MotoPress-hotellbokning kontra WooCommerce-bokningar för WordPress

MotoPress-hotellbokning kontra WooCommerce-bokningar för WordPress

Letar du efter att aktivera ett bokningssystem för boende på din WordPress-webbplats? Du är på rätt plats! Vi kommer att jämföra två specialbyggda plugins som används på WordPress-användare: MotoPress Hotel Booking och WooCommerce Bookings.


WooCommerce-bokningar är ett populärt tillägg för WooCommerce som låter dig skapa bokningsbara produkter, inklusive hyresfastigheter av alla slag. WordPress-hotellbokningsprogram av MotoPress är ett fristående plugin som är helt dedikerat till hyresverksamhet.

Antingen WordPress-bokningsplugin passar perfekt för datumbaserade bokningar som hotellrum, stugor, bed & breakfast, servicelägenheter, villor och liknande hyresavdelningar.

Dessutom är WooCommerce Bookings-plugin optimerat för tids- och datumbokningar, vilket gör det lika lämpligt för tidsplaneringsbehov (som till exempel frisörsanläggningar) och logiverksamhet.

Eftersom datumbaserad bostadsuthyrning är en fokuspunkt i denna artikel, kommer vi att lägga huvudtyngden på alla målinriktade verktyg relaterade till denna funktion.

Så låt oss gå igenom de viktigaste funktionerna i dessa populära WordPress-bokningsprogram för hotell och semesterbostäder.

Bokningsprocess för kunder

WooCommerce-bokningar låter dig lägga till en bokningskalender till varje hyresenhet så att gästerna ser alla tillgängliga / otillgängliga datum i realtid.

woocommerce-bokningskalender

Efter att ha valt en gratis spelautomat klickar de på ”Boka”, som automatiskt lägger till bokningen i kundvagnen. Detta gör att dina gäster kan betala via de tillgängliga betalningsportarna på din webbplats.

Men om du vill att gäster ska betala senare kan de ställa in sina beställningar utan omedelbar betalning. När bokningen har godkänts av administratörer får gästerna bekräftelsemails. Eftersom du kan inkludera en betalningslänk i e-post kan gäster betala genom att klicka på betalningslänken eller genom att logga in på sina egna konton på din webbplats. För att gästerna ska kunna betala efter ankomst måste du troligen aktivera en betalningsmetod “Cash on Delivery” i kärnans WooCommerce-plugin (obetalda bokningar kan ställas in för att automatiskt avbrytas).

Alla typer av e-postmeddelanden (t.ex. bekräftelse, avbokning) hanteras utan manuell kontroll!

MotoPress Hotellbokning plugin gör det möjligt för dig att lägga till ett realtidsformulär för fastighetssökare som kan söka igenom alla hyror enligt gästens preferenser (antalet personer, plats, hyra typ etc.) Detta är särskilt användbart när det finns massor av hyresenheter på din webbplats – det är mycket mer användarvänligt och sparar dina möjligheter mycket tid.

anpassade sökfält motopress hotellbokning

Dessutom kan du visa realtidskalendrar för alla individuella boende så att potentiella hyresgäster kan boka ett rum direkt.

Motopress hotellbokningskalender

Plugin tillåter en gäst att boka flera logi i taget (inom en kontroll) och, ett perfekt extra verktyg, kan ställas in för att automatiskt rekommendera egenskaper baserat på värdet ”antal vuxna och barn”.

Beroende på dina inställningar på kassasidan kan gästerna betala online via en föredragen betalningsmetod, betala efter ankomst, betala en insättning eller betala senare hela eller återstående summa pengar inom en viss tidsram innan incheckning för att säkra sina bokningar.

Det sista alternativet är endast möjligt genom premiemedlet Betalningsbegäran tillägg (för att vara mer exakt, detta tillägg automatiserar bara processen och håller allt under ett tak; annars kan du till exempel använda en traditionell överföringsmetod).

Hur en bokning bekräftas beror på bokningsbekräftelsemod: vid betalning, av kund via e-post eller av administratör manuellt.

Sammanfattningsvis är bokningsprocessen ganska lik i båda insticksprogrammen, men MotoPress ger en mer “traditionell” bokningsupplevelse (gästerna ska inte lägga till en bokning “i kundvagnen”), ett realtidsform för sökning och mer praktiska alternativ , till exempel rumsrekommendation.

FunktionMotoPress HotellbokningWooCommerce-bokningar
Boende sökformulär+

(med flera anpassade sökfält)

Tillgänglighetskalendrar för enskilda boende++
Boka flera boenden under en transaktion++
Automatisk rekommendation om egendom+

Bokningshantering

Använda WooCommerce-bokningar WordPress-plugin, du kan visa hela listan över bokningar i en organiserad lista eller i en kalendervy som stöder månads- eller dagvisningslägen.

woocommerce-bokningskalenderläge

Du är fri att utföra alla grundläggande operationer med enskilda bokningar: ta bort, bekräfta, avbryta, avbryt och markera bokningar som betalda eller obetalda.

woocommerce-bokningar redigerar bokningsinformation

När du bekräftar obetalda bokningar i instrumentpanelen får din klient en automatisk faktura via e-post, som leder dem till deras “konto” -sida för att betala. Du kan också lägga till nya bokningar manuellt via admin-instrumentpanelen (för de som görs via telefon, till exempel).

MotoPress Hotellbokning låter dig se och redigera alla reservationer (t.ex. uppdatera klientinformation eller ändra en bokningsstatus manuellt). Bokningen kan ha betalda, obetalda, väntande, bekräftade och andra statuser beroende på bekräftelsemodern du väljer. Vi vill också betona att detta plugin spårar alla bokningsåtgärder (som statusändringar, betalat belopp osv.) Och presenterar dem i en logghistorik för att hjälpa dig att hantera varje bokning mer effektivt.

bokningsstatus motopress hotellbokning

Du kan också lägga till bokningar från instrumentpanelen – och till och med manuellt arkivera en summa pengar som betalas efter ankomst kontant, till exempel.

Motopress hotellbokning plugin lägg till betalningar manuellt

Det finns också en separat “Betalningshistorik” -meny som gör att du snabbt kan kontrollera alla senaste betalningar. För att se kommande reservationer kan du växla till ett kalenderläge, som ger fantastiska sorteringsalternativ för att förenkla din sökning.

FunktionMotoPress HotellbokningWooCommerce-bokningar
Redigerbar bokningsstatus++
Loggar om individuella reservationer+
Bokningskalender++
Lägga till betalningar manuellt efter ankomst+?
Skicka en betalningslänk från instrumentpanelen och samla in betalningar automatiskt+

kräver premie tillägg

Standard vid bokning

Tillgänglighetskontroll (bokningsregler)

De WooCommerce-bokningar plugin låter dig ställa in en global tillgänglighet som tillämpas på alla bokningsbara produkter på din webbplats (till exempel specifika dagar och tider tillgängliga för incheckning). Du kan också blockera dagar för valt boende och ställa in en säsongsrelaterad tillgänglighet (t.ex. stängd från december till februari).

Inställningar för woocommerce-bokningar tillgänglighet

MotoPress Hotellbokning ger ganska liknande alternativ: du kan ange dagar och tider som är tillgängliga för incheckning (kan ställas in för enskilda fastigheter), blockera tillgängligheten för valda boende och ställa in minimi- och maxdagar att stanna. Alla dem (med undantag för blockering av tillgänglighet) kan också baseras på säsonger.

regler för motopressbokning

Priskonfiguration & rabattsystem

Förutom de fasta bostadspriserna (baspriser) kan du ställa in ett prisintervall baserat på olika förhållanden (daglig, vecko, månad eller annan konfiguration).

Både MotoPress Hotel Booking och WooCommerce Bookings erbjuder ett smidigt prissystem som låter dig kombinera olika kriterier:

 • hyra typ
 • det totala antalet människor
 • säsong / semesterpris
 • boende pris

Det betyder i princip att du kan ange dina prisregler som kommer att tillämpas automatiskt när de uppfylls.

Båda insticksprogrammen kan till exempel täcka följande hypotetiska scenarier:

Normalt datum – Standardpris – 1 person – 150 dollar per person
Normalt datum – Standardpris – 2 personer – 100 $ per person

Ordinarie datum – Standardpris + Frukost – 1 person – 250 $ per person
Ordinarie datum – Standardpris + Frukost – 2 personer – $ 200 per person

Helger / Helger – Standardpris + Frukost – 1 person – $ 260 per person
Helger / helger – Standardpris + Frukost – 2 personer – $ 230 per person

Som ni ser tillämpas automatiska rabatter främst baserat på en säsong (valfri anpassad term) eller extra bekvämligheter.

Dessutom tillåter WooCommerce Bookings att ange olika priser för “vuxna” och “barn”, vilket inte är tillgängligt i MotoPress. Men med MotoPress Hotel Booking kan du ställa in ett rabatterat pris för en längre vistelse för olika rum och priser (t.ex. 6 nätter – $ 150 per natt, 7 nätter – $ 120 per natt).

kuponger

De WooCommerce-bokningar förlängning låter dig erbjuda en kupongkod för en rabatt per person för bokningar med flera personer. Du kan också erbjuda specifika rabatter för en specifik situation (datumbaserad).

woocommerce anpassad kuponkod

MotoPress Hotellbokning ger dig ett sätt att skapa anpassade kuponger för alla eller utvalda logi för lojala kunder eller att användas i kampanjevenemang (fasta eller procentuella rabatter). Så du kan i princip skapa anpassade kupongkoder vid behov.

motopress kuponger kod

Tvåvägs Google Kalender och OTAs integration

Om du listar din fastighet på tredjepartsmarknader som Airbnb eller Booking, är det viktigt att ansluta dem till din webbplats och aldrig komma ur synk. Tack vare iCal kan du ställa in en tvåvägs automatisk synkronisering med externa kanaler.

Om du ställer in synkroniseringen med MotoPress Hotellbokning, du kan enkelt lägga till externa iCal-kalendrar för varje fastighet på din WordPress-webbplats så att om du får en bokning på den externa marknaden, blockeras den automatiskt på din webbplats (och vice versa). Det är en värdefull funktion eftersom det gör att du kan undvika överbokning utan att förlora en chans att lista din egendom på populära katalogwebbplatser (som stöder iCal). Du kan också ansluta dem till din Google Kalender.

manuell synkronisering

WooCommerce-bokningar kan integreras med Google Kalender (en 2-vägs automatisk synkronisering är också möjlig), men för tillfället kan du inte ansluta alla rum individuellt till externa plattformar (den här funktionen är fortfarande markerad som planerad i WooCommerce-forumet). Även om detta alternativ inte är inbyggt i core plugin, kan synkroniseringen uppnås via tredjeparts plugins.

FunktionMotoPress HotellbokningWooCommerce-bokningar
Tvåvägs iCal-synkronisering för individuella tillgänglighetskalendrar för boende+
Google Kalender-synkronisering++

Online-betalningar via webbplatsen

Baspriset för en premiumversion av MotoPress Hotellbokning täcker åtkomst till följande betalningsportar: PayPal, 2Checkout, Braintree, Stripe, Beanstream / Bambora. Fler betalningsportar är tillgängliga via en betalad WooCommerce-tillägg (det gör att du i princip kan koppla upp alla betalningsportar som finns tillgängliga i WooCommerce-butiken). Du kan också aktivera gäster att betala endast efter ankomst eller låta gäster betala senare för att säkra sina bokningar genom att skicka ett e-postmeddelande om betalningsbegäran (vi har redan nämnt att det finns en extra tillägg för automatiska förfrågningar, betalningsarkivering och behandling).

WooCommerce-bokningar tillägg är (naturligtvis) kan hantera betalningar via valfri WooCommerce-gateway. Om du inte vill debitera din gäst i kassan kan du skicka en betalningsbegäran senare.

Insättningsbetalningar

Använder sig av MotoPress Hotellbokning, du kan samla in en insättningsbetalning (fast eller procentsats) i kassan för att gästerna ska kunna säkra sina bokningar och sedan samla in resten med antingen en betalningsbegäran före ankomst eller efter att din gäst har checkat in. Möjligheten att debitera insättningsbetalningar är en gratis funktion i kärnans plugin.

insättningsbetalning motopress

För att möjliggöra insättningsbetalningar med WooCommerce-bokningar (fast belopp / procent) måste du köpa en premie WooCommerce-insättningar tillägg.

Beskattning och avgifter

Skattesystemet i WooCommerce-bokningar är mer flexibel och avancerad eftersom den är inriktad på olika syften, inte bara logistikföretag. Det finns olika skattestatus och skatteklasser du kan tillämpa.

alternativ för skattehandel

MotoPress Hotellbokning erbjuder bara de enkla verktygen för att lägga till skatter och avgifter till de totala boendeavgifterna. Du kan lägga till skatter för boende, service och avgifter.

motopress skatter och avgifter

Extra & paket

Du kan sälja extra tjänster och paket med antingen plugin: med WooCommerce-bokningar måste du lägga till extrafunktioner som separata bokningsbara produkter.

MotoPress Hotellbokning låter dig lägga till tjänster som separata objekt och knyta dem till de valda boendetyperna. Detta gör det enklare för en webbplatsadministratör att koppla olika tjänster till olika rum och för en gäst att boka dem.

Specialverktyg

Beroende på dina behov kanske du behöver fler verktyg för att implementera specifik funktionalitet. De kan vara gratis eller betalda. Här är några exempel på plugins som har utvecklats för att utöka standardfunktionaliteten för core plugins (Obs: det här är priserna från mars 2019 – priserna kan komma att ändras).

WooCommerce-bokningar

MotoPress Hotellbokning

 • Hotellbokning Betalningsbegäran för att skicka påminnelser om automatiserad betalningsbegäran och bearbeta betalningar via webbplatsen ($ 59)
 • Hotellbokningsrecensioner att implementera ett femstjärnigt betygssystem för alla egendomstyper på din webbplats (användargenererad betyg och recensioner) ($ 49)
 • WooCommerce-betalningar för att lägga till alla betalningsportar tillgängliga i WooCommerce ($ 89)

Klar att använda WordPress-teman

Om du vill få en nyckelfärdig lösning (en WordPress-bokningstema-design och reservationsplugin i en svit), MotoPress erbjuder en fantastisk temakollektion. Dessa teman är inriktade på olika typer av logiföretag, inklusive:

 • Villagio är perfekt för en katalog med flera lägenheter med pensionat eller villor.
 • oceanica är ett lätt och minimalistiskt hotell WordPress-tema.
 • Ciestra är en perfekt match för en kurort.
 • Campterra är gjord för bokning av campingplatser eller hyra av husbil.
 • Aquentro är ett urbana-stil WordPress tema för en egendom.
 • Bergsutsikt är en bra WordPress-mall för en enda semesterbostadsfastighet.
 • Alpenhouse är ett WordPress-semesteruthyrning WordPress-tema byggt med Elementor.

Än så länge, WooCommerce-bokningar erbjuder bara ett WordPress-tema, men det finns några av tredje parts teman som skapats för att vara kompatibla med plugin:

 • Hotell är WooCommerces eget tema som ägnas åt möten och logi.
 • Entrada Tour Booking – ett modernt och lyhört tema utformat för äventyrsresor och reseturism.
 • Listor barn tema (för Templatic Directory) är en funktionsrik katalog som kan användas för att skapa och sedan boka listor.

Pris-prestanda värde

Låt oss beräkna priset för en webbplats (med hänsyn till valfria tillägg):

MotoPress HotellbokningWooCommerce-bokningar
Årliga uppdateringar och support$ 49$ 249
PayPal, Braintree, Stripefrifri
Bambora (tidigare Beanstream)fri79 dollar per år
2checkoutfri79 dollar per år
Möjlighet att använda WooCommerce betalningsportar89 dollar per år

(+ möjliga utgifter på valda gateways)

Fri

(+ möjliga utgifter på valda gateways)

Betalning av insättningsbokningfri179 $ per år

Slutord: MotoPress Hotel Booking eller WooCommerce Bookings?

Jag hoppas att vi lyckades spara tid genom att titta närmare på de viktigaste aspekterna av dessa populära WordPress-bokningsprogram för hyresfastigheter.

När det gäller funktionsuppsättningen som krävs för att köra en fastighetsreservation av WordPress-webbplats finns det ingen konkret skillnad mellan dessa plugins. De är både kraftfulla och smidiga erbjuder ett stort beroende-paradigm. Beroende på dina webbplatsers behov kanske det ena eller det andra passar bättre. Så låt oss titta på de stora skillnaderna för att hjälpa dig välja en!

De WooCommerce Bookings plugin är en mer universell bokningslösning (fungerar för möten och hyresfastigheter). Även om vissa termer och plugin-lingo kanske inte är så enkelt på en gång. Medan MotoPress WordPress-hotellbokningsprogram är helt fokuserad på en nisch, vilket gör det lite lättare att ta reda på när du börjar.

En annan viktig skillnad är att WooCommerce Bookings-plugin skapar tillgänglighetskalendrar för varje fastighet. Därifrån måste potentiella kunder boka direkt. MotoPress Hotel Booking är lite annorlunda. Förutom kalendrar för enskilda fastigheter finns det en intuitiv realtidsformulär i realtid som hjälper gäster att söka igenom alla hyror.

För de av er som behöver lista din fastighet på OTA: s som Airbnb, fungerar de två pluginsna annorlunda. WooCommerce Bookings stöder iCal-filformatet, men det kan för närvarande inte koppla upp alla logi separat. MotoPress Hotel Booking ger dock ett enkelt sätt att synkronisera tillgängligheten för varje fastighet på din WordPress-webbplats med respektive onlinemarknadsplatser (en sterling channel manager).

Slutligen – när det gäller prissättning är WooCommerce-bokningar dyrare än MotoPress Hotel Booking. Men att koppla upp regionspecifika gateways genom WooCommerce kräver ett betalt tillägg med MotoPress. Det är gratis inom WooCommerce Bookings tillägg.

Det här är de viktigaste skillnaderna vi har fångat under en allmän utredning – om du vet mer, låt oss veta! Om du vill fortsätta den här konversationen, tveka inte att dela dina tankar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map