Priljubljeni WordPress vtičniki za dodajanje kategorij in oznak

Priljubljeni WordPress vtičniki za dodajanje kategorij in oznak

Ste kdaj stopili v knjižnico in iskali knjigo? Kako ste našli svojo knjigo med tisoči, ki so bili tam zloženi? Zagotovo zato, ker so bile knjige zložene v čiste vrstice, ki so bile označene. Iskali ste med »Fiction« ali »Non Fiction«. Če bi radi iskali leposlovje, bi iskanje lahko zožili, da bi izbirali med žanri, kot so “Fantazija”, “Skrivnost”, “Triler”, “Romantika”, “Komedija” in tako naprej. Če ste izbrali ‘Komedijo’, bi si podrobneje ogledali posebne avtorje in našli točno tisto knjigo, ki ste jo želeli.


Zdaj, tako kot indeksiranje v knjižnici pomaga najti knjigo, ki jo iščete, bodo kategorije in oznake bralcu, ki pristane na vašem spletnem mestu, pomagale najti točno tisto objavo, ki jo iščejo. V zgornjem primeru lahko naslove “Fiction” in zvrsti primerjate s kategorijami ter s konkretnim avtorjem ali naslovom knjige z oznakami. Kategorije in oznake uporabnikom in iskalnikom pomagajo skrčiti iskanje, da najdejo natančen post, ki ga iščejo.

Kategorije in oznake so različni načini, s katerimi vam WordPress pomaga organizirati vsebino, da jo boste lažje iskali. Če želite tehnični izraz zanje – Taksonomija.

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

Razlika med kategorijami in oznakami

Zdaj imate morda dobro predstavo o razliki med kategorijami in oznakami iz zgornjega primera. Toda bolje rečeno,

 • Oznake opisujejo objavo na precej specifičen način. Kategorije so hierarhične, generična glava, ki vsebuje bolj posebne podštevilke.
 • Kategorije vsebujejo objave, ki spadajo v isto skupino ali glavo ali podnaslov, oznake pa se uporabljajo za objave, ki jih res ni mogoče vnesti v nobeno kategorijo.
 • URL-ji kategorij lahko dobijo toliko časa, kolikor želite – Knjige / Besedila / Komedija / Avtor. URL-ji za oznake so običajno krajši – avtor / naslov.
 • Vsem objavam mora biti dodeljena ena kategorija. WordPress bo privzeto uporabil ‘Nekategorizirano’ (Lahko ga spremenite v nastavitvah). Toda vseh objav ni treba označiti.
 • Če število objav z isto oznako raste, se lahko odločite, da jo obdržite ali nadgradite v podkategorijo.

Kategorije in oznake bralcu olajšajo brskanje po vašem spletnem mestu. Najbolje je, da jih dodate v času ustvarjanja objave. Kategorije bodo postale okvir vašega spletnega mesta, zato morate previdno izbrati naslove kategorij.

Seveda se bo blog sčasoma razvil in morda boste morali dodati dodatne kategorije. Pozneje, če jih spremenite, boste izgubili dragocene povratne povezave in se lahko uvrstili na SEO lestvico, da ne omenjam 404 napak, ki se lahko prikradejo. Torej, ne da bi na začetku imeli preveč kategorij, poskusite najti optimalno številko za svoj blog, ki bo olajšati iskanje.

Ali je to pomembno za SEO namene ?

Kategorije in oznake bodo iskalnikom pomagale, ko na spletnem mestu pregledajo prave ključne besede. Vaša objava se bo med rezultati iskanja prikazala med rezultati iskanja. Posamezna objava lahko spada v več kategorij in ima veliko oznak.

Ali iskalniki kaznujejo podvojene vsebine? Mnenje strokovnjakov je razdeljeno, a preprosto pravilo, ki se ga morate držati, je, ali vaš bralnik olajša iskanje? Če bo lažje, pojdite naprej in dodajte. S pomočjo vtičnika Yoast SEO lahko vedno izberete možnost No Follow.

Uporaba pogosto uporabljenih opisov kategorij in oznak lahko iskalnikom pomaga, da jih bolje poiščejo. Vendar dodajanja kategorij in oznak ne sme biti v mislih iskalnikov. Glavno vprašanje bi moralo biti, da vam bralnik olajša iskanje s splošno uporabljenimi opisi.

Obstajajo številni vtičniki, s pomočjo katerih lahko pri objavah dodate kategorije in oznake. Prav tako vam pomagajo upravljati objave in vam omogočajo nadzor nad delovanjem kategorij in oznak. Tu so izpostavljeni nekateri priljubljeni in pogosto uporabljeni vtičniki.

Samodejno označevanje objav

Če se vam zdi, da bi bilo težko označiti vse svoje objave, poglejte Samodejno označevanje objav. Na podlagi seznama ključnih besed, ki ga pripravite, bo ta objava samodejno označila vse vaše objave, ko jih shranite ali objavite.

Samodejno označevanje objav 1

Na začetku je potrebno malo dela. Namestite vtičnik in ga aktivirajte. Ustvari seznam oznak in sorodnih besed. Dodate jih lahko na strani z nastavitvami ali iz svoje objave. Če že imate seznam oznak, ga je mogoče uvoziti v obliki CSV ali JSON.

Samodejno označevanje objav 2

Ko to storite, vtičnik začne opravljati svoje delo. Zaznal bo ključne besede, uporabljene v naslovu in vsebini, in samodejno dodal oznake. Če svojih prejšnjih objav še niste označili, lahko ta vtičnik v velikem obsegu doda oznake starejšim objavam. Preprost vtičnik, ki opravlja odlično delo in ga je mogoče brezplačno prenesti iz imenika vtičnikov WordPress.

Dodatek za razširjene oznake

To je prvi od dveh premium vtičnikov na mojem seznamu. Widget Extended Tags je napreden vtičnik, ki vam omogoča popoln nadzor nad označevanjem svojih objav. Zasede mesto privzetega pripomočka za oblak oznak v WordPressu.

Razširjeni vtičnik Widget WordPress Vtičnik

S pomočjo tega vtičnika dodate oznake v objave v več kot 20 slogih oznak. S tem vtičnikom povežite, uredite ali oglejte oznake in skrijete prazne oznake. Oznake lahko ločite in naročite na poljuben način, ki vam je všeč. Določite lahko, koliko oznak naj bo prikazano, ter vključite ali izključite določene oznake.

Vtičnik dobro podpira avtor, ki je prav tako odprt za predloge o tem, katere funkcije naj bodo vključene v naslednjo posodobitev. Na CodeCanyonu ga je mogoče kupiti za 6 dolarjev.

Seznam delovnih mest

Uporaba kode, ta vtičnik bo na spletni strani ali v objavi navedel kategorijo modrih. Kratko kodo je treba vstaviti med pisanjem ali urejanjem strani ali objave in objava bo prikazana pod to kategorijo. Uporabite lahko tudi pripomoček, ki je vključen v vtičnik, vendar za kratko delovanje izberite kratko kodo.

Seznam kategorij Možnosti objav

S pomočjo kratke kode določite število objav, ki bodo prikazane, vrstni red, v katerem bodo prikazane, in ime kategorije. Prikažejo se lahko ime avtorja objave, datum in številni drugi elementi. Vse elemente lahko prilagodite s CSS in HTML. Če naletite na kakršne koli težave, preverite pogosta vprašanja, kjer so na voljo številne rešitve za kode.

Widget nedavnih objav razširjen

Če želite prikazati svoje nedavne objave v pripomočku, poskusite Widget nedavnih objav razširjen. Objave lahko sprejemamo iz posameznih, več ali določenih kategorij ali celo iz določenih oznak.

nedavni prispevek razširjen gradnik

Novejše objave vam bodo pomagale narediti marsikaj – na prikaz dodajte sličice, taksonomijo in odlomke, nastavite naslovni URL, prikažite nedavne objave po številu komentarjev ali po datumu, prikažite datum spremembe in prikažite več prebranih možnosti ali vrste objave. Torej imate resnično velik nadzor nad tem, kako in kaj prikazati v zadnjih objavah.

Kategorije za pretvornik oznak

Ste napačno dodali kategorijo v objavo namesto oznake? Ali pa ste naredili obratno – namesto kategorije dodajte oznako v objavo ? Kategorije za pretvornik oznak vam bo pomagal izbrati napačno kategorizirano ali označeno objavo in odpraviti napako. Lahko ga spremenite na obe poti, od kategorij do oznak in oznak do kategorij.

Kategorije za pretvornik oznak

Po namestitvi in ​​aktiviranju vtičnika lahko do njega dostopate iz menija Orodja. Ta vtičnik vam lahko prihrani ure dela, če se vam zgodi, da zmešate kategorije in oznake za svoje objave.

Oznake objav in kategorije za strani

Običajno so samo objave kategorizirane in označene. Če pa želite isto storiti tudi s svojimi WordPress stranmi, je to vtičnik, na katerega bi se morali obrniti. Število aktivnih namestitev (30000+) kaže, da mnogi uporabniki želijo tudi kategorizirati svoje strani.

Oznake objav in kategorije za strani

Oznake objav in kategorije za strani bodo iste kategorije in oznake dodale na strani, ki se uporabljajo za vaše objave. Tako bralci olajšajo brskanje po vaših straneh.

Kategorije strani

Kategorije spletnih mest so drugi premium vtičnik na mojem seznamu. Številka je tu, ker je lahko še posebej koristna za večstranske mreže.

Kategorije strani

Cela spletna mesta lahko kategorizirate s kategorijami spletnih mest. Mrežnim skrbnikom ponuja fleksibilnost in nadzor, ki jim pomagajo ustvariti toliko kategorij, kot je morda potrebno. Sorodne kategorije lahko izberete ob prijavi. Opisi spletnih mest, ikone kategorij po meri in avatarji lahko za uporabnike postanejo prijetna izkušnja iskanja. Idealen je za trgovske centre, izobraževalno mrežo ali blog skupnost.

Ko namestite ta vtičnik, lahko sezname kategorij prikažete na več načinov – vgrajene sezname, spustne plošče, slog ali harmoniko. Sezname lahko naročite ali naročite po naročilu. Strani z kategorijami lahko tudi veliko prilagodite.

Najbolj priljubljene oznake

Najbolj priljubljene oznake vam bo pomagal izpostaviti najbolj priljubljene oznake in kategorije na svojih spletnih mestih v stranski vrstici ali na katerem koli widgetized območju.

Najbolj priljubljene oznake

Število kategorij in oznak, ki bodo prikazane, ter velikost posameznih, ki jih želite prikazati. V svoje objave in strani lahko s pomočjo kratke kode vdelate tudi oblak oznak.

Cool oblak oznak

Cool oblak oznak

Cool oblak oznak  vaše objave bodo v objavi izgledale lepo. Okoli oznak ustvari oblak, ki je odziven in se pravilno prikaže v vseh brskalnikih. Velikost pisav oznak je omejena na 17 pik.

Zadnje objave po kategorijah

Zadnje objave po kategorijah

Zadnje objave po kategoriji  je izbrani vtičnik, če želite prikazati nedavne objave iz katere koli določene kategorije. (Ne vseh vaših nedavnih objav, ampak le tiste iz katere koli posebne kategorije). Izberete lahko kategorijo, ki bo prikazana, število objav in naslove.

Še nekaj priročnih vtičnikov, ki jih lahko preizkusite, če jih uporabljate posebej:

 • Razpadajoče kategorije  bo razširil seznam kategorij in podkategorij. Zasnovan je predvsem za uporabo kot gradnik, vendar ga lahko uporabite za prilagajanje. Razširi se lahko tudi za prikazovanje objav.
 • Kategorija Sticky Post bo vzel vaš vodilni članek in ga tam postavil na vrh vsake strani s arhivi za to kategorijo. Izberete lahko kategorijo, v kateri naj bo lepljiva objava, in za vsako kategorijo lahko le eno objavo. Ko se prikaže seznam objav iz te kategorije, se lepljiva objava prikaže desno na vrhu. Vtičnik lahko doda nekaj lahkih stilijskih učinkov, da poudarite objavo.
 • Kadar koli dodate kategorijo, se bo URL objave pojavil tako – mydomain.com/category/my-category/. Če vam ni všeč, da se v URL-ju prikazuje kategorija, lahko uporabite Odstranite URL kategorije. Odstrani “kategorijo” iz vseh trajnih povezav v vašem WordPressu. Vaš URL bo zdaj prikazan kot mydomain.com/my-category/. To je preprost vtičnik, ki ne potrebuje konfiguracije, ampak ga je treba naložiti v imenik vtičnikov v mapi z vsebino.
 • Ultimate Category Excluder omogočili boste izključitev kategorij s svoje naslovne strani, arhivov, virov in iskanj. To lahko uporabite, če želite obdržati vsebino, ki morda ni zanimiva za vse bralce in ne želite, da je zelo vidna.
 • Kategorija Značilnosti Slike vam bo pomagal nastaviti predstavljeno sliko za vsako kategorijo. Če ste pozabili dodati predstavljeno sliko za katero koli objavo, bo to vtičnik storil za vas, če ste nastavili privzeto sliko kategorije.

V zaključku

Kategorije in oznake olajšajo uporabnika iz frontenda in skrbnika iz zaledja. Zdaj, ko veste malo več o kategorijah in oznakah, kot ste jih naredili na začetku te strani, jih lahko poskusite uporabiti na svoji WordPress. Če imate druge uporabne možnosti, jih delite z nami v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map