Förbättra WordPress Media Uploads med Uploadcare Service

WordPress har kontinuerligt förbättrat sin medihantering under åren, men det finns fortfarande områden där det saknar funktionalitet. Det finns aspekter av WordPress mediahantering som hanteras på ett mer intressant och avancerat sätt av tredje parter.


Att använda bilder på din webbplats kan vara resurskrävande, oavsett om det är lagringsutrymme eller helt enkelt laddningshastigheten från din server. Ju fler bilder din webbplats använder, desto mer kan dessa resurser ansträngas.

Webbplatser som använder ett stort antal bilder tenderar att leta efter metoder för att vara värd för sina filer någon annanstans i molnet snarare än att hämta resurser från sin egen server. Det kan dock vara svårt att hitta en tjänst som gör denna integration lätt.

Uploadcare är en tjänst som tar bort svårigheterna som ibland upplevs när du använder en molntjänst från tredje part och gör hela processen enkel. Då tar det saker lite längre och erbjuder flera andra alternativ för att förbättra medieupplevelsen på din webbplats.

Vad gör Uploadcare?

Uploadcare är en tjänst som låter dig ladda upp, bearbeta och använda CDN (Content Delivery Network) lagring.

I huvudsak innebär detta att alla media du lägger till i tjänsten kommer att lagras på molnservrar. Detta tar bort problem med lastningshastighet som du skulle uppleva genom att lagra filerna på din egen server.

Tjänsten levereras med smart bildbehandlingsfunktion som gör att du kan ändra dina bilder på olika sätt. Dessa ändringar görs alla med flygning med URL-switchar som lämnar originalbilden oförändrad.

Den här metoden möjliggör ett stort antal anpassade behandlingsalternativ, alla med en enda bild. Jag kommer att diskutera bildbehandlingsfunktionerna mer detaljerat senare. Låt oss först titta på vad som krävs för att komma igång med tjänsten.

Skapa ditt Uploadcare-konto

Att skapa ditt konto är en enkel process som bör ta dig mindre än 30 sekunder.

Bli Medlem

Klicka på startsidan för Uploadcare Komma igång knapp.

Detta tar dig till en registreringssida där du antingen kan använda ett registreringssteg med ett klick med ett GitHub- eller Google-konto. Alternativt kan du registrera dig med din e-postadress.

Om du registrerar dig med en e-postadress får du ett e-postmeddelande från Uploadcare med en länk som du måste klicka på för att slutföra din kontoinställning.

När du har skapat ditt konto kommer du att loggas in på din Uploadcare-instrumentpanel där ett standardprojekt har skapats för dig. Projektet kommer med ett namn som tjänsten har extrapolerat från ditt sätt att registrera dig. Att ändra namnet på detta projekt är enkelt.

Projektnamn

För att byta namn på ditt första projekt klickar du bara på projektnamnet och bläddrar till inställningsalternativet. Det enda alternativet som finns tillgängligt för dig i detta område är möjligheten att ändra projektnamnet. Byt namn på det till något som passar din webbplats.

Med Uploadcare är du inte begränsad till det enda projektet för ditt konto. Du kan skapa valfritt antal projekt under ditt konto och alla delar den lagringsallokering du har, vare sig det är gratis 250 MB eller lagringsallokering från ett betalt konto.

Varje projekt får sin egen offentliga och hemliga nyckel som gör att du kan skapa enskilda projekt för varje webbplats du ansluter till Uploadcare-tjänsten. Detta är särskilt användbart för individer eller företag som driver en serie bloggar eller webbplatser.

Prisplanerna för Uploadcare

Jag har redan nämnt den kostnadsfria planen som ger dig 250 MB lagringsutrymme när du registrerar dig. Denna kontonivå kommer att gå långt för individer med en enda webbplats. Men det finns andra premiumalternativ för de webbplatser eller personer som använder många eller extremt högupplösta bildfiler.

Med Uploadcare kan du uppgradera dina konton på lagringsbehov med följande tre premiumplaner:

 • Plan 1: $ 5 per månad för 1,5 GB lagringsutrymme
 • Plan 2: $ 19 per månad för 7,5 GB lagringsutrymme
 • Plan 3: $ 99 per månad för 50 GB lagring

De har också en företagsplan som kan anpassas helt. De ber dig att kontakta dem för att diskutera detta om dina behov inte passar in i standardplanerna.

Det är värt att notera att kostnaden för planerna hänför sig direkt till lagringsutrymmet. Alla andra tjänster och funktioner i Uploadcare är tillgängliga oavsett plan du använder.

Använda Uploadcare med WordPress

När du har skapat ditt Uploadcare-konto kan du enkelt länka ett av dina projekt till en WordPress-webbplats. Det enklaste sättet att göra detta är att ladda ner Uploadcare-plugin från WordPress.org Plugin Repository. Detta kan installeras på samma sätt som du skulle göra med alla andra WordPress-insticksprogram.

När plugin-programmet har installerats och aktiverats måste du ansluta det till ditt Uploadcare-projekt genom att ange dina säkerhetsnycklar. Detta kan göras genom att gå in på Inställningar> Uploadcare och överst på sidan ange de allmänna och hemliga säkerhetsnycklarna för ditt projekt. Dessa nycklar finns på sidan Uploadcare-projektets översikt.

Plugin-inställningar

Det finns olika ytterligare alternativ här, till exempel att låta Uploadcare användas för visade bilder. Här kan du också finjustera Uploadcare-tjänsten, men det är främst för avancerade användare. Instruktioner för att göra detta finns i servicedokumentation.

Lägg till medieknapp

Med plugin installerat och inställningarna konfigurerade, ersätter det standard Lägg till media -knappen på ditt inlägg och sidor.

När du klickar på den här knappen får du en mediauppladdningssida med flera nya alternativ. Du kan nu ladda upp bilder från en mängd olika källor som: Facebook, Instagram, Google Drive och Evernote.

Add-Media

Första gången du försöker ladda upp media från någon av dessa tjänster kommer du att bli ombedd att logga in på ditt konto och ansluta dem till Uploadcare. Ytterligare service kan aktiveras i ditt Uploadcare-projekt under widgetmenyn.

Varje bild som du laddar upp ges ett unikt universellt identifieringsnummer (UUID) och lagras i CDN (Uploadcare content Delivery Network). Detta tillvägagångssätt innebär att du bara behöver ladda upp en högupplöst version av filen och genom att lägga till olika bildbehandlingsväxlar till den ena filen kan du visa den på flera sätt på din webbplats.

Funktioner för bildbehandling

Som jag har nämnt har Uploadcare fantastiska bildbehandlingsfunktioner som lämnar standardbilden helt oförändrad. Detta gör att du kan referera till bilden på flera platser där varje instans är helt annorlunda.

Till exempel: bilden kan skalas till en specifik storlek genom att lägga till “/ – / storleksändring / breddxhöjd /”Efter UUID-bilden och byt ut bredd- och höjddelarna i URL: en med dina önskade dimensioner. Lägg till följande URL-information “/ – / Resize / 600 x 300 /” skulle ställa in bildstorleken till 600 px med 300 px.

beskära

Det finns olika andra bildbehandlingsfunktioner du kan använda, till exempel beskärning, ändring av filformat, ändring av en färgbild till gråskala och mer. En lista över funktioner och metoder för att använda dem finns i Uploadcare-dokumentation.

Slutsats

Uploadcare är en bra tjänst för webbplatser som använder mycket media och kräver hastighetsfördelarna med ett CDN, samtidigt som de har ytterligare bildbehandlingsalternativ tillgängliga för dem.

Det gratis kontot har tillräckligt med lagringsutrymme för de personer som är intresserade av att ge tjänsten en utökad prov. Medan uppgraderingen till den initiala betalda planen erbjuder en stor mängd lagring som borde räcka för många företag.

De som använder extremt högupplösta filer regelbundet kan finna att de klarar de enkla planerna mycket snabbt. Du har möjlighet att radera gamla filer och rensa lagringsutrymme regelbundet om du vill hålla dina kostnader nere.

Har du använt Uploadcare eller en annan CDN-lagringstjänst för din webbplats? Vi vill gärna höra dina tankar om det i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map