8 najboljših vtičnikov za uvoz / izvoz WordPress

Najboljši vtičniki za uvoz in izvoz WordPress

Vsako spletno mesto, ki je že nekaj časa, začne zbirati podatke v svoji bazi podatkov. Ne glede na to, ali gre za uporabnike, stranke, slike, teme, objave, SEO ali kaj drugega, najde mesto v svoji WordPress. Včasih boste morda želeli te podatke premakniti na druge kraje. Iz enega mesta WordPress recite na drugo spletno mesto ali platformo. Mogoče želite dostop do uporabniških podatkov posodobiti naročniške sezname ali premakniti podatke o prodaji v svoj računovodski sistem.


Prav tako boste morda v nekem trenutku želeli uvoziti podatke na svoje WordPress spletno mesto. To se lahko zgodi, če ustvarjate nove poddomene, za katere so potrebni enaki uporabniški računi. Ali pa preklopite na povsem novega gostitelja. To lahko seveda upravljate s pomočjo phpMyAdmin na nadzorni plošči (o čemer lahko izveste v našem priročniku o migraciji WordPress vodiča). Vendar se vsi ne želimo ukvarjati s phpMyAdminom ali celo obiskati nadzorne plošče. Tu se lahko vtičniki za uvoz in izvoz podatkov s / na vaše spletno mesto WordPress izkažejo za koristne.

Native WordPress možnosti uvoza / izvoza

Z WordPressom se lahko vedno vrnete na izvorno funkcijo uvoza / izvoza. Z orodjem za uvoz lahko v WordPress uvozite vsebino spletnega mesta, kot so objave ali komentarji z drugih platform.

Native WordPress uvoz

Za izvoz vsebine bo WordPress ustvaril datoteko XML, ki jo boste lahko prenesli in shranili v računalnik. Ta datoteka lahko vsebuje objave, strani, komentarje, polja po meri, kategorije in oznake. Nato s funkcijo Uvozi v drugo namestitev WordPress lahko datoteko naložite na to mesto.

Native WordPress funkcija za izvoz

Toda bolj priročen način za reševanje tega je uporaba vtičnikov WordPress. Spodaj prikazujemo vtičnike WordPress, ki pomagajo pri uvozu ali izvozu določenih kosov podatkov v vaš WordPress in iz njega (v nasprotju s splošnimi migracijskimi vtičniki, ki vam lahko pomagajo premakniti celotno spletno mesto). Prihranili boste pri težavi pri ponovnem ustvarjanju razdelkov spletnega mesta na drugi lokaciji.

Začnimo s vtičniki. Nekateri lahko udobno uvažajo in izvažajo vse podatke na WordPressu, medtem ko drugi prenašajo določene naloge podatkov. Preberite več o tem!

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

1. Uvozite katero koli datoteko XML ali CSV v WordPress

Uvozite katero koli XML ali CSV datoteko v WordPress Vtičnik

Če imate v datotekah CSV veliko podatkov, vam bo ta vtičnik pomagal, da ga boste premikali po štiristopenjskem postopku iz preprostega vmesnika povleci in spusti. Ni zahteve, da morajo biti datoteke XML ali CSV v določeni obliki ali velikosti strukture. Vtičnik razčleni datoteke, ki jih je treba uvoziti v obvladljive koščke, nastavite pa ga lahko za uvoz večjih datotek ali tudi uvoz. Uvozi vse podatke, vključno z atributi in dela s posebnimi znaki, kot so arabščina, hebrejščina in kitajščina.

Ne samo na obstoječih podatkih v katerem koli CMS-ju, lahko ta vtičnik uporabite za uvoz virov v živo, kot so kotacije delnic, športni rezultati ali kotacije v živo. Kaj pa, če želite izvoziti podatke? No, ta vtičnik se integrira s spremljevalnim vtičem, Izvozi podatke WordPress v XML / CSV ki omogoča izvoz skoraj vsega. Nato boste lahko podatke v Excelu uredili in jih poslali na katero koli želeno lokacijo.

Pro različica vam omogoča, da naredite več, na primer uvoz podatkov v polja po meri ali uvoz slik. Omogoča tudi uvoz iz živega URL-ja ali preverjanje posodobitev datoteke in po potrebi urejanje. Če ste uporabnik WooCommerce, vas bodo morda zanimali tudi njihovi Uvoznik XML in CSV za vse vrste izdelkov WooCommerce.

2. Končni uvoznik CSV

Ultimate vtičnik za uvoz CSV

Če potrebujete svoj vtičnik za redno dvigovanje težkega dviga, je morda Ultimate CSV uvoznik ravno tisti, ki ga potrebujete. Uvozi lahko skoraj vse – objave, komentarje, ocene (iz mnenj strank WP), pa tudi SEO polja iz All-in-One SEO. Tu se ne ustavi, uvaža objave po meri, polja po meri in celo slike z zunanjih URL-jev, kot sta Pixabay ali Shutterstock. Hitrost uvoza se lahko poveča tudi. Kar je lepo, je, da lahko izloči podvojeno vsebino in tako zmanjša svojo moč v bazi podatkov. Vrste objav se uvažajo s taksonomijami, več kategorijami in več oznakami. Vtičnik deluje z večstranskimi spletnimi mesti in dodatek pomaga premakniti vsebino v formatu CSV.

Vsa zgornja dejanja lahko opravljate brezplačno, vendar lahko kupite licenco Pro. Izvajal bo periodične posodobitve spletnih strani brez kakršnega koli ročnega posredovanja in podpira večjezične spletne strani. Vsi uvoženi moduli se upravljajo v upravitelju datotek, podrobni dnevniki pa se vzdržujejo. Tudi razvijalci bodo zadovoljni, saj lahko funkcije vtičnikov razširite.

3. Woo Import Export

Woo Import Export Vtičnik

Informacije in prenos

Naš naslednji vtičnik Woo Import Export je namenjen izključno uporabnikom WooCommerce. Ta premium vtičnik lahko uvaža ali izvaža vse podatke, ki se nanašajo na vašo trgovino, od izdelkov, kategorij izdelkov in naročil do uporabnikov in kuponov. Izberete boste lahko polja, ki jih želite uvoziti ali izvoziti, uporabljati filtre in načrtovati uvoz / izvoz ter vzdrževati dnevnike vseh uvoznih / izvoznih dejavnosti.

Vtičnik deluje s formati CSV in lahko črpa podatke tudi iz URL-jev. Ponuja predogled vseh podatkov o uvozu / izvozu, zato se lahko prepričate, preden pritisnete gumb za uvoz / izvoz. S podporo za WPML več jezikov ne bo predstavljalo težav.

4. Uvoznik in izvoznik gradnikov

Vtičnik za uvoznike in izvoznike pripomočkov

Uvoznik in izvoznik pripomočkov je preprost in pameten vtičnik, ki naredi točno tisto, kar predlaga njegovo ime. Ponuja preprost način za premikanje pripomočkov na drugo spletno mesto in je še posebej priročen, ko dodate gradnike v svojo temo. S klikom gumba za izvoz ustvari datoteko JSON, ki vsebuje gradnike skupaj z njihovimi nastavitvami. Če želite uvoziti datoteke, jih preprosto prenesite na želeno mesto, naj bo to na drugem mestu ali na istem mestu. Po zaključku uvoza boste v urejeni tabeli videli, kaj se dogaja s pripomočki.

Vtičnik med uvozom ne prenese slepo vse gradnike. Widgeti, za katere ni določeno območje gradnikov ali ki jih vaša tema ne podpira, so izključeni. Podobno so gradniki, ki že obstajajo na novi lokaciji, shranjeni kot neaktivni gradniki. Razvijalci lahko filtrirajo podatke pred uvozom.

Ta priljubljeni pripomoček je na voljo za brezplačen prenos v skladišče vtičnikov WordPress.

5. Izvoz / uvoz izvoznikov

Vtičnik za izvoz / uvoz prilagajalnika

Če imate temo, ki je videti tako, kot želite, in jo želite kopirati na drugo spletno mesto, vam lahko pomaga izvoz / uvoz uvoza po meri. Pred tem pa se morate prepričati, ali vaša tema uporablja WordPress Customizer za svoje nastavitve in ali je tema aktivna. Nato boste lahko prenesli nastavitve neposredno iz vmesnika Customizer. Vse nastavitve in možnosti je mogoče prenesti.

Ni treba posebej poudarjati, da deluje le, če nastavitve uvažate v isto temo ali nadrejeno temo kot izvirne nastavitve.

Med uvozom imate možnost izključiti slike. Razvijalci lahko filtrirajo možnosti, ki niso del orodja za prilagajanje, s pomočjo filtrov. Po zaključku uvoza se bo stran osvežila in prikazane bodo vse spremembe. Ta vtičnik omogoči ponovno ustvarjanje nastavitev WordPress Customizer. Če ima tema neskončne možnosti, boste razumeli potrebo po tem vtičniku.

6. Uvozite uporabnike iz CSV-ja z Meta

Uvozite uporabnike iz CSV z Meta Plugin

Uvoz uporabnikov iz datoteke CSV z meta je priročen, ko želite v nekaj sekundah uvoziti na tisoče uporabnikov v obliki CSV neposredno v WordPress. Uporabniški podatki po meri se lahko samodejno vključijo in se lahko uporabljajo za urejanje uporabniškega profila.

Uporabnikom boste lahko dodeljevali vloge in jim pošiljali e-poštna sporočila. E-poštna sporočila so prilagodljiva in jih je mogoče shraniti kot predloge. Lahko ga nastavite tako, da se uporabniki občasno uvažajo in tudi posodabljajo vsake uporabniške podatke. Poleg tega je vtičnik združljiv s številnimi drugimi vtičniki za članstvo. Hkrati kljuke, opremljene s pluginom, razvijalcem omogočajo razširitev funkcij.

7. Izvozi vse URL-je

Izvozi vtičnik za vse URL-je

Izvozi vse URL-je je preprost vtičnik, ki ustvari stran na vašem spletnem mestu s seznamom vseh naslovov, kategorij in URL-jev. Od tam lahko hitro preverite objavljene strani in objave ter objave, predvidene za objavo. Podatke lahko izvozite in razvrstite po vrstah objav.

Ta vtičnik je priročen, če želite preveriti vse URL-je za vaše spletno mesto ali med poskusom preusmeritev 301 s pomočjo htaccess. URL-je boste lahko filtrirali po avtorju in dodelili želenim imenom datoteke CSV ter naključno ustvarili imena datotek za zaščito občutljivih podatkov.

8. Izvozi medij z izbrano vsebino

Izvozi medij z izbranim vtičnikom vsebine

Običajno ko izvozimo objavo, se povezane medijske datoteke s to objavo ne izvažajo. Izvozi medij z izbrano vsebino doda možnost, ki, ko je označena, poišče predstavljeno sliko in priloge za izvoz skupaj s to objavo. Preprosto, a uporabno.


Podatki postajajo vse pomembnejši za spletna mesta in morda boste morda v nekem trenutku premaknili svoje med spletnimi mesti. Vtičniki WordPress, predstavljeni v tej objavi, vam lahko pomagajo pri lažji opravi. Preizkusite jih in nam sporočite, kako so delali za vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map