Zgradite slovar po meri s vtičnikom za Word Tooltip CM Tooltip

Ali na svojem blogu veliko pišete o nišni temi? Se vam zdi, da morate vedno znova definirati izraze, da boste lahko objavili kontekst svojih objav? Če je tako, bi verjetno lahko uporabili glosar za organizacijo in dostop do najpogosteje uporabljenih izrazov in njihovih definicij.


Zdaj je ideja o ustvarjanju slovarja od začetka zastrašujoča, kaj šele, da bi vsakokrat postavili povezave do definicijskih strani, kadar se v vsaki objavi pojavi izraz. Tukaj prihaja vtičnik za slovar CM Tooltip.

Kaj naredi vtičnik za slovarček besedila CM?

Ta eleganten vtičnik omogoča preprosto ustvarjanje namenskih strani za slovarčke in njihove definicije ter ustvarja povezave do teh strani, kadarkoli se izrazi pojavijo v vaših objavah ali straneh na spletnem dnevniku. Pokaže lahko tudi namig, kadar obiskovalec premakne izraz, kot je primer spodaj s strani JumpStartCTO (spletno mesto Creative Minds navaja v demonstrativne namene):

orodni slovar

Kot vidite, se s kazalcem miške nad izrazom »Minimal viable product« prikaže namizje, ki vsebuje definicijo, zato vam ni treba zapustiti strani. Če pa bi morali klikniti izraz, bi vas preusmerili na stran z definicijo in drugimi informacijami. Toda o tem se bomo v trenutku pozabili.

CM Glossary Tooltip je na voljo v treh različnih različicah: Free, Pro in Pro +, ki so ga razvili Creative Minds (ki ustvarjajo tudi vtičnike, kot so CM Ad Changer in CM Answers). Vzemimo si nekaj časa za pregled funkcij, povezanih z vsako različico.

prost

Brezplačna različica tega vtičnika vam ponuja vse, kar lahko pričakujete: osnove. Omogoča vam ustvarjanje edinstvenih objav za vsak izraz v glosarju, prikazovanje orodja za prikaz definicije nad kazalcem miške in samodejno povezavo do terminskih strani. Za vas ustvari slovarčni indeks, ki lahko izraze prikazuje na katerem koli seznamu:

seznam besednjaka z besedilom

Ali v obliki ploščic:

slovarji orodnih ploščic

Omogoča tudi dostojno raven nadzora nad prikazom izrazov. Na primer, lahko nastavite filtre, da zagotovite, da definicije v namigi za orodje ne presegajo določene dolžine. In nastavite lahko, kje se pojavljajo nasveti z orodji, vključno z dvojniki na isti strani. Končno ponuja podporo za kodiranje UTF-8.

Pridobite brezplačni slovarni vtičnik CM Tooltip

Pro

Različica Pro vas bo stala denarja, ponuja pa celo vrsto razširjenih funkcij. Seveda dobite vse, kar je priloženo brezplačni različici, in možnost, da na vsako edinstveno stran slovarja izrazov dodate cel kup dodatnih informacij, kot so:

 • Notranje povezave
 • Sinonimi
 • Sorodne objave
 • Sorodni izrazi
 • Podpora ednine in množine oblik izrazov

Pro različica vam omogoča tudi večji nadzor nad delovanjem in izgledom glosarja. Na primer, lahko nastavite strani s slovarjem na veliki strani ali prilagodite, kako so se nanašale izraze povezave in namigi:

prilagoditev orodja

Spremenite trajne povezave, dodajte sidra v namizje in v dobro mero vstavite znake po meri. Sporočilo o zahvalnosti CMinds ne bo se v tej različici prikažejo v nogi in lahko nastavite pripomoček, ki prikazuje naključne izraze na svoji stranski vrstici, kot je ta:

pripomoček za slovar orodja

Dodatne Pro funkcije vključujejo večstransko in mobilno podporo, možnost dodajanja definicij neposredno na kazalo strani glosarja in optimizacijo hitrosti, tako da bodo vsi SEO-ji ohranjeni.

Če imate glosar izrazov, ki jih takoj pripravite na trdem disku, ga lahko preprosto uvozite v .csv formatu. Ali pa izvozite slovarček, ko ga ustvarite, da bo zapisan:

slovar orodja za uvoz izvoznih orodij

Pro +

Kot ste morda pričakovali, različica Pro vključuje vse funkcije različic Free in Pro s še več funkcijami, razporejenimi na vrhu. To je različica, ki jo imam v roki, in to je nedvomno korak od drugih dveh različic. Ta stvar vsebuje vse od integracije v Google Prevajalnik:

orodni besednjak Google Translate

Do Merriam-Websterjevega slovarja in integracije tezavra:

orodni slovar Merriam Webster Dictionary

Na možnost nastavitve iskanja pojmov in kategorij. Poleg tega lahko s kratko kodo vstavite kategorijo izrazov kamor koli želite, orodje za iskanje in zamenjavo za hitro posodabljanje posodobitev, izključitev izrazov in povezave po meri. Nabor funkcij zaokrožuje veliko možnosti za kratke kode in podporo delnim besednim izrazom in okrajšavam.

Nastavitev slovarja

Ko sem prvič pogledal vtičnik po namestitvi in ​​aktiviranju, sem moral za trenutek prekiniti. Možnosti je veliko in čeprav več možnosti pomeni večjo fleksibilnost, pomeni tudi več dela s strani skrbnika. Na srečo so se moji strahovi glede tega, kako vpleteni bodo v postopek namestitve, hitro umirili. Uporabniški vmesnik vtičnika je intuitiven in mu je enostavno slediti. Na glavnem zaslonu je prikazan trenutni seznam izrazov v glosarju:

Glavni opis uporabniškega vmesnika

Vse kar morate storiti je, da kliknete Dodaj novo in preusmerjeni boste v novo objavo, v katero lahko napišete definicijo izraza:

uredite slovar

Nato bo vtičnik našel vse primere tega izraza na vašem spletnem mestu in jih omogočil, da jih je mogoče klikniti. Ob kliku bodo obiskovalci odpeljani na namensko stran za opredelitev izraza. To bi moralo izgledati nekako takole:

vzorčna stran glosarja z orodji

Kot lahko vidite, je na tej strani slovarja izrazov določena definicija izraza, sinonimi za izraz in povezani članki, ki se bodo pojavili. Za brskanje po možnostih Nastavitve je vredno porabiti nekaj časa. Spet imate tukaj veliko prostora za igranje, vendar ne pustite, da vas to preplavi. Vsak zavihek v razdelku z nastavitvami obravnava drugačen vidik prilagajanja. Če na primer ne želite imeti sinonimov, vam niti ni treba klikniti na ta zavihek. Poskušam reči, da uporabite funkcije, ki koristijo (in imajo smisel za) vaše spletno mesto; ne bi se morali počutiti vseh.

splošne nastavitve orodnega besednjaka

Če želite aktivirati učinek kazalca miške, kliknite na Nastavitve nato na zavihku Vsebina namizja. Potrdite polje poleg Pokaži namig, ko uporabnik premakne miško nad njimi?

Če želite, da se seznam sorodnih člankov prikaže pod definicijo na strani s posebnim izrazom – v bistvu je seznam člankov, v katerih se pojavlja izraz – kliknite ikono povezani članki in preverite polje poleg Prikaži sorodne članke:

sorodni članki

Kliknite vsak zavihek, ko izberete izbiro. To je vse, kar morate vedeti, da uporabite ta vtičnik. Sledite navodilom in dobro se boste podali k izdelavi zanesljivega slovarja za svoje spletno mesto. In če se ukvarjate z nišno temo z veliko industrijskim žargonom, je to dodatek, ki ga bodo obiskovalci vzljubili in ga redno uporabljali.

Zaključek

Včasih spletni skrbniki razveselijo vtičnik in namestijo vse, kar lahko dobijo v roke. Če so vam dizajni všeč enostavni in racionalizirani, bi vam moral še vedno všeč vtičnik za slovar CM Tooltip. Zlasti različica Pro + je dovolj polna, da lahko zadovolji vse možne potrebe, povezane z glosarjem, hkrati pa je dovolj preprosta, da se lahko pritoži uporabnikom WordPress-a, ki se radi držijo bistvenega pomena.

Ali uporabljate ta vtičnik? Kaj si mislil? Ali se vam zdi dodatek slovarčka koristen ali vsiljiv?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map