Vodič za začetnike v galeriji NextGEN za WordPress

Vodnik za začetnike o predstavitvi fotografij z galerijo NextGEN

Ne glede na to, ali ste fotograf ali bloger s vsebinsko veliko vsebino, so fotogalerije lahko koristen dodatek za vaše spletno mesto. Vendar se vam lahko ustvarjanje galerije na začetku zdi pretirano, še posebej, če menite, da ste novinec WordPress.


Na srečo obstaja vtičnik galerije WordPress, ki je enostaven za uporabo, tudi za začetnike. To se imenuje NextGEN Gallery, in vam omogoča, da naložite, delite in vključite svoje fotografije na svoje spletno mesto ali blog.

V tej objavi vas bomo predstavili v galeriji NextGEN in vas korak za korakom popeljali skozi ustvarjanje prve galerije fotografij. Nato se boste naučili na tri super načine, s katerimi lahko ta vtičnik prilagodite svoje galerije. Začnimo!

Zakaj bi morda radi dodali fotogalerijo na svoje spletno mesto

Fotogalerija je lahko koristna, ne glede na to, ali je fotografija vaša trgovina ali ne, saj vam omogoča, da na svoje spletno mesto dodate kakovostne prikaze slik. Skoraj katero koli spletno mesto – vključno s blogi o hobijih, trgovinah z e-trgovino in spletnimi mesti skupnosti – lahko koristi dodajanje fotogalerije.

Na primer, lahko uporabite svojo galerijo za:

 • Prodaja originalnih fotografij ali kosov umetnin.
 • Pokažite izdelke e-trgovine na čist in prilagodljiv način.
 • Delite slike s prijatelji ali sledilci.

Kot lahko vidite, obstaja veliko razlogov za uporabo fotogalerije na vašem spletnem mestu. Poleg tega je ustvarjanje galerije hiter in preprost postopek s pravim vtičnikom.

Kako začeti z galerijo NextGEN

Vtičnik galerije NextGEN

NextGEN Gallery je dodatek za galerijo WordPress, ki ga je razvil Imagely, in ponuja skoraj vse, kar potrebujete za prikaz slik na preprost, a prepričljiv način. Velika stvar pri NextGEN je, da deluje enako dobro za začetnike in profesionalce. To pomeni, da je vtičnik uporabniku prijazen in ga je enostavno prilagoditi, ponuja pa tudi napredne možnosti, ki jih bodo imeli radi fotografi, umetniki in drugi profesionalci..

Osnovne funkcije, ki jih ponuja NextGEN, so brezplačne, vključno z dvema vrstama zaslona v galeriji (diaprojekcija in sličica) in dvema slogoma albumov (kompakten in razširjen). Vendar lahko kadar koli nadgradite načrte Plus ali Pro. Vsaka premijska različica ponuja razširjeno delovanje galerije in albumov ter popolno podporo za razvijalce. Pro različica celo dodaja možnosti e-trgovine.

Najprej želite preveriti, ali vtičnik naložite in namestite. To lahko storite tako, da na nadzorni plošči WordPress kliknete Vtičniki> Dodaj novo in nato na vrhu uporabite iskalni obrazec..

Ko namestite in aktivirate NextGEN, lahko v nekaj minutah ustvarite svojo prvo galerijo fotografij. V zadnjem delu programa WordPress boste zdaj videli: Galerija v glavnem meniju. Pomaknite se do novega razdelka in kliknite na Dodaj galerijo / slike:

Stran Ustvari galerijo v galeriji NextGEN

Tukaj izberite Ustvari novo galerijo Iz Galerija spustni meni v zgornjem levem kotu. Nato boste lahko naložili slike iz računalnika, jih uvozili iz svoje medijske knjižnice WordPress ali dodali celotno mapo fotografij. Ko so vse slike, ki jih želite uporabiti, priložene, se prikaže pojavno okno s povezavo do vaše nove galerije:

Pojavno okno galerije NextGEN, ki kaže nalaganje slike, je končano

Kliknite na Upravljanje galerije, in boste lahko prilagodili svoje ustvarjanje. To vključuje izbiro slike za predogled, povezavo galerije s stranjo ali ustvarjanje nove strani, v kateri bo galerija prebivala. Poleg tega lahko ustvarite alt naslove in besedilo, dodate oznake svojim slikam, urejate sličice in še več!

3 enostavni načini za prilagajanje galerij NextGEN

Kot smo že omenili, ima NextGEN veliko ponudbe, ko gre za prilagoditev. Čeprav ne moremo predstaviti vsega, kar lahko storite za prilagoditev galerije, vam bomo predstavili tri najbolj uporabne in prilagodljive možnosti.

1. Izberite vrsto prikaza galerije

Vrsta prikaza vaše galerije določa, kako se slike vaše galerije prikazujejo na vašem spletnem mestu. Še posebej, če ste fotograf ali vizualni umetnik, veste, da je način prikaza fotografij lahko prav tako pomemben kot njihova sestava. Tako lahko izbira med vrstami zaslonov, ki jih lahko izbirate, zelo koristi vašemu spletnemu mestu.

Galerija NextGEN ponuja različne možnosti, vključno s sličico, diaprojekcijo, zidanjem in mozaikom. Obstajata dva načina prikaza galerije, ki jo želite uporabiti. Prva spreminja samo posamezno galerijo, druga pa hkrati uporablja eno skupno vrsto zaslona.

Če želite nastaviti vrsto zaslona za posamezno galerijo, boste morali obiskati stran ali objaviti vdelano stran. Pod naslovom in zraven Dodajte predstavnost, prikaže se možnost, ki se imenuje Galerija. Kliknite tam in izberite galerijo, ki jo želite spremeniti (ali ustvarite novo galerijo). Nato lahko izberete vrsto zaslona in prilagodite druge nastavitve zaslona (na primer število slik na stran):

Izbira vrste prikaza v galeriji NextGEN

Za nastavitev vrste zaslona za vse galerije hkrati, pojdite na Galerija> Nastavitve galerije. Izberete lahko vrsto prikaza, ki jo želite, in vse galerije na vašem spletnem mestu bodo posodobljene.

2. Dodajte slikovne vodne žige

Najpreprosteje povedano, vodni žigi so majhni, zbledeli odtisi na fotografiji ali umetniškem delu, ki prepoznavajo umetnika. Čeprav je bil prvotno zasnovan za tiskane fotografije, je to tudi uporabno orodje za vaše digitalne slike. Vodna oznaka vam omogoča, da zaščitite svoje slike pred krajo, saj nihče drug ne bo mogel vaše fotografije prenesti kot svoje.

Če želite uporabljati vodne žige znotraj NextGEN-a, jih morate najprej ustvariti do Galerija> Druge možnosti> Vodni žigi. Tu lahko določite vrsto vodnega žiga (sliko ali besedilo) in se odločite, kje naj bo nameščen na slikah galerije:

Nastavitve vodnega žiga NextGEN Gallery

Če želite vodni žig nanesti na posamezne slike (ali na celotno galerijo), se pomaknite do Galerija> Upravljanje galerij. Izberite galerijo, v katero želite dodati vodni žig, nato izberite Nastavite vodni žig s spustnega menija:

NextGEN Gallery nastavi nastavitve vodnega žiga

Tu lahko nanesete svoj vodni žig vse fotografije ali le izbranim nekaj. Na primer, lahko izberete prodajo nekaj fotografij v svoji galeriji. V tem primeru priporočamo vodne oznake teh slik, da se zaščitite pred izgubljenimi dobički.

3. Spremenite, kako izgleda vaša galerija na strani

Druga koristna funkcija, ki jo ponuja Galerija NextGEN, je možnost spreminjanja videza galerije na vaši strani. To vam omogoča, da brezhibno vključite galerije v svoje spletno mesto, ne da bi prekinili celoten pretok.

Če si želite ogledati razpoložljive možnosti – in jih ustrezno nastaviti – pojdite na stran ali objavo, kamor želite dodati svojo galerijo. Kliknite na Dodaj galerijo nad poljem z vsebino in pojdite na Prilagodite nastavitve zaslona pod spustnim menijem pod Razstavne galerije zavihek:

Prilagodite nastavitve prikaza galerije v NextGEN Gallery

Možnosti tukaj omogočajo nastavitev števila slik na stran, omogočanje strani, izbiranje barve obrobe, dodajanje prekrivnih napisov in preverjanje in še več.

Prav tako lahko pod nekaj prilagodite nekaj splošnih nastavitev, vključno z največjimi dimenzijami in sprožilci zaslona Galerija> Nastavitve galerije. Te nastavitve bodo uporabljene za vse nove galerije (razen tistih, ki so že vgrajene v strani in objave), vendar jih je mogoče preglasiti s spreminjanjem nastavitev za vsako posamezno galerijo.

Zaključek

Številni lastniki spletnih mest potrebujejo način, kako enostavno prikazati svoje fotografije in slike. Na srečo, Slikovito je ustvaril vtičnik galerije WordPress, ki vam lahko pomaga. Zahvaljujoč svoji enostavni uporabi in nizu možnosti prilagajanja, je NextGEN WordPress galerija vtičnik omogoča brezhibno nalaganje, organiziranje in prikazovanje fotografij.

Prenesite NextGEN   Nadgradite na NextGEN Plus

V tej objavi smo vam pokazali, kako lahko z NextGEN nastavite svojo prvo galerijo. Poleg tega smo vam predstavili tri načine, s pomočjo katerih vtičnik lahko prilagodite svoje galerije. Če želite hitro povzet, lahko:

 1. Izbirate lahko med različnimi vrstami zaslonov galerije.
 2. Dodajte slikovne vodne žige.
 3. Spremenite, kako se vaše galerije prikazujejo na strani.

Ali imate kakršna koli vprašanja, kako lahko NextGEN Gallery uporabite za prikaz fotografij na svojem spletnem mestu? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map