Najboljši leni vtičniki za WordPres

Slike, infografika in modni učinki so odlični pripomočki za promocijo kakršnih koli vsebin na spletnem mestu. So zanesljivi zajemalci pozornosti in lahko v enem kadru prenesejo bistvo vsebine. Ni čudno, da se zanašamo na slike, s katerimi bomo pritegnili pogled bralca in povečali uporabniško angažiranost na internetu.


Na drugi strani so slike pogosto potrebne za nalaganje na spletno stran. In če ste na počasni povezavi, se vam lahko zdi, da se bo za vedno treba naložiti. To je lahko velik izklop za uporabnike, ki se bodo verjetno oddaljili od strani.

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

Kako lahko naredimo, da se slike težke strani naložijo hitreje?

Zakaj je za nalaganje slik potreben čas? No, to lahko razložimo tako – spletno stran je sestavljena iz številnih elementov – besedila, slik, predstavnosti, skripta in še več. Vaš brskalnik lahko naloži vsak element na spletno mesto (imenovan HTTP zahteva). Mnogi elementi, zlasti slike, so težki po bajtih in potrebujejo čas za nalaganje. Običajno se vsi elementi poskušajo naložiti hkrati, kar zakasni nalaganje celotne spletne strani.

Logična stvar je, da se hitro naloži vsebina, da se najprej prikaže v brskalniku, in tako pritegne pozornost gledalca. Hkrati odložite nalaganje podatkovnih težkih slik. Ta pristop bo verjetno prepričal uporabnike, naj počakajo, saj je na zaslonu nekaj, kar lahko zadrži njihovo pozornost.

Kaj je leno nalaganje?

Slike lahko zamaknemo s tehniko lenega nalaganja – najprej naložimo samo besedilo ali izbrano vsebino in dovolimo, da slike ali počasi nalagajo elemente. Nalaganje slik je zamaknjeno, zato se čas za prvi bajt za spletno stran izboljša. Ko se uporabnik pomakne navzdol, se slike nahajajo ena na drugo. Posledično se zmanjša število zahtevkov HTTP, ki hkrati zadenejo strežnik.

Slike so postavljene v nadomestno mesto, ki jih je treba naknadno naložiti. Ko slike dosežejo območje gledanja, se prenašajo s strežnika. Pojavijo se na zaslonu, ko se premikajo na območje “nad pregibom”. V primeru neskončnega drsenja se ajax uporablja za nalaganje več, ko uporabnik zadene spodnji del zaslona.

Kako lahko leno nalaganje pomaga

Lena obremenitev zmanjša čas nalaganja. Hitrejša spletna stran je dobra za uporabniško izkušnjo in iskalnike. Prav tako zmanjša pasovno širino strežnika, če nalaga slike le, kadar so resnično potrebne. Tako prihranite pasovno širino, tako na koncu strežnika kot na strani uporabnika. Na izbranih straneh ali na spletnem mestu lahko uporabite leno nalaganje.

Ena od pomanjkljivosti z lenobnim nalaganjem je, da iskalniki ne najdejo vsebine, ki pride po pregibu. Iskalniki morda ne prepoznajo neskončno drsne vsebine. Da vsaj delno premagamo to pomanjkljivost, moramo strukturirati URL-je tako, da jih bodo iskalniki lahko obdelali. S tem lahko namestitvena mesta postanejo bolj vidna v iskalnikih, dokler se slika ne naloži.

Obstaja več vtičnikov, ki se lahko leno naložijo za delo na vašem spletnem mestu WordPress. Oglejmo si nekaj priljubljenih vtičnikov,

BJ Lazy Load

Če želite zamenjati vse slike ali objave, objaviti sličice, slike gravatarja in okvirje vsebine z nadomestkom, uporabite BJ Lazy Load. Lahko nadomesti tudi iframes, kar pomeni, da lahko leno naložite vdelane videoposnetke iz YouTuba in Vimea. Deluje tudi za besedilne gradnike. S preprostim filtrom se lahko slike in okvirji v vaši temi zavlečejo.

bj-leni-tovor

Če želite, da vtičnik deluje na vašem spletnem mestu, preprosto prenesite, namestite in aktivirajte. Nato lahko obiščete nastavitve in ugotovite, katere elemente je treba odložiti med nalaganjem. Če želite, dodajte svojo sliko mesta.

Ta vtičnik uporablja JavaScript. Kot rezultat, bo obiskovalec brez JavaScript videl izvirne elemente brez zamude pri nalaganju.

Lena obremenitev

Običajno uporabljen vtičnik za dodajanje lahkega nalaganja na spletna mesta WordPress, Lena obremenitev je preprost namestite in aktivirajte vtičnik. Preizkusite ga lahko z zaupanjem, saj veste, da je razvit z mešanico kode VIP-ekipe WordPress.com pri Automattic, ekipe TechCrunch 2011 za prenovo in Jake Goldman (10up LLC).

lenobna

Prav tako vam po aktivaciji ni treba storiti ničesar več. Če pa želite spremeniti nekatere spremembe, lahko to storite z urejanjem datoteke php. Avtorja sta ponudila nekaj uporabnih odrezkov kode, na katere se lahko sklicujete tako, da spremenite sliko nadomestnega mesta, za leno nalaganje slik v svojo temo ali za leno nalaganje vseh slik s pufrom izhoda.

Ajax Load More – Neskončno drsenje

Ajax naloži več je primeren za zapoznelo nalaganje na dolgih spletnih straneh, ki jih gledamo s pomikanjem navzdol. Uporabite ga za leno nalaganje objav, vrst objav po meri, posameznih objav, strani in komentarjev.

ajax-load-more

Poleg tega lahko uporabite Builder za kratke kode za okvir poizvedb po WordPressu. Na strani, ki jih izberete prek urejevalnika vsebine, ali neposredno v datoteke s predlogi dodajte kratko kodo, ki je ustvarjena. Oglejte si stran s sprednjega konca in preverite, ali Ajax Load More nalaga vsebino, tudi ko se pomaknete navzdol.

Še več, Ajax Load More deluje odlično z WooCommerce in Easy Digital Downloads, tako da je primeren za dolge strani izdelkov.

Lazy Load for Videos

Če imate spletno mesto s številnimi vdelanimi videoposnetki, je ta namenjen vam. Lazy Load for Videos vaše vgrajene videoposnetke zamenja s sliko, ki jo je mogoče klikniti. Spletna stran ne naloži videoposnetkov takoj, ko obiskovalec to stran pokliče. Videoposnetki se naložijo samo, če kliknete na sliko.

leni-load-for-videos

Vtičnik pregleda vdelane videoposnetke in vse zunanje datoteke nadomesti s statično sliko in gumbom za predvajanje. Videoposnetki se naložijo samo, ko obiskovalec klikne gumb. To lahko resnično vpliva na hitrost nalaganja strani, še posebej, če ima na sebi veliko videoposnetkov. In za uporabnika je gladka izkušnja.

a3 Lena obremenitev

Ker se spletna mesta vse pogosteje gledajo na ročnih napravah, jih je treba optimizirati tudi za mobilno izkušnjo. a3 Lena obremenitev je zasnovan za izboljšanje hitrosti spletnega mesta na mobilnih napravah z odlašanjem nalaganja izbranih elementov strani. Elemente lahko izberete v skrbniških nastavitvah.

a3-leni-obremenitev

Vtičnik ponuja podporo za vsebino v iframevih, nameščenih kjer koli v vsebini ali gradnikih. Vgrajeni mediji v WordPress, Facebook Like polja s profili, Like gumbi, gumbi priporočila, Profili Google+, Google Maps in druge podobne medijske vsebine lahko izberete za leno nalaganje.

Poleg tega ni nobenega spopada s pospešenimi mobilnimi stranmi (AMP) – lenobna obremenitev se ne uporablja za / amp končna točka. Šele, ko brskalnik objavi URL brez / amp da pride v poštev leno breme.

WP YouTube Lyte

Če vaše spletno mesto močno oglaša na YouTubu, WP YouTube Lyte lahko vam koristi veliko. Vstavi »Lite YouTube Embeds«, ki so videti podobni kot vdelavi v YouTube. Toda video posnetke je treba uporabiti samo, ko jih kliknete.

wp-youtube-lyte

Če želite, da ta vtičnik deluje na vašem spletnem mestu, je potrebna registracija pri YouTubu kot novemu vlagatelju. Vtičnik uporablja YouTube API vsakega videoposnetka, da ga pridobi iz YouTube skladišča. Za uporabo tega API-ja na vašem spletnem mestu mora biti omogočen ključ API, ki vam ga je posredoval YouTube. Ključ strežnika, ki ga prejmete od YouTuba, je treba izpolniti.

Ko omogočite YouTube API-jeve tipke, prilagodite nastavitve, da prilagodite dimenzije in položaj predvajalnika po vaši meri.

Nalaganje strani z zaslonom za nalaganje

Z Nalaganje strani z zaslonom za nalaganje, Uporabniki lahko predstavijo čas čakanja pred nalaganjem strani. Vtičnik prikaže zaslon, ki prikazuje napredek nalaganja kot odstotek dokončanja.

zaslon za nalaganje strani z nalaganjem

Izberite, če želite napredovati samo na domači strani ali na vseh straneh. Pri brezplačni različici se za prikaz uporablja samo vrstica napredka. Za več možnosti boste morali nadgraditi na premium različico. Tudi premium različica uporablja leno nalaganje slik.

Še nekaj vtičnikov,

 • Naloži več je koristna funkcija na dolgih straneh izdelkov. Običajno jih najdemo na spletnih mestih WooCommerce. WooCommerce Neskončno drsenje in stran Ajax pretvori privzeto stran s stranjo v neskončno drsenje ali Ajax stran. Za uporabnika to pomeni, da jim ni treba večkrat klikniti »Naslednja stran«. Ko uporabnik doseže dno strani, se naslednji sklop izdelkov samodejno naloži in naloži. Za mobilne naprave so na voljo različne možnosti strani.
 •  Naložite več izdelkov za WooCommerce lahko dodate za nalaganje več izdelkov z naslednje strani z uporabo Ajaxa z neskončnim drsenjem ali gumbom Naloži več. Za učinke animacije in prilagajanje, pro različico Na voljo.
 • Slike Lazyload in Diaprojekcija – S tem vtičnikom lahko izberete dodajanje učinka svetlobne plošče ali efekt galerije po meri v katero koli sliko in tudi zamudo pri nalaganju. Na voljo je s tremi učinki, lahko pa dodate tudi svoje.
 • Raketna lena obremenitev – Je izjemno lahka (manj kot 2kb). V glavo spletnega mesta, ki deluje na sličicah, vseh slikah v objavi, v besedilu pripomočka ali avatarjih, vbrizga majhen Javascript. Slike upočasni na celotnem spletnem mestu, ne da bi uporabljali knjižnico JavaScript, kot je jQuery.
 • Noro leni – Opravlja isto delo, medtem ko je lahek, enostaven za namestitev in uporabo in ne potrebuje nastavitve. Vsako sliko je mogoče izključiti s preprostim dodavanjem atributa sliki.
 • Lazy Load XT – Je hiter vtičnik, ki deluje za slike, okvirje, YouTube video posnetke in Vimeo. Je popolnoma prilagodljiv.

Veliko drsnikov je všeč Kraljevski drsnik in WP električni vrtiljak za nalaganje slik vključite tudi načelo lenega nalaganja. Rezervacija za dogodek Pro podpira len koledar za nalaganje.

V zaključku

Leno nalaganje je učinkovit način za izboljšanje hitrosti spletnega mesta, zlasti na spletnih mestih, ki prikazujejo številne slike in video posnetke. Obstajajo številne druge metode, na primer optimizacija slike in predpomnjenje, ki lahko prav tako pomagajo izboljšati hitrost spletnega mesta. Izberite vtičnik, ki je primeren za vaše spletno mesto in optimizirajte delovanje, da bo uporabnik boljši.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map