5 vtičniki WordPress za lokalna podjetja

Trdna spletna prisotnost lahko naredi čudesa za lokalno podjetje. Tudi če delujete izključno v svetu brez povezave, lahko dobro spletno mesto vzbudi veliko zanimanja – še posebej pomembno, če ste popolnoma novi.


Razmislite, katere funkcije potrebujete vaše spletno mesto za opravljanje. Ali morajo obiskovalci rezervirati, preden vas pridejo pogledat? Ali lahko to obvlada vaše spletno mesto? Če ne, boste stranke odvrnili, preden boste sploh imeli priložnost, da jih navdušijo.

Po mojem mnenju je WordPress odlična platforma za napajanje lokalnih podjetij. To je v veliki meri odvisno od velikega števila vtičnikov, ki so na voljo, kar vam omogoča, da dodate funkcionalnost, ki jo potrebuje vaše spletno mesto. Danes želim pogledati pet vtičnikov, ki so posebej namenjeni lokalnim podjetjem.

Odziven vtičnik Google Maps

Odzivni Google Zemljevidi

Če vodite lokalno trgovino z opeko in malto, bo vaš uspeh določil, koliko ljudi bo šlo mimo. Odzivni vtičnik za Google Zemljevide vas potencialne stranke zelo enostavno najdejo, saj vam omogoča, da na svoje spletno mesto dodate popolnoma odziven Google Zemljevid. Vtičnik je poln funkcij, vendar je zares preprost za uporabo in nastavitev.

To je eden izmed mojih najljubših vtičnikov za Google Map, ki ima veliko možnosti, da zemljevide prilagodite svojim zahtevam za oblikovanje. Funkcije vključujejo:

  • Slogi označevalcev po meri
  • Pripnite več lokacij trgovin na enem zemljevidu
  • Dodajte več zemljevidov na stran
  • Navodila po meri
  • Prekrivajte vsebino po meri na zemljevidih, vključno s svojimi slikami
  • Štiri vrste zemljevidov: cestni, satelitski, hibridni in enakomerni
  • Vremenske posodobitve in oblačna plast
  • Dodajte na katero koli stran ali območje pripomočkov s pomočjo preprostih kratkih kod

To je veliko funkcij in pomeni, da lahko s tem vtičnikom storite karkoli, kar lahko želite z Google Zemljevidom. Si želite ogledati posnetek zaslona vtičnika? Tukaj je ena z vrsto funkcij:

Odziven posnetek zaslona Google Maps

Vtičnik je na voljo v Code Canyonu za samo 16 dolarjev.

WP Quick Booking Manager Pro

WP Quick Manager Pro

Ali se je kdo od podjetij, ki temeljijo na sestankih, kdaj pritožil, da bi jih imel tudi veliko rezervacij? Dnevi telefonskih rezervacij so oštevilčeni, večina strank pa se napoti po spletu in rezervira svoje mesto. Seveda, čim lažje je stranka rezervirati svojo rezervacijo, več bo prejetih rezervacij. To bi lahko bila razlika med obratovanjem s polovično zmogljivostjo in polno zmogljivostjo.

WP Quick Booking Manager Pro je postopek rezervacije neverjetno preprost. Zaradi tega je odlična rezervacijska rešitev za restavracije, kozmetične salone, klinike – poimenujete jih! Omogoča tudi zagotavljanje spletnih rezervacij za hotelske sobe, apartmaje ali katero koli drugo nastanitev, ki je na voljo za najem. Če razmišljate malo zunaj polja, bi ga lahko celo uporabili za najem opreme ali avtomobilov.

Koledar rezervacij za zadnji teden

Po namestitvi lahko koledar rezervacij dodate na katero koli stran z uporabo preproste kode. Koledarski pogled je lep in eleganten, popolnoma odziven, časi in datumi, ki niso na voljo, pa se samodejno blokirajo. Vtičniki podpirajo tudi neomejeno število rezervacij, več možnosti plačila v valuti (vključno s PayPalom) in celo večjezičnost. Ta zelo vsestranski vtičnik bi ustrezal potrebam najrazličnejših podjetij, vašim potencialnim strankam pa bo všeč intuitivni uporabniški vmesnik – tudi s stranskim vmesnikom je zelo enostavno delati. Res odličen vtičnik za rezervacije, WP Quick Booking Manager Pro je na voljo pri CodeCanyonu za 24 dolarjev.

Koledar rezervacij

Koledar rezervacij

Tudi podjetja s proračunom morajo rezervirati. K sreči je veliko odličnih prost možnosti tam, vključno s Vtičnik za koledar za rezervacije. Kot pričakujete od brezplačnega vtičnika, je bolj omejen kot večina premijskih vtičnikov, vendar ga je enostavno vključiti in še vedno lahko naredite odlično delo.

Morebitne stranke lahko vtičnik preprosto uporabljajo: izberite datum iz koledarja, izpolnite kratek obrazec in nato pritisnite Predloži. Preprosto. Če se želite izogniti dvojni rezervaciji, lahko omejite število rezervacij na dan ali pa dovolite neomejeno število rezervacij. Morda je največja omejitev te brezplačne različice ta, da ne morete izvajati plačil – to bi lahko povzročilo neprikazovanje.

Posnetek zaslona za koledar

Brezplačna različica je razmeroma osnovna, vendar bi mala podjetja, ki ponujajo neposredne rezervacije, zlahka izkoristila. Glede na funkcionalnost ta brezplačna različica ni tako polirana kot WP Quick Booking Manager Pro. Vendar ga lahko nadgradite in vam tako omogoči dostop do premijskih funkcij, kot so: urne rezervacije, spletna plačila (depoziti ali plačilo v celoti), sezonske prilagoditve cen in popust na kupone. V tej premijski različici je vtičnik res odličen. Premijska različica se začne od 79 dolarjev, za velika podjetja (ki želijo vse razpoložljive funkcije) pa bo licenca za eno spletno mesto stala 449 dolarjev.

Yoast Local SEO

Lokalni SEO by Yoast

Večina uporabnikov WordPress-a bo zelo dobro seznanjena s WordPress SEO by Yoast vtičnik – s skoraj 17,5 milijona prenosov, to je the pojdite na SEO vtičnik. Ampak ali ste vedeli, da Yoast razvija vrsto vrhunskih vtičnikov SEO, vključno z Yoast Local SEO vtičnik, na voljo od 69 dolarjev.

Ostati v podjetju bo težko, če vas potencialna stranka ne bo našla v spletu. A ste že kdaj poskusili iskati lokalno podjetje v Googlu, recimo frizerju? Ko greš, je SERP zelo drugačen kraj.

Če želite biti vključeni na ta seznam lokalnega podjetja – ali še bolje, na naslovu vrh teh seznamov – Google mora vedeti, kje ste in kaj počnete. Čeprav je splošni vtičnik, kot je WordPress SEO by Yoast, dobro izhodišče za vašo strategijo SEO, imajo lokalna podjetja drugačen nabor zahtev za SEO. Za vse vaše lokalne potrebe po SEO ne obstaja boljši vtičnik kot Yoast Local SEO. Preprosto povedano: ta vtičnik bo pomagal vašemu spletnemu mestu višje pri lokalnih iskalnih poizvedbah v Googlu. Kako? Z zagotavljanjem vseh metapodatkov, ki jih Google potrebuje za lokalno iskanje – vašo lokacijo za prikaz zemljevida, pa tudi pomembne kontaktne podatke, kot je vaša telefonska številka.

Vtičnik Local SEO lahko uporabite tudi za izdelavo elegantnih strani z obrazci. Vtičnik vam omogoča, da dodate zemljevid, delovni čas in kontaktne podatke O tem strani, obiskovalcu pa tudi omogoči iskanje najbližje trgovine.

Vtičnik imenika Sabai za WordPress

Imenik Sabai

Ali ne bi bilo čudovito, da bi vsa povezana lokalna podjetja združila na enem mestu? Zdaj ste lahko, zahvaljujoč vtičniku Sabai Directory, na voljo za 28 dolarjev od CodeCanyon-a. Sabai Directory je idealen vtičnik za gradnjo obsežnega lokalnega poslovnega imenika. V posamezen imenik lahko dodate neomejeno število podjetij. Te so lahko organizirane v različne kategorije – obiskovalci lahko filtrirajo imenik in poiščejo tisto, kar iščejo – in vsa podjetja so skupaj prikazana na interaktivnem Google Zemljevidu. Dodate lahko ime, lokacijo in sliko vsakega podjetja, poleg tega pa lahko na podlagi ocen uporabnikov prikažete oceno od petih. Interaktivni zemljevid vključuje globok izbor možnosti za oblikovanje, obiskovalci pa lahko za določen seznam dodajo svoje mnenje in komentarje.

Začetek poslovnega imenika je odličen način za skupino lokalnih podjetij, da sodelujejo pri promociji svojega podjetja. Dokler se ne bojite malo konkurence, je to odličen način, da povečate svojo odkritost – potencialne stranke bodo bolj verjetno, da svoje možnosti ocenijo prek imenika, ne pa da tehtajo kup spletnih strani posebej.

Tudi vodenje lastnega imenika je lahko zelo donosno: če se v Googlu dobro uvrstite po ključnih izrazih na vašem območju, lahko dobite dober ponavljajoč se dohodek. Sabai Directory lahko to olajša, saj vam omogoča, da ponavljate plačila od podjetij, ki želijo biti dodana v svoj imenik – Sabai podpira štiri plačilne prehode. Za predstavljene vnose lahko celo zaračunate več.

Končne misli

Tudi če ste majhna spletna trgovina, lahko dobro spletno mesto krepi dolgo pot do širjenja vašega podjetja. Danes sem zajel vrsto vtičnikov, s katerimi lahko strankam odkrijete spletno stran, rezervirajo rezervacije in najdejo navodila za vašo fizično lokacijo iz opeke in malte. Če želite več strank – in kdo ne bi? – to je najmanj tisto, kar bi moralo imeti vaše spletno mesto!

Ali uporabljate katerega od vtičnikov, ki so predstavljeni v današnji objavi? Delite svoje misli v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me