En översyn av Genesis Framework för WordPress

Om du är en erfaren WordPress-användare har du antagligen hört talas om Genesis, ett fantastiskt och kraftfullt temaramverk av folk på StudioPress (Copyblogger Media). Denna recension kommer att förklara exakt vad Genesis är och vilka funktioner som gör det till ett så fantastiskt tema för WordPress. Om du inte har hört talas om Genesis, kommer den här recensionen att hjälpa dig att få fart. Låt oss dyka in!


Genesisramen

På den mest grundläggande nivån är Genesis en temaram för WordPress. Detta innebär att det är ett befintligt tema som är utformat för att byggas vidare och därmed påskynda utvecklingsprocessen för en webbplats baserad på den. Varje tema kan betraktas som ett ramverk, men det som gör Genesis till ett verkligt ramverk är flexibiliteten som det ger genom sitt kroksystem (se nedan).

Genesis flexibilitet

Genesis-ram-review

Genesis är överlägset ett av de mest flexibla teman för WordPress och detta är den stora försäljningsstället. Om du är bekväm med att använda WordPress-kroksystemet och skapa PHP-funktioner (även grundläggande) ser du hur flexibel Genesis egentligen är. Med de flesta teman är användarna begränsade till att anpassa sin webbplats via paneler för temalternativ och widgetar. Genesis tillhandahåller emellertid ett komplett hook-system som låter dig infoga allt innehåll du vill ha på nästan vilken plats som helst på din webbplats. Låt oss till exempel säga att jag vill infoga ett block med Adsense-annonser efter mitt inlägg och författarbox men innan min sidfot. Genesis har en krok som heter genesis_before_footer som låter mig ansluta till den exakta platsen och lägga till min kod. Jag kan till och med bli snygg och använda vissa konditioner om jag bara vill att annonserna ska visas på ett visst område på min webbplats (dvs bara blogginlägg). Detta är bara ett exempel på hur du anpassar Genesis med kod snarare än alternativ. Med någon enkel kod ökar din kontroll över din webbplats exponentiellt.

Genesis-hook-visual-guide

RESURS: Det finns alldeles för många krokar att diskutera i det här inlägget men här är en stor visuell guide för olika Genesis krokar. Du bör definitivt studera den här guiden om du är intresserad av Genesis eftersom det hjälper dig att förstå flexibiliteten i Genesis.

Genesis är Lean and Well Coded

Om du använder ett tema som paketerar en fullständig alternativpanel kommer ditt tema att bli uppblåst. Utvecklaren av det temat kan göra ett bra jobb för att minska en del av denna uppblåsning men det kommer alltid att uppstå. När ett tema innehåller dussintals alternativ för att justera saker som färger, teckensnitt etc. innehåller temat inte bara fler filer utan dessa alternativ sparas i din databas. Detta ökar den övergripande uppblåsningen av en WordPress-webbplats. Genesis är inte bara rent kodat, det har väldigt få standardtemaalternativ. Eftersom nästan all anpassning görs genom kod finns det verkligen inte behov av ett gäng temalternativ. Utanför rutan innehåller Genesis alternativ för saker som automatiska uppdateringar, standardlayout, brödsmulor, kommentarer och trackbacks och några andra. Det innehåller också inbyggda SEO-alternativ som automatiskt inaktiveras när du har WordPress SEO av Yoast installerat (bara ett annat sätt Genesis fungerar för att minska uppblåsningen). Dessa alternativ är dock ganska grundläggande och universella så de ingår som standard. Återigen måste alla riktiga anpassningar göras med kod eller plugin.

Sökmotoroptimerad

Prestanda och optimering är två stora fördelar med att använda Genesis. Det är en ren kodbas som förbättrar prestanda på din webbplats, vilket hjälper till med sökmotorsrankning (bättre sidhastighet = bättre sökrankning). Genesis är också kodat med aktuell HTML5-markering och Schema.org-mikrodata, vilket hjälper till att berätta för sökmotorer vad ditt innehåll handlar om. Detta är ett utmärkt sätt att förbättra din webbplats sökrankning eftersom det gör det möjligt för sökmotorer som Google att bättre avgöra hur relevant ditt innehåll är för en specifik sökning. Genesis leder verkligen paketet när det gäller prestanda och optimeringsstandarder.

Barnetema

Jag kunde ha inkluderat barntema i flexibilitetsavsnittet, men Genesis-barntema förtjänar sitt eget omnämnande. Först, om du inte vet vad ett WordPress-barntema är, är det ett tema som ärver funktionaliteten för dess överordnade men tillåter anpassningar som inte kommer att skrivas över när föräldern uppdateras. Om du använder ett kommersiellt WordPress-tema som underhålls och uppdateras av utvecklaren bör du använda ett barntema.

Genesis är utformad för att användas med barntema. När du köper Genesis, kommer den med kärn- / överordnade Genesis-filer och ett exempel på underordnatema som du bör använda om du ännu inte kommer att använda en annan design. Du vill aldrig hacka (modifiera) de grundläggande Genesis-filerna! Använd alltid ett barntema för alla anpassningar, även om din enda anpassning är en enkel HTML-rad i din rubrik.

Genesis-barn-teman

Om du inte redan har gjort det, bör du bläddra bland tillgängliga barnteman tillgängliga från StudioPress. De har dussintals vackert utformade barntema som är redo att gå ur lådan. Du kan köpa en med Genesis-kärnan eller vid en annan tidpunkt. Om du köper Genesis-kärnan först, kommer du att få en återvändande kundrabatt på 25% på dina framtida inköp (denna rabatt är också bra på allt inklusive paketet). Det finns också massor av tredje parts barnteman tillgängliga för Genesis, så se till att göra några Google-sökningar!

Genesis community och support

Genesis är så häpnadsväckande att jag bara har behövt skicka in en biljett och StudioPress supportteam var direkt på det. Jag fick svar inom en timme och en uppdatering släpptes dagen efter som löste mitt problem. Knappast någonsin behöver stöd och få det så snabbt när jag gör det är helt topp i min bok.

Genesis-support-samhälle

Efter att ha arbetat med Genesis i några månader nu, är en av de bästa sakerna med det gemenskapen av Genesis-användare. Eftersom Genesis driver över 100 000 webbplatser finns det uppenbarligen många användare och ett stort antal experter. Många av dessa experter är tillräckligt fantastiska för att dela sin kunskap med samhället via lektioner och kodavsnitt. Många av dem är också mycket tillgängliga via sina bloggar och sociala mediekonton och de är vanligtvis villiga att hjälpa till när de blir frågade (be alltid snyggt om hjälp och förvänta sig aldrig det). Som jag nämnde i mitt inlägg om varför jag använder Genesis, inkluderade jag några människor som är värda att följa i Genesis-gemenskapen eftersom de är mycket kunniga och hjälpsamma. Här är listan (verkligen inte omfattande):

Slutligen, oavsett om du redan använder Genesis eller är intresserad av att lära dig mer, kan du bli medlem i släktgruppen Genesis (gratis och utan anknytning till StudioPress). Det är en stor resurs med hundratals medlemmar i hela Genesis-gruppen. Känn dig fri att ställa frågor och dela dina tankar.

Genesis Review – Wrapping Up

Förhoppningsvis vet du nu mer om Genesis-ramverket och hur häftigt det är. När jag först började med det så gör jag det bara för att testa det och kunna säga att jag hade använt det. Jag kunde sparka mig själv för att jag inte försökte det förr! Jag är väldigt glad att jag började använda den och det är nu (och kommer att bli) mitt primära utvecklingsverktyg för att bygga webbplatser med WordPress. Om du är på staketet uppmanar jag dig starkt att åtminstone prova det. För mindre än $ 60 (inklusive livstidsstöd och uppdateringar) får du ett enormt värde med en liten ekonomisk risk. Testa det, experimentera, lära dig mer om det och njut! Ställ mig gärna frågor i kommentarerna eller på min blogg, EngageWP.com.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map