Acobot AI Chatbot granskning och guide för WordPress

Acobot AI Chatbot granskning och guide för WordPress

Många kunder är inte angelägna om att vänta på hjälp. Oavsett om de redan har köpt en produkt, en blivande kund eller en första gången läsare förväntar sig många användare snabb hjälp. Tyvärr har många företag inte råd att ha ett supportteam dygnet runt. Det är här Acobot AI Chatbot WordPress-plugin kommer in.


Genom att utnyttja en chatbot för livechatt på plats kan besökare när som helst få hjälp – oavsett om din personal verkligen är på kontoret eller inte. Idag tittar vi hårt på vad som gör AI-chat-plugins så användbara och varför vi tycker att Acobot chatbot är ett bra tillägg.

Varför du behöver ett chat-plugin

Låt oss först titta på varför ett chat-plugin är användbart. Det finns förmodligen många fler, men här är en handfull viktiga skäl som du bör överväga att använda en av de bästa livechat WordPress-plugins på din webbplats.

1. Generera Leads

Enkelt uttryckt, att ha en chat-plugin kan generera leads och öka försäljningen. Du kan integrera din chatt med din marknadsföringsplan för att tränga användare till nyckelsidor. Det här kan vara produkter, ett nyhetsbrev via e-post, en specialiserad målsida osv.

Du kan också använda en chatt för att uppmana användare. Fråga dem “Har du hittat det du letar efter?”Sedan … Eller begära att de ska delta i en undersökning med en fråga som”Hur kan vi göra din shoppingupplevelse bättre?”Då kan du erbjuda en rabatt som belöning för deltagande.

2. Förhindra förlorad försäljning

Chat-plugins försäkrar kunderna vid de viktigaste ögonblicken. Många gånger går en försäljning förlorad eftersom det inte finns någon som svarar på kundernas fråga. Chat-plugins stoppar detta genom att göra hjälp lättillgängligt.

Bonus: När besökare hittar vad de vill ha på din webbplats kommer de att stanna längre på dina webbsidor. Detta ökar tiden på dina sidor och minskar din avvisningsfrekvens, vilket ökar SEO.

3. Ge snabb support

Kundtjänst kan integreras med chatbots. Genom att lägga till en chatbot på din supportwebbplats kan du snabbt leda användare till relevanta hjälpdokument eller vanliga frågor innan du begär att de öppnar en biljett. De flesta gånger kunder har

Varför välja Acobot?

Som nämnts tidigare finns det ett antal fantastiska chat-plugins tillgängliga för WordPress. Men varför ska du välja Acobot specifikt? Det finns ett antal fantastiska skäl, men här är några för att peka på varför vi var så glada att prova det.

Lätt

Först utanför chattwidgeten är enkel att installera och kan anpassas för att gå med din webbplats. Du väljer avataren (eller laddar upp en), väljer en chattboxstil och ställer in en färg. Detta gör det ganska enkelt att finjustera din chatt så att den passar din webbplats.

Smart

Men Acobots sanna skönhet finns i AI-chatten. Den intelligenta chatboten lär dig snabbt om din webbplats genom att skanna och “memorera” ditt innehåll på bara några minuter. Den uppdateras sedan när du gör ändringar på din webbplats, så att du alltid kan ge besökarna användbara och exakta svar.

Effektiv

Acobot AI Chatbot: Konversationsstartare

Acobot chatbot AI är också den första som initierar en konversation. Ger omedelbar hjälp i realtid. Oavsett om det frågar hur det kan hjälpa eller om en användare vill lämna ett meddelande Acobot bryter isen och håller dig i kontakt med leads. Om Acobot av någon anledning inte kan hjälpa en användare kommer chatboten att be om sin e-postadress så att en mänsklig motsvarighet kan ta över. Det finns även ett alternativ för “Auto Follow Up” med anpassningsbart meddelande som skickas för att bekräfta att en medlem av teamet kommer att ha kontakt inom kort (eller vad det än är du vill att din e-post ska säga).

Tids sparande

En extra fördel är att plugin-programmet är utformat för att fungera smidigt med andra delar av din webbplats, t.ex. din CRM, helpdesk och försäljningschef. Integration med dessa andra tjänster sparar tid och pengar (eftersom du inte behöver ange kundinformation manuellt). Dessutom kan du anpassa chattar över tid, så att Acobot så småningom inte ens låter som en bot för nya besökare.

Men Acobot hjälper mer än bara potentiella kunder – pluginet upprätthåller chatloggar och e-postutskrifter för att hjälpa ditt supportteam när de är på kontoret. Personalen kan enkelt titta på hela chattsessionen, följa upp leads och se konverteringar.

Acobot AI Chatbot: Analytics

Dessutom finns det lätta att tolka grafer för att representera chatsessionerna, leads och konverteringar som genereras via Acobot. Så chefer kan se en överblick hur Acobot presterar.

Huvudfunktioner för Acobot Plugin

Fortfarande inte såld? Här är en lista över många av Acobot AI Chatbots funktioner.

 • Tillgängligt dygnet runt för besökare på din webbplats
 • Omedelbar hjälp i realtid
 • Hundratals avatarer att välja mellan
 • Obegränsade färgalternativ för chatbox
 • Skannar / lär dig din webbplats på några minuter
 • Lär dig igen när du uppdaterar
 • Skrivning är omedelbart synlig
 • Ställ in regler för att dölja eller visa chattfönstret
 • Välj e-post eller telefonuppföljning
 • Skicka automatiska e-postmeddelanden
 • Anpassa uppföljningsmailen
 • Skapar kvitton för sessioner och leads
 • Ställ in upp till 5 mottagarmottagare (t.ex. din huvudsupport-e-post eller en chef)
 • Chattsessionloggar
 • Rapporter för sessioner, leads och konverteringar
 • Online-dokumentation
 • leva Acobot-demo testa funktioner för dig själv!

Nu när du vet vad Acobot AI Chatbot är och har en uppfattning om vad den kan göra är det dags att granska hur man faktiskt använder plugin.

Hur du kommer igång med Acobot

Tur för dig, det är enkelt att komma igång med Acobot. Installera bara plugin, skapa ditt konto och ta en API-nyckel. Det är allt! Så låt oss komma igång.

Installera Acobot AI Chatbot-plugin

1. Installera Acobot AI Chatbot Plugin

Först måste du installera Acobot AI Chatbot-plugin. Detta är gratis tillgängligt på WordPress.org eller direkt från din WordPress-instrumentbräda. Gå bara till Plugins> Lägg till nytt och sök efter “Acobot.” Det första resultatet bör vara Acobot Lead Generation AI Chatbot, vilket är exakt vad vi letar efter. Klicka bara för att installera och aktivera sedan plugin.

2. Acobot-inställningssida

Med insticksprogrammet installerat vill du nu besöka inställningssidan. Detta kan hittas under Inställningar> Acobot. Du bör se en skärm som den ovan och detta visar att du behöver en API-nyckel för att konfigurera plugin. För att göra detta, klicka på den blå länken “registrera dig”.

Skapa ditt Acobot-konto & widget

3. Acobot Account SignUp

Registreringslänken ska ta dig direkt till ett formulär till registrera dig för ett Acobot-konto. Allt du behöver är en e-postadress för att komma igång. När du har angett din information bör du se en bekräftelse sida.

4. Acobot-konto skapat

Här kan du anmäla dig till en plan eller fortsätta med den 15 dagars gratisversionen. Vi kommer att pröva lite senare, men för tillfället är den kostnadsfria testversionen det vi kommer att använda i guiden.

Nästa steg är att skapa din widget (det här är den roliga delen).

5. Acobot Skapa din widget

Acobots installationsguide leder dig genom tre huvudalternativ för din widget.

Välj en Acobot Avatar

Steg 1 är att välja din avatar. Det finns hundratals lagerikoner att välja mellan, eller så kan du ladda upp dina egna. PNG- och GIF-format är stöd, så känn dig fri att vilda och välj en avatar som bäst representerar ditt varumärke.

Välj din Acobot-chattstil

Steg 2 är att välja en widgetstil. Det finns i huvudsak tre alternativ för gränseradien – moderna (helrunda hörn), bubbliga (rundade hörn) och rektangel. Välj den stil som passar utseendet på din webbplats.

Välj en Acobot-chattfärg

Steg 3 är att välja en färg för din widget. Använd bara färgväljaren för att hitta ditt perfekta hexvärde.

5. Acobot API-nyckel

Med widgeten redo att gå kan du skapa en API-nyckel. Ställ in den plattform du använder (i vårt fall, WordPress) och kopiera API: n under avsnittet “Providing Key” på sidan.

Spara Acobot API-inställningar

Klistra in din API-nyckel nu tillbaka i din WordPress-instrumentpanel. Spara sedan dina ändringar. Voila! Din Chatbot är redo att ge en hjälpande hand.

Acobot AI Chatbot: Live chat

På bara några minuter skannar Acobot din webbplats och kan hjälpa till att svara på kundfrågor!

Acobot-kontoinställningar

Med din chatbot live och online kan Acobot börja hjälpa användare på din webbplats. Men det finns mer till Acobot tillgängligt på ditt onlinekonto. Om du går tillbaka till Acobot.ai och logga in på ditt konto här är vad du hittar.

Huvudpanelen

Acobot AI Chatbot: Main Dashboard

Huvudpanelen ger en snabb översyn av vad Acobot exakt har gjort för dig. Detta är en bra resurs för att se senaste sessioner, nya leads eller omvandlingar, dubbelkontrollera att Acobot har genomsökt alla dina sidor och för att se om chatbot är igång.

Samspel

Acobot AI Chatbot: Chat Sessions

När du går vidare till fliken Interaktion hittar du rapporter och loggar för följande:

Sessions: Visa fullständiga chattloggar, se en graf över sessioninteraktioner den här veckan och ladda ner en CSV för alla chattsessioner. Du kan också använda alternativet loggkvitton för att lägga till upp till 5 e-postadresser som ska meddelas om nya sessioner.

leads: Använd den här sidan för att se e-postmeddelanden (eller telefonnummer om du aktiverar det alternativet istället) som du har tagit. Härifrån kan du också aktivera och anpassa din e-post automatisk uppföljning och återigen specificera mottagarmottagare.

omvandlingar: Visa dagliga omvandlingar.

Hemsida

Nästa upp är fliken Webbplats, där det finns viktiga alternativ för:

Sidor och ämnen: Se vad Acobot har lärt sig. Det här är viktigt att kontrollera att Acobot genomsöker de nödvändiga sidorna för att ge bästa möjliga support för dina besökare.

domäner: Lägg till alla dina relaterade domäner. Acobot genomsöker baserat på din hemsida – så se till att inkludera viktiga länkar i din meny. Du kan också lägga till flera domäner. Så om du har yourwebsite.com, product.yourwebsite.com och help.yourwebsite.com som du vill att Acobot ska kunna komma åt måste du lägga till dem alla till ditt konto.

Acobot AI Chatbot: Undantag

Uteslutning: Så här låter det ganska – lägg till undantag för att förhindra att acobot kryper eller rekommenderar dessa sidor.

Acobot AI Chatbot: Anpassade vanliga frågor

FAQ2: Lägg till anpassade vanliga frågor för Acobot. Ange en vanlig fråga och skriv sedan in det exakta svaret du vill att Acobot ska ge.

widget

Från den här instrumentpanelen kan du finjustera och justera din Acobot-widget. Här är de flesta tillgängliga alternativ:

 • Ändra Avatar, Stil och Färg du valde inledningsvis
 • Synlighet för att dölja widgeten på specifika sidor
 • Växla för att slå på / stänga av Acobot eller skapa ett schema
 • Lägg till en rygg till toppen Knapp på dina webbsidor (om ditt WordPress-tema inte redan inkluderar detta)
 • Öppna din API-nyckel från Installation

Avancerad

Last up är de avancerade alternativen. Det är här du kan uppdatera din plan eller lägga till nya medlemmar (kom bara ihåg att nya medlemmar i ditt team måste registrera dig för ett konto först så att du kan lägga till dem i din grupp).

Prissättningsdetaljer

Prissättning på Acobot-plan

Acobot börjar på $ 29 per månad för en liten plan. Detta inkluderar möjligheten för chatbot att lära sig 50 sidor och ge obegränsade interaktioner med upp till 500 användare per månad. Det här passar perfekt för de flesta företag, små butiker på nätet eller enkla helpdesk-webbplatser. Därifrån kan du uppgradera till en medium eller stor plan efter behov.

Notera: Det finns en gratis Acobot-plan som du kan lämna ditt konto på efter det 15 dagars provperiod. Gratisplanen är precis som den lilla planen, men om chatbotten ber en användare lämna en e-postadress eller telefonnummer kommer informationen att maskeras i din instrumentbräda. Du måste uppgradera till en betald plan för att låsa upp dessa super viktiga funktioner.

Det finns många gratis chat-plugins, men de erbjuder inte samma mänskliga upplevelse som du hittar med Acobot. Och om du klipper numren är till och med den stora planen mycket billigare än att lägga till en ny person till ditt supportteam. Detta gör Acobot till ett kund- och budgetvänligt alternativ.

Sista tankar på Acobot Chatbot för WordPress

Att packa Acobot AI chatbot erbjuder ett unikt och prisvärt sätt att erbjuda 24-timmars hjälp till dina besökare. Men är det värt det? Här är mina personliga slutliga tankar om vad jag tänkte på plugin.

De goda: Acobot är en snabb och prisvärd supportlösning. Du kan ha en användbar AI-driven chatbot på din webbplats på mindre än en halvtimme. Jag kan se att det är oerhört användbart för växande företag som inte har budgeten för ett komplett team av supportpersonal och som ett bra komplement till webbplatser som får ett stort antal besökare som behöver vägledning (som LMS-webbplatser). Onlineanalysen och rapporterna gör det enkelt att hålla reda på Acobots prestanda så att du kan se om din chatbot fungerar korrekt.

Det dåliga: För närvarande är Acobot endast tillgängligt på engelska. Så vid skrivandet av denna recension (2018) om din webbplats är på något annat språk är den oförenlig. Förutom detta är det enda klagomålet att ”fri plan” är så begränsad och verkligen inte värt. Det samlar in e-postadresser (bra) men du kan inte se dem (inte så bra). När den fantastiska 15-dagarsperioden är slut måste du ganska mycket bestämma direkt om du är redo att investera i ditt företag.

Men när det gäller det skulle jag personligen rekommendera Acobot? Ja (så länge din webbplats är på engelska).

Har du några andra frågor om Acobot AI Chatbot som inte behandlades i den här artikeln? Eller har du provat plugin själv och vill dela dina tankar? Lämna en kommentar nedan – Jag skulle gärna höra från dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map