3 stvari, o katerih morda ne veste vtičnika Gravity Forms

Gravity Forms je vtičnik WordPress, ki je izbran za številne uporabnike energije in razvijalce. V tej objavi odkrivamo skupino manj znanih, a močnih lastnosti tega briljantnega vtičnika za oblikovanje obrazcev.


“Funkcijska slepota” je izraz, ki ga uporabljam za opisovanje, kako nekateri uporabniki (vključno z mano!) Delajo s programsko opremo. Nanaša se na dejstvo, da boste pri uporabi programske opreme ali vtičnika pogosto uporabljali funkcije, ki jih poznate, puščajo svet funkcionalnosti zunaj vhodnih vrat, na hladnem. Vsakdo, ki uporablja Photoshop, bo vedel, kaj mislim, uporabljate orodja, ki jih poznate, in ostalo – dobro se bomo naučili nekega dne, kajne?

Medtem ko mnogi uporabniki razumejo osnovno uporabo vtičnika Gravity Forms, ki je dovolj za sestavo obrazca in vstavljanje na stran WordPress, obstaja ogromno drugih zanimivih stvari, ki jih ta vtičnik lahko naredi.

Torej, pojdite v enega najbolj priljubljenih vtičnikov WordPress za ustvarjanje in upravljanje obrazcev in vam pokažemo nekaj kul stvari.

Pokaži in skrij polja na podlagi vnosa uporabnika

To vidite v obrazcih po celem spletu, uporabniku pokažete novo polje na podlagi vnosa, ki ga je vnesel na obstoječe polje, uporabno v številnih situacijah. Na primer, ko uporabnik izbere možnost iz potrditvenega polja in želite postaviti drugo vprašanje na podlagi tega odgovora.

Oglejte si ta primer: če uporabnik izbere prvi dve možnosti, želimo, da se nič ne zgodi, če izbere tretjo, pa jim želimo postaviti drugo vprašanje.

Gravitacija tvori pogojno logiko

Gravity Forms imenuje to funkcijo Pogojna logika. V urejevalniku obrazcev (glejte naslednji posnetek zaslona spodaj) pod naprednim razdelkom obstaja možnost, da to vklopite. Nato boste videli, kje se lahko nastavi logika, v mojem primeru bo drugo polje prikazano šele, ko uporabnik preveri Darth Vader.

Omogoči pogojno logiko v gravitacijskih oblikah

Precej kul kaj? In enostavno narediti. To je samo vrh ledene gore, vzemite si nekaj trenutkov za igranje s temi možnostmi in videli boste, kako močna je to.

Vnaprej poselite polja prek nizov poizvedb

Predstavljajte si to situacijo: na spletnem mestu je WordPress, na katerem je naštetih več izdelkov, ko se uporabnik pozanima, da jim želite rešiti težave pri potrditvi polja in navesti, kateri izdelek jih zanima, namesto da zazna stran da so prišli in preverijo polje za njih.

Tu je primer, kako lahko to polje izgleda.

Gravitacija tvori polje pred prelivanjem

Torej na vsaki strani vaših izdelkov, na kateri se nanašate na obrazec za povpraševanje, bomo nastavili poseben URL poizvedbeni niz, ki bo skozi izdelek prešel v obrazec za povpraševanje.

Začnimo z nastavitvijo polja. V urejevalniku Gravity Forms izberite polje in nato izberite Napredno zavihek. Na dnu potrdite polje, da omogočite dinamično populacijo za to polje in vnesete ime parametra; Rabil sem enquiryType, glej spodnji posnetek zaslona.

Omogoči predpulacijo

Zdaj bomo postavili povezavo s strani izdelka na obrazec za poizvedovanje in poslati izdelek, ki je ustrezen za to stran. To je tako enostavno, kot da dodate parameter v URL kot poizvedbeni niz.

Primer: V spodnjem primeru to uporabite kot povezavo do obrazca za povpraševanje Rumeni pripomočki bo samodejno izbran.

http://yourDomain.com/enquiry/?enquiryType=Yellow+widgets

Preden zapustimo to, še dva hitra nasveta

 1. URL je odvisen od velikih in malih črk, če ste v imenu Parameterja uporabili zgornja črka, ga uporabite tudi v URL-ju
 2. URL mora biti kodiran; na kratko postavite znak plus (+), kjer bi bili običajno razmiki

Pokažite, kje je bil obrazec izpolnjen

Ta zadnji nasvet je odličen za prikaz, katere strani pretvorijo poizvedbe bolj kot druge. Vzpostavite situacijo, ko imate obrazec na več straneh na svojem spletnem mestu ali ga morda imate v stranski vrstici spletnega mesta, tako da je na vseh straneh.

Kar bomo storili, je dodati skrito polje, ki ga uporabnik ne bo videl, ki preprosto pošlje stran WordPress skozi obrazec. Ko ga vidite v razdelku vnosov Gravity Forms, so na voljo podatki.

Gravitacija tvori skrito poljeSledite tem korakom:

 1. V obrazec vstavite skrito polje (pod njim boste našli skrita polja Standardna polja)
 2. Označi polje, poimenoval sem ga Informacije o strani
 3. Kliknite na Napredno Zavijte, če si želite ogledati privzeto vrednost za novo polje

Zdaj je tu nastavitev vrednosti, ki bo posredovana skozi obrazec. Izbirate lahko med dvema naslovoma: Naslov strani / objave ali celoten URL strani ali objave – odvisno od vas bo ostalo, kaj želite.

Gravity Forms nastavi privzeto vrednost

Torej imate tri odlične lastnosti. Če imate vprašanje ali želite več informacij o katerem koli od njih, pustite komentar!

Pridobite Gravity Forms

Kliknite spodnji pas, da dostopate do Gravity Forms in izvedete več o vtičniku in si oglejte njihove možnosti cen.

Obiščite Gravity Forms

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map