Lägg till vackra bilder på din webbplats med MotoPress Slider för WordPress

MotoPress är välkända i WordPress-gemenskapen för sin sidbyggande innehållsredigerare WordPress-plugin. Sedan deras lansering förra året har MotoPress lagt till fler produkter i sin portfölj inklusive plugin-tillägg och WordPress-teman.


I februari i år släppte de MotoPress Slider; deras andra stora WordPress-plugin. Plugin-enheten är lyhörd så att bilderna hjälper dig att skapa bra utseende på alla enheter. Låt oss titta närmare på vad MotoPress Slider kan göra.

Konfigurera en ny MotoPress-skjutreglage

MotoPress Slider är otroligt lätt att installera. När du väljer att skapa en ny reglage visas tre korta inställningssidor. Det finns en flik för reglageinställningar, kontroller och utseende.

På fliken glidinställningar kan du namnge skjutreglaget och aliaset som används för skjutreglagets kortkod. Skjutreglaget kan göras i full bredd eller så kan du definiera standardstorleken på rutnätet. Bildspelfördröjningen kan också ställas in i detta område. Om du föredrar kan bildspelet inaktiveras.

Nya reglageinställningar

Nio reglage för reglage kan aktiveras eller inaktiveras på nästa flik. Du kan konfigurera kontroller som pilar, uppspelningsknappar, räknare och mer.

Nya reglage för reglage

På fliken Utseende kan du definiera standardpixelstorleken för telefon-, surfplatta- och skrivbordsskärmar. De ursprungliga inställningarna är allt upp till 767 pixlar visas med telefonlayouten, allt mellan 768 och 991 pixlar använder surfplattformen, och allt över 992 pixlar använder skrivbordsskärmen.

En anpassad CSS-klass kan tillämpas på skjutreglaget. Det finns också en ruta där du kan lägga till anpassad CSS-kod.

Nytt skjutreglage

En separat inställningssida finns i MotoPress Slider-adminmenyn som låter dig inaktivera reglaget för specifika användargrupper.

MotoPress Slider Användargrupper Inställningar

Oroa dig inte för mycket för dina reglageinställningar. Standardvärdena bör vara bra för de flesta av er och det finns en knapp längst ner i reglaget för att skapa skjutreglaget som låter dig återvända och ändra inställningar när som helst.

Lägga till bilder till din nya MotoPress-skjutreglage

I nästa område kan du lägga till bilder i skjutreglaget. Du kan se en skärmdump av detta område nedan. Det kan verka lite skrämmande vid första anblicken, men det är väldigt lätt att förstå när du vet var allt är.

MotoPress Slide Creation Page

Överst finns sju flikar: Allmänt, färg, bild, video, länk, synlighet och misc. En förhandsgranskning av din reglage dominerar hjärtat av sidan och under hittar du alternativ för att lägga till text, bilder, knappar och videor. Varje typ av innehåll kallas ett lager och dessa lager visas till höger på sidan.

Du kan ordna lagerns ordning med dra och släpp. Lagerplacering fungerar på samma sätt som i grafiska applikationer som Photoshop med prioritet till lagret överst. I mitt exempel ovan har jag två lager: Bild och text. Om jag var tvungen att placera HTML-lagret efter bilden skulle texten inte vara synlig.

Gränssnittet fungerar riktigt bra. När du väljer ett lager i huvudkanfasområdet visas inställningarna för det lagret under. Om du klickar på radera på tangentbordet tar du bort skiktet från din bild. Två raderingsknappar är också tillgängliga: En raderar det lager du har valt, den andra raderar alla lager.

Lager kan dras runt i dukområdet. När du gör det ser du X- och Y-koordinaterna ändras. Detta är användbart eftersom det betyder att du kan placera lager över flera bilder i exakt samma position (vilket är mycket användbart för att placera innehåll som text). Ett rutnät med nio rutor kan också användas för att placera lager, t.ex. uppe till vänster, mitten, nedre höger, etc..

Dussintals animationer kan användas för att bleka in och bleka ut lager. Detta inkluderar blekningar, zoomar, vänder och studsar. Lager kan visas och / eller döljas vid en viss tidpunkt (i millisekunder). Detta är, enligt min ödmjuka mening, en av de bästa funktionerna i plugin eftersom det låter dig visa lager exakt när du vill att de ska visas.

Fördefinierade stilar är också tillgängliga, men om du föredrar kan du definiera anpassade CSS-klasser för ett visst lager.

Animeringsalternativ

På den allmänna fliken kan du namnge din bild och välja om din bild ska publiceras eller sparas som ett utkast. På så sätt kan du bli kreativ och spara dina bilder innan du går live med dem.

Färgfliken låter dig välja en färg eller lutning för din bildbakgrund. En sak som irriterade mig var att det inte fanns ett färghjul för att välja färger. Du måste ange hexadecimal kod manuellt. Förhoppningsvis är det något de kommer att ta itu med i en framtida version av plugin. Gradientalternativet låter dig definiera två färger och vinkeln där lutningen används.

MotoPress Slider Color Settings

Om du inte vill ha en fast färg eller en tonad bakgrund kan du använda en bild. Du kan välja en bild från ditt WordPress-mediebibliotek eller definiera en extern bild-URL. Storlek, upprepning och positionsattribut kan alla definieras.

MotoPress Slider Image Settings

MotoPress Slider stöder också videobakgrunder. Om du föredrar kan videor läggas in i dina bilder med lager. Du kan visa videor från YouTube, Vimeo, ditt mediebibliotek eller en extern URL.

MotoPress Slider Video-inställningar

Slides kan göras länkbara. Du kan ställa in länk-ID, klass, rel och titelattribut. När en besökare klickar på den aktuella bilden kommer de att tas till den URL du definierade. Eftersom länkar är konfigurerade på en bild per bild kan du göra att några bilder kan länka till externa webbplatser och inte till andra.

MotoPress Slider Link-inställningar

Slides kan begränsas till inloggade användare. Detta kan bara användas för att visa bilder för registrerade användare. Du kan också göra objektglas aktiva under en viss tidsperiod. Detta kan användas för en mängd olika användningsområden. Till exempel kan du skapa bilder för att marknadsföra en tävling under den första veckan i december.

MotoPress Slider Synlighet Inställningar

På den sista fliken kan du definiera ett CSS-klassnamn och ID för din bild. Som jag noterade tidigare kan du också utforma enskilda lager i din bild med hjälp av anpassade CSS-klasser.

MotoPress Slider Divers Settings

När du har skapat din bild kan du spara bilden med knappen Spara längst ner på sidan. Om du klickar på stängningsknappen kommer du till listan över objektglas, dvs alla bilder som du har skapat för den specifika reglaget.

Du kan redigera, duplicera eller ta bort befintliga bilder. Duplicera en bild är ett praktiskt alternativ om du vill skapa en liknande bild. Om inte kan du skapa en ny bild från början.

MotoPress Slider Slides List

Slutligen kan du infoga din färdiga skjutreglage på din webbplats med hjälp av kortkodalias som du definierade för skjutreglaget.

MotoPress-reglaget

De säger att skönhet är i betraktarens öga, men jag var mycket imponerad av vad MotoPress Slider kunde göra. Det tar inte lång tid att infoga anpassade bakgrunder, text, bilder, knappar och videor.

MotoPress Slider Exempel

Om du besöker huvudinformationssidan för MotoPress Slider ser du ett bra exempel på vad som kan uppnås med plugin-programmet. Det belyser hur lager och försening av lastning av lager kan användas för att skapa professionella reglage på några minuter. Det sätt som lager visas över tid under en bild ger intrycket av att du tittar på en videopresentation (även när videoklipp inte används). Det är en enkel effekt som verkligen förvandlar bilder.

MotoPress Slider Exempel

Prissättning

MotoPress har antagit ett rättvist prissättningssystem för sin reglage-plugin. Deras personliga licens återgår till $ 19 och erbjuder ett års support och uppdateringar för en webbplats. Återförsäljning till 49 $ och företagslicensen ökar webbplatsgränsen från en till fem webbplatser.

MotoPress Slider Pricing

Utvecklarlicensen har 99 dollar. Det erbjuder prioriterat stöd för utvecklare och ger ett års support och uppdateringar till ett obegränsat antal webbplatser. Volymlicensiering är också tillgänglig om du vill paketera MotoPress Slider i en egen produkt.

MotoPress Slider är 100% GPL. En licens krävs för att få automatiska uppdateringar och support för plugin, men plugin är fortfarande fullt användbar om denna licensnyckel inte är angiven.

Slutgiltiga tankar

Alla WordPress-skjutreglage har en inlärningskurva och MotoPress Slider är inte annorlunda. Du måste spendera minst tjugo eller trettio minuter på att leka med bilder tills du börjar förstå vad plugin kan.

Efter en kort tids användning av plugin hade jag ett par “Aha” stunder när jag började förstå hur allt fungerade. Den första är när jag förstod hur jag skulle få ut mesta möjliga av lager. Det andra är när jag lärde mig hur animationer kan användas för att bleka in och bleka ut text, knappar och bilder. Men funktionen som verkligen fick mig att uppskatta potentialen för MotoPress-skjutreglaget var alternativet att försena lager som visas. Detta gör att många coola presentations-trick kan användas, till exempel droppmatningstext till besökare på webbplatsen och poppar upp bilder och knappar vid nyckelpunkten i bilden.

När du har behärskat dessa enkla tekniker är jag övertygad om att du kommer att kunna skapa professionella bilder med MotoPress Slider. Om du behöver inspiration rekommenderar jag att du kontrollerar reglaget som visas på MotoPress eftersom det belyser vad som kan uppnås med enkla text- och bildlager.

Jag hoppas att du har haft det här utseendet på MotoPress Slider. I så fall uppmuntrar jag dig att prenumerera på WPExplorer-nyhetsbrevet för att få gratisuppdateringar av våra senaste artiklar och fantastiska WordPress-tips, tricks och erbjudanden.

Tack för att du läser.

Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map