Kränka dina WordPress-webbplatser: Överväg ManageWP

Liksom många människor innan jag förbinder mig till tjänster eller månatliga avgifter tittar jag hårt på erbjudandet för att se till att det kommer att bli en värdig investering. Så i dagens inlägg trodde jag att jag ger dig en ärlig, jordnära granskning av ManageWP.com. Om du överväger det läs vidare!


Vad det är

ManageWP.com är en tjänst för att sammanföra underhåll av flera WordPress-webbplatser i en snygg verktygslåda. När du har konfigurerat ett konto lägger du till dina webbplatser (mer om detta nedan) ser du i ett gränssnitt uppdateringar som är tillgängliga, hanterar säkerhetskopior och får direkt tillgång till WordPress-instrumentpanelen.

Registrering & Prova Hantera WP GRATIS i 14 dagar

Vem är det till?

Du kan väl argumentera att vem som helst med mer än ett par WordPress-webbplatser skulle dra nytta av ManageWP, men låt dig berätta om min situation och kanske kommer du att känna dig empatisk. Förutom att bygga WordPress-webbplatser för klienter, ser vi också för värd och fortlöpande underhåll av WordPress-installationen. När det var ett dussin platser, inga problem, tjugo eller så – okej … när jag anlände till cirka 40 platser jag behövs att hitta en annan lösning.

Med tanke på detta tror jag att jag väntade alldeles för länge med att göra något. Loggar in på så många webbplatser och uppgraderar en mängd plugins varje månad, kontrollerar säkerhetskopior, underhåller databasen osv. Jag vet inte hur jag gjorde det så länge! Men det är här ManageWP kommer in.

Få dina webbplatser importerade

När du har kommit igång med ditt konto måste du lägga till dina webbplatser till ManageWP.com, det innebär två saker:

  1. Ange detaljerna i ManageWP-verktyget
  2. Installera “arbetar plugin” på var och en av webbplatserna

Det finns ett CSV-importalternativ för att lista alla webbplatser i systemet, jag valde faktiskt att göra dem en åt gången. Jag var lite ny med det men också jag ville ta mig tid att kategorisera webbplatserna i grupper. Till exempel alla webbplatser byggda på Genesis i en grupp, alla de som använder avhandlingen i en annan och alla slumpmässiga, ja en grupp för dem också.

De en i taget gränssnittet visas nedan.

Importera en webbplats

Importera en webbplats

Uppdaterar … Allt!

Rätt, så det här är den coola biten. När du har gjort allt hårt arbete med att ställa in dina webbplatser finns det en belöning. Återgå till huvudpanelen och din presenteras med ett antal verktyg. Den jag använder mest visas på bilden nedan.

Få uppdatering!

Få uppdatering!

Nu kan du bara bli vild och klicka Allt i de olika avsnitten och jag är säker på att allt skulle fungera. Jag tenderar att vara lite mer selektiv mer eftersom jag vill veta vilket plugin som uppdateras, vad som är nytt i det och viktigast av allt – kommer det att orsaka problem för webbplats XYZ.

Så du kan öppna dessa alternativ och se mer information om exakt vilka plugins som har uppdateringar.

Mer information om uppdateringarna

Mer information om uppdateringarna

managewp-changelogPå det här sättet kan du läsa ändringsloggen (klicka på versionsnumret för att se det), och när du är glad att du vet vad som händer klickar du på uppdatera allt bredvid ett specifikt plugin och detta kommer att rulla ut plugin till alla webbplatser som har det.

Första gången du gör det ger verklig tillfredsställelse!

Direkt tillgång till WordPress Dashboard

managewp-admin

Detta är definitivt funktion nummer 2 som jag älskar.

Från sidofältmenyn har du möjlighet att “Öppna Admin här”, det gör exakt det.

Inuti ManageWP-instrumentpanelen som du har presenterat med WordPress-instrumentpanelen för den specifika webbplatsen, kolla in en inställning, redigera ett inlägg allt du behöver för.

Visst slår manuellt in på varje enskild webbplats.

Teamet och jag älskar detta när vi gör klientstöd, läser en biljetthopp direkt till webbplatsens instrumentbräda i frågor, lösa problem.

Du vill ha mer rätt?

Nåväl, det finns mycket mer, låt mig ge dig en virvelvindstur över andra funktioner som jag använder regelbundet.

Användarhantering är bra. Du har fått en ny teammedlem och du vill skapa ett konto på _these_ 11-webbplatser eller alla webbplatser i _that_-gruppen, inga problem. Samma sak när nämnda teammedlem lämnar, återkallar åtkomst eller ändrar roll (t.ex. från redaktör till abonnent) på ett antal webbplatser på en gång.

Kommentarer är också något jag fixar regelbundet, allt på en gång. Istället för att logga in på varje webbplats för att skräppost eller godkänna kommentarer, kan du se dem alla i ManageWP och agera dem efter behov..

Det finns möjlighet att skapa inlägg och sidor direkt från instrumentpanelen, om du kör en grupp av dina egna webbplatser kunde jag se att det här skulle vara en trevlig funktion, så att du kan skapa innehåll över hela ditt nätverk av webbplatser från ett ställe. De flesta webbplatser hanterar jag nedan för kunder, så jag använder ofta.

Säkerhetskopior är verkligen en viktig funktion i ManageWP men jag ska vara ärlig och säga att jag inte har åkt dit ännu. För närvarande använder jag en blandning av BackupBuddy och Vaultpress, har flyttningen av säkerhetskopiorna till ManageWP placerats i min “när jag får lite fritid”. Jag kommer dit eftersom jag är angelägen om att se hur det presterar.

hantera-WP-tools-länkarFör varje webbplats ger gränssnittet dig också snabba länkar till ett antal tjänster som du känner igen. Visst kan du få dessa bokmärken men det gör saker snabbare att bara kunna hoppa rätt till tjänsten, med domännamnet redan definierat.

Testa det med gratisversionen

Som alltid är det bra att kunna få en gratis provperiod att spela med ett verktyg som detta själv. ManageWP.com erbjuder en 14 dagars gratis provperiod, från minnet kan du bara ladda upp till 5 webbplatser under provperioden men det är mycket att spela med medan du testar saker.

Lycka till med att hantera dina WordPress-webbplatser! Lägg gärna en kommentar här om du har en specifik fråga om min erfarenhet av tjänsten eller om du vill lägga till några egna tankar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map