Najboljši vtičniki za skeniranje WordPress-a za zlonamerno programsko opremo

WordPress je zdaj zelo priljubljena platforma za spletna mesta. Zaradi tega pritegne veliko pozornosti, včasih tudi neželeno pozornost hekerjev in njihove zlonamerne programske opreme. WordPress ekipa v Automattic neprestano deluje, da bi WordPress postal varen CMS za delo. Toda to je neprekinjen postopek, nekakšen odvzem vojne, saj se nova zlonamerna programska oprema in hekerji nenehno pojavljajo. V preteklosti so bila spletna mesta WordPress tarča napadov, ki so preusmerili promet na zlonamerne URL-je, zato je tako pomembno redno pregledovati WordPress za zlonamerno programsko opremo.


Ko se zgodi kaj takega, je mogoče, da Google odvrne obiskovalce z vašega spletnega mesta. To storijo za zaščito obiskovalcev pred okužbo z zlonamerno programsko opremo. Nato boste začeli opažati, da se promet na vašem spletnem mestu začne povečevati. Če želite razumeti, kako deluje ta vrsta napada, lahko preberete Sucurijeva ocena napada.

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

Kako zlonamerna programska oprema doseže vaše spletno mesto

Uporabniki WordPressa so razvajeni glede izbire. Izberite katero koli nišo in za nišo boste imeli več različnih tem, brezplačnih in premijskih. Ena stvar, na katero morajo uporabniki paziti, ko izbirajo temo, so koščki neželene kode, ki so vdelani v teme. Za večino je to neopazno, saj večina uporabnikov ni razvijalcev, zato bi morali imeti urejen postopek za pregled WordPress-a za zlonamerno programsko opremo.

Kljub temu pa ste pri nakupu tem s spletnih strani tretjih oseb (ne avtorjevega spletnega mesta) ali pri prenosu brezplačnih tem še posebej previdni. To je zato, ker lahko nekateri brezobzirni prodajalci tem vdelajo kodo, ki lahko škoduje uporabnikovemu spletnemu mestu.

Ti bitovi kode so lahko neškodljivi odrezki, ki malo škodujejo. Lahko pa so tudi dovolj škodljivi, da vaše spletno mesto v celoti porušijo. V vaš blog so se nevsiljivo vgradili. Najverjetneje jih ne boste nikoli opazili, ko bo na vašem spletnem mestu delovalo kot običajno.

Teme niso edini način, kako zlonamerna koda doseže vaše spletno mesto. Vključene so lahko v vtičnike, v razdelku za komentarje, s hekerskimi ali brutalnimi napadi.

Včasih se lahko odločite za namestitev programske opreme, ki je priložena nekakšni priljubljeni aplikaciji, ki jo naložite in namestite. Ta programska oprema je pogosto lahko zlonamerna programska oprema ali vohunska programska oprema, prikrito kot dodatna funkcija. Te možnosti lahko nevede dovolite na svojem spletnem mestu, kjer zlonamerna programska oprema skriva, pogosto pa na spletno mesto dodaja več zlonamerne programske opreme..

Zakaj hekerji vbrizgajo zlonamerno programsko opremo?

Za kakšen namen služijo ti bitovi kode? Zakaj hekerji okužijo spletna mesta? Hekerji vdelajo zlonamerno programsko opremo, da jo lahko,

 • Na spletna mesta, ki jih želijo promovirati, dodajte povratne povezave in preusmeritve.
 • Sledite svojim obiskovalcem.
 • Dodajte svoje pasice in oglase.
 • Dostop do občutljivih osebnih podatkov, kot so imena, gesla in e-poštni naslovi.
 • V celoti razstavite spletno mesto, bodisi z razlogom bodisi samo zaradi zabave.

Dlje kot ostane zlonamerna programska oprema neodkrita, bolje je za hekerje. To je zato, ker lahko še naprej uporabljajo vaše spletno mesto za zbiranje informacij in pošiljanje neželene e-pošte, s čimer okužijo vaše obiskovalce. Prepuščamo nam, da redno pregledujemo WordPress za zlonamerno programsko opremo in preverjamo naša spletna mesta, tudi tista, ki se zdijo ironclad, za zlonamerno programsko opremo.

10 najboljših vtičnikov in storitev za skeniranje WordPress-a za zlonamerno programsko opremo

Vtičniki in skeniranja so odličen način za preverjanje, ali je vaše spletno mesto napadeno zlonamerno kodo, zlonamerno programsko opremo ali katero koli drugo varnostno grožnjo. Na voljo so številni kakovostni vtičniki, ki jih je mogoče uporabiti za preverjanje zlonamerne programske opreme, po našem skromnem mnenju pa je teh 10 najboljših.

Skeniranje spletnega mesta je potencialno spominsko intenzivna dejavnost. Morda boste morali spremeniti dostop do pomnilnika PHP in izbrisati predpomnilnike, da bo skeniranje hitrejše.

V večini vtičnikov so povezane varnostne funkcije v paketu, le nekaj vtičnikov pa je zgolj rešitev za odkrivanje zlonamerne programske opreme. Nekatere so popolne varnostne ali varnostne kopije, ki vključujejo funkcijo odkrivanja zlonamerne programske opreme. Codeguard je na primer popolna storitev za varnostno kopiranje in obnovo, ki bo tudi skenirala WordPress zaradi zlonamerne programske opreme. Opozori vas, če najdete kaj nezaželenega.

Izberete lahko tudi, da pustite vso varnost, vključno z odkrivanjem zlonamerne programske opreme, v pristojnih strokovnih rokah, če se odločite za upravljanje storitev gostovanja, kot sta WPEngine in SiteGround.

Toda za tiste, ki imate skupno gostovanje, tukaj je nekaj bolj priljubljenih storitev in možnosti vtičnikov za odkrivanje zlonamerne kode.

1. VaultPress (vključeno v JetPack načrte)

VaultPress za WordPress

Če uporabljate načrt JetPack, imate srečo, saj že imate dostop do VaultPress – varnostnega vtičnika, ki ga je razvil Automattic.

Medtem ko osebni načrt vključuje zaščito pred grobo silo in nadziranje nadgradnje, boste morali nadgraditi na premijski načrt (začenši s 3 USD / mesec), da boste imeli dostop do vsakodnevnega skeniranja zlonamerne programske opreme za vaše spletno mesto (ali spomladi, če želite dodati načrt Professional. koristi od pregledov na zahtevo in samodejnih ločljivosti – zato vam nikoli ne bo treba dvigniti prsta).

Varnostno skeniranje VaultPress

Z vtičnikom VaultPress, nameščenim in povezanim z vašim spletnim mestom prek FTP / SSH, bo sam nadziral vaše spletno mesto. Z vaše spletne uporabniške nadzorne plošče VaultPress boste lahko dostopali do informacij o kakršnih koli varnostnih grožnjah, ki ste jih našli med vsakodnevnim pregledovanjem, in po potrebi posodabljali (ali obnovili varno popolno varnostno kopijo, ki jo je VaultPress posnel na vašem spletnem mestu).

2. Varnost in požarni zid MalCare za WordPress

Varnost in požarni zid MalCare za WordPress

MalCare je celovita varnostna rešitev, razvita po analizi več kot 240.000 WordPress spletnih mest. Je brezplačen in uporablja kolektivno inteligenco iz svoje mreže spletnih mest, da vaše spletno mesto zaščiti pred zlonamerno programsko opremo, hekerji in ostalo.

Tehnologija zgodnjega odkrivanja zlonamerne programske opreme pomaga preprečiti, da bi Google spletno mesto na spletnih mestih preprečil ali da bi jih spletni gostitelji blokirali. MalCare je lahko uspešno odkril zapleteno zlonamerno programsko opremo, ki v drugih priljubljenih vtičnikih ostane neodkrita.

Vtičnik se osredotoča na natančnost prepoznavanja zlonamerne programske opreme in znatno zmanjšanje števila prijavljenih lažnih pozitivnih rezultatov. To pomeni, da ste na to opozorjeni le, če je vtičnik prepričan, da je odkril zlonamerno programsko opremo in ni “možen sumnik.”

Varnost pred malterami in zaščita pred brutalnimi silami

Brute force napad je zelo pogost za WordPress spletna mesta, zato sta požarni zid spletne aplikacije in zaščita za prijavo samodejno omogočena v brezplačnem vtičniku. Pomaga zaščititi vašo spletno stran 24/7 pred boti, hekerji in podobnimi.

Premijska različica samodejno očisti zlonamerno programsko opremo, ki je bila najdena na vašem spletnem mestu. Za dodatno plast zaščite obstajajo možnosti, kot so Blokiranje IP, Zaščita pred prijavo in utrjevanje spletnega mesta. Upravljanje vtičnikov je lahko glavobol, še posebej, če imate na voljo več spletnih mest. Posodabljanje ali odstranjevanje vtičnikov, tem in jedra WordPress je mogoče izvesti na nadzorni plošči MalCare Pro.

3. Skener Sucuri SiteCheck

Sucuri SiteCheck Scanner

Brezplačni skener Sucuri SiteCheck izvaja skeniranje oddaljene zlonamerne programske opreme na vašem spletnem mestu. Obiščite Sucuri SiteCheck Scanner, vnesite URL svojega spletnega mesta in pritisnite gumb Scan Website. Optični bralnik ekstrahira povezave, datoteke javascript in iframes ter glavno stran znova pregleda kot bot iskalnika.

Primerja vse strani in povezave z zbirko zlonamerne programske opreme Sucuri in poroča o napakah. Skeniranje bo odkrilo zlonamerno programsko opremo, črne sezname, privzete napake, napake na spletnem mestu in zastarelo programsko opremo. Skeniranje ustvari poročilo o najdeni zlonamerni programski opremi in priporoča, kako naj ravnate.

Optični bralnik ne dostopa do vašega strežnika. Oddaljeni optični bralnik ne odkrije ničesar zlonamernega v strežniku, ki se ne prikaže v brskalniku. Zato ta pregled ni učinkovit za lažno predstavljanje, zaledje in zlonamerna uporabniška imena.

The Sucuri Varnost Vtičnik lahko naredi še veliko več – beleženje revizije, preverjanje integritete, opozorilo po e-pošti, utrjevanje varnosti in druga orodja. Če URL ne želite zagnati pogosto, lahko vtičnik vklopite in ustvarite brezplačen API.

Sucuri vtičnik

Sucuri ponuja tudi številne plačljive storitve – požarni zid, ki lahko prepreči kramp, čiščenje zlonamerne programske opreme, varnostni nadzor in še več.

4. MalCure WP skener z zlonamerno programsko opremo in požarni zid

MalCure WP skener z zlonamerno programsko opremo in požarni zid

Optični bralnik malCure je nedavni dodatek na seznam skenerjev zlonamerne programske opreme. Vtičnik se osredotoča na zelo uporabniku prijazen vmesnik in super preprostost, medtem ko lahko v zaledju zazna 50.000+ okužb. MalCure Scanner Malware izvaja skeniranje baze podatkov in skeniranje datotek WordPress za popolno odkrivanje 360 ​​°. Temeljitost zlonamerne programske opreme za zlonamerno programsko opremo temelji na njegovem pristopu: hibridni pristop, ki vključuje več pregledov na vsako datoteko in zapis podatkovne baze, tj. Celovitost kontrolne vsote, skeniranje znanih podpisov zlonamerne programske opreme in hevristično skeniranje. To omogoča visoke rezultate natančnosti in izjemno redke lažne pozitivne rezultate. Definicije se posodabljajo pogosto, tako da malCure lahko zazna celo najnovejše okužbe.

MalCure skener

Ker je vtičnik osredotočen na preprostost, visokotlačni in visokozmogljiv način za rednega uporabnika, je eno mesto, kjer skener zlonamerne programske opreme malCure res sveti, njegova močna integracija z WP-CLI. To je koristnost na povsem novi ravni, saj lahko preprosto skenirate in očistite spletna mesta WordPress iz ukazne vrstice, če je gostitelj preklical dostop do spletnega mesta, da bi vseboval širjenje zlonamerne programske opreme. malCure ima močan nabor funkcij v načinu WP-CLI, zaradi česar je zelo privlačen tudi za strokovnjake za spletno varnost. Integracija CLI pomaga avtomatizirati skeniranje prek cron-a, z nekaj skriptnim znanjem pa lahko skoraj na vse načine predstavite skener zlonamerne programske opreme malCure.

Optični bralnik malCure lahko povežete tudi z lastnostjo iskalne konzole na vašem spletnem mestu, da dobite vsa opozorila ali obvestila o varnosti, ki jih je izdal Google. To zagotavlja, da pregledi zajemajo tudi vbrizgane neželene vsebine, črni seznam Google Transparency in opozorila. malCure Scanner ima vgrajen požarni zid, ki ščiti pred najpogosteje izkoriščenimi napadalnimi vektorji WordPress.

5. Varnost iThemes (prej boljša varnost WP)

iThemes Varnost

Vtičnik iThemes Security, ki ga je preneslo več kot 800.000+ WordPress uporabnikov, je ena izmed najbolj priljubljenih možnosti za zaščito vašega spletnega mesta in pregledovanje WordPressa zaradi zlonamerne programske opreme. Brezplačna različica tega vtičnika ponuja 30 slojev zaščite in varnosti, vključno s preverjanjem “Varnega spletnega mesta” z enim klikom, skeniranjem zlonamerne programske opreme (prek Sucuri SiteCheck), močnim uveljavljanjem gesla, grobo zaščito, varnostno kopijo baz podatkov, zaznavanjem sprememb datotek in še veliko več.

iThemes Varnostno skeniranje

Če želite dodati še več slojev zaščite, razmislite o iThemes Security Pro, ki vam omogočajo dostop do funkcij, kot je preverjanje pristnosti z dvema faktorjema, načrtovano pregledovanje zlonamerne programske opreme, iztek gesla, primerjave jedrnih datotek WordPress in še več. Vtičnik stane 80 dolarjev na leto, kar je pri nekaterih blogerjih morda nekoliko visoko, a lahko resnično postavite ceno na varnost in brezskrbnost?

6. Zaščita pred zlonamerno programsko opremo in požarni zid Brute Force

Varnost pred zlonamerno programsko opremo in požarni zid Brute Force

Varnostni sistem za preprečevanje zlonamerne programske opreme in požarni zid Brute Force ne samo, da pregledajo in odkrijejo zlonamerno programsko opremo, ampak vam pomaga tudi, da jih odpravite. Na vašem strežniku odkrije zlonamerno programsko opremo, viruse in druge grožnje in jih označi kot potencialne grožnje, prepušča vam jih, da se spoprijete z njimi.

Anti Malware GOTMLS

Če pa vtičnik registrirate pri GOTMLS.NET, imeli boste dostop do prenosa novih definicij, samodejnega odstranjevanja in popravkov za znane ranljivosti. Drsnik Revolution v WordPressu je še posebej nagnjen k napadom, zato je zaščita te funkcije samodejno omogočena v tem vtičniku.

Premijska različica nudi zaščito pred napadi Brute Force in DDoS, preverja celovitost jedrnih datotek in samodejno nalaga nove definicije.

7. Varnostni in požarni zid WP vse v enem

Varnost in požarni zid WP vse v enem

Vtičnik WP Security & Firewall All In One je še ena priljubljena in enostavna uporaba. Vtičnik ponuja številne varnostne funkcije, kot so trdnost gesla, zaščita pred prijavo pred grobo silo, vgrajena captcha, nastavitve predpone baze podatkov, dovoljenja datotek, varnostne kopije htaccess / wp-config in zaščita požarnega zidu. Toda vtičnik ponuja tudi enostavno nastavitev varnostnih pregledov, ki jih lahko uporabite za hitro odkrivanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

Vse v enem skenerju datotek WP

Za iskanje sprememb datotek ali podatkovnih tabel, ki jih niste ustvarili, uporabite bralnik za zaznavanje sprememb datotek in optični bralnik podatkov. uporabite nastavitve za načrtovanje samodejnega zaznavanja in pošiljanje e-pošte neposredno v mapo »Prejeto« ob vsaki spremembi datoteke. Tako bo vsak potencialni poskus kraje hitro sporočen.

8. Varnost Wordfence

varnostni požarni zid in skeniranje zlonamerne programske opreme

Wordfence ni le skener zlonamerne programske opreme, ampak skoraj popolna varnostna zaščita vašega spletnega mesta. Je brezplačen in odprtokoden ter uporablja stalno posodobljen vir za zaščito pred grožnjami za spremljanje in preprečevanje, da bi vaše spletno mesto vdrli.

Požarni zid spletne aplikacije lahko izbere več kot 44000 znanih zlonamernih programov in prepreči, da bi prišel na vaše spletno mesto. Pregleda tudi zakulisje, lažne URL-je, trojance, sumljivo kodo in katero koli drugo varnostno grožnjo.

WordFence

Pregledi se običajno izvajajo v urnih intervalih. Tako boste verjetno vedeli o vsebini zlonamerne programske opreme na vašem spletnem mestu v uri, ko je prišel na vaše spletno mesto. Wordfence lahko preveri celovitost jedra in spremlja promet v realnem času.

Za načrtovane preglede, blokado države in nekatere dodatne funkcije boste morali plačati in pridobiti Ključ Premium API.

9. Spletni bralnik zlonamerne programske opreme Quttera

Quttera Skener za zlonamerno programsko opremo

Zlonamerna programska oprema, virusi, trojanci, zaledje, lupine, vbrizgavanje zlonamerne kode, samodejno ustvarjena zlonamerna vsebina in več – Quttera Web Malware Scanner jih bo našel vse, če se skrivajo na vašem spletnem mestu.

Quttera Skener za zlonamerno programsko opremo

Če je vaše spletno mesto Google uvrstil na črni seznam, bo to razkril tudi v skeniranju. Ustvari podrobno poročilo o zlonamerni programski opremi, na podlagi katerega lahko očistite svoje spletno mesto. Za kakršno koli pomoč pri odstranjevanju zlonamerne programske opreme se boste morali obrniti na njihovo podporo.

10. McAfee VARNO

McAfee VARNO

Zagotovite varnost obiskovalcev z McAfee SECURE. Vtičnik McAfee SECURE ima različne varnostne funkcije, vključno s skeniranjem zlonamerne programske opreme. In še posebej je super za spletna mesta za e-trgovino (je 100% združljiva z WooCommerce). S tem, ko obiskovalcem pokažejo, da je vaše spletno mesto varno, lahko lažje vzpostavijo stik z njim in odkupijo nakup na vašem spletnem mestu, vedoč, da lahko varno in samozavestno nakupujejo..

McAfee Secure Trustmark za WordPress

Kako deluje? Preprosto namestite vtičnik, dodajte svoje FTP poverilnice in aktivirajte svoj brezplačni račun McAfee. Ko bo vaše spletno mesto prejelo varnostno skeniranje, se bo na vašem spletnem mestu prikazal zaupni znak Mcafee SECURE. Tako uporabniki že na prvi pogled vedo, da je vaše spletno mesto varno in brez virusov, zlonamerne programske opreme in drugih zlonamernih dejavnosti.

Z brezplačno različico McAfee SECURE se bo zaupni znak na vašem spletnem mestu prikazal do 500 obiskovalcev vsak mesec. To obiskovalcem pokaže, da lahko varno brskajo po vašem spletnem mestu in / ali opravijo nakup v trgovini WooCommerce. Prav tako lahko nadgradite na McAfee SECURE Pro načrt, ki vključuje neomejene obiske, skupaj z dodatnimi zaščitnimi in identitetnimi zaščitnimi funkcijami. Kaj se naučiti več? Spodaj si oglejte več funkcij McAfee SECURE!

Naj bo v mislih

Skeniranje zlonamerne programske opreme bo verjetno sprožilo nekaj lažnih pozitivnih rezultatov, kar boste morali preveriti. Če skenirate WordPress na zlonamerno programsko opremo in rezultat pokaže, da je vaše spletno mesto čisto, ali se lahko zanesete na to? Mogoče, ampak vzemite ga z zrnom soli, saj pregledi niso brezhibni.

Eden od načinov za zmanjšanje zlonamerne kode pri doseganju vašega spletnega mesta je nalaganje tem in vtičnikov neposredno s strani avtorja ali iz zaupanja vrednih tematskih hiš in ne z nobenih sumljivih spletnih mest tretjih oseb.

Če se odločite za skeniranje WordPress-a z zlonamerno programsko opremo, je hiter in preprost prvi korak za zaščito vašega spletnega mesta. Čeprav je za zaščito vašega spletnega mesta pred grožnjami potrebno več kot nekaj pregledov in vtičnikov. Varnost spletnega mesta je nekaj, kar morate dobro premisliti in vestno izvajati.

Brez skrbi, lahko ta vodnik uporabite na nasvetih za varnost spletnega dnevnika WordPress za zaščito svojega spletnega mesta. Od začetka gostovanja WordPress-a in nadaljevanja varnostnih kopij, vtičnikov, tem in čiščenja računalnika, vse do SSL-ja, gesel in dovoljenj za mape, vse lahko najdete tam. Oglejte si in previdno upoštevajte varnostne ukrepe.


Ali imate kakršna koli vprašanja, kako skenirati WordPress za zlonamerno programsko opremo? Ali kakšne druge varnostne nasvete, ki jih želite dodati? Pustite svoje misli spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map