Cloudways Managed Cloud Hosting Review

I dagens värld är värdmarknaden fylld med alternativ, så mycket att det är lätt att gå vilse på de tekniska aspekterna, med den ständigt ökande konkurrenskraftiga aspekten av värdverksamheten. Det är av största vikt att läsa bra och ärliga recensioner om dessa tjänster.


Detta är den första artikeln i en serie där jag kommer att granska välkända värdtjänster. Idag ska jag visa dig vad som är Cloudways, hur det fungerar, hur bra det är, det är nackdelarna och den faktiska prestandan för tjänsten. Jag kommer också att diskutera målgruppen och priset.

Notera: Den här artikeln är en ärlig och djupgående granskning av Cloudways WordPress-molntjänsttjänst. Cloudways gav oss ett tillfälligt konto för att noggrant testa deras tjänst, men alla åsikter och testresultat som delas i denna recension är våra egna.

Vad är Cloudways

Cloudways är ett molnhotellföretag som tillhandahåller en centraliserad plattform för att hantera externa molntjänster som DigitalOcean, VULTR, Amazon och Google Cloud, bland andra. I huvudsak är Cloudways mer som en nav för tjänster istället för ett faktiskt värdföretag.

Enligt deras formulering kan du i Cloudways välja din leverantör, välja din kärnapp och bygga din webbapp med full förtroende.

Så, Cloudways låter dig skapa virtuella maskiner som i sin tur kan vara värd appar som du skapar. Cloudways erbjuder ett enkelt sätt att skapa de virtuella maskinerna och apparna ovanpå.

Komma igång med Cloudways

Först måste du välja en Cloudways-plan. De erbjuder flera val för fakturering per timme eller månad, molnleverantörer, datacentra, ram, lagring, bandbredd och mer.

Kom igång med Cloudways

När du kommer in i tjänsten hälsas du med följande gränssnitt …

Som du kan se, låter Cloudways du skapa en 1-klick på en virtuell maskin på de mest populära molnhotellföretagen, du väljer helt enkelt din leverantör, serverstorlek, plats och sedan är du bra att gå.

När servern har skapats har du åtkomst till apparkonfiguration.

För den här artikeln kommer jag att skapa två virtuella maskiner, en i Digital Ocean och den andra på Amazon Web Services. När båda maskinerna är klara och aktiva kan vi fortsätta skapa webbserver och app på toppen.

Med Cloudways kan du skapa en WordPress webbserver app med lätthet, tillsammans med andra vanliga appar. För den här recensionen kommer jag att koncentrera mig på WordPress av uppenbara skäl.

Det är bra att nämna att Cloudways-appar skapas med optimeringar på plats vilket betyder att appen kommer att skapa med en optimerad profil för WordPress. För den här artikeln ska jag hoppa WordPress-optimeringar för att visa dig de verkliga resultaten bakom tjänsten.

Som ni ser kan alla de viktigaste aspekterna av webbservern justeras med ett trevligt och intuitivt användargränssnitt. Det är bra att veta att du inte tvingas justera allt det här för att din webbplats ska fungera ordentligt, men det är bäst om du vet vad du gör innan du fortsätter med att röra någonting på den här menyn. Dessa alternativ passar bäst för personer som är utbildade i webbserveradministration, för de vanliga, det är bäst att lämna allt detta orört.

Servern ger dig en tillräckligt enkel vertikal skalning med kostnaden för varje steg tydligt tryckt. Detta är oerhört användbart för nystartade företag som vill expandera i farten.

Cloudways kommer med en trevlig säkerhetsfunktion som gör att du kan skapa kopior av dina filer i vilken tidscykel du vill.

Den huvudsakliga webbserver stack kommer med PHP-FPM förkonfigurerad, Memcached, Apache som själva webbservern, nginx som proxy och Lack som den huvudsakliga cachemekanismen, ganska komplex webbserver, allt hanteras genom gränssnittet utan att du behöver blanda dig med själva maskinen. Ganska användbart !

Att behöva installera ett certifikat på din WordPress är inte problem alls, du lägger bara till e-postadressen och domänen och installerar certifikatet, detta hanteras genom Låt oss kryptera gratis men systemet låter dig installera dina anpassade certifikat om du behöver det.

När maskinen fungerar kan du enkelt överföra, dela, klona servern eller till och med lägga till en ny app till den, allt hanteras med en lättåtkomlig orange knapp i gränssnittets nedre högra hörn. Det här kan inte bli enklare !

Hur är det med migrationer??

Om du, precis som jag, redan har din webbplats igång, erbjuder Cloudways ett enkelt sätt att importera all information utan att du behöver röra en enda kodrader eller göra en enda säkerhetskopia. Detta hanteras genom Cloudways Backup Plugin för WordPress. Du installerar helt enkelt plugin-programmet på din WordPress-webbplats och ansluter sedan till Cloudways. BlogVault-systemet migrerar ditt WordPress till Cloudways. Ett varningsord är dock en långsam process, om din webbplats har massor av filer, förvänta dig att vänta i timmar tills detta är slut, ha tålamod.

Att ha din webbplats igång i Cloudways kan vara väldigt kul, inte bara för att systemet låter dig finjustera varje aspekt av den virtuella maskinen och appen du kommer att använda, utan för att det enkla sättet där allt är inställt kan kan du spara timmar med huvudvärk. Det här är riktigt goda nyheter för startups och utvecklare som bara inte vill spendera tid på att arbeta med filer och webbserver och vill ha ett centraliserat gränssnitt för att distribuera flera servrar som fungerar bara.

Hosting Benchmarks

I syfte att benchmarka Cloudways och alla andra tjänster som kommer kommer jag att bestämma mig för att skapa en grundläggande mallwebbplats, inte för hårt på resurser men tillräckligt för att kunna mäta prestanda. Den ursprungliga webbplatsen är värd på min egen värdplattform på en dedikerad server här, referensplatsen heter Techie-bloggen och representerar en typisk webbplats fylld med bilder som du kan bygga för en av dina kunder. Denna webbplats kombinerar små bilder med medelstora och stora, från 2Kb hela vägen till 700 per tillgång. Detta är användbart för att testa webbserverns förmåga att tillhandahålla blandat innehåll. Webbplatsen laddar också flera plugins och ett ramverk, detta hjälper också till att bestämma webbserverns hastighet när det gäller att tillhandahålla flera javascripts.

Testplatsen har inga inbyggda cache-, minifierings- eller bildkomprimerings plugins. Detta hjälper dig att fastställa webbserverns verkliga funktioner.

Cloudways drivs med Digital Ocean

Det första resultatet kommer från Digital Ocean virtuell maskin värd på Cloudways.

Som du kan se från information om pingdomverktyg serveras webbplatsen med nginx.

Resultatet från Dallas för vår första virtuella maskin är fantastiskt, webbplatsen fick ett A-betyg utan någon cachemekanism (utom Cloudways egna webbserveroptimeringar) och med en total laddningstid på 1,44 sekunder för en nästan 3 MB webbplats.

När vi byter till San Jose-platsen, som är närmare ursprunget, talar resultaten för sig själva, den virtuella maskinen svarar som en mästare med en fantastisk 493ms total belastningstid och en 92 hastighetsgradering utan några cacheplugin i WordPress, fantastiskt.

Låt oss nu gå till Amazon VM.

Cloudways drivs med Amazon Web Services

Testning från Dallas-platsen visade sig att den virtuella maskinen som tillhandahölls av Cloudways från Amazon-webbtjänster var en ganska utmanare med bara 1,19 sekunder av total laddningstid och A91-betyg.

Vad är bra med Cloudways

Cloudways är en fantastisk tjänst i alla aspekter. Det erbjuder inte bara en av de bästa gränssnitten för central ledning har jag någonsin sett.

Det fungerar också bara. Det gör att du kan enkelt skapa virtuella maskiner och appar utan att behöva röra med filer och webbservrar och röra vid ett enda kommando i Linux. Men samtidigt hanteras det så lätt att du kan gå fulladministratör och hantera servern via konsolen eller till och med en bärbar kommandoradskonsol som är tillgänglig från webbläsaren. De enorma mängder alternativ inbyggd i tjänsten är bara fantastisk.

Bäst av allt, det låter dig välja din webbhotell för alla dina virtuella maskiner och skala ditt projekt direkt. Vad mer kan du fråga?

Och Vad är inte så coolt

Till att börja med är Cloudways kul att arbeta med om du vet vad du gör. Om du kommer från ett Shared Hosting-konto och du bara är bekant med cPanel-frontend, det kommer att bli en inlärningskurva med Cloudways. Åtminstone måste du förstå begreppet webbserver och ha grundläggande kunskap på hur det fungerar för att kunna dra full nytta av det. Det är också sant att de flesta alternativ är förinställda med optimerade värden och du kanske inte behöver justera någonting för att din webbplats ska fungera ordentligt, men om du behöver hantera det, vare sig det är databaser eller php-gränser, är det bäst om du kommer till Cloudways med lite grundläggande kunskaper. Även om Cloudways fungerar perfekt för nybörjare, känner vi att det kan finnas bättre alternativ för den typen av publik.

Den andra inte så coola saken med Cloudways är det pris. Det trevliga gränssnittet, fantastiska funktioner och enkel integration med alla stora molnleverantörer kommer till en extra kostnad. Att till exempel vara värd för samma VM som kostar dig 10 $ i DigitalOcean, kommer att kosta dig $ 17 på Cloudways. Denna uppladdning är för användargränssnittet. Och även om Cloudways verkligen kan vara överkomliga, är det inte det lägsta kostnadsalternativet på något sätt.

Och från det ögonblick du skalar din server till mer än bara 2 GB RAM kommer du i slutändan att betala mer än en faktisk dedikerad server med mer RAM och CPU i den. Förvaringen är inte billig. För mindre webbplatser är det bra, men för webbplatser som stora tidskrifter som tar mellan 30 och 55 GB utrymme är Cloudways dyrt.

Slutsats

Cloudways är en underbar tjänst inriktad på nystartade företag, byråer, små utvecklare och bloggägare som vill ha ett centraliserat system för att hantera alla sina webbplatser. Gränssnittet är ett av bäst jag har sett och hur systemet fungerar och hur många alternativ det har är helt enkelt häpnadsväckande. Från knappt att finjustera en sak att finjustera nästan allt, är de allra flesta tillgängliga via gränssnittet, vilket sparar massor av arbetstimmar. Den enda faktiska nackdelen med Cloudways är i priset. Skalning av maskiner utöver standardvärden är dyrt och sanningen är att alla billiga dedikerade webbserver kommer att kosta mindre och erbjuda mer, hårdvara klokt.

Med Cloudways betalar du gränssnittet, det centraliserade systemet, enkel åtkomst till alla dina grejer och en central plattform för att hantera flera leverantörer och om det är det du letar efter kan Cloudways vara ditt bästa alternativ, kom bara ihåg att skalning kommer kostar dig och är beredd att hantera det om du behöver det. Sanningen är, till och med kostsam, tjänsten är värd vartenda öre och det är ett underbart alternativ för medelstora till avancerade användare.

Kom igång med Cloudways

Vi vill gärna veta om någon av våra läsare har provat Cloudways och att höra dina tankar. Vad tycker du om Cloudways? Har du provat deras molnserveralternativ?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map