Resnična študija primera prodaje digitalnih prenosov na vašem spletnem dnevniku

Enostavna digitalna prenosov študija primera

Nazaj oktobra 2012 sem tukaj na WPExplorerju pregledal vtičnik WordPress Easy Digital Downloads. Takrat sem se dobro vtikal s pluginom in ugotovil, da je najboljša rešitev za prodajo digitalnih prenosov neposredno z vašega bloga, za katere sem se zavedal.


Hitro naprej štiri mesece in denar sem pripravljen dati tja, kjer so moja usta. Informacijski izdelek sem izdal konec oktobra in do pred nekaj dnevi, ko so ga prodajali s pomočjo E-Junkieja. Vendar se je vse to pred kratkim spremenilo, ko sem prešel na uporabo Easy Digital Downloads za prodajo mojega spletnega vodnika za pisanje samostojnih spletnih strani.

V tej objavi vam bom predstavil študijo primera v resničnem življenju mojega izvajanja Easy Digital Downloads, da boste lahko natančno videli, kaj je povezano s postopkom prodaje digitalnih izdelkov prek vašega WordPress bloga.

Zakaj sem prešel na enostavno digitalno prenašanje?

Za začetek bi moral povedati, da nisem bil posebno nezadovoljen z E-Junkiejem. Odkrito povedano, za 5 dolarjev na mesec se ne morete zares pritoževati. To je spodobna možnost.

Vendar sem imel občutek, da želim boljše kot spodobno. Vmesnik ni posebej prijazen do uporabnika, sistem poročanja pa je nekoliko osnoven. Enostavno prenašanje digitalnih datotek mi je bilo v mislih, odkar sem ga pregledal, vendar sem bil malce preveč zaposlen, da bi se lotil tega, kar sem mislil, da bo rahlo premeščen postopek prenosa. Prodali so me na vtičniku – samo najti sem moral čas.

Na srečo sem se, kar me pripelje do te študije primera!

Nastavitev vtičnika Easy Digital Downloads

Skrbelo me je, da bi bilo zagnati in izvajati Easy Digital Downloads in biti nič hudega, toda nič ne more biti dlje od resnice. V resnici je vtičnik praktično dobro uporabiti takoj, ko ga namestite – zagotovo bi vam bil dobro postrežen z natančno nastavitvijo, vendar nič večjega..

Ko je nameščen program Easy Digital Downloads, se v vaši bočni vrstici prikaže ustrezno ime:

Možnosti menija Easy Digital Downloads

Število možnosti, ki so na voljo, se morda na začetku zdi preveč, vendar je vmesnik pravzaprav zelo uporabniku prijazen. Preden sem začel dodajati izdelke in sprožil stikalo, sem preveril Nastavitve, ki so razdeljene na šest zavihkov:

Posnetek zaslona zavihkov Easy Digital Download

Edino, kar sem storil v tej fazi, je bilo omogočiti preizkusni način, izbrati moja plačilna vrata in vnesti moj e-poštni naslov PayPal. Easy Digital Download je privzeto na voljo s PayPalom in možnostjo »Test Payment« (uporaba katere je očitna). To je vse, kar trenutno potrebujem, saj je pri E-Junkie vse potekalo prek PayPala, obstaja pa možnost dodajanja dodatnih plačilnih prehodov z razširitvami..

Nato sem dodal svoj izdelek, katerega dejansko obstajajo tri različice (in cenovne točke). To je bil kos torte – pravkar sem vnesel ime in nato naložil datoteko ter določil ceno in omejitev prenosa:

Preprosti digitalni prenosi Nov zaslon za prenos

To je to! Ko sem shranil svoj prenos, sem bil zelo dober – vse, kar mi je preostalo, je bilo dodajanje kratke kode za gumb Nakup na moji prodajni strani.

Enostavno prenašanje digitalnih datotek to olajša tako, da na zaslonih Nova pošta / stran dodate gumb nad urejevalnikom obogatenega besedila:

Gumb Vstavi prenos

Ko kliknete gumb, je na voljo le nekaj preprostih informacij:

Zaslon Vstavi prenos

To je to! Ko končate, se gumb pojavi na vaši prodajni strani v kakršni koli obliki, ki ste jo določili:

Posnetek zaslona gumba Nakup zdaj

Pošteno je reči, da je bil celoten postopek veliko lažji, kot sem mislil, da bom.

Kupčevo potovanje po moji strani

Če sem iskren, sem mislil, da je vse skupaj malo tudi enostavno. Želel sem raziskati pot, ki bi jo vsak kupec peljal skozi mojo spletno stran ob nakupu mojega informacijskega izdelka. Na srečo je to z možnostjo preizkusnega plačila resnično preprosto – postopek lahko preizkusite tolikokrat, kot želite.

Kmalu sem ugotovil, da Easy Digital Downloads ustvari številne privzete strani, ko je nameščena, tako da je postopek za plačilo / plačilo takoj pripravljen. Tehnično se vam ni treba dotakniti stvari, da bo postopek nakupa deloval, ko dodate gumbe za prenos in plačilo, vendar je morda pametno, da te strani prilagodite tako, da stvari postanejo bolj osebne na vašem spletnem mestu.

To je kos pogače – te dodatne strani najdete poleg vseh drugih strani na vašem spletnem mestu in jih lahko urejate na enak način kot vse druge:

Strani z enostavnimi digitalnimi prenosi

Vsaka stran vsebuje kratko kodo, ki zagotavlja povezavo med stranjo in dinamično ustvarjeno vsebino. Pred to kratko kodo sem dodal malo besedila, da bi dosegel želeni rezultat, tako da …

Posnetek zaslona strani Checkout

… Postal to:

Posnetek zaslona strani Checkout

Ko sem bil zadovoljen s postopkom, s katerim bo stranka kupila izdelek na mojem spletnem mestu, sem se obrnila na e-poštno sporočilo o potrditvi nakupa, ki ga bo prejela. To je še eno področje, na katerem je enostavno digitalno prenašanje, saj vam omogoča, da to e-pošto prilagodite vsebini svojega srca s številnimi dinamičnimi polji. Na koncu sem zaključil:

Posnetek zaslona e-poštnega sporočila o potrditvi nakupa

Ki ustvari takšno e-poštno sporočilo v resnici:

Posnetek zaslona e-poštnega sporočila o potrditvi nakupa

Enostavno, a učinkovito.

Poročila in statistika

Nimam ničesar, kar bi vam lahko prikazovala poročila (ker imam samo posnetke zaslona prodaje v enem dnevu), vendar je poročanje eden glavnih razlogov, da sem se odločil za prehod iz E-Junkieja v Easy Digital Downloads. Obseg vseh poročil na nadzorni plošči WordPress je izjemno priročen, poročila pa so res lepo predstavljena.

Podatke lahko preverite v obliki seznama (in za dodatne informacije kliknite vsak izdelek):

Posnetek zaslona nakupov

Ali s poročili spremljajte trende:

Posnetek zaslona poročila Easy Digital Download

Na moji izkušnji z E-Junkiejem je vse skupaj zelo gladko in izjemno izboljšano. Komaj čakam, da se poglobim v ta poročila, ko imam še nekaj podatkov, s katerimi se lahko igram.

Za kulisami je še veliko več

To je v velikem obsegu zapletenih preprostih korakov, da sem lahko zagnala in prenesla Easy Digital Downloads – celoten postopek mi ni trajal dlje kot 30 minut (od tega je bilo veliko radovednih). Čeprav je Easy Digital Downloads dovolj preprost za nastavitev, je na voljo veliko globin, ki so vam na voljo, da lahko stvari prilagodite po svojih željah. Nisem prepričan, da obstaja veliko (če sploh) načinov, s katerimi bi želeli ponuditi digitalne prenose s svojega spletnega dnevnika WordPress, ki jih enostavno digitalni prenosi ne more ročaj – Pippin res se zdi, da je vse pomislil.

Obstaja kup stvari, ki jih še nisem omenil, na primer kode za popust, kategorije in oznake ter druge nastavitve, vendar je vse, kar lahko sami odkrijete, ko brezplačno prenašate Easy Digital Downloads (ja – brezplačno je!).

Poleg tega se vtičnik redno posodablja in kot sem že omenil, obstaja cela vrsta razširitev, ki jih lahko uporabite za povečanje njegove funkcionalnosti. Razširitev Affiliates Pro sem že namestila in si bom podrobneje ogledala druge razširitve, da vidim, ali so lahko tudi meni v pomoč.

Ko sem zdaj namestil in nastavil enostavne digitalne prenose, si ne mislim nobenega razloga, zakaj bi šel z drugo možnostjo. Ne bi se obotavljal, če bi ga priporočil vsem, ki želijo prodati digitalne datoteke na svojem blogu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map