Bygg en anpassad ordlista med CM Tooltip Ordlista WordPress Plugin

Tenderar du att skriva mycket om ett nischämne på din blogg? Tycker du att du behöver definiera termer om och om igen för att ge dina inlägg sammanhang? I så fall kan du förmodligen använda en ordlista för att organisera och göra tillgängliga dina mest använda termer och deras definitioner.


Idén att skapa en ordlista från början är skrämmande, än mindre att sätta upp länkarna till definitionssidor varje gång en term visas i varje inlägg. Det är där CM Tooltip Glossary-plugin kommer in.

Vad gör CM Glossary Tooltip Plugin?

Denna snygga plugin gör det superenkelt att skapa dedikerade sidor för ordlistor och deras definitioner och genererar länkar till dessa sidor när termerna visas i dina blogginlägg eller sidor. Det kan också visa ett verktygstips när en besökare svävar över termen, som i exemplet nedan från JumpStartCTO (en webbplats Creative Minds citerar för demonstrativa syften):

verktygstips ordlista

Som du kan se, när du håller muspekaren över “Minimal livskraftig produkt”, visas ett verktygstips som innehåller definitionen så att du inte behöver lämna sidan. Men om du skulle klicka på termen, skulle du föras till en sida med definitionen på den samt annan information. Men det kommer vi mer in på ett ögonblick.

CM Glossary Tooltip är utvecklat av Creative Minds (som också skapar plugins som CM Ad Changer och CM Answers) och finns i tre olika versioner: Gratis, Pro och Pro +. Låt oss ta lite tid att granska funktionerna som är associerade med varje version.

Fri

Den gratis versionen av detta plugin ger dig allt du kan förvänta dig: grunderna. Det låter dig skapa unika inlägg för varje term i ditt ordlista, visa ett verktygstips för visning av sväv över definition och automatiskt länka till termssidor. Det genererar ett ordlista för dig som kan visa termer i antingen en lista:

ordlista verktygstipslista

Eller i kakelformat:

ordlista verktygstips brickor

Det ger också en anständig nivå av kontroll över hur termer visas. Du kan till exempel ställa in filter för att säkerställa att definitioner i verktygstips inte överskrider en viss längd. Och du kan ställa in var verktygstips visas, inklusive duplikat på samma sida. Slutligen erbjuder det UTF-8-kodningssupport.

Skaffa ett gratis CM-verktygstipsordlista

Proffs

Pro-versionen kostar dig pengar, men den erbjuder en hel rad utökade funktioner. Du får naturligtvis allt som kommer med gratisversionen, plus möjligheten att lägga till en hel massa ytterligare information till varje unik ordlistasida som:

  • Interna länkar
  • synonymer
  • Relaterade inlägg
  • Relaterade termer
  • Stöd för singular och plural former av termer

Pro-versionen ger dig också större kontroll över hur din ordlista fungerar och ser ut. Du kan till exempel ställa in pagination för en ordlista som finns på den stora sidan eller anpassa hur termen länkar och verktygstips tog:

verktygstipsanpassning

Ändra permalänk, lägg till ankare i verktygstips och kast in anpassade tecken för ett bra mått. Ett CMinds tacksamhetsmeddelande vana visas i sidfoten i den här versionen och du kan ställa in en widget som visar slumpmässiga termer i din sidofält, så här:

ordlista verktygstipswidget

Ytterligare Pro-funktioner inkluderar flersidig och mobil support, förmågan att lägga till definitioner direkt på ordlistans indexsida och hastighetsoptimering så att ni alla SEO-program kommer att förbli lyckliga.

Dessutom, om du har en ordlista med termer som du enkelt använder förberedda på din hårddisk, kan du enkelt importera den via .csv-format. Eller exportera ordlistan när du har skapat den så att den finns på posten:

importera ordlista för exportverktygstips

Proffs +

Som du kan förvänta dig innehåller Pro + -versionen alla funktioner i Free- och Pro-versionerna med ännu fler funktioner staplade ovanpå. Det här är den version jag fick tag på och det är ett bestämt steg upp från de andra två versionerna. Den här saken har allt från Google Translate-integration:

verktygstips ordlista Google Translate

Till Merriam-Webster Dictionary och Thesaurus integration:

verktygstips ordlista Merriam Webster Dictionary

För att kunna ställa in ordlistasökning och kategorier. Dessutom kan du använda en kort kod för att infoga en kategori av termer var som helst du vill, ett sök- och ersättningsverktyg för att göra snabba övergripande uppdateringar, uteslutning av termer och anpassade länkar. Massor av kortkodalternativ och stöd för partiella ordtermer och förkortningar avslutar funktionsuppsättningen.

Ställa in din ordlista

När jag först tittade på plugin efter installation och aktivering var jag tvungen att pausa ett ögonblick. Det finns många alternativ och medan fler alternativ innebär större flexibilitet, betyder det också mer arbete från administratörens sida. Tack och lov blev min rädsla för hur involverad installationsprocessen skulle vila snabbt. Plugin-användargränssnittet är intuitivt och lätt att följa. På huvudskärmen visas den aktuella listan med termer i din ordlista:

verktygstips ordlista huvudgränssnitt UI

Allt du behöver göra är att klicka Lägg till ny och du kommer att tas till ett nytt inlägg där du kan skriva ut definitionen av en term:

redigera verktygstips för ordlistor

Plugin hittar sedan alla instanser av denna term på din webbplats och gör dem klickbara. När de klickas kommer besökarna att föras till en särskild sida för definitionen av termen. Det ska se ut så här:

verktygstips ordlista exempel sida

Som ni kan se har denna ordlistasida ordets definition, synonymer för termen och relaterade artiklar som ska visas. Det är värt att spendera lite tid på att bläddra igenom inställningsalternativen. Återigen har du mycket utrymme att spela här men låt inte det överväldiga dig. Varje flik i avsnittet Inställningar behandlar en annan aspekt av anpassning. Om du till exempel inte vill hantera synonymer behöver du inte ens klicka på den fliken. Det jag försöker säga är att använda funktionerna som gynnar (och är vettigt för) din webbplats; känner mig inte skyldig att använda dem alla.

verktygstips ordlista allmänna inställningar

Klicka på om du vill aktivera muspekaren inställningar sedan på fliken Verktygstips Innehåll. Markera rutan bredvid Visa verktygstips när användaren svävar över dem?

Om du vill att en lista med relaterade artiklar ska visas under en definition på en särskild term-sida – i princip en lista med artiklar där termen visas – klicka på relaterade artiklar och se till att rutan är markerad bredvid Visa relaterade artiklar:

relaterade artiklar verktygstips ordlista

Klicka genom varje flik och gör val när du går. Det är verkligen allt du behöver veta för att använda detta plugin. Följ anvisningarna så kommer du vara på god väg mot att bygga en robust ordlista för din webbplats. Och om du hanterar ett nischämne med en hel del branschrelaterad jargon, är det ett tillägg som dina besökare kommer att älska och använda regelbundet.

Slutsats

Ibland blir webbansvariga nöjda med plugin och installerar allt de kan få tag på. Om du gillar dina mönster enkla och strömlinjeformade bör pluginprogrammet CM Tooltip Glossary fortfarande vädja till dig. Pro + -versionen är särskilt tillräckligt fullständig för att tillgodose alla tänkbara ordlistorelaterade behov samtidigt som den är tillräckligt enkel för att tilltala WordPress-användare som vill hålla sig till det väsentliga.

Har du använt det här insticksprogrammet? Vad tyckte du? Tycker du att tillägget av en ordlista är till hjälp eller påträngande?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me