Beaver Builder WordPress Plugin Guide och granskning

Beaver Builder WordPress Plugin Guide och granskning

Sidbyggare har varit talet om WordPress-communityn sedan länge. Dessa verktyg har varit populära länge, men med introduktionen av den nya Block Editor har många undrat hur relevanta de fortfarande är.


Även om Block Editor är en spännande ny funktion, är det inget som slår plugin för sidbyggare när det gäller att utforma anpassade sidor och inlägg. De Beaver Builder WordPress-plugin är ett perfekt exempel på de fördelar som denna typ av verktyg erbjuder – att vara både lättanvänd och förvånansvärt kraftfull.

I det här inlägget kommer vi att titta närmare på Beaver Builder. Vi diskuterar dess nyckelfunktioner och prissättning och visar dig hur det fungerar i aktion, så att du själv kan bestämma om det här är rätt sidobyggarlösning för din webbplats.

Låt oss hoppa in i vår nya och förbättrade, uppdaterade guide till Beaver Build WordPress-sidbyggaren!

Varför du kan behöva en WordPress-sidbyggare

Om du inte är helt ny på plattformen känner du förmodligen Classic WordPress-redigeraren:

Den klassiska WordPress Editor

Även om det var funktionellt var detta alltid ett system med bara ben. Nästan allt ditt innehåll har lagts till i ett enda fält, inklusive text, media och så vidare. Att skapa unika layouter och lägga till coola funktioner var möjligt, men krävde ofta kodningskunskap och / eller några extra plugins.

Nyligen lanserade dock WordPress-utvecklarna en helt ny version av redaktören som nu drivs av Gutenberg:

WordPress Gutenberg Editor

Denna förändring kom länge, men den är inte heller något särskilt nytt. Blockeditoren är en strömlinjeformad version av en sidbyggare – en lösning som har varit populär bland WordPress-användare under en tid.

Medan varje WordPress-sidbyggare är olika, baseras de nästan alla på samma grundläggande koncept. De ger dig ett urval av förbyggda element och gör det möjligt för dig att bygga innehåll ur dessa delar. Målet är att göra det enklare och mer intuitivt att bygga innehåll med unika layouter och funktioner, även om du inte har någon design- eller kodupplevelse.

Det är dock värt att notera att Block Editor är en mycket begränsad funktion. Det låter dig designa inlägg och sidor på ett mer visuellt sätt, men erbjuder ett litet bibliotek med block och lite stöd för komplexa layouter. Det är därför det fortfarande är värt att undersöka dina andra alternativ för sidbyggare – till exempel plugin som vi kommer att diskutera under resten av det här inlägget.

Beaver Builder Basics

Beaver Builder för WordPress

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Beaver Builder är en av de mest populära pluginsna för sidbyggare där ute, och med goda skäl. Det är enkelt för nybörjare att plocka upp, men har dock ett brett utbud av alternativ att spela med. På en grundläggande nivå är det ett dra-och-släpp-system för att skapa inlägg och sidor – precis som alla andra sidbyggare. Men det erbjuder mycket extra funktionalitet också.

Några av de här funktionerna för plugin-programmet innehåller:

 • Ett stort bibliotek med innehållsmoduler, som sträcker sig från grundläggande alternativ (till exempel text- och bildmoduler) till mer avancerad funktionalitet (Call To Action, karta och gallerimoduler, etc.).
 • Ett anpassat redigeringsgränssnitt som gör att du kan bygga sidor, inlägg och anpassade inläggstyper visuellt och se dina ändringar omedelbart.
 • Möjligheten att skapa komplexa layouter med flera kolumner och justera storlekar, avstånd och mer.
 • Förbyggda sektioner och sidmallar som låter dig starta designprocessen, som du kan ändra vid behov.
 • Alternativet att skapa och spara dina egna mallar för senare användning.
 • Alternativ för att lägga till anpassad HTML och dina egna CSS-klasser, för mer avancerade användare.

Naturligtvis kommer all denna funktion till en kostnad. Medan det finns en Beaver Builder Lite version tillgänglig gratis, den erbjuder bara några få grundmoduler och inkluderar inte många kärnfunktioner till exempel mallar och import / exportalternativ. Lite-versionen är dock användbar för att ge denna sidbyggare en testkörning och se om du gillar hur det fungerar.

Om du planerar att använda Beaver Builder på allvar, vill du hämta en premiumlicens för att få tillgång till hela paketet. Dessa börjar på $ 99 för användning på obegränsade webbplatser och ett års support:

Beaver Builder Prissättning

Det här specifika verktyget gör kräver en investering på förhand. Den ursprungliga kostnaden kan dock betala ut på sparad tid och en effektivare webbplats på lång sikt, så det är inte en dålig affär om det ligger inom din budget.

Så här kommer du igång med Beaver Builder

När du är på staketet om du vill hämta en ny plugin till din webbplats är det bästa du kan lära dig allt du kan om det. När det gäller sidbyggare inkluderar detta hur de ser ut, hur de fungerar och vilka alternativ de ger.

Med detta i åtanke, låt oss ta en promenad genom hur det är att hämta Beaver Builder och börja använda det för att skapa inlägg och sidor. Naturligtvis är det första du behöver göra att installera och aktivera plugin.

Dessutom vill du aktivera din licensnyckel om du har köpt premiumversionen (som vi kommer att använda i den här handboken). Då kan du komma rätt till jobbet.

Steg 1: Gå till Beaver Builder Editor

När du installerar insticksprogrammet ser du en ny flik för Beaver Builder i instrumentpanelen. Det är här ditt anpassade innehåll kommer att sparas – till exempel om du skapar dina egna unika mallar.

Du kan också skapa innehåll med sidbyggaren genom att gå till Beaver Builder> Lägg till nytt. Alternativt kan du helt enkelt gå till Sidor> Lägg till nytt (eller motsvarande för inlägg och anpassade inläggstyper). Du ser ett nytt alternativ:

Starta Beaver Builder

Det här betyder att du antingen kan skapa ditt innehåll i standard WordPress-redigeraren eller i sidbyggaren. Låt oss träffa Starta Beaver Builder knapp:

Beaver Builder Sidredigerare

Som du ser kommer du till ett helt nytt gränssnitt. Här kan du skapa innehåll och se exakt hur det kommer att se ut på sidan.

Steg 2: Välj en startmall

Det är värt att notera att du inte behöver använda mallar om du inte vill. Du kan bygga dina sidor och inlägg helt från början genom att lägga till de moduler du vill. Det enklaste sättet att lära sig är genom att börja med en mall, vilket är vad vi kommer att demonstrera här.

Välj menyn till höger om redigeraren mallar högst upp, så ser du många alternativ. Klicka bara på en mall eller dra den till sidan så ser du hela versionen:

Beaver Builder Mallar

Detta ger dig en startlayout, tillsammans med platshållare text och bilder. Lyckligtvis kan alla element här ersättas och modifieras när du vill, så att du kan skapa något unikt på din webbplats.

Steg 3: Redigera enskilda moduler

Varje enskilt element i Beaver Builder-redigeraren är en fristående modul. För att se vad vi menar kan du sväva över en textbit, en bild eller en funktion i din startmall. Modulen visas i blått och om du klickar på den ser du en ny meny:

Beaver Builder Module Settings

Detta är inställningsrutan för den modulen. Den innehåller alla anpassningsalternativ för det valda innehållet. Exakt vad det inkluderar kommer därför att bero på vilken typ av innehåll du arbetar med.

Till exempel Foto modul kan du ändra vilken fil som används och lägga till en bildtext och / eller länk. Du kan också växla till Stil för att ändra bildens justering, kantlinje och mer:

Beaver Builder Style-inställningar

De flesta moduler har också en Avancerad , där du kan justera sina marginaler, göra den synlig endast på vissa typer av enheter, lägga till anpassad HTML osv.:

Beaver Builder Avancerade inställningar

Som du kan se är det enkelt att anpassa dina Beaver Builder-moduler. Det kommer att ta lite upplevelse att bekanta sig med alternativen som varje typ av modul erbjuder, men när du väl gör det kommer du att lägga till ditt eget innehåll på nolltid.

Steg 4: Anpassa ditt innehålls organisation och layout

Tillsammans med att göra ändringar i enskilda moduler kan du också anpassa din sida som helhet. Ett av sätten att göra detta är genom att lägga till och ta bort moduler. För att lägga till en modul väljer du bara en från redaktörens huvudmeny och drar den på plats på sidan:

Beaver Builder kontaktformulär

Å andra sidan kan du ta bort moduler genom att slå på X som visas när du håller muspekaren över dem. Du kan också dra moduler upp och ner eller från sida till sida för att omarrangera dem när du vill.

Dessutom kan du ändra sidans totala layout. Håll muspekaren över en modul och tryck på för att se ett exempel på detta Redigera kolumn> Kolumninställningar:

Beaver Builder Column

Här kan du hitta alternativ som hänför sig till alla moduler i den specifika kolumnen. Du kan till exempel ändra kolumnens bakgrundsfärg och mellanrum och till och med lägga till en ram.

Håll nu muspekaren över sidans bakgrund och välj Radinställningar i det övre högra hörnet:

Beaver Builder Rows

Du ser en liknande meny, men den här gången gäller alternativen för den relevanta raden med moduler. Du kan ställa in raden till fast eller full bredd, anpassa färger och göra många av samma ändringar som du har tillgängliga med kolumner.

Slutligen väljer du redigerarens huvudmeny igen och navigerar till rader flik:

Beaver Builder Column Options

Det är här du kan lägga till nya rader och kolumner på din sida, så att du kan ändra dess layout dramatiskt. Dessutom är detta den första platsen du vill gå om du skapar en sida eller ett inlägg från grunden. Du kan bestämma ditt innehålls layout först och sedan lägga till moduler var du vill.

Steg 5: Utöka sidobyggarens funktioner (valfritt)

Det är värt att notera att det finns det massor av andra funktioner och alternativ i Beaver Builder – vi har bara repat ytan här. Vi har emellertid gått igenom den nyckelfunktion du behöver förstå för att komma igång. Efteråt är den praktiska metoden det bästa sättet att lära sig repen.

Innan vi samlar in, bör vi dock påpeka att det finns några sätt du kan få ut mer av den här sidobyggaren. Först finns det en tjänsteman Beaver Builder tema, som du får gratis med de två bästa licensnivåerna:

Beaver Builder Framework Theme

Du kan använda Beaver Builder med vilket tema du vill. Men den här är byggd från grunden för att fungera tillsammans med sidbyggaren. Det ger en grundläggande ram som du kan forma till många olika typer och stilar av webbplatser.

Det finns också ett valfritt tillägg, Beaver Themer:

Beaver Themer Addon

Med det här extra plugin-programmet kan du också använda Beaver Builder’s drag-and-drop-sidbyggare på webbplatsens sidhuvuden och sidfotar, arkivsidor, 404- och söksidor och mer. Detta gör att du kan designa nästan hela webbplatsen med samma system.

För $ 147 passar det kanske inte in i varje budget, men det är ett användbart tillägg för en webbplats du tänker tjäna pengar på, eller för utvecklare och designers som arbetar på flera webbplatser.


Att välja en sidbyggare för din webbplats är ett stort åtagande. Att ändra hur du skapar och designar innehåll längs vägen kan orsaka kompatibilitetsproblem, så det är bäst att börja med ett verktyg du vet att du gärna kommer att använda på lång sikt.

Lyckligtvis, Beaver Builder är ett bra alternativ för både nybörjare och mer avancerade användare. Dessutom är det lätt att komma igång med som du har sett ovan.

Har du någonsin använt Beaver Builder, och hur var din upplevelse? Dela med oss ​​i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map