Jetpack för WordPress: En fantastisk plugin för att ladda din webbplats

Om du använder WordPress har du antagligen hört talas om Jetpack. Denna plug-in har vunnit mycket popularitet under de senaste åren och används av många WordPress-användare idag. På grund av dess växande popularitet och stora användarbas har vi kommit med en detaljerad handledning om denna otroliga plug-in, med vilken du tydligt kan veta vad som är Jetpack, vad som krävs för att installera det, vilka funktioner har det och hur man använder det? Förhoppningsvis kommer denna handledning inte bara att hjälpa dig att förbättra användarupplevelsen på din webbplats, utan också göra ditt WordPress-liv mycket enklare. Låt oss börja!


Vad är Jetpack?

Jetpack, utvecklad av coola killar över kl Automattic (WordPress ‘moderbolag), är ett kraftfullt och mångsidigt plug-in. Denna plug-in lägger till ett brett utbud av användbara funktioner på din egen värd WordPress.org-webbplats, som en gång bara var tillgänglig för WordPress.com-användare. Genom att utnyttja kraften i fantastisk molninfrastruktur från WordPress.com ger Jetpack dig massor av fantastiska funktioner som du normalt skulle behöva installera dussintals individuella plug-ins: kontaktformulär, fotogallerier och karuseller, korrekturläsningsverktyg, social delning, extra sidofältwidgets, robust statistik, bildoptimering och mer.

Vad krävs för att installera Jetpack?

För att komma igång med Jetpack, behöver du följande:

 • Ett gratis WordPress.com-konto.
 • Varje egen värd webbplats som kör den senaste versionen av WordPress (rekommenderas 3.1 eller senare).
 • En webbhotell som använder PHP v5.2.4 eller högre.
 • En offentlig tillgänglig och XML-RPC-aktiverad webbplats.

För att spara besväret installerar vissa webbhotell Jetpack automatiskt för dig. Du kan också använda några av dess funktioner (som inte kräver en anslutning till WordPress.com) på en lokal värd WordPress-installation för testning genom att aktivera utvecklingsläget.

Vilka funktioner har den?

Även om Jetpack för närvarande har mer än 30 förtjusande funktioner, men folk på Automattic arbetar verkligen hårt för att lägga till en otrolig funktion till denna imponerande plug-in. I det här avsnittet tar vi dig igenom Jetpacks mest populära funktioner. Hoppas, du kommer säkert att hitta något användbart som du vill lägga till din WordPress-webbplats.

Gratis funktioner

jetpack-for-wordpress-wordpress-alternativ-wpexplorer

Publicera: Denna söta modul låter dig ansluta din webbplats till populära sociala medienätverk och automatiskt dela det nya innehållet med dina vänner. Det är perfekt för vanliga bloggare.

Sociala länkar: Den här modulen är en publicerad baserad kanonisk källa som låter dig ange var dina sociala medieikoner ska länka till.

WordPress.com-statistik: Den här praktiska funktionen ger dig en fin översikt över din webbplats trafik genom ett tydligt och attraktivt gränssnitt. Du kan enkelt veta hur många som har besökt din webbplats och vilka sidor och inlägg som är mest populära. Det är ett av de bästa alternativen till Google Analytics.

Vacker matematik: Genom att kombinera enkelheten i WordPress och kraften i LaTeX markeringsspråk hjälper den här modulen dig att få ut mesta möjliga av matematiska bloggplattformar. Det är utmärkt för matematikorienterade bloggar.

Carousel: Med Karusell kan du förvandla alla WordPress-standardgallerier till en underbar helskärmbildsupplevelse med kommentarfotometadata (Exif).

kommentarer: Genom att ersätta WordPress-standardformuläret med ett annat kommentarsystem låter Jetpack Comments dina läsare kommentera dina inlägg med sina Facebook-, Twitter-, Google+- eller WordPress.com-konton..

Kontaktformulär: Ett bra sätt att infoga ett kontaktformulär var som helst på din WordPress-webbplats.

Anpassad CSS: Med den anpassade CSS-redigeraren kan du anpassa ditt temas utseende utan att skapa ett barntema och oroa dig för att förlora dina anpassningar på grund av temauppdateringar.

Förbättrad distribution: Med denna fantastiska funktion kan du dela din bloggs offentliga innehåll till sökmotorer, leverantörer av marknadsintelligenser och till andra tjänster i realtid.

Extra sidfältwidgets: Den här modulen är en uppsättning av åtta widgetar du kan lägga till på din WordPress-webbplats. Nedan är listan över alla widgetar som kan läggas till:

 • Facebook Like Box
 • Galleri widget
 • Bild widget
 • Visa WordPress-inlägg
 • Skicka till Readmill
 • Twitter-tidslinjen
 • RSS-länkar
 • Gravatar-profil

Innehåll: Med den här modulen kan du visa webbplatsens viktigaste innehåll i ett markerat område på hemsidan på din webbplats för att ge dina läsare en trovärdig innehållsupplevelse.

Gravatar Hovercards: Om du aktiverar den här funktionen kommer du att kunna visa ett popup-visitkort med dina läsares Gravatar-profiler i kommentarsektionen.

Oändlig rullning: Detaljerade instruktioner om hur du lägger till oändligt rullstöd till ditt tema och använder CSS för att göra oändlig rullning perfekt med din webbplatsdesign.

JSON API: Med den här funktionen kan du auktorisera applikationer och tjänster för att säkert upprätta en anslutning till din blogg och låta dem använda ditt innehåll på nya sätt.

Gillar: Med knappen Gilla kan dina bloggläsare visa sin uppskattning för inlägg du har skrivit. Det är också ett sätt för författare att visa populariteten för sitt innehåll för människor runt om i världen.

Prissänkning: Med Markdown kan du skriva inlägg, sidor och kommentarer i Markdown och sedan publicera alla dem i HTML.

Mobil push-aviseringar: Den här funktionen gör det möjligt för dig att få pushmeddelanden om senaste kommentarer på dina Android- eller Apple-enheter och moderera dem medan du är på språng.

Mobilt tema: Genom att aktivera modulen Mobile Theme kan du optimera din WordPress-webbplats för mobila enheter. Så dina mobila besökare kan enkelt skanna din webbplats.

Övervaka: När du har aktiverat den här funktionen skickar Jetpack ett e-postmeddelande till ditt WordPress.com-konto om din webbplats går offline och när den är säkerhetskopierad igen.

Omnisearch: Med hjälp av denna enda sökruta kan du söka i många olika saker lokalt på din webbplats och från utvalda leverantörer också.

Foton: Ett bra sätt att öka hastigheten på din webbplats genom att ladda bilder från WordPress.com: s supersnabba innehållsleveransnätverk (CDN).

Post via e-post: Genom att dra nytta av den här fantastiska funktionen kan du snabbt och enkelt publicera innehåll till din blogg via e-post med hjälp av vilken e-postklient som helst.

Delning: Jetpack Sharing ger dina läsare möjlighet att enkelt dela ditt innehåll i sina favoritnätverk med några enkla klick.

Kortkod inbäddade: Med den här funktionen kan du bädda in olika typer av media från webben på din webbplats utan någon kodning. Till exempel kan du bädda in videor från YouTube och Vimeo, presentationer från SlideShare och tweets från Twitter.

WP.me-kortlänkar: Med den här funktionen kan du få wp.me domändrivna kortlänkar för dina inlägg och sidor. På det här sättet har du mer utrymme att skriva på webbplatser med sociala nätverk.

Stavning och grammatik: Att aktivera den här modulen kommer att förbättra ditt skrivande. Jetpack använder korrekturläsningen After the Deadline för att kontrollera din stavning, grammatik, missbrukade ord och stil.

Prenumerationer: Denna modul gör att dina besökare kan prenumerera på dina senaste blogginlägg och kommentarer för att få ett e-postmeddelande.

Kaklade gallerier: Med kaklade gallerier kan du visa dina bildgallerier i tre olika stilar: ett cirkulärt rutnät, en fyrkantig mosaik och en rektangulär mosaik.

Meddelanden om verktygsfältet: Ett fantastiskt verktygsfält som informerar dig om alla aktiviteter på din webbplats, direkt från administratörsfältet och på din mobila enhet.

Jetpack Single Sign On: Om du aktiverar den här modulen kan du registrera dig för och logga in på din egen värd WordPress.org-webbplats med samma WordPress.com-inloggningsuppgifter.

Widgetens synlighet: Den här modulen gör att du kan kontrollera vilka sidor dina widgets ska visas på och vilka sidor de ska vara dolda på.

Google Integration: Det bästa sättet att integrera Googles tjänster – som Google+ profil, Google Dokument, Google Maps, Google Kalendrar etc. – på din Jetpack-aktiverade WordPress-webbplats.

Relaterade inlägg: Om du aktiverar den här funktionen visas ett avsnitt av relaterade inlägg längst ner i dina inlägg.

Prenumerationsbaserade funktioner

Jetpack-prenumerationer

Vaultpress: Med den här funktionen kan du få säkerhetstjänst för säkerhetskopiering och säkerhet för din WordPress-webbplats.

VideoPress: Denna modul gör det möjligt och enkelt för dig att ladda upp och infoga videor på din webbplats.

Hur man använder Jetpack?

För att dra nytta av de fantastiska funktionerna i detta kraftfulla plug-in behöver du bara följa fyra enkla steg. Vi försäkrar er att alla dessa steg är ganska enkla att hantera och kräver inte att du har någon kodningskunskap. Detta betyder att även en nybörjare som använder WordPress för första gången kan installera och hantera Jetpack utan problem. Låt oss gå vidare och komma igång.

Steg ett: Registrera dig för WordPress.com

Det första och främsta steget för att integrera kraftfulla funktioner på WordPress.com med din webbplats är att registrera dig med den här plattformen. Om du redan har ett WordPress.com-konto eftersom du har skapat en blogg där eller skapat Akismet för din webbplats kan du hoppa över det här steget. Om du inte gör det, logga in på WordPress.com.

När du har loggat in hittar du en “Komma igång” -knapp i orange färg på WordPress.coms hemsida, som visas på skärmdumpen som anges nedan.

Jetpack Komma igång

Klicka på den knappen, du kommer att gå till registreringssidan där du måste fylla i din e-postadress, användarnamn, lösenord och bloggadress. Ange en bloggadress tillsammans med annan information, bara om du vill skapa en blogg på WordPress.com. Annars rekommenderar vi att du registrerar dig för bara ett användarnamn.

WordPress användarnamn

Efter att ha fyllt i all nödvändig information på inskrivningssidan kan du enkelt aktivera ditt WordPress.com-konto genom att klicka på “Skapa blogg” (om du har angett bloggadress) eller Registrera dig (om du har valt tecken upp för bara ett användarnamnalternativ) -knapp. Kom ihåg att användarnamn och lösenord du har angett här kommer att krävas i de senare stegen.

Steg två: Installera och aktivera Jetpack

Du kan dock göra detta genom att ladda ner zippack-filen från Jetpack från den officiella webbplatsen och ladda upp den till din webbplats. Men att installera Jetpack med det inbyggda plug-in-installationsprogrammet i din WordPress-instrumentbräda är mycket lättare.

För att installera Jetpack med den andra metoden måste du logga in på instrumentpanelen på din WordPress-webbplats. Gå sedan till Plugins -> Lägg till nytt. Sök efter “Jetpack” så hittar du den senaste versionen av Jetpack högst upp i resultatlistan. Installera plug-in genom att klicka på länken “Installera nu”.

Installera Jetpack

Om installationen lyckas klickar du på länken “Aktivera plug-in” för att aktivera plug-in.

Aktivera Jetpack

Steg tre: Auktorisera WordPress.com

När Jetpack är aktiverat ser du ett blått banner högst upp på sidan med en grön knapp till höger och ber dig “Anslut till WordPress.com”.

Anslut till WordPress

Klicka på den gröna knappen så kommer du att ledas till en ny skärm som ber dig att ange ditt WordPress.com användarnamn och lösenord för att godkänna Jetpack-anslutningen. Dessutom ger den här skärmen också ett alternativ att snabbt skapa ett WordPress.com-konto med hjälp av “Behöver du ett konto?” länk om du inte har skapat ännu.

Jetpack-inloggning

Ange ditt användarnamn och lösenord här och klicka sedan på knappen “Autorisera Jetpack”.

Steg fyra: Lär dig och konfigurera moduler

Om auktorisationen lyckas kommer du att omdirigeras till inställningssidan för Jetpack och visa ett banner längst upp på sidan som visas på skärmdumpen nedan.

Jetpack hemsida

Inställningssidan kan se ut som ett “paket med plug-ins” för dig, men det är verkligen inte så. Varje ”kort” på denna sida representerar en modul. Du kan veta mer om varje modul genom att klicka på knappen “Lär dig mer” på varje kort.

De flesta av modulerna aktiveras dock automatiskt av Jetpack, men vissa av dem aktiveras inte som standard. Du kan aktivera dem manuellt från inställningssidan. När den är aktiverad visas en “Konfigurera” -knapp på kortet, med vilken du kan hantera alla inställningar för den aktiverade modulen.

Slutsats

grattis! Nu har du Jetpack installerat, och när du har konfigurerat alla dina alternativ är du redo att gå! Vilka funktioner är du mest glada att prova på? Eller, om du redan använder Jetpack, låt oss veta vad du tycker om detta allt-i-ett WordPress-plugin!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map