WordPress vtičniki za večjo interakcijo in sodelovanje občinstva

Večina blogerjev je obsežna glede naraščanja svoje publike, ko bi se morali osredotočiti na izboljšanje stopnje angažiranosti. Ne pozabite, da je angažirano občinstvo kupno, in to je odlična novica za edino številko, ki resnično šteje: vaš spodnji del.


Izboljšanje tega angažmaja je postopen proces. Odlična vsebina je kot vedno pomembna, vedno pa je tudi način, kako komunicirate s svojim občinstvom – bolj ko se povežete s svojim občinstvom, močnejši je odnos med blogerjem in bralcem..

Zakaj bi skrb o moči tega odnosa? No, ker je vzpostavljanje odnosov odličen način za vzpostavitev zvestega bralstva, ki ga potrebujete za trajen uspeh – slišali ste za načelo 1.000 zvestih oboževalcev, kajne? Ti zvesti bralci bodo takoj prebrali novo gradivo, ki ga objavite, z navdušenjem delili članke in odprli denarnice za nakup stvari, ki jih prodajate.

Danes vam želim pomagati, da povečate stopnjo svoje občinstva, tako da vam pokažem pet načinov za interakcijo s svojim občinstvom in vtičnik, ki vam bo pomagal pri izvajanju vsake strategije. Potapljajmo se naravnost?

Oddelek za aktivno komentiranje: Disqus (BREZPLAČNO)

Disqus

Odličen kraj za začetek interakcije s svojim občinstvom je v razdelku s komentarji pod članki. WordPress privzeto vključuje sistem za komentiranje, ki deluje dovolj dobro, vendar je v primerjavi s številnimi vtičniki za komentiranje, ki so na voljo, precej omejen – zato bo večina lastnikov blogov namestila dodatek za komentiranje.

To se nanaša na osebne želje, vendar sem velik oboževalec tega Vtičnik za sistem komentarjev Disqus, ki ima do danes več kot 1,5 milijona prenosov. Zakaj sem tako velik oboževalec Disqusa? No, ne le, da je videti preprosto s preprosto, ampak stilsko postavitvijo, ampak obiskovalcem neverjetno enostavno napiše komentar – prijavijo se lahko prek Facebooka, Twitterja, Google+ ali računa Disqus. Zmanjšajte trenje in povečajte število preostalih komentarjev.

Disqus podpira tudi navojene komentarje, s čimer je mogoče neposredno odgovoriti na komentarje. Vrzite se v sistem glasovanja navzgor / navzdol, ki ljudi spodbuja, naj pustijo razumne komentarje – nihče ne mara glasovanja, ne? – in imate popolno platformo za komentiranje, da spodbudite smiselno razpravo.

Spodbujate razprave z anketami: odzivno anketo (14 USD)

Odzivna anketa

Ankete lahko uporabite na več načinov, da spodbudite interakcijo s svojim občinstvom. Za začetek jih lahko uporabite za neposredne povratne informacije od obiskovalcev: lahko izvedete anketo in si ogledate, na katere teme bi radi na primer prebrali vaše občinstvo. Odličen način je, da v svoje objave dodate interaktivnost: razmislite o tem, da postavite aktualno vprašanje, obiskovalcem pustite svoje mnenje in nato v prostoru za komentarje opazujejo vroče razprave – če želite ustvariti hitro objavo, ki bo spodbudila razpravo, to je odlična rešitev.

Eden izmed boljših vtičnikov za volišče, s katerim sem se srečal, je vtičnik Responsive Poll, ki v CodeCanyonu stane 14 dolarjev. Rezultati vaše ankete so prikazani v odzivnih, animiranih grafih, med katerimi lahko izbirate med sedmimi slogi: črtni grafikon, pie pita, krofni grafikon, linijski grafikon, radarski grafikon, polarni grafikon in vrstice napredka zagonske črpalke – vsi slogi izgledajo odlično . Ankete so popolnoma prilagodljive in lahko izberete čim več možnih odgovorov.

Anketo lahko vstavite neposredno na sredino svoje vsebine s pomočjo preproste kratke kode, poleg tega pa lahko uporabite isto kratko kodo, da dodate ankete na katero koli področje pripomočkov – v času, ko pišete, ni namenjenega pripomočka, vendar to počne razvijalci.

Ustvari Buzz s tekmovanji: ContestHopper (BREZPLAČNO)

ContestHopper

Ljudje radi dobivajo stvari brezplačno, zato to izkoristite v svojo korist: vodenje tekmovanja s super nagrado lahko na vašem spletnem mestu ustvari veliko hrupa. Če se še niste prijavili na tekmovanje, se vam zdi, kako se lahko vstanete in zaženete, zastrašujoče. Priporočam, da namestite brezplačno ContestHopper vtičnik na vašem spletnem mestu.

ContestHopper vam omogoča, da na svoje spletno mesto dodate natečajni obrazec čistega izgleda. To lahko prikažete kjer koli na svojem spletnem mestu s pomočjo kratke kode ali z namenskim pripomočkom. Vaš natečajni obrazec je popolnoma prilagodljiv: nastavite lahko naslov in besedilo naslova, vključno z barvo ozadja in pisavami – iz več kot 600 Googlovih pisav – in tudi časovnim okvirom tekmovanja. Določite lahko tudi zahteve za vnos – katere podrobnosti morajo ostati, omejitve vnosa na osebo in ali je za potrditev vnosa potreben dvojni vpis..

Po vnosu bo vtičnik uporabniku omogočil skupno rabo konkurence na enem od večjih družbenih kanalov – za to lahko nagradite več vnosov. Ko konča časovni okvir tekmovanja, bo vtičnik naključno izbral zmagovalca.

Neposredna komunikacija: Generator kontaktnih obrazcev (15 USD)

Generator kontaktnih obrazcev

Včasih se bo obiskovalec želel obrniti na vas, vendar se ne bo počutil udobno, če bi svoje poizvedbe pustil v javnem okolju, kot je razdelek s komentarji. Najlažji način prejemanja sporočil od obiskovalcev je namestitev vtičnika za kontaktni obrazec. Večina od nas bo že seznanjena s številnimi vtičniki za kontaktne obrazce – med njimi najbolj brezplačni Kontaktni obrazec 7, in vtičniki Gravity Form premium – danes pa želim ponuditi nekaj drugačnega: vtičnik Contact Form Generator, ki je na voljo za samo 15 dolarjev.

Contact Form Generator je močan vtičnik za oblikovanje obrazcev, ki vam omogoča ustvarjanje čudovitih obrazcev za stike z intuitivnim vmesnikom povleci in spusti. Vsi obrazci so popolnoma odzivni in imajo skoraj neomejeno število možnosti prilagajanja. Obrazce lahko hitro in enostavno oblikujete – lahko izberete želeno pisavo iz 600 več Googlovih spletnih pisav, poleg tega pa imate tudi popoln nadzor nad barvo pisave, ozadja, obroba in gumba..

Obrazec lahko konfigurirate preprosto, tako da preprosto povlečete in spustite elemente – v obrazec lahko dodate potrditvena polja, izbirne gumbe in spustne sezname. Na drsniku je tudi drsnik za določitev širine vsakega elementa. Na voljo so tudi napredni elementi, kot so čas, datum, URL in captcha, pri čemer vtičnik potrdi obliko vsakega vnosa pred sprejemom oddaje. Končno lahko vključite vse glavne storitve samodejnega odziva, vključno z MailChimp in AWeber.

Dodatni kanali komunikacije: HelloBar (BREZPLAČNO)

HelloBar

Že od prvih dni interneta so spletni skrbniki razumeli pomen naraščanja seznama e-poštnih sporočil – malo je boljših načinov za nadaljnjo interakcijo s svojim občinstvom. Seznam e-poštnih sporočil vam omogoča, da komunicirate z naročniki neposredno prek njihove mape »Prejeto«, kar razširja vaš domet prek omejitev spletnega mesta in vsebine, ki jo objavite.

Obstajajo številni vtičniki s seznama e-poštnih sporočil, pri čemer mnogi tečejo po tanki črti, da je preveč vsiljiv in ne privlačijo dovolj pozornosti, da bi pritegnili naročnike. HelloBar je fantastična rešitev tega problema, ki pritegne ravno dovolj pozornosti, ne da bi čutili preobremenjenost.

HelloBar je preprosta oblika za prijavo, ki se spusti navzdol z vrha strani. Lahko je integriran z devetimi storitvami samodejnega odziva – vključno z velikimi, AWeber in MailChimp. Če še nimate naročnine za samodejni odziv, HelloBar shrani zajete e-poštne naslove namesto vas.

Sam HelloBar je popolnoma prilagodljiv – lahko uredite svoje sporočilo, pisave, barvo pisave in barvo gumba, da povečate konverzije. Prikaže se demo različica vrstice, ki vam omogoča, da se v realnem času poigrate s temi možnostmi prilagoditve. Črte same izgledajo fantastično, z vsemi razpoložljivimi barvami pa lahko ustvarite nekaj osupljivega, medtem ko se še vedno prilegajo barvni shemi vašega spletnega mesta. Ustvarite lahko celo več HelloBar-jev in zaženete a / b teste, da vidite, katera je najboljša – Na nadzorni plošči HelloBar lahko nastavite, kako pogosto se prikazuje vsak, in spremljate rezultate.

Ko ste zadovoljni s svojim dizajnom, lahko HelloBar dodate na svoje spletno mesto s pomočjo preproste kode HTML, dodane tik pred zaključno oznako. Na voljo imate tudi možnost, da naložite svoj vnaprej konfiguriran vtičnik WordPress, ki ste ga prenesli s nadzorne plošče HelloBar – preprosto prenesite in aktivirajte ta vtičnik in HelloBar bo v trenutku postal aktiven.

Končne misli

Tako je na voljo: pet preprostih vtičnikov za izboljšanje interakcije s publiko. Če resno razmišljate o tem, da bi zgradili lojalno skupnost, da bi obiskovalci poplavljali, so vse to odlične strategije, ki jih lahko uporabite – lahko nudijo celo zaščito pred najhujšim vplivom, ki bi ga lahko posodobitev Googlovega algoritma imela na vašem spletnem mestu.

In ne pozabite: interakcija s svojim občinstvom je zabavno – morda najboljši razlog za to, da se pogosteje povežete s svojim občinstvom!

Ali lahko priporočite katere koli druge WordPress vtičnike, ki spodbujajo interakcijo? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me