – Peter Nilsson

… In…

To je očitno najboljša, najučinkovitejša, a najtanjša rešitev za varnostno kopiranje! Deluje kot Charm z MainWP in je brezplačen. Skupno lahko pošljete svoje nastavitve in se celo povežete z Onedrive znotraj MainWP-a. Neverjetno. – Phalanci

… In ocene s 5 zvezdicami še naprej prihajajo ��

Zaključek

The WPvivid Backup vtičnik je nedvomno eden najboljših rezervnih vtičnikov za WordPress. Na voljo je z vsemi funkcijami, ki jih potrebujete za varnostno kopiranje, obnovitev in selitev mest WordPress, kot so profesionalci. Poleg tega ima lep uporabniški vmesnik, ki z uporabo vtičnika naredi lahek. Oh, in z WordPress.org ga lahko brezplačno zgrabite.

Pridobite WPVivid

Ste že uporabljali WPvivid? Če je odgovor pritrdilen, kakšna so vaša stališča? Če ne, je vaš najljubši rezervni vtičnik in ali menite, da lahko konkurira WPvividu?

Sporočite nam vaše misli in komentarje spodaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map