8 Vtičniki, zaradi katerih je WordPress odpravljanje težav lahek

Kakor velik je WordPress, vedno obstajajo določene težave in težave, s katerimi se bodo lastniki spletnih strani verjetno morali spoprijeti v nekem trenutku. In s temi težavami se lahko lotite na težek način – ročno – ali na enostaven način – prek vtičnika.


Obstaja množica vtičnikov WordPress, ki rešujejo težave pri odpravljanju napak in popolnoma racionalizirajo delovanje spletnega mesta. Tu je 8 vtičnikov za WordPress, ki bodo vašemu življenju samo nekoliko olajšali lastnike spletnih mest in razvijalce:

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

1. WP zamujeni razpored popravi napačne prihodnje objave

Zgrešeni urnik WP

Funkcija načrtovanja objav je božja pot, zlasti za tiste, ki raje pišejo v velikem obsegu in objavljajo svoje članke v različnih obdobjih, da se med seboj ne prekrivajo. Če pa ves čas načrtujete objave, ste morda opazili, da občasno iz nekega razloga objava ne bo objavljena.

To je lahko zelo moteče, še posebej, če niste obveščeni o tej nedelovanju objave, dokler se ne spotaknete z napako na skrbniški plošči. Nihče ne mara, da bi videl tisto grozljivo sporočilo “Zamujeni urnik”! The WP zamujeni razpored popravi napačne prihodnje objave vtičnik WordPress lahko pomaga rešiti to težavo. Če je pravilno imenovan, ta vtičnik pregleda vaše WordPress spletno mesto in preveri, ali ima objavljene objave, ki so zamudile datum objave, in jih nato objavi naprej. To je priročen mali vtičnik, ki nikakor ne bo oviral vašega strežnika.

2. Akismet

Akismet

Neželena pošta je bolečina, toda na srečo obstajajo vtičniki, razviti posebej za to. The Akismet WordPress vtičnik je priljubljena. Pravzaprav nima druge izbire, kot da je priljubljen, saj je vnaprej nameščen na vse različice WordPress-a.

Čeprav ni nujno, da je brez predsodkov, je zelo dobro, če ovira večino neželene pošte in boti se bodo potrudili v vašem oddelku za komentarje. Akismet preveri vse komentarje na vašem blogu in jih nato analizira, da ugotovi, ali spominjajo na neželeno gradivo. Včasih se kolči, zato morate redno preverjati mapo z neželeno pošto. Včasih legitimni komentarji označijo kot neželeno pošto, zato jih boste morali občasno ročno preveriti.

3. WP-Optimizirajte ali optimizirajte bazo podatkov po brisanju revizij

WP Optimizirajte vtičnik WordPress

Ko je vaš revizijski sistem preobremenjen, lahko baza podatkov vašega spletnega mesta postane precej velika, kar malo naredi, da bi vaše spletno mesto učinkoviteje delovalo. Pravzaprav lahko vaše spletno mesto znatno zalomi. The WP-Optimizirajte vtičnik WordPress pomaga skrčiti bazo podatkov, tako da vaše spletno mesto deluje bolj gladko in racionalizirano. Ta vtičnik to nalogo opravi tako, da poskrbi za popravke objav, stare komentarje ali samodejne osnutke objav. The Optimizirajte bazo podatkov po brisanju revizij vtičnik naredi skoraj isto, kar lahko zmanjša velikost vaše baze za več kot polovico.

4. Povezave strani do

Povezave strani do

Povezovanje z notranjimi stranmi in zunanjimi spletnimi mesti je vedno dobra praksa, ko se poskušate povzpeti na Googlove uvrstitve, zlasti kadar te povezave kažejo na spletna mesta avtoritete. Toda včasih je lahko prava bolečina, da to storite ročno. Nikomur ni všeč, da bi ga morali potopiti v vpleten postopek samo zaradi prilagoditve nekaterih nastavitev. Z Povezave strani do vtičnika WordPress, vse, kar morate storiti, je, da ga vklopite ali izklopite.

Ta vtičnik olajša preusmeritev prometa na staro stran in ga preusmeri kam drugam. Ta priročen mali vtičnik pomaga tako, da v urejevalnik objav dodate metaboks, kjer lahko v besedilno polje izberete prilagojen URL. Ko bo promet prišel, bo samodejno usmerjen na zunanjo povezavo.

5. Onemogoči komentarje

Onemogoči komentarje

Ste že kdaj poskusili onemogočiti komentarje na celotnem spletnem mestu? Težje je, kot se morda sprva zdi. Ampak to je potrebno občasno iz različnih razlogov. Ne samo to, ampak odstranjevanje komentarjev, ki so že bili narejeni na sprednjem koncu, zahteva nekaj tehnološkega znanja, vključno s kodiranjem. Ni vsak WordPress uporabnik ve, kako kodirati ali spreminjati svoje teme.

Na srečo obstaja odličen vtičnik, ki lahko poskrbi za to: the Onemogoči pripombe WordPress vtičnik. To vam daje možnost, da izklopite komentarje, bodisi za celotno spletno mesto ali samo naknadno. Če želite, da se komentarji v celoti odpravijo, bo vtičnik celo izbrisal obrazec za komentarje. Če želite onemogočiti komentarje na določeno objavo, bo obrazec za komentar odstranjen samo za to objavo. Vendar lahko obstoječi komentarji ostanejo, če se jih odločite obdržati.

6. Varnost iThemes

iThemes Varnost

Ključnega pomena je načrtovanje varnostnih kopij v primeru, da se vaš strežnik zruši ali se na vašem spletnem mestu zgodi kakšna druga naključna stvar. To vedo vsi. Toda vsi dejansko ne izvajajo ukrepov, ki jih potrebujejo za redno varnostno kopiranje svojega spletnega mesta, predvsem zato, ker je to nadloga. Resnica je, da morate nujno obnoviti svoje spletno mesto iz varnostnih kopij, če se zgodi kaj hudega, v zelo kratkem času.

The iThemes Varnost vtičnik to naredi samodejno. Omogoča vam ustvarjanje varnostnih kopij spletnega mesta, v celoti ali delno. To vključuje vašo bazo podatkov in nameščene vtičnike. Obstajali so še drugi vtičniki za izvajanje te vrste funkcij, vendar je iThemes Security verjetno najboljši. Ima veliko funkcij in vam daje možnost, da v nekaj minutah obnovite varnostno kopijo.

7. WordPress SEO by Yoast

WordPress SEO by Yoast

Optimiziranje iskalnika vašega spletnega mesta je lahko veliko težav, če upoštevamo vse majhne dejavnike, o katerih morate razmišljati, vključno z meta oznakami, opisi strani in podobno. Ko gre za SEO, WordPress SEO by Yoast je obvezno. Omogoča vam popoln nadzor nad meta opisi, naslovi strani in ključnimi besedami za vaše strani, objave in kategorije.

Ta vtičnik tudi robotom iskalnih iskalnikov sporoča, kaj naj naredijo v primeru, da ne sledite, sledite, ne vsebuje indeksa, indeksa itd. Osebne objave Facebooka in Twitterja lahko prilagodite tudi posameznim objavam. To je, če raje ne uporabite privzeto meta opisnega polja.

8. Digg Digg

Digg Digg

Družbeni mediji. Vsepovsod je In če še niste skakali na tem pasu, izgubljate, še posebej, če naj bi vaše spletno mesto prineslo dobiček. Če ne veste, kje začeti, razmislite o namestitvi Vtičnik Digg Digg WordPress, ki na strani in objave vašega spletnega mesta doda plavajoče polje in obiskovalcem omogoči skupno rabo vaše vsebine s samo klikom.

Ta vtičnik za WordPress obravnava vsa spletna mesta v družabnih omrežjih, ki jih lahko vržete nanj, vključno s Facebookom, LinkedIn, Twitterjem, Google+, Instagramom, Pinterestom ipd. Prilagodite lahko vrsto storitev, ki jih želite pokazati svojim uporabnikom, in vam ni treba uporabljati tistih, za katere menite, da ne bodo koristile vašemu spletnemu mestu. Na splošno je to nujno za potapljanje v družbene medije.


Naokoli plavajo na stotine vtičnikov, ki lahko odpravijo nekatere najpogostejše težave z WordPressom, še posebej, če ste za platformo nekoliko mokri. Upajmo, da bo prejšnji seznam dovolj za začetek delovanja vašega spletnega mesta (in ga ohranite tako!).

Ali obstajajo vtičniki, ki jih želite uporabiti za odpravljanje težav ali racionalizacijo dejavnosti na spletnem mestu? Sporočite mi v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map