Moji 7 najljubši vtičniki za WordPress (ki jih morda niste slišali)

toms-favorite-vtičniki

Nekaj ​​stvari mi je bolj všeč kot odkrivanje odličnega novega vtičnika WordPress. Preizkusil sem dobesedno na stotine svojega pisca kot blogerja in pisca WordPressa, vendar še ne ostari, ko odkriješ nekaj svežega.


Glede na to sem mislil, da bom naredil pregled svojih najljubših vtičnikov WordPress, za katerega morda še niste slišali. Če ste uporabnik WordPressa že več kot nekaj tednov, boste vedeli vse o običajnih osumljencev, vtičnikih z milijoni prenosov in številnimi najvišjimi ocenami. Toda v grobem se skriva tik pod površjem zlato diamantov diamantov, za katere morda še niste slišali.

Ogledati si morate le periodično tabelo vtičnikov WordPress, da vidite, koliko izjemno priljubljenih vtičnikov je tam, zdaj pa je čas, da preverite najboljše od ostalih!

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

1. Kaj datoteka

Če želite malo posnemati datoteke PHP svoje teme, vam bo ta vtičnik všeč. V orodni vrstici WordPress na vašem blogu doda malo možnosti, ki vam pove, katera datoteka PHP se nanaša na stran, na kateri ste. Če sem na primer na strani za objavo, kaj bo datoteka prikazala single.php:

Kakšen posnetek zaslona datoteke.

In če sem na svoji domači strani, bo prikazana index.php:

Kakšen posnetek zaslona datoteke.

To je zelo priročno, če želite urediti določeno stran, vendar ne veste, na katero datoteko PHP se nanaša. Uporabljam ga ves čas – je eno tistih preprostih orodij, brez katerih bi rad sovražil!

Kaj datoteka

2. leno obremenitev

Malo sem obsedena s hitrostjo nalaganja strani, zato je verjetno zato tako všeč Lazy Load. Njegova funkcionalnost je preprosta, a zelo učinkovita – zagotavlja, da se slike na vašem spletnem dnevniku naložijo le, če so na zaslonu brskalnika vidne. Če je torej slika na dnu vaše strani, se bo naložila le, če se obiskovalec dejansko pomakne in si jo ogleda..

Prednosti tega so očitne – slike (tj. Datoteke, ki so na vašem spletnem mestu običajno najbolj porabljene), se naložijo samo takrat, ko so potrebne. To pomeni, da se lahko preostali del vašega spletnega mesta naloži, ne da bi vas motili največje datoteke.

Prav tako pomaga, da je ta vtičnik sooblikoval nihče drug kot ljudje na Avtomatski – to je dovolj, da vas napolni z zaupanjem o njegovi funkcionalnosti in učinkovitosti.

Lena obremenitev

3. Globalni vsebinski bloki

Ta vtičnik je odlično orodje za vsakogar, ki ima identično vsebino, ki se večkrat uporablja na več straneh, kot so odrezki kode, obrazci za prijavo, izjave o omejitvi odgovornosti, besedilo na plošči itd..

Globalni vsebinski bloki omogočajo ustvarjanje delcev besedila in / ali kode, ki so vstavljeni v strani in / ali objave kot kratke kode. To ne pomeni samo, da lahko isto besedilo vstavite na več strani, ne da bi morali kopirati in prilepiti, vtičnik pa tudi ohrani kakršno koli oblikovanje in prepreči, da WordPress odstrani oznake itd..

4. Widget prilagodljivih objav

Pošteno je reči, da privzetih pripomočkov WordPress nekoliko ne primanjkuje v smislu funkcionalnosti – pripomoček Recent Posts je dober primer. Pripomoček prilagodljivih objav si prizadeva rešiti to težavo z zagotavljanjem veliko bolj zmogljivega pripomočka za prikaz izbire vaših objav. Možnosti so precej obsežne:

Slika zaslona pripomočka prilagodljive objave.

To je super za prikazovanje objav po kategorijah ali oznakah – tako lahko na primer označite določene objave, za katere želite, da so predstavljene, in se odločite za prikazovanje le teh. Kljub temu sem samo opraskal površino in povedal, da so potencialne možnosti za prikaz skoraj neskončne. Pripomoček lahko na primer prilagodite tudi glede na prikaz sličic in celo ustvarite svoje predloge:

Slika zaslona pripomočka prilagodljive objave.

Widget prilagodljivih objav

5. Vstavite enostavno Tweet

Tu moram podati izjavo o omejitvi odgovornosti – ta vtičnik sem sooblikoval, kar mi verjetno daje določene pristranskosti, češ da je odličen pripomoček za povečanje števila ponovnih tweetiranj vaše objave!

Easy Tweet Embed v bistvu posnema funkcionalnost, ki jo ponuja storitev Click to Tweet – razlike so v tem, da omogoča vstavljanje “tvitnih povezav” a veliko hitrejše in lažje. Tu je kratek video, ki prikazuje prav to:

Vstavite enostavno Tweet

6. Napredni urejevalnik kode

Kako naj v video, ki prikazuje njegovo funkcionalnost, ne vključim vtičnika, ki vključuje črpanje tehno glasbe? Napredni urejevalnik kode je urejevalnik kode, ki je WordPress naj bi so.

Če se v WordPressu redno prerivate s PHP datotekami, potem je namestitev tega vtičnika malo neugodna.

7. Boljše notranje iskanje povezav

Tega vtičnika ne morem dobiti dovolj – priporočal ga bom vsem, ki mi dajo pol priložnosti. Njegova funkcionalnost je pravzaprav precej preprosta, vendar to ne pomeni, da ne more bistveno vplivati ​​na to, kako enostavno lahko medsebojno povežete objave in strani na svojem spletnem mestu.

Boljše notranje povezavo iskanje naredi točno tisto, kar pričakujete – izboljša notranje iskanje povezav. Če niste prepričani, kaj mislim z “internim iskanjem povezav”, govorim v polju, ki se prikaže, ko poskusite ustvariti povezavo znotraj objave ali strani:

Posnetek zaslona notranje povezave.

Privzeto bo iskanje iskalo omembo izbrane ključne besede kjer koli v vseh objavah in straneh na vašem spletnem mestu, brez poudarka ustreznosti ali katerega koli drugega dejavnika razvrščanja. Nato vrne vse objave in strani, v katerih je ključna beseda omenjena v obratnem kronološkem vrstnem redu. Povedano povedano, ta način iskanja vsebine je zanič.

Boljše notranje povezave iskanje poskuša rešiti to težavo z omejitvijo iskanja po ključnih besedah ​​samo na objavo naslova. Ker (a) si verjetno zapomnite vsaj eno besedo iz naslova objave, na katero želite povezati, in (b) možnosti so verjetno precej bolj omejene, boste lažje našli objave z boljšim notranjim iskanjem povezav nameščen.

Poleg tega omogoča vključitev strani z kategorijami in oznakami ter objavljenih objav, kar je fantastično, če načrtujete precej vnaprej in želite povezati med objavami, ki še niso objavljene..

Boljše notranje iskanje povezav

Kateri so vaši najljubši neznani vtičniki?

Prepričan sem, da ne bo niti ene osebe, ki bi to prebrala, ki je že vedela za vseh sedem vtičnikov na tem seznamu (če ste jih takrat, resnično poznate svoje vtičnike!).

Vendar se ne želim ustaviti ob sedmih – če si lahko omislite kakšne odlične, a dokaj neznane vtičnike, ki jih zgoraj nisem omenil, prosim, ne oklevajte in jih delite z nami v spodnjem razdelku s komentarji.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map