Är Akismet fortfarande det bästa spam-pluginprogrammet för WordPress?

Jämförelse av AntiSpam WordPress Plugins

Spammare (mänskliga och automatiserade) älskar WordPress så mycket som bloggare gör, så att säga att du behöver en spamblockerare är ett underdrift. Akismet har länge regerat som den bästa skräppostblockeraren för WordPress, men är detta plugin fortfarande den bästa utmanaren på området spamblockeringstjänster?


Det är exakt vad vi kommer att bestämma i det här inlägget, genom att jämföra Akismet med sina rivaler och se om det staplar upp och i slutändan kommer ut på toppen. Låt oss dyka in!

Akismet: The Long Reigning Comment Spam Blocker

Ingen gillar att ta emot skräppostmeddelanden eller läsa skräppostkommentarer online. Vi vet alla att skräppost är en olägenhet, men är irritation med det en tillräcklig anledning att blockera den? Behöver vi verkligen blockera skräppost på våra webbplatser?

Det enkla svaret är ett uttryckligt “Ja!”, Och inte bara för att skräppost är irriterande. Om till exempel hackare skapar nya användarkonton på din webbplats och lägger till spammy-hyperlänkar till din webbplats kan du bli straffad av Google. Kommentarspam faller också i denna kategori. Om din webbplats är indexerad och visar sig ha skräppost kan den bedömas negativt och en negativ bedömning av din webbplats kan orsaka att den är tas bort från Googles sökresultat.

För att hålla din webbplats tillgänglig är det helt enkelt bra att övervaka din webbplats och korrigera skadliga attacker. Det är här som spamblockerare som Akismet spelar in.

Akismet lanserades först 2005 av tillverkarna av WordPress. När den är aktiverad filtrerar den skräppost från en webbplats baserad på information som samlats in från alla webbplatser där plugin är aktiverat. Skräppost filtreras från kontaktformulär och kommentaravsnitt.

Hur du installerar och konfigurerar Akismet-insticksprogrammet

Tur för dig, Akismet är superlätt att installera och använda. Akismet erbjuds med en freemium-prismodell, så själva plugin-programmet är gratis att ladda ner och använda med möjlighet att uppgradera till en premiumplan för fler funktioner. Hur som helst, för att komma igång måste du först installera plugin-programmet.

Installera Akismet

Logga bara in i din WordPress-installation och navigera till Plugins> Lägg till nytt. Akismet bör vara en av de första rekommenderade insticksprogrammen, klicka bara på Installera nu och då Aktivera knapp.

Ställ in Akismet-konto

När plugin-programmet är aktivt bör du se en meddelandefält längst upp på skärmen för att Ställ in ditt Akismet-konto. Klicka på den stora blå knappen för att komma igång.

Logga in på Akismet med WordPress.com-konto

Detta tar dig till huvudet Akismet webbplats där du blir ombedd att logga in med ditt WordPress.com-konto (eller skapa ett nytt konto om du inte har ett). Sedan efter att ha godkänt Akismet har du möjlighet att välja en plan:

 • Akismet Basic, gratis: Inkluderar kommentarer mot skräppost för din personliga WordPress-drivna webbplats
 • Akismet Plus, $ 5 / mo: Spamskydd plus avancerad statistik, support för kommersiella webbplatser (som din företagswebbplats) och prioriterat stöd
 • Akismet Enterprise, $ 50 / mo: Samma fantastiska funktioner som Plus men för stora webbplatser med hög trafik.

Akismet API-nyckel

När du väljer en plan kommer du att gå till kassan och sedan till en bekräftelseskärm med din helt egen Akismet API-nyckel.

Anslut Akismet API

Kopiera den här 12-siffriga nyckeln, gå tillbaka till din WordPress-instrumentpanelen och klistra in din nyckel för att avsluta länka ditt Akismet-konto till din webbplats.

Akismet-skräppostfiltrering

Det sista steget är att välja en stränghetsnivå för din spamfiltrering. Du kan antingen lämna Akismet som standardinställning för att automatiskt lägga ifrågasatta kommentarer i skräppostmappen, eller höja behörigheterna så att Akismet kan ta bort meddelanden åt dig.

Övervaka skräppost med Akismet

När Akismet är installerat kommer plugin automatiskt att börja filtrera bort NSFW-kommentarer. Med Grundplanen kan du se standardstatistik över skräppost, men om du uppgraderade till en Plus- eller Enterprise-plan har du tillgång till mer användbar webbplatsstatistik.

Akismet webbplatsstatistik: diagram

Akismet: Dagliga, månatliga och historiska data (beroende på din plan)

Akismet webbplatsstatistik: tabell

Akismet: Månadsstatistik

Logga bara in på ditt Akismet-konto och klicka på avsnittet Aktiva webbplatser. Härifrån kan du klicka på varje webbplats du har länkat till ditt Akismet-konto för att se enskilda statistik.

Statistik ger ett enkelt sätt att identifiera IP-problem som du sedan kan blockera från att komma åt din WordPress-webbplats under Inställningar> Diskussion> Kommentar svartlista. Men du kan också använda den här informationen för att hålla reda på regelbundna skräppostnivåer så att du kan upptäcka en skräppost från en mil bort och vidta åtgärder innan din webbplats (potentiellt) kraschar.

Akismet vs de bästa WordPress-spamförebyggande insticksprogrammen

akismet anti-spam plugin

Akismets webbtjänst förhindrar webbplatsägare från att själva behöva måttliga spammykommentarer. Men vissa webbplatsägare har rapporterat falska positiver – vilket betyder att kommentarer som inte är skräppost har blockerats tillsammans med skräppost (även om falska positiver kan verifieras via detaljerad datainsikt som finns tillgänglig i webbplatsstatistiken för Plus- och Enterprise-användare).

Om du är på staketet om du vill aktivera Akismet eller inte, finns det några plugins som påstår sig ta antispam-tjänster ett steg längre. Här är några antispam WordPress-plugins som erbjuder ytterligare anti-spamfunktioner som bättre kan tjäna dina webbplatsbehov.

Stoppa skräppostförebyggande av skräppost

stoppa spammare

Denna plugin använder en av tre captcha-konfigurationer för att bekräfta om ett avvisat inloggningsförsök eller kommentar har skickats in av en icke-spammande människa. Det rapporteras att det fungerar bra med Gravity Forms. Stoppa spammare skyddar din webbplats mot:

 • Trackback spam
 • Kontaktformulär spam
 • Kommentera skräppost
 • Registreringsskräppost
 • Inloggningsförsök

Ett par varningar har rapporterats. Ibland kan giltiga användare inte logga in på sin egen WordPress-databas. Denna plugin fungerar inte heller på en proxyserver eller med ett webbhotell som inte använder PHP-funktioner.

Anti-Spam av CleanTalk

cleantalk skräppost

Anti-Spam av CleanTalk är en molnbaserad skräppostblockerare. Plugin-programmet är gratis, men dess molntjänst, CleanTalk, kräver ett betalt konto. Efter en 7-dagars gratis provperiod kan du bestämma om du vill fortsätta med den här tjänsten.

Förutom att blockera kommentarer, registrering, kontaktformulär och skräppost via e-post, skyddar Anti-Spam av CleanTalk också din webbplats från skräppost:

 • bokningar
 • Order
 • widgets
 • Prenumerationer
 • Nyhetsbrev plugins

Denna plugin kan analysera flera aspekter av din webbplats utan att bromsa din webbplats eftersom den använder molnet istället för servrar. Det är inte bara e-postadresser för svartlistor utan också domäner och IP-adresser som är länkade till spammare. Det finns en valfri brandväggsfunktion som förhindrar skräppostbotar att komma åt din webbserver genom att skicka dem till en tom sida.

Shield Security & Firewall

Shield Security & Firewall

Shield Security & Firewall blockerar kommentarspam och erbjuder webbplatssäkerhet mot skadliga IP-adresser. Det här pluginet täcker din inloggningssida och påstår sig blockera alla spambot-kommentarer, samtidigt som mänskliga spam-kommentarer förebyggs. Skadliga inloggningsförsök avskräcks av tvåfaktortillstånd.

Även om brandväggen kan inaktiveras är detta plugin främst utformat för att säkra din webbplats. Spammy-IP-adresser svartlistas automatiskt och attacker för brute force blockeras. Alla plugin-funktioner är helt tillgängliga gratis.

Vilket spam-plugin är bäst för dig?

Spamblockerare förhindrar att din webbplats utvärderas negativt av sökmotorer. De tar också bort huvudvärken vid moderering av skräppostkommentarer och avlyssnar skapandet av oönskade nya användarkonton på din webbplats.

Men frågan kvarstår, hur avgör du vilket antispam-plugin som är bäst för din webbplats? Här är några frågor du kan ställa dig själv för att avgöra vilket plugin som passar bäst för dina behov:

 1. Är detta plugin kompatibelt med de andra plugins som är aktiva på din webbplats?
 2. Behöver du bara kommentarer för spamblockering, eller en mer inkluderande skräppostblockerare?
 3. Letar du efter en fullständigt gratis plugin eller en som har förbättrade funktioner med planabonnemang?
 4. Är du intresserad av ett molnbaserat eller webbserver system?
 5. Letar du efter webbplatssäkerhet utöver blockering av skräppost?
 6. Skulle dina läsare bli irriterade av att fylla i captcha-kod innan de kommenterar?

Dina svar på dessa frågor kan hjälpa dig att avgöra vilka antispam- och / eller webbplatsskyddsfunktioner som fungerar bäst.

Men även efter att du har gjort ditt val är flexibilitet ett måste. Ibland fungerar inte plugins bra med varandra. Du måste testa ut ditt föredragna spamblockerande plugin för att avgöra om det fungerar bra med tidigare existerande plugins.

Slutsats

När du använder en webbplats är det viktigt att aktivera en spamblockerare. Utan ett anti-spam-plugin skulle din webbplats kunna överträffas av skadliga attacker, vilket får din webbplatsrankning att sjunka och eventuellt bli oupptäckbar helt tills du gör nödvändiga uppdateringar.

Du behöver en spamblockerare, men är Akismet det bästa alternativet för dig? För att besvara den här frågan måste du utvärdera din webbplats unika behov, och sedan snarare än att dra antaganden kan du använda våra jämförelser ovan för att välja rätt alternativ för dig (även om vi tycker att Akismet verkligen borde vara ditt första val).

Hur blockerar du skräppost på din WordPress-webbplats? Är Akismet fortfarande din skräppostblockande lösning? Du är välkommen att dela dina tankar och / eller tillägg till den här listan i kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map