Uporabni brezplačni vtičniki za pospešitev WordPressa

Uporabniki interneta so danes nestrpni kup. Na videz majhne časovne zamude so zelo pomembne in jih imajo velik vpliv na uporabniško izkušnjo. To še posebej velja za spletna mesta za e-trgovino, pri čemer ocenjena stopnja opustitve v višini 40% spremlja samo tri sekunde zamude.


Povedano drugače: počasna spletna stran bo ubila vaš spodnji del. Ljudje preprosto ne želijo čakati in bodo po nekaj sekundah kliknili stran. Če je na stotine drugih spletnih mest oddaljeno le klik miške, morate resnično pritegniti pozornost uporabnika – čakati, da se vaše spletno mesto naloži, dosežete ravno obratno. Glede na to je hitro in učinkovito spletno mesto resnično pogoj za uspešnost v današnjem konkurenčnem spletnem okolju.

Če se hitro spopadate s hitrostjo spletnega mesta, obstajajo številni brezplačni vtičniki WordPress, ki jih lahko uporabite za pospešitev stvari – Pingdom je odlično orodje za preizkušanje trenutnega časa nalaganja in pridobite izhodiščno vrednost. Zdaj so vtičniki le majhen del sestavljanke, ko gre za hitrost nalaganja vašega spletnega mesta. Obstaja veliko drugih dejavnikov, ki lahko izboljšajo vašo uspešnost: boljši gostitelj, omrežje za pošiljanje vsebin in manj razširjena tema za začetek. Vendar so WordPress vtičniki dobro mesto za začetek. Tukaj sem izbral šest brezplačnih vtičnikov, pri čemer vsak izvaja drugačno funkcijo.

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

Vtičnik za predpomnjenje: Skupaj predpomnilnik W3

W3 Skupaj predpomnilnik

Trdno pade pod kategorijo hitre zmage, predpomnilniški vtičnik je obvezen. The W3 Vtičnik za predpomnilnik W3 je eden najbolj priljubljenih vtičnikov za predpomnjenje in tudi eden najvišje ocenjenih. Predpomnilniški vtičnik je obvezen za vse spletne skrbnike in vtičnik, kot je W3 Total Cache, bo zelo učinkovit pri izboljšanju vašega časa nalaganja. Njeni razvijalci obljubljajo vsaj desetkratno izboljšanje celotne učinkovitosti spletnega mesta, kar je resno drzna trditev! Še boljše je, da imamo svoj lastni priročnik za vtičnike W3 Total Cache, ki mu lahko sledite, da lahko nastavite predpomnjenje yoru..

Vtičnik za predpomnjenje deluje tako, da shrani statična različica vašega spletnega mesta na strežniku. Slike, CSS in JavaScript na vašem spletnem mestu so nenavadno intenzivni za nalaganje, zato je malo smiselno, da jih vsakič naložite iz nič, zlasti za spletno mesto, ki se le redko spremeni. Z nameščenim predpomnilnikom se vsakič, ko obiščete obiskovalca, prikaže shranjena statična različica vašega spletnega mesta, kar pomeni, da se dviganje dviga samo enkrat. S tem prihranite veliko virov in pospešite spletno mesto.

Glavni konkurent W3 je WP Super Cache vtičnik, ki jo nekateri uporabniki raje zaradi tega, ker je nekoliko bolj uporabniku prijazen (imamo tudi priročnik za WP Super Cache, če je ta vtičnik bolj vaš slog).

Vtičnik za velikost slike: WP Smush.it

WP Smush.it

Zagotavljanje, da so vaše slike pravilno optimizirane, je še en način, kako si obrijete nekaj tega življenjskega časa. Če so vaše slike prevelike, ne samo da vsebujejo nekaj nepotrebne velikosti datoteke (ki jo je še vedno potrebno prenesti), temveč bo tudi vaš strežnik moral uporabiti dodatna sredstva samo za prilagajanje prikaza slike – to je nepotrebno zapravljanje.

WordPress ima vgrajen urejevalnik slik, ki vam omogoča, da obrezujete vsako sliko do želene velikosti, vendar lahko fizična velikost datoteke še vedno povzroča težave. Stiskanje slik je rešitev in obstajajo številne brezplačne spletne storitve, tudi kraken.io. Če pa želite hitrejši način, vtičnik WP Smush.it samodejno stisne vsako sliko, ki jo naložite.

The Vtičnik Smush.it deluje tako, da odstrani vse metapodatke iz JPEG-ov in odstrani neuporabljene barve z indeksiranih slik. Rezultat: manjša velikost datoteke, hitrejši čas nalaganja in brez opazne izgube kakovosti slike. Če želite videti še nekaj možnosti vtičnikov, si oglejte naše nasvete za optimizacijo slik.

Vtičnik za bazo podatkov: Optimizirajte WP

WP-Optimizirajte

Vsaka objava, stran in komentar se shrani v vašo bazo podatkov WordPress – vključno z vsako revizijo, ki jo naredite. Zdaj, kadar koli želi uporabnik dostopati do ene od vaših objav, ga je treba iz te baze podatkov pridobiti. Ni treba posebej poudarjati, več ko je smeti tam zunaj, bolj se vaše spletno mesto poruši. Z vsako revizijo in samodejnim prihrankom zavzamete prostor tam, je treba izboljšati hitrost z optimizacijo baze podatkov.

Moj najljubši vtičnik za nalogo je WP-Optimizirajte vtičnik. Ta vtičnik na več načinov pomaga razsutiti vašo bazo podatkov. Za začetek lahko vtičnik enostavno odstrani tiste presežne popravke objav, ki jih preprosto ne potrebujete več – če, tako kot jaz, naredite veliko revizij na objavo, s tem lahko prihranite veliko prostora. Omogoča vam tudi hitro odstranjevanje vseh neželenih komentarjev, ki jih je mogoče uvrstiti v roko, kar je lahko neprijetno odstraniti ročno. Druga odlična lastnost je, da poenostavlja postopek dejansko brisanja neželene vsebine, namesto da bi jo shranil kot smeti. Če želite vedeti, kako učinkovit je lahko ta vtičnik, vam lahko pove vašo trenutno velikost baze podatkov in navede, koliko optimizacije prostora lahko prihranite.

Lazy Load Plugin: BJ Lazy Load

BJ Lazy Load

Zdaj je privzeti postopek za nalaganje WordPress spletne strani naložiti vse naenkrat. Če imate veliko slik, lahko prošnja vašega strežnika, da opravi vse težje dviganje vnaprej, znatno upočasni vašo hitrost obremenitve.

The BJ Lazy Load vtičnik izboljša hitrost nalaganja vašega spletnega mesta z uporabo tega, kar je znano leno nalaganje. Ko vaše spletno mesto uporablja leno nalaganje, najprej da prednost celotni vsebini nad pregibom – z drugimi besedami, vsebino, ki jo bodo uporabniki videli najprej. Namesto da za začetek naložite vsako sliko, vtičnik uporablja ograde. Slike se nalagajo le, ko bodo kmalu vidne v uporabnikovem brskalniku.

Lazy Load Vtičnik za socialne medije: Digg Digg

Digg Digg

Očitno ne moremo zanemariti pomena razvoja naše bralstva prek družbenih medijev, vendar so vtičniki za socialne medije lahko med najpočasnejšimi nalaganjem – navsezadnje za vsak gumb, ki ga vključite, od strežnika zahtevate, da izvede še eno dodatno HTTP poizvedbo. Če imate na vsaki, objavljeni štiri gumbe v družabnem omrežju na vrhu, na dnu in v plavajoči stranski vrstici, to je dvanajst dodatnih poizvedb, ki jih zahtevate – to znatno prispeva k počasnejšim časom nalaganja.

The Družinski vtičnik Digg Digg uporablja leno nalaganje, da se izogne ​​tej težavi. Preprosto prikaže držalo gumbov v socialnih gumbih. To ne zahteva dodatnih poizvedb v vašem strežniku in uporabniki ne morejo ugotoviti razlike. Šele ko obiskovalec premakne miško nad socialne gumbe, se naloži, kar pomaga pri začetnem času nalaganja za vsako stran.

Če želite organizirati vtičnike: Organizator vtičnikov

Vtičnik Organizator

Počasen čas nalaganja pogosto pripisujemo prevelikemu vtičniku. Vendar v večini primerov smo potreba ti vtičniki, zato odstranitev le-teh ni možnost. Morda je boljše vprašanje ni, ali potrebujete določen vtičnik, ampak ali ga potrebujete na vsaki strani. Ali na primer, razen na vaši strani za stike, resnično potrebujete nalaganje obrazca 7, kadar koli uporabnik želi prebrati objavo v blogu? Verjetno ne.

Zdaj privzeto WordPress naloži vsak omogočen vtičnik za vsako stran, ne glede na to, ali jo uporabljate na tej strani ali ne. Z uporabo Vtičnik Organizator vtičnikov, lahko preglasite privzeti poziv WordPress-a za nalaganje vsakega vtičnika in mu povejte, katere vtičnike želite naložiti na vsako stran. To se izvede prek preprostega potrditvenega sistema. Z nalaganjem samo vtičnikov, ki jih nujno potrebujete, lahko občutno zmanjšate čas nalaganja.

Druga čedna značilnost tega vtičnika je zmožnost določitve prednostnega vrstnega reda, v katerem se vtičniki naložijo, tako da funkciji povleci in spusti dodajo funkcijo Nameščeni vtičniki odsek vaše nadzorne plošče. Na primer, odsek s komentarji je običajno zadnja stvar, ki jo bo uporabnik videl, zato je smiselno, da to naložiš zadnje, kajne? To lahko izboljša uporabniško izkušnjo, tako da bo stran hitreje uporabna. Vtičnik vam omogoča, da združite povezane vtičnike in poenostavite tudi nalogo njihovega organiziranja.

Končne misli

Z namestitvijo teh vtičnikov lahko znatno izboljšate hitrost svojega spletnega mesta. Hitreje ko se vaše spletno mesto naloži, bolje je za vaše uporabnike, to je tako preprosto. Veseli uporabnik se pogosteje drži, da uživa v vaši vsebini, in na koncu lahko to poveča vaše naročnine, družabne dele in konverzije. Delček sekunde res je da pomembno! Če želite priporočiti še en vtičnik, ki je pomagal izboljšati hitrost nalaganja na vašem spletnem mestu, se obrnite v spodnji razdelek s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map