Varnostno kopirajte WordPress spletno mesto z BackupBuddy

Varnostno kopirajte WordPress spletno mesto z BackupBuddy

Smo že v drugem tednu decembra – wow, ta mesec že leti! Ne dovolite pa, da vas praznični vrvež odvrne od najboljših praks vzdrževanja in varnosti WordPressa. Prepričajte se, da je varnostna kopija vašega spletnega mesta pripravljena z BackupBuddy – najlažji način za varnostno kopijo spletnega mesta WordPress! Zdaj lahko pripravite varnostne kopije za praznični čas, saj iThemes ponuja ekskluzivno ponudbo za uporabnike WPExplorerja in popust na celotno spletno mesto, ki ga res ne bi smeli zamuditi!


Pomen varnostnih kopij spletnega mesta WordPress

Če imate več kot nekaj objav, temo po meri ali če ste preprosto porabili veliko časa ali truda, da bi spletno mesto WordPress dobili tako, kot želite, bi se izredno razočarali, če bi se kaj zgodilo? Ja, tako smo tudi mislili. Zato morate hraniti varnostne kopije svojega spletnega mesta.

Podatkovna baza vs popolne varnostne kopije

Mnoga dobra podjetja za gostovanje ponujajo vsakodnevno varnostno kopiranje kot značilnost svojih paketov gostovanja. To je odlična funkcija, le da vzamejo samo varnostne kopije baz podatkov, kar pomeni, da se bo vse, kar je v namestitvi WordPress-a (vaše slike, teme, vtičniki in nastavitve) izgubilo, če bi se na vaši spletni strani kaj zgodilo. V naši medijski knjižnici imamo tukaj več kot 8000 predmetov na WPExplorerju in ni možnosti, da jih ne bi mogli ponovno dodati ročno, tako da vedno izvajamo celotno varnostno kopijo spletnega mesta dnevno.

BackupBuddy WordPress vtičnik

Najlažji način za varnostno kopijo spletnega mesta? Uporabi dobro znan in zanesljiv vtičnik, kot je BackupBuddy. BackupBuddy ima možnosti za zagon popolne varnostne kopije spletnega mesta za dodatno varnost pa tudi Varnostne kopije podatkov ki jo boste morda želeli občasno uporabljati na svojem spletnem mestu (pogosto varnostno kopiramo bazo podatkov pred posodabljanjem tem ali vtičnikov, samo zato, da smo na varni strani).

Ročno vs avtomatsko varnostno kopiranje

Ko naredite popolno varnostno kopijo spletnega mesta WordPress, lahko varnostno kopijo naredite sami ali uporabite vtičnik. Za ročno varnostno kopijo se boste morali prijaviti na svoje spletno mesto prek FTP-a in naložiti kopije vsega v mapah wp-admin, wp-include in wp-content ter uporabiti drugo orodje za izdelavo kopije baze podatkov (cpanel, phpmyadmin itd.) za prenos. Če niste seznanjeni z notranjim delovanjem WordPressa in strežnikov, je to lahko zastrašujoča naloga. Poleg tega morate nenehno ponavljati ta postopek, da bodo varnostne kopije ustrezne.

Varnostne kopije po načrtu BackupBuddy

Nikoli ne zamudite varnostne kopije z BackupBuddy Schedulingom

Lahko pa si olajšate življenje in nastavite samodejno varnostno kopiranje z BackupBuddy. BackupBuddy ima vgrajene možnosti, s katerimi lahko nastavite svoj običaj rezervni razporedi (dnevno, tedensko ali mesečno), tako da se lahko osredotočite na vse druge naloge, povezane z delovanjem spletnega mesta. Še boljša je možnost shranjevanja varnostnih kopij BackupBuddy Stash (z nakupom BuddyPress prejmete brezplačno 1 GB prostora za shranjevanje), Amazon S3, Dropbox ali prejmete varnostne kopije po e-pošti. To je velika varnostna previdnost, saj nikoli ne želite hraniti varnostnih kopij na istem mestu kot v spletnem mestu v živo!

Priročnik in vodena obnova strani

Če se na vašem spletnem mestu nekaj zgodi z uporabo varnostnih kopij datotek, je podobno, kot da jih vzamete – spletno mesto lahko poskusite obnoviti ročno ali s pomočjo vtičnika. Če se odločite za to sami, boste morali naložiti svojo bazo podatkov (kar lahko v nekaterih primerih zahteva tudi, da ustvarite novo) in ponovno dodate vse svoje dejanske datoteke spletnega mesta prek FTP. Če niste zadovoljni z razvojem WordPressa ali uporabo orodij za razvijalce, kot sta Transmit ali cPanel, je to lahko strašljiv postopek.

ImportBuddy za BackupBuddy

Za obnovo spletnega mesta sledite skupaj z ImportBuddy za BackupBuddy

Lažji način je obnoviti spletno mesto s pomočjo vtičnika za varnostno kopiranje. Če ga do zdaj še niste razumeli, je iThemes BackupBuddy najljubši dodatek za varnostno kopijo WordPress. Naredi varnostno kopiranje, upravljanje in izvajanje varnostnih kopij enostavno. Če želite uporabiti varnostno kopijo, se morate prijaviti na svoje WordPress spletno mesto, kliknite na element menija BackupBuddy na nadzorni plošči in nato kliknite na možnost Obnovi / Migrate. Nato izberite varnostno kopijo, ki jo želite uporabiti, in izberite možnost »selitve na oddaljeni strežnik«, ki bo uvozila varnostno kopijo in skript ImportBuddy BackupBuddyja. Nato izberite rezervni cilj in začnite selitev varnostne kopije. ImportBuddy vas bo nato vodil skozi postopek obnove spletnega mesta – to je to!

Drugi razlogi, zakaj je BackupBuddy boljši pri varnostnih kopijah kot ti

Z BackupBuddy lahko naredite več kot samo varnostno kopiranje spletnega mesta. Za rednega uporabnika WordPressa ali hobista BackupBuddy nekoliko olajša upravljanje varnostnih kopij in varnosti WordPressa..

Poleg popolnih obnovitev spletnih strani lahko tudi obnoviti posamezne datoteke. To je super, če ste se odločili, da poskusite spremeniti svoj slog ali če ste temo po nesreči spremenili v nekaj groznega. Z možnostmi za obnovitev / selitev BackupBuddy lahko izberete in izberite datoteke, ki jih želite nadomestiti, tako da vam ni treba spreminjati vsega, če ne želite.

Za BackupBuddy lahko uporabite tudi migracije na mestu – veliko bogastvo, če ste razvijalec. Z možnostjo Restore / Migrate lahko premaknete spletno mesto na novo domeno ali gostitelja (ne samo za obnovitve). Poleg tega lahko z BackupBuddy premikate vse – teme, vtičnike in celo pripomočke, s čimer bo vaš migracijski postopek brezhiben. Obstajajo tudi dodane funkcije za Zamenjava URL-ja (če se premaknete na novo domeno) in za potisni / potegni uvajanje če se premaknete s svojega spletnega mesta.

In lahko uporabite BackupBuddy za kloniranje strani. To je zelo koristno, če želite svoje spletno mesto podvojiti na lokalno območje ali območje upodabljanja za testiranje. Če nastavite mrežo podobnih spletnih mest, lahko z BackupBuddy uvozite spletno mesto na več domen (odlično za tržne tržnike z veliko podobnimi ciljnimi stranmi).

BackupBuddy ima tudi številne odlične funkcije za enostavno upravljanje varnostnih kopij (opazite enostavno trend s tem dodatkom?). Obstajajo možnosti za integracijo iThemes Sync (ki jih lahko uporabite za romantiranje varnostnih kopij, sledenje urejanju datotek, aktivne razporede varnostnih kopij, upravljanje BackupBuddy Stash in več), dokončanje varnostne kopije e-poštna obvestila, samodejno skeniranje in popravilo podatkovnih baz da bo vaše spletno mesto brezplačno, strežniška orodja brezplačno odpravite težave z gostovanjem, ki bi lahko preprečevale varnostne kopije skeniranje zlonamerne programske opreme in več. In to je le nekaj izmed mnogih razlogov, da imate radi BackupBuddy (in se lahko naučite več funkcij in razvijalci perks na njihovi strani).

BackupBuddy, Vtičnik za varnostno kopijo s 5 zvezdicami

Radi imamo BackupBuddy in jim damo 5 zvezdic za odlične funkcije in enostavne možnosti uporabe. Vsakdo lahko vzame varnostne kopije in zaščiti svoje spletno mesto z BackupBuddy. Če jih želite poskusiti, samo kliknite spodnji gumb, da jih iThemes shranite na BackupBuddy. Če se prijavite, ima iThemes program zvestobe kupcev, tako da lahko prihranite 25% pri prihodnjih nakupih in podaljšanju (ja)!

Več o BackupBuddy

In ko ste se lotili nastavitve BackupBuddy, si vzemite nekaj časa, da se navdušite za jutrišnji dopust! Od naših prijateljev v CSS Hero imamo nekaj neverjetnega, česar ne boste želeli zamuditi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map