Lägg till e-postformuleringsformulär till WordPress på det enkla sättet, med blom

Att skapa användbart innehåll är bara en del av det som gör att trafiken kommer till din blogg vecka efter vecka. En annan stor del är att dela din webbplats eller din blogg med läsarna för att få dem att komma tillbaka. Ett av de mest effektiva sätten att dela nytt innehåll eller produkter med dina besökare är med ett nyhetsbrev. Vi har till och med en här på WPExplorer (det är precis där i vår sidofält om du inte såg det redan).


Nyhetsbrev är ett bra sätt att dela nytt innehåll med läsare som annars inte skulle se det på sociala medier, för låt oss vara ärliga – tweets och tidslinjeposter begravs snabbt. Ett nyhetsbrev kan emellertid upptäckas när som helst och kommer förmodligen inte att förbises så lätt som ett socialt mediapost. Men nu den svåra delen – hur ska du få folk att registrera sig för ditt nyhetsbrev?

Bloom-insticksprogrammet för tillval

blom-instrumentpanel-mocks

Det enkla svaret på min fråga ovan är ett e-postformulär. Något som du kan ha popup, wiggle, slide-in eller helt enkelt placera på din webbplats för att ge dina läsare möjlighet att välja in. Du kan naturligtvis bygga en anpassad opt-in-form just för dig, eller göra det själv om du har kodningsförmågan. Men för de flesta av oss är ett plugin det bästa och enklaste sättet att gå. Och det är där Bloom kommer in.

Bloom är det helt nya e-post-tilläggsprogrammet från hjärnan på Elegant Themes. Vi älskade deras Monarch sociala plugin, så när vi såg att de skapade en e-postopt-in-plugin vi var väldigt glada att pröva. Och det besviken definitivt inte! Bloom är full av fantastiska funktioner och lättanvända alternativ så att alla nivåer av WordPress-användare kan skapa en härlig och effektiv opt-in-form för sin webbplats.

Anpassa formuläranpassningar

Det finns massor av fantastiska funktioner inbyggda för att göra det enkelt att skapa opt-in-former. På allvar – killarna på eleganta teman tänkte på allt! Det finns sex grundläggande opt-in-typer att välja mellan som du kan använda för att lägga till nyhetsbrev-opt-ins över hela din WordPress-webbplats: pop-up, fly-in, under post, inline, låst innehåll och widget. Och för var och en av dessa layouter finns det mer än 100 stylingsmallar som hjälper dig att komma igång.

Mallarna är bra, men om du vill få riktigt hand på kan du göra det. Varje element är fullständigt anpassningsbart. Använd de inbyggda färgväljarna för att hitta ditt perfekta hexvärde och ladda upp dina egna kreativa bilder till dina opt-in-former. Du kan till och med lägga till anpassad CSS om du vill bli riktigt snygg. Bloom gör det enkelt att skapa specialanpassade opt-in-former.

blom-former

Och naturligtvis arbetar Bloom med de stora e-postmarknadsföringsprogramvarorna som de flesta av oss känner och älskar. Detta inkluderar MailChimp, AWeber, Constant Contact, Campaign Monitor, Mad Mimi, iContact, GetResponse, Sendinblue, MailPoet, Feedblitz, Ontraport och Infusionsoft. Du kan också använda Bloom med din egen HTML-form också. Så du bör vara ganska väl täckt, och det bör vara en bit kaka för dig att lägga till opt-in-formulär på din webbplats oavsett hur du planerar att skapa och hantera dina nyhetsbrev!

Anmälningsformulär Split Testing

Vad ska du verkligen optimera dina opt-in-formulär? A / B-delningstestning är ett av de bästa sätten att skapa och perfektisera din opt-in-form, och Bloom kommer med den inbyggda förmågan att hjälpa dig att dela testet snabbt och enkelt. När du har skapat ett opt-in-formulär kan du klicka på split-pilikonen för att ställa in ditt split-test.

Bloom A / B split-testning

När du klickar på “Lägg till variantknapp” kommer Bloom att duplicera din nuvarande opt-in så att du kan finjustera alla opt-in-element du vill ha för ditt split-test. När du är klar sparar du din variant och återgår till huvudskärmen för opt-in. Klicka på “Start Test” -knappen när du är redo att börja, och Bloom kommer att visa upp varje opt-in för dina besökare och hålla reda på deras intryck och konverteringar. När du vet vilken opt-in som går bättre kan du avsluta ditt test, välja en vinnare och ta bort eller inaktivera opt-in det förlorade.

Enkel nyhetsbrevhantering

En annan bra funktion hos Bloom är att plugin håller reda på alla e-postkonton och nyhetsbrevlistor du lägger till dina opt-ins. Detta gör det enkelt för dig att snabbt se hur dina e-postlistor har vuxit sedan du lagt till Bloom.

Bloom: E-postkontohantering

Anmälningsstatistik

När du har konfigurerat ett parformulär kan du spåra deras prestanda via statistikfliken. Du kan se en snabb sammanfattning av dina totala omvandlingar, totala prenumeranter och tillväxt (i prenumeranter per vecka). Det finns också en jämförelsetabell över alla dina nuvarande opt-ins, liksom en graf som du kan använda för att visualisera effektiviteten för dina opt-ins.

Bloom: Optin Statistics

Enkla alternativ för import och export

Den sista funktionen som vi ville dela med dig är fliken import och export. Om du driver flera webbplatser är detta en fantastisk funktion att ha till hands. Du kan enkelt exportera dina opt-in-formulär för att senare importera till andra webbplatser. På så sätt kan du behålla konsekventa opt-in-formulär över ett nätverk av webbplatser, utan att behöva göra om alla dina stylinganpassningar om och om igen.

Bloom: Import och export

Nu när du har sett vad som gör Bloom så bra, låt oss gräva i plugin så att du kan se hur enkelt (och roligt) det är att använda!

Snabbguide för användning av Bloom Email Opt-in WordPress Plugin

Först måste du installera Bloom precis som du skulle göra någon annan plugin. Denna fantastiska premium-plugin ingår i Elegant Themes-utvecklare och livstidsmedlemskap, som börjar på bara $ 89 och inkluderar tillgång till alla deras teman, plugins och resurser (en hel del om du frågar mig). Ladda ner zip-filen från eleganta teman. Logga sedan in på din WordPress-webbplats och navigera till plugins, lägg till ny och importera Bloom Zip-filen. När du aktiverar plugin-programmet ser du Bloom i sidopanelen.

Klicka på menyposten Bloom och sedan på knappen “Lägg till optin”.

Bloom: Lägg till en ny optin

Välj sedan din optin-stil. Du bör se sex alternativ: pop-up, fly-in, under post, inline, låst innehåll och widget. Miniatyrbilderna skulle hjälpa dig att förstå hur varje alternativ fungerar, men om du inte är säker på att du alltid kan ändra din optinstil senare.

Bloom: Välj Optin Style

Bloom Setup-alternativ

Nu när du har valt din optin-stil är det dags att börja installera. Ge ditt namn ett namn och lägg till ditt nyhetsbrev. Vi använder MailChimp här på WPExplorer, så det är vad jag valde från rullgardinsmenyn. Klicka sedan på “Lägg till konto” som ska öppna ett kontonamn och en API-nyckel.

Bloom: Newsletter Name & Provider

Lägg till vilket kontonamn du vill ha. Det är bäst att välja något som gör det enkelt för dig att komma ihåg vilken nyhetsbrevlista du lägger till.

Du måste hämta din API-nyckel från den e-postmarknadsföringsleverantör som du har valt. Det borde vara lätt att hitta, och om du inte vet var du ska leta borde en snabb Google-sökning ha svaret. Men om du använder MailChimp som oss, logga bara in på ditt konto och klicka på ditt namn i det övre högra hörnet. Klicka sedan på “Konto” och under “Tillägg” ska du se alternativet “API-nycklar”. Om du inte har en ännu, klicka på knappen “Skapa en nyckel” och kopiera sedan din API-nyckel härifrån (och jag skulle tro att processen för att hitta din API-nyckel skulle vara ganska lik med andra leverantörer).

Nu kan du logga ut av MailChimp (eller din föredragna nyhetsbrevplattform) och gå tillbaka till installationssidan för Bloom. Klistra in din API-nyckel genom att klicka på “Autorisera.” Detta kommer att verifiera din API-nyckel och öppna ett alternativ till “Välj e-postlista.” Om du har skapat flera e-postlistor ser du dem alla listade här. Välj din lista och klicka sedan på “Nästa”.

Bloom: Lägg till din API-nyckel

Bloom Designalternativ

Nu kan du välja hur din optinform kommer att se ut. Det finns över 100 mallar till att börja med. Det finns massor av färger och mönster att välja mellan, så välj din favorit och klicka på “Nästa” för att anpassa.

Bloom: Optin-designmallar

Det är här som Bloom blir snygg. Det finns massor av fantastiska alternativ för att skapa din egen anpassade optinform. Lägg till en anpassad titel och meddelande så att dina läsare vet vad ditt nyhetsbrev handlar om och varför de bör prenumerera.

Bloom: Anpassad text

Lägg sedan till en anpassad bild för att ge effekt på din optin och få besökare att prenumerera så snart som möjligt. Du kan lägga till din bild om, nedan, till höger eller till vänster om ditt innehåll (eller har ingen bild alls – det är upp till dig). Du kan också lägga till en animation till vår bild för att hjälpa människor att fånga uppmärksamhet. Och Bloom har till och med en inbyggd kryssruta så att du kan dölja din bild på mobil – vilket är ett utmärkt sätt att göra din optin läsbar på små enheter.

Bloom: Bildinställningar

När du bläddrar nedåt ser du ditt första stycke av stylingalternativ för din opt-in. Från det här avsnittet kan du välja mellan obegränsade bakgrundsfärger, 80+ anpassade Google-teckensnitt, ljus eller mörk text och stilen och gränsen för din opt-in. Det finns gränslösa kombinationer här, så du kan verkligen skapa det utseende du vill ha.

Bloom: Optin Styling

Nästa upp – form. Detta inkluderar var du vill ha ditt faktiska formulär för nyhetsbrev (till höger, vänster eller under ditt opt-in-innehåll), och vilken information du vill samla in från dina besökare när de prenumererar. Du kan också anpassa din anmälningsknapptext så att den matchar resten av ditt opt-in-innehåll och funktioner.

Bloom: Form Setup

Gå vidare, det finns också form stylingalternativ. Dessa är ganska lika med opt-in-stylingalternativen, bara de gäller för prenumerationsformuläret för nyhetsbrev du just har lagt till. Detta inkluderar fler färgväljare och layoutalternativ för en anpassad form.

Bloom: Form Styling

Det sista designalternativet du hittar är för din formkant. Dessa alternativ är för kanten mellan ditt opt-in-innehåll och ditt nyhetsbrevformulär, och de fungerar alla oavsett vilken layout du väljer för din formulärplats.

Bloom: Form Edge

Du kan också lägga till en sidfot i ditt formulär, vilket kan vara ett bra ställe om du vill lägga till ett avslöjande eller länk till din integritetspolicy. Och du kan också lägga till ett anpassat framgångsmeddelande – det är lika enkelt som att skriva in det.

Bloom: Footer & Success Message

Och sist men inte minst, Bloom inkluderar också ett anpassat CSS-fält där du verkligen kan göra din opt-in-form till ett slags. Om du inte känner till CSS eller inte känner dig säker på dina kodfärdigheter är det bäst att hoppa över den här rutan eller anlita någon för att hjälpa dig skapa en anpassad kod som du kan använda för att ytterligare utforma din optinform (kassa Microlancer om du letar efter lite hjälp från en utvecklare).

Bloom: Anpassad CSS

Åh, och när som helst i processen kan du klicka på det lilla blå ögat i det övre högra hörnet för att se en direkt förhandsvisning av ditt arbete. Detta är en fantastisk funktion eftersom du kan finjustera din design när du skapar den för att få den precis rätt.

Bloom: Live Preview

Bloom Display-alternativ

Okej, nu är det dags att välja när och hur din opt-in ska visas. Bloom är full av alternativ och inställningar så att du kan skapa opt-in-formulär för varje situation. Välj fördröjning eller utlösande åtgärd för din opt-in, såväl som de specifika sidor, inlägg eller kategorier du vill använda den för. Om du vill skapa en anpassad opt-in för din hemsida, en separat för din butik och en annan opt-in som aktiveras endast efter att någon har kommenterat att du kan! Du kan se en stillbild av alla skärminställningar nedan.

15-display-options

När du är klar med att konfigurera dina visningsalternativ kan du klicka för att spara och avsluta. Det är allt! Du skapade precis en anpassad opt-in-form med Bloom. Bra jobbat!

Avslutar

Bloom är ett fantastiskt plugin, med alla typer av fantastiska funktioner som du vill ha i en opt-in plugin. Delad testning, statistik och anpassningar är alla inbyggda för att göra det enklare för dig att skapa ett e-postformulärande form som fungerar. Dessutom gör de rena ui och okomplicerade alternativen att använda plugin till en bris. Förhoppningsvis har vi kunnat hjälpa dig att installera insticksprogrammet, men om du har några kommentarer eller frågor kan du lämna dem nedan! Och om du vill lära dig mer om Bloom kan du kolla in hela utgåvan på bloggen Elegant Themes.

Skaffa blomman för WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map