Conductor Review: En annan typ av WordPress Layout Builder

Conductor är ett WordPress-plugin från Matt Medeiros av Slocum Studio som syftar till att göra det möjligt för dig bygga innehållsrika layouter utan att göra någon kodning. Skapningsprocessen sker genom en direkt förhandsvisning av frontend, vilket ger dig en realistisk uppfattning om hur din slutprodukt kommer att se ut när du arbetar med den.


Konduktor låter dig välja mellan de tillgängliga layouterna och sedan fylla den layouten med innehåll. Detta innehåll kan vara i form av inlägg och sidor från din webbplats eller någon av widgets som är aktiva på din webbplats.

En stor användning av detta plugin är att skapa anpassade sidlayouter, vilka dra in innehåll från specifika kategorier eller inläggstyper. Om du vill visa ett urval av dina inlägg eller produkter på en sida, på ett visst sätt, syftar konduktören på att ta bort mycket av den smärta och ansträngning som annars skulle gå till att koda din egen anpassade arkivsida eller hemsida-layout.

Det är dock inte allt som konduktör kan göra, så läs vidare för att få full nedgång på det här spännande verktyget för innehållslayout för WordPress.

Vad kan du göra med ledare?

Konduktor kan beskrivas som ett sidbyggareverktyg för WordPress. Men dess funktioner gör det till en annan typ av plugin än de många andra alternativ för sidbyggare som redan finns på marknaden.

Även om det inte kommer med målsidamallarna och det stora biblioteket med drag-and-drop-element som finns med några av de andra sidbuilder-plugins där ute, har Conductor en annan uppsättning funktioner och användningsområden som gör det lika värdefullt.

Skapa anpassade innehållsskärmar

När det gäller att skapa dina layouter, återupptar Conductor inte hjulet och använder istället den intuitiva WordPress Customizer. Genom anpassningen kan du nu skapa anpassade layouter och sedan välja vilket innehåll som ska visas i dessa layouter.

Ledare Customizer Output Small

Detta kan vara en lista med senaste inlägg, specifika innehåll från en viss posttyp eller taxonomi, eller mycket mer.

Support för anpassade fält, posttyper och taxonomier

Du kan till och med visa innehåll från anpassade fält i layouten, vilket är något som kommer att vara till nytta för alla som arbetar med sina egna anpassade fält, eller de som är en del av andra plugins som de har aktivt på sin webbplats.

Inställningar för ledningsvisning

Du får också många användbara kontroller som avgör hur mycket av ditt innehåll som ska visas i layouten och i vilket format. Detta inkluderar om du vill visa inläggets presenterade bild – och i så fall vilken storlek – såväl som hela inläggets innehåll, bara ett utdrag eller bara titeln, plus några fler alternativ.

Dessutom kan alla element du väljer att visa vara dras och släppte på plats för att få rätt layout du behöver.

Live Realtime Frontend Preview

När du bygger din layout och fyller den med innehåll sker hela processen genom WordPress Customizer. Detta betyder får du en direkt förhandsvisning av frontendvyn på din sida. Denna förhandsvisning i realtid tar bort tack vare behovet av att fortsätta spara, byta flikar och uppdatera som finns med några andra byggverktyg för WordPress.

Oavsett om du vill bygg din egen anpassade hemsideslayout som omedelbart visar ditt bästa innehåll för dina nya besökare, eller om du behöver bygga din helt egen kategori eller arkivsidor med posttyp, ger Conductor dig verktygen för att göra det, allt utan att behöva redigera någon kod direkt.

Visa alla aktiva widgetar

Förutom att kunna infoga konduktorns widgetar i din layout för att hämta innehåll från en rad källor på din webbplats, kan du också sätt in alla widgetar som är aktiva på din webbplats.

Convertor Insert Widget

Detta inkluderar inte bara de vanliga WordPress-widgetarna, utan också de från alla andra plugins som du använder. Detta ger dig många alternativ för vilken typ av innehåll du vill visa i dina layouter.

Sömlösa integrationer

Som ledare inkluderar integration med den populära WooCommerce-butiksbyggaren-plugin, Du kan använda den för att bygga anpassade sidlayouter för att visa dina produkter som du vill. Detta inkluderar visuella kontroller för att välja vilken information som ska visas från dessa produkter, till exempel pris, vikt eller något annat som finns i de anpassade fälten.

Det finns också ett antal tillägg som redan är tillgängliga för Conductor. En av dem gör det möjligt att integrera med AgentPress-temat för Genesis Framework. Detta kommer att tilltala alla som bygger en fastighetswebbplats med WordPress.

Det är också värt att nämna det Konduktor fungerar med valfri WordPress tema. Plugin tar helt enkelt utformningen av ditt valda tema för att säkerställa att dina anpassade layouter sömlöst integreras med resten av din webbplats.

Hur jag använde ledare

På min WordPress-webbplats hade jag nyligen börjat arbeta med anpassade inläggstyper och skapat en ny inläggstyp för att visa en viss typ av innehåll jag publicerade.

Jag ville då skapa en arkivsida som skulle visa alla de senaste inläggen från den inläggstypen till mina besökare. Jag ville emellertid att den här arkivsidan skulle vara annorlunda än den vanliga arkivsidan som används av mitt valda tema.

Jag hade två huvudalternativ: koda den nya sidan själv eller anställa en utvecklare. Eftersom jag inte är så mycket som en kodare var det en uppgift som jag hade lagt på bakbrännaren under en regnig dag.

Konduktör Anpassad arkivsida

Men efter att ha tagit hand om konduktorn kunde jag lätt snabbt skapa min egen arkivsida för att visa de senaste inlägg av denna typ på precis som jag ville. Dessutom kunde jag sedan replikera denna process och bygga anpassade arkivsidor för kategorier, taggar och andra anpassade taxonomier som används på min webbplats, allt utan att behöva anställa hjälp utanför eller gräva djupt i koden för mitt tema..

Det är bara en användning för Conductor, och jag är säker på att du kommer att hitta många andra, men för mig skulle det bara motivera priset för inträde ensam.

Slutsats

Vid första anblicken kan det se ut som att konduktör saknar några av de uppmärksamhetsupptagande funktionerna i de andra byggverktygen för WordPress. Det är dock viktigt att komma ihåg det det är en annan typ av verktyg, och kanske en som kommer att locka mer till dem som har använt WordPress ett tag och utnyttjar några av dess mer avancerade funktioner, som anpassade inläggstyper, anpassade taxonomier och anpassade fält, och som vill ha ett snabbt och enkelt sätt för att visa den typen av innehåll i sina egna anpassade layouter.

Oavsett om du är en skicklig utvecklare som vill spara tid, eller någon som behöver skapa sina egna innehållsrika layouter utan att lära sig att koda, är Conductor ett verktyg som du definitivt bör titta närmare på.

Läs mer om konduktor

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map