Nasveti za e-trgovino WordPress za privabljanje prometa, ki pretvori

Nasveti za e-trgovino WordPress za privabljanje prometa, ki pretvori

Ustvarjanje spletnih mest za e-trgovino na WordPressu postaja vse bolj priljubljeno in številke to dokazujejo: WooCommerce je že v letu 2019 dosegel 22-odstotni tržni delež, pozicioniranje kot najbolj priljubljena rešitev med top milijonom spletnih mest na internetu.


Zato je WordPress prispeval k temu, da je spletnim mestom za e-trgovino olajšano delovanje in uspeh na platformi. Če imate lastno trgovino WooCommerce, veste, kako frustrirajoče je lahko nizka prodaja. Še posebej, če imate dobro količino prometa. To se lahko zgodi, ker je promet, ki ga prinašate, slabše kakovosti ali ker morate še naprej delati na področju optimizacije trgovine.

V tem članku bomo pregledali vtičnike za e-trgovino WordPress, ki pomagajo pri vzpostavljanju neverjetnih spletnih trgovin, in nekaj nasvetov, ki jih lahko uporabite za privabljanje prometa, ki dejansko pretvori v prodajo.

1. Optimizirajte svojo strategijo spletnega oglaševanja

Plačilo za oglaševanje ne zagotavlja, da boste v svojo trgovino pripeljali visokokakovosten promet, ki bo pretvoril. To velja tako za oglase v družabnih medijih kot za Google oglase. Promet, ki ga pripeljete prek plačljivih oglasov, ne bo nujno imel visoke stopnje konverzije, a doseganje visokih stopenj konverzije na ta način je odvisno od tega, kako dobro so vaši oglasi ustvarjeni in optimizirani..

Vendar je oglaševanje eden najuspešnejših načinov, kako enostavno in hitro doseči ogromno količino ciljnih strank. Samo, če imate idejo, ima Google več kot 100 milijard mesečnih iskanj, predstavljajte si vse ljudi, ki bi jih lahko dosegli, in možnosti strank, ki vidijo in kliknejo vaše oglase. Facebook ima na milijone uporabnikov po vsem svetu, ki jim lahko prikažete tudi svoje oglase.

WooCommerce pametni Google Ads

WordPress vam lahko pomaga ustvariti oglase za svoje izdelke in storitve z nekaterimi vtičniki: Če želite svoje izdelke prikazovati v Googlu, vendar nimate dovolj časa, da bi ustvarili vse svoje oglase, pasice ali konfigurirali strategijo ponudb, so vtičniki kot WooCommerce pametni Google Ads ki bo v 5 preprostih korakih samodejno ustvaril in brezplačno konfiguriral vaše Google Ads:

 • Prvi korak je omogočiti aplikaciji dostop do vaše konfiguracije Google Ads. Tako lahko naloži, objavi in ​​optimizira vaše oglaševalske akcije za Google Ads.
 • Potem ko boste aplikaciji dali dostop, boste morali konfigurirati splošne lastnosti: države, v katerih želite oglaševati svoje izdelke, kategorije, v katere spada vaša trgovina in zbirke, ki jih želite oglaševati..
 • Potem je čas, da aplikaciji daste ime svoje trgovine in nekaj stavkov, ki jo opisujejo. Prav tako boste morali naložiti sliko vašega logotipa.
 • Na tej točki bo aplikacija od vas zahtevala, da napišete nekaj kratkih stavkov, ki jih želite prikazati v svojih oglasih, in izberite storitve, ki jih ponujate, takšno brezplačno pošiljanje ali enostavno vračilo. Prav tako boste imeli možnost vključiti telefonsko številko, če jo želite prikazati.
 • V zadnjem koraku boste morali izbrati samo dnevni proračun, ki ga želite porabiti za oglaševanje v Googlu.

Po zaključku tega koraka bo vtičnik popolnoma konfiguriran in Google Ads bo ustvarjen v štirih delovnih dneh! Ko bodo vaši oglasi ustvarjeni, boste imeli dostop do svoje nadzorne plošče, s katere boste lahko nadzirali vse.

Prenesite Facebook za WooCommerce

Drugi vtičniki kot Facebook za WooCommerce poveže vašo spletno stran s Facebookom. Vtičnik deluje tako, da na vaši Facebook strani ustvari trgovino, ki vam omogoča prikazovanje dinamičnih oglasov na platformi. Možnosti oglaševanja v trgovinah WordPress in WooCommerce so neskončne, le poiskati morate metodo, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

2. Reševanje izgubljenih strank

Kljub razlogu, da so morali zapustiti trgovino, ne da bi dejansko opravili nakup, potrebujete načrt za njihovo vrnitev. To lahko storite na več načinov:

 • Uporabite oglaševalske akcije za ponovno ciljanje: opomnite jih na svoje izdelke tako, da z oglasi spremljate prejšnje obiskovalce prek interneta. Najbolj učinkoviti so dinamični oglasi za ponovno ciljanje. Prikažejo potencialnim strankam oglase istega izdelka, ki so si ga ogledali na vašem spletnem mestu.
 • V svojo trgovino dodajte funkcijo seznama želja WooCommerce: Vtičniki kot TI seznam želja WooCommerce obiskovalcem olajšajo shranjevanje izdelkov, ki so jim všeč, in jih pozneje kupijo. Uporabniki lahko svojo družino želja delijo tudi z družino prijateljev. Tudi če ne opravijo nakupa, bi lahko za rojstni dan, praznik ali drug dogodek kdo drug, ki ga poznajo.
 • Nadaljujte z zapuščenimi vozički: Uporabite vtičnik, kot je Zapuščen voziček Lite, ta vtičnik pošlje samodejno in pravočasno e-poštna obvestila obema, vašim gostom in prijavljenim strankam, da jih opomni na njihova opuščena naročila. Zadovoljni boste za ustvarjanje neomejenega števila predlog za pošiljanje e-poštnih sporočil v želenih intervalih. S podatki v realnem času o opuščenih naročilih, vključno z izdelki, ki so bili opuščeni, in o njihovi vrednosti.

3. Ustvarite svojo spletno skupnost

Ustvarjanje skupnosti okoli vaše blagovne znamke je ključnega pomena za rast vašega spletnega mesta in privabljanje nanj več ljudi. Za to je zelo pomembno ustvariti primerno okolje tako na svojem spletnem mestu kot tudi v računih družbenih medijev, povezanih z njim.

Prvi korak je ustvarjanje lastnega bloga. Napišite objave o svojih izdelkih in storitvah, o stranki, ki jih potrebujete, in o temah, ki zadevajo življenjski slog vaše ciljne publike. Osredotočite se na vse, kar imajo skupnega, in naj bralci počutijo kot del vaše blagovne znamke. Ko bodo to storili, bodo lažje delili tudi vaše članke, kar vam bo pomagalo rasti. The Revija H&M je odličen primer, kako spletno trgovino za e-trgovino kombinirati s spletnim blogom, ki ga določa stranka. Če pogledate, njihov blog zajema modne, lepotne in kulturne reference, skladne z njihovo trenutno ponudbo izdelkov in njihovo blagovno znamko.

Vtičnik Yoast SEO

Ustvarjanje vsebin je zelo koristno za izboljšanje vaše SEO strategije. Ustvari več možnosti, da se vaše spletno mesto prikaže v Googlovih rezultatih, ko ljudje iščejo sorodne ključne besede. Obstaja veliko načinov za izboljšanje vašega SEO storitve WooCommerce, vendar je najbolje začeti z dobrim vtičnikom SEO. Čeprav ste verjetno že slišali za to, Yoast je ena najboljših možnosti za katero koli spletno mesto s pogonom na WordPress. Vključno s trgovinami WooCommerce. Vgrajene možnosti vam bodo pomagale optimizirati objave, preden jih objavite na svojem blogu. Poveča se verjetnost, da bodo začeli uvrščati v rezultate iskanja.

Drugi korak je deljenje vse vaše vsebine na družbenih medijih, da dosežete čim več ljudi. S tem boste pomagali pripeljati svež promet na svoje spletno mesto. Kar bi posledično lahko vodilo do tega, da bodo potencialni kupci krmarili po trgovini, če boste dovolj prepričljivi!

NextScripts: Samodejna objava v socialnih omrežjih

Ena od možnosti je uporaba vtičnika, kot je Avto plakat v socialnem omrežju. Ta vtičnik samodejno objavi objave iz vašega spletnega dnevnika v računih družbenih medijev. Morate napisati novo objavo in objavljena bo v vseh konfiguriranih družbenih omrežjih. Ta vtičnik deluje s profili, poslovnimi stranmi, skupnostnimi stranmi in skupinami, sporočila pa so popolnoma prilagodljiva za vsako omrežno zahtevo.

Oživite stare objave - samodejna objava v družabnih medijih

Uporabite lahko tudi družabne medije, da obdržite svojo vsebino zimzeleno in celo oživite stare objave. Za to obstaja poseben WordPress vtičnik: Oživi staro objavo – samodejno objavo na družabnih medijih. Ta vtičnik samodejno deli vaše stare objave in z njimi privabi več prometa iz družbenih omrežij. Tako vam pomagajo pri promociji vaše vsebine. Izbirali boste lahko čas med objavami, številom objav v skupni rabi ter vključili hashtags in povratne povezave. Integriran je s storitvijo Google Analytics, tako da lahko sledite vsemu in je tudi združljiv s krajšalniki URL-jev.

Socialni mediji niso pomembni samo za skupno rabo člankov. Tu imate tudi priložnost za interakcijo s svojim občinstvom, vključevanje v njih in prejemanje povratnih informacij. Tu se zgodi čarovnija, kjer imate priložnost, da postanete viralni in sanjate velike. Ključnega pomena je, da spletno mesto pravilno povežete s socialnimi omrežji. Večina tem WordPress vključuje vgrajene možnosti socialnih medijev. Če pa vaše ne, je na voljo veliko WordPress vtičnikov za socialne medije.

4. Sodelujte z vplivalci v svojem sektorju

Vedno lahko sodelujete z drugimi podjetji ali posamezniki na družbenih medijih, blogih ali drugih spletnih straneh. Partnerstvo z drugimi v vaši panogi ali na niši je preizkušen način za povečanje ustreznega prometa. Ker ciljate na ljudi, ki jih zanimajo podobni izdelki ali storitve ali imajo določen življenjski slog, s katerim se ujemajo vaši izdelki ali storitve, je veliko večja verjetnost, da bo promet pretvoril.

WordPress objava gostov

Eden najbolj priljubljenih načinov sodelovanja je objavljanje gostov. To je naravni način, da sebe in svoje podjetje predstavite novemu občinstvu. Izmenjava vsebin z drugimi vplivniki in podjetji na družbenih medijih ali blogih ni dobra samo za SEO, ampak tudi za ustvarjanje zaupanja.

Smo družabne živali, radi vemo o izkušnjah drugih ljudi pri sprejemanju lastnih odločitev. Temu rečemo socialni dokaz. Če ljudje vidijo, da vam jih priporočajo drugi vplivneži ali skupnosti, ki jim pripadajo, in jim zaupajo, bodo bolj verjetno, da vam bodo tudi zaupali. Blizu 63% potrošnikov navedite, da je večja verjetnost nakupa s spletnega mesta, če ima ocene izdelkov in ocene. Ta odstotek je višji, kadar pregled opravi influencer ali strokovnjak v niši.

Zaradi svoje prisotnosti na družbenih medijih vplivneže vidijo kot zvezdnike znotraj niše. Ljudje bodo pozitivne lastnosti, ki jih vidijo pri vplivniku, pogosto povezali z izdelki, ki jih promovira. Zato bi bil lahko ambasador blagovnih znamk na družbenih medijih dobra ideja za vaše podjetje. Če influencer uporablja izdelke na svojih slikah, bioloških, hashtagov in opisih v družabnih medijih, bi to lahko močno vplivalo na socialni dokaz blagovne znamke. Upoštevajte, da veleposlanik za družbene medije ni treba vplivati ​​na družbene medije. Lahko bi bili tudi strokovnjak za industrijo ali strastna stranka. Vse šteje!


Obstaja veliko več nasvetov, kako pripeljati ustrezen promet v trgovino, ki je osredotočen na najboljše prakse WordPress SEO. V tem članku smo vam želeli pokazati taktike, ki niso povezane samo s SEO. Toda to ima tudi velik potencial, da vam pomaga izboljšati uspešnost trgovine v WooCommerce. Upamo, da vam pomaga! Ali smo kaj pogrešali? Kaj storite, da na vaše spletno mesto privabite visoko kakovostne obiskovalce?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map