Lägg till ett jobbkort på din WordPress-webbplats med WP Job Manager

Lägg till ett jobbkort på din WordPress-webbplats med WP Job Manager

Om du driver en webbplats baserad på en specifik nisch, finns det en chans att du har övervägt att skapa någon form av jobbtavla för ditt samhälle.


Vissa webbplatser har ganska exceptionella jobbtavlor. Om du vill följa deras fotspår har du några olika alternativ.

Det finns premiumtema och plugins som är specifikt utformade för WordPress som gör att du kan skapa helt automatiserade jobbtavlor, såväl som plugins som gör att du kan lägga till funktionskortfunktionen på din befintliga webbplats (även om de vanligtvis kräver att du underhåller dem själv).

Låt oss titta på en av dessa plugins.

WP Job Manager WordPress Plugin

WP Job Manager är ett gratis WordPress-plugin som låter dig skapa ett enkelt Job Board om du vill publicera och hantera jobblistor direkt från din admin-instrumentpanel eller via ett formulär för att skicka jobb.

Plugin ger dig möjlighet att manuellt lägga till alla jobb själv såväl som att låta dina registrerade användare bokföra jobblistor. Det låter dig också köpa premiumtillägg som ökar dess funktionalitet så att betalda listor och varningar liksom flera andra alternativ finns.

Med sin introduktion ur vägen, låt oss gå igenom stegen för att få WP Job Manager upp och kör på din webbplats.

1. Installera och konfigurera WP Job Manager

När plugin är installerat och aktiverat kan vi börja konfigurera det för dina specifika jobbkort behov. Inställningssektionen för plugin är relativt minimalistisk. Det är uppdelat i två avsnitt: Jobbannonser och jobbinlämningar.

Jobbförteckningar ger grundläggande information om hur jobb visas på din webbplats:

Inställningar - Jobbförteckningar

Jobbinsändningar dikterar hur jobb skickas in och om de kräver ett användarkonto på din webbplats för att göra det:

Inställningar - Jobbinsändningar

2. Skapa jobbkategorier

Jobbkategorier

Jobb kan delas upp i kategorier beroende på dina behov.

Jobbkategorierna är lika enkla att skapa som en vanlig kategori för blogginlägg. Detta görs i det nya avsnittet Jobblistor på din instrumentpanel, under Jobbkategorier menyalternativ.

Varje kategori innehåller ett namn, URL-snigel och en beskrivning. Som med postkategorier kan du skapa så många av dessa du vill.

3. Skapa jobbtyper

Jobbtyper

Det finns flera jobbtyper som skapats under installationen.

Jobbtyperna definierar om en jobblista är heltid, deltid eller ett av de olika andra tillgängliga alternativen. Som med Jobbkategorierna kan du skapa ytterligare typer när du behöver dem.

4. Skapa en ny jobblista i instrumentpanelen

Ny jobblista

Nu när du har den grundläggande konfigurationen för ditt jobbkort är det dags att skapa din första jobblista. Denna process liknar mycket att skapa ett nytt inlägg eller en sida. Du anger en titel, jobbinnehåll och kategoriserar listan. Du kan också välja typ av jobblista vid denna punkt.

Det finns en stor skillnad mellan det här fönstret och det vanliga blogginläggets administratörsområde. Med Ny jobblista inlägg du får en extra panel som innehåller olika Uppgifter om jobbuppgifter.

Uppgifter om jobbuppgifter

Dessa datafält ger dig möjlighet att lägga till ytterligare information till varje jobblista. Dessa extra fält inkluderar Jobbplats, Företagsinformation, Jobbs utgång och förmågan att markera positionen som fylld.

5. Skapa en ny jobblista med inlämningsformuläret

Anmälningsblankett

Om du bestämmer dig för att tillåta dina användare att skicka in jobblistor bör du skapa ett formulär för inlämning av jobb.

Plugin gör det enkelt att skicka jobb. För att skapa ett inlämningsformulär måste du skapa en ny sida på din webbplats och lägga till följande kortkod:

[Submit_job_form]

Detta konverterar sidan till ett inlämningsformulär som gör att dina användare kan lägga till all relevant information för jobbet. Men med formuläret för inlämning av jobb kan du inte ställa in ett utgångsdatum på jobblistan.

När du har fyllt i formuläret kan du förhandsgranska hur det kommer att se ut på webbplatsen. Om du är nöjd med den information som du har levererat kan du slutföra inlämningsprocessen och publicera jobblistan till jobbtavlan.

6. Visa jobblistorna

Jobbannonser

För att visa jobblistorna på din webbplats behöver du helt enkelt lägga till en kortkod på en sida på samma sätt som formuläret för anmälan.

Kortkoden som krävs för att skapa en komplett lista över alla öppna positioner är:

[jobb]

Det finns ytterligare kortnummeralternativ tillgängliga för dig som låter dig filtrera din jobblista på specifika sätt.

Till exempel finns det ett kortnummeralternativ som låter dig ange den visade jobbkategorin. Med det här filtret kan du sedan skapa flera sidor på din webbplats, var och en med sin egen lista över jobbkategorier.

För ytterligare information om kortkoderna som finns tillgängliga för att filtrera jobblistorna, besök wiki för plugin-dokumentationen.

Jobbpanelen

I likhet med inlämningsformuläret och jobblistorna kan du skapa en sida med jobbpanelen för dina användare med en annan enkel kortkod:

[Job_dashboard]

Denna sida gör att användare som är inloggade kan se alla jobb de har lagt ut på din webbplats.

Detta ger dem en enkel metod att redigera och hantera sina inlägg utan att behöva söka igenom hela jobblistningsarkivet.

Ytterligare premiumfunktioner

Lägg till Ons

Det fantastiska med detta plugin är att även om det är gratis och erbjuder ett stort antal alternativ, kan du köpa tillägg som ökar dess användbarhet.

Premiumalternativen för detta plugin inkluderar olika metoder för att ha betalda listor. Detta låter dig konfigurera ditt jobbkort att kräva betalning för att skicka ett jobb. Denna betalning kan samlas in med PayPal eller andra onlinebetalningsmetoder och kan ställas in så att du inte behöver leverera några insatser i jobblistorna för att tjäna pengar från styrelsen.

Det finns andra premiumtillägg som ökar användbarheten för ditt jobbkort. Dessa varierar från jobbvarningar till tidsfrister för ansökningar och kan hjälpa dig att göra ditt jobbkort sticka ut från det grundläggande alternativet på många sätt.

Teamet som skapade plugin-programmet har utvecklat de flesta av dessa tillägg, men det finns flera alternativ skapade av tredje parter.

De är definitivt värda att undersöka om du vill tjäna pengar på din jobbtavla eller förbättra dess funktionalitet för dina läsare.


Det finns flera avancerade alternativ för jobbtavlor som finns på marknaden, men de är främst premium plugins eller teman. Vi har massor av bra jobbkorts WordPress-teman här på WPExplorer (som Jobify, JobEngine och Job Roller för att nämna några).

De WP Job Manager plugin är ett utmärkt sätt att skapa ett jobbkort utan att behöva ändra din webbplats i grunden. Om det är en funktion som visar sig vara användbar för dina läsare är det mycket lätt att förbättra och utveckla över tid såväl som billigt att lägga till premiumfunktioner till.

Har du funderat på att inrätta en jobbtavla på din webbplats eller använder du en redan? Vi skulle gärna höra dina tankar om att skapa en jobbtavla i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map