Lägg till vackra gallerier till din WordPress-webbplats med hjälp av Envira Gallery

Envira Gallery är ett mångsidigt galleriplugin för WordPress som låter dig enkelt infoga vackra bildgallerier på din webbplats.


Som du vet har WordPress gallerifunktioner inbyggd i kärnan. Trots detta är galleriplugins populära bland WordPress-användare eftersom det inbyggda galleriet är ganska begränsat och inte erbjuder samma funktionalitet, funktioner eller stil som andra plugins till.

Utvecklarna av Envira skickade vänligen en testkopia av plugin för att testa plugin. I den här artikeln skulle jag vilja leda dig genom hur du kan använda plugin-programmet för att lägga till bildgallerier på din webbplats. Jag hoppas att du gillar recensionen �� Eller om du vill kan du se min EnviraGallery Plugin Video Review i slutet av inlägget.

Ladda ner plugin

Använda Envira Gallery

Att lägga till ett nytt galleri är mycket snabbt eftersom plugin integreras perfekt med det befintliga WordPress-gränssnittet. Om du är nöjd med standardinställningarna som Envira använder, behöver du bara ladda upp dina bilder med WordPress-filuppladdaren, spara galleriet och infoga galleriet på din webbplats.

Ladda upp dina bilder

Det finns andra flikar för att konfigurera ditt galleri vidare. Envira låter dig visa dina galleribilder i upp till sex kolumner. Om du inte ändrar det här alternativet kommer det att vara en kolumn.

En plugin som låter dig lägga till ytterligare teman för galleriet och för lightboxen är tillgängligt för alla användare av silvermedlemskap och högre (mer om detta senare). Det billigaste medlemskapet har bara ett tema som kallas bas.

Detta inställningsområde låter dig också definiera kolumnbredd och marginal under varje bild. Dimensionerna på bilder som visas på mobiltelefoner kan också definieras.

Konfigurera ditt galleri

När någon klickar på en galleribild visas bilden med en lightbox. Lightboxen har många coola alternativ som tangentbord och musnavigering. Bilder kan också visas i en slinga.

Inställningar för Lightbox för galleri

Som standard visar lightboxen miniatyrer för alla galleribilder längst ned i ljuslådan. Detta kan flyttas till toppen om du föredrar det. Dimensionerna på miniatyrbilder kan också ändras.

Miniatyrinställningar för galleri

Den olika fliken låter dig ändra gallerititel, ändra sidosnabb och lägga till anpassade CSS-klasser. Gallerier kan också importeras och exporteras genom detta område.

Övriga galleriinställningar

När du har publicerat ditt galleri får du den kod som är nödvändig för att visa den på din webbplats. Plugin ger dig två kortkoder. Den ena använder galleri-ID och den andra använder gallerisidesluggen. Sidasluggen fungerar på samma sätt som det gör med inlägg och sidor, dvs om du inte anger sidsluggen kommer WordPress att generera en baserad på namnet på ditt galleri.

PHP-kod är också tillgänglig så att du kan lägga till dina gallerier till andra delar av din webbplats, t.ex. din sidhuvud eller sidfot.

Kod för ditt galleri

När plugin-programmet har aktiverats läggs en “Lägg till galleri” -knapp till din inläggsredigerare.

Lägg till Envira Gallery-knapp

Om du klickar på knappen “Lägg till galleri” visas en lista över alla dina gallerier. Du behöver helt enkelt välja ett galleri och sedan klicka på “Infoga galleri” -knappen för att lägga till det i ditt inlägg eller sida.

Välj ditt galleri

Om du sätter in ett galleri läggs kortkoden för galleriet till ditt inlägg. Naturligtvis kan den här kortkoden läggas till direkt genom att helt enkelt kopiera kortkoden från överlägget som visades efter att du publicerat galleriet. Du kan också lägga till gallerier enkelt genom att komma ihåg galleri-ID eller galleri-sidans snigel.

Kortnummer för Envira Gallery

Gallerier kan läggas till via huvudmenyn Envira i menyn som finns i din WordPress-administrationsmeny. Om du föredrar det kan du lägga till nya gallerier direkt på sidan för redaktören.

Lägg till ett galleri direkt i postredigeraren

Den slutliga produktionen ser fantastisk ut. Gallerier är lyhörda så de ser bra ut på mobila enheter (inklusive högupplösta enheter som Macbook Pro).

Ett exempel på ett Envira-galleri

Plugin-enheten innehåller en widget för att infoga dina gallerier i widgetade områden som din sidofält. Widgeten har inga alternativ – du kan bara välja galleri och lägga till en titel för widgeten. Även om det är svårt att klaga på bristen på konfigurationsalternativ för mycket när utgången ser bra ut.

Det enda klagomålet jag har är att widgeten inte verkar visas korrekt på inlägg eller sidor som visar ett galleri. Den laddar widgeten bra på andra sidor, men den fastnar i ett konstant skede av inläsning när ett galleri laddas i huvudinnehållsområdet och i sidofältet. Jag testade Envira på en testwebbplats med Twenty Twelve och inga andra plugins aktiverade. Jag testade också widgeten med Twenty Eleven-temat och samma problem fanns. Men jag är övertygad om att det här är något som utvecklarna snart kommer att fixa.

Om du klickar på valfri bild i ditt galleri kommer den fullständiga versionen av bilden att visas med en vacker ljuslåda. Det är ett praktiskt sätt för besökare att bläddra i dina galleribilder eftersom alla bilder kan väljas från lightboxområdet.

Envira Gallery Lightbox

Add-ons

För Envira finns en rad tillägg som förbättrar plugin-funktionen. Dessa kategoriseras i gratis, grundläggande och avancerade tillägg.

Gratis tillägg är tillgängliga för alla. Grundläggande tillägg är tillgängliga för silvermedlemskap och högre och avancerade tillägg är tillgängliga för guldmedlemskap och högre.

Fri

 • Skydd – Inaktiverar att högerklicka på bilder för att hindra människor från att enkelt stjäla dina bilder.
 • Bildspel – Låter dig skapa snygga bildspel.
 • CSS – Lägger till en CSS-ruta under fliken diverse för att lägga till ytterligare stilanpassningar.

Grundläggande

 • Tags – Gör att du kan tagga bilder med alla taggar / nyckelord du önskar.
 • Galleriteman – Anpassa utseendet på dina gallerier med förgjorda galleristilar.

Avancerad

 • Supersize – Tillåter att bilder visas i maximal möjliga storlek i fönstret.
 • Fullskärm – Gör att du kan visa din galleriljusbox på helskärm.
 • DeepLinking – Gör att du kan länka direkt till specifika bilder med SEO-vänliga webbadresser.

Jag inser att försäljning av tillägg har blivit vanlig plats under de senaste åren. I det här fallet kände jag inte att det var motiverat. Funktionalitet som hotlink-skydd och tag-funktionalitet bör verkligen byggas in i den grundläggande versionen av plugin. Det verkar fel för mig att ta bort funktionalitet och sedan lägga till den igen via ett plugin bara så att de kan sälja olika medlemsplaner för plugin.

Slutresultatet är att du måste ha nio plugins aktiverade på din webbplats snarare än en. Om funktioner måste begränsas för billigare versioner, tror jag att det skulle vara bättre att sälja olika versioner av plugin så att alla funktioner finns i ett plugin.

Översikt

Jag har använt många andra galleriplugins tidigare. Många av dem fokuserar på stil över substans. Jag tror att Envira har fått balansen rätt genom att se till att det först och främst utformades för att snabbt kunna infoga gallerier på din webbplats.

Det enda felet jag hittade var gallerividgen som inte visades på sidor där galleriet laddades i huvudinnehållsområdet. Jag tror inte att det är något att oroa sig för eftersom Envira först officiellt lanserades i slutet av januari 2014. Det finns alltid små buggar i början av ett plugins liv och dessa buggar bör strykas ut under de kommande månaderna.

Pluginet går från 39 dollar. Det finns fyra medlemsplaner tillgängliga för kunderna. Alla planer har obegränsade gallerier, tillgång till dokumentation, grundläggande forumstöd och ett års support och uppdateringar.

Listan nedan beskriver vad du får med varje medlemsplan. Varje plan innehåller alla funktioner i medlemsplanen som föregår den.

 • Brons ($ 39) – Uppdateringar är begränsade till en webbplats
 • Silver (79 $)) – Uppdateringar för tre webbplatser, prioriterat e-poststöd och tillgång till grundläggande tillägg
 • Guld (149 $) – Uppdateringar för obegränsade webbplatser och tillgång till avancerade tillägg
 • Platinum ($ 259) – Tillåter dig att inkludera Envira med ett tema du säljer

Med Envira kan du uppgradera till en bättre plan genom att bara betala skillnaden i pris. Detta låter dig börja med ett av de billigare paketen och uppgradera när och när du behöver. De erbjuder också 14 dagars 100% pengarna tillbaka-garanti.

För mer information om plugin, besök den officiella webbplatsen för Envira Gallery.

Läs mer om Envira Gallery

Envira Gallery Plugin Video Review

Glöm inte att kolla in Envira Gallery Plugin Video Review av Kyla för att se plugin live.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me