Mouseflow Heatmap Analytics för WordPress Review

Mouseflow Heatmap Analytics för WordPress Review

Analysera värmekartor är ett vetenskapligt tillvägagångssätt för optimering av konverteringsfrekvens för din onlinebutik eller webbplats. Det är ett datastödda sätt att mäta effektiviteten på dina målsidor, kontaktformulär och köptrattor. Mouseflow är ett freemium värmekartell analys, session replay och inspelningsverktyg. I den här artikeln kommer vi att granska Mouseflow genom att integrera det med vårt favorit CMS-verktyg – WordPress.


Vad är en Heatmap?

För dig som är ny med ämnet värmekartläggningsanalys, här är en enkel översyn.

Heatmaps är en visuell representation av de mest aktiva områdena på din webbplats. En region som klickas mest (till exempel Börja här menyalternativ i en blogg), skulle visas rött i en värmekarta.

Värmekartor i sökmotorer

sökmotor värmekartor

Utvecklingen av värmekartor på tio år, källa: Två Octobers

Låt oss ta exemplet med en värmekarta i en sökmotor.

I Google (eller vilken sökmotor som helst) är de tre första sökresultaten de mest klickade länkarna. Som ett resultat representeras den regionen med rött i en värmekarta, eftersom det är den “mest aktiva” eller “heta” regionen i värmekartan. Länkarna som följer (dvs den femte, sjätte osv.) -Länkar har ett minskande antal klick och har “svalare” färger (orange till gul till grön till blå) i värmeskartan.

Skärmdumpen ovan är en presentation av hur värmekartor har utvecklats under en period av tio år. Tillbaka 2005 brukade de kalla den “heliga triangeln”, vilket innebar att de första bokstäverna i de två första länkarna befallde större delen av sökarens uppmärksamhet.

Tio år på raden har vi tränat våra ögon för att skanna de första orden i de bästa 5-6 länkarna. Detta ger oss den rektangelliknande värmekartan som vi ser i skärmens högra sida.

Vad är sessioninspelning och replay?

Heatmaps ger oss en bra titt på webbplatsens mest aktiva eller mest klickade områden. Skulle det inte vara för att svalna till faktiskt se hur en besökare interagerade med din webbplats?

Musens rörelse är en stark indikator på var besökarens uppmärksamhet finns på webbplatsen.

Session inspelning är den perfekta lösningen. EN session är i huvudsak hela den aktivitet som besökaren gör vid ett enda besök. Detta inkluderar den tid från vilken webbplatsen laddades till den tid då fliken (eller fönstret) stängdes. Mouseflow uppgifter de enskilda besökarnas individuella sessioner och låter dig spela dem, när som helst från din webbläsare.

Spela en inspelad session kallas Session Replay. Det är faktiskt en video av besökarens hela interaktion med webbplatsen. Detta inkluderar typinformation (lösenord är alltid dolda), forminteraktioner, klick och all annan aktivitet.

Fördelarna med sessioninspelning och replay

Sessioninspelning och återuppspelning är ett oumbärligt verktyg i användarinteraktionstester, A / B-test och användbarhetstest – allt med de levande användarna.

Låt oss ta ett exempel på en nedladdningssida för e-bok. Det är ett klassiskt användningsfall i blygenerering, där du ger användaren något (i detta fall e-boken), i gengäld för sin e-postadress och behörighet att skicka e-post till dem. En sessioninspelning skulle visas på vilket sätt dina användare interagerar med formuläret, hur många personer som faktiskt fyller formuläret, antalet fält som en användare fyller i, innan de släpper, etc..

Det finns massor av andra användningsfall där sessioninspelning, återuppspelning och värmekartor används för omvandlingsfrekvensoptimering. I denna recension täcker vi de fem bästa funktionerna som Mouseflow har att erbjuda:

 1. heatmaps
 2. Session inspelning
 3. Session replay
 4. Inspelning av formulärsession
 5. Återkoppling

Vi kommer att täcka vart och ett av ämnena i detalj i följande avsnitt.

Mouseflow-instrumentpanelen

mouseflow värmekartor analyspanel

En fågelperspektiv över Mouseflow Dashboard

Mouseflows instrumentpanel ger dig en fågelperspektiv över dina senaste inspelningar av sessionen och dina populära värmekartor. Diagrammet representerar antalet inspelade sessioner och är proportionellt mot den trafik som din webbplats får.

heatmaps

Mouseflows värmekarteanalyser stöder fem olika dimensioner, inklusive klickvärmekarta, rörelsevärmkartor, rullvärmekarta och geografisk värmekarta. Vi utvärderar en enda sida som innehåller ett kontaktformulär och testar det över alla fem typer av värmekartor.

Klicka på Heatmaps

En klickvärmekarta representerar de regioner som får det högsta antalet klick. Varje sida kommer att ha sin egen unika värmeskarta-representation. Till exempel på en sida som innehåller ett kontaktformulär, Skicka in -knappen registrerar det högsta antalet klick.

klicka på värmekarta i mouseflow för wordpress

Skärmdump av en Click Heatmap i WordPress, skapad med Mouseflow

Detta är en skärmdump av klickvärmeskartan från en demowebbplats, jag byggde för den här självstudien. Eftersom jag bara har skickat in kontaktformuläret tre gånger registrerar det tre klick. Tre är ett mycket litet antal som ska beaktas i en värmekarta, varför den är markerad med blått.

Rörelse Heatmap

rörelse värmekarta i mouseflow för wordpress

Skärmdump av en rörelsevärmekarta i WordPress, skapad med Mouseflow

Rörelsens värmekarta representerar de områden på webbplatsen med den högsta rörelsen. I skärmdumpen kommer du att märka de blå lapparna, som representerar låg aktivitet.

Uppmärksamhet Heatmap

Attention Heatmap är en intressant metrisk. Det representerar de områden där användare tillbringar maximal tid.

Låt oss ta den här skärmdumpen för att förklara.

uppmärksamhet värmekarta i mouseflow för wordpress

Skärmdump av en uppmärksamhet Heatmap i WordPress, skapad med Mouseflow

Regionen i grönt har en genomsnittlig tid på 10,2 sekunder, medan regionerna i rött har en genomsnittlig tid på 21 sekunder. Detta antyder att besökarna tillbringar en betydande del av sin tid på platsen i den röda regionen. I vårt fall är det kontaktformuläret.

Hur man använder uppmärksamhet Heatmaps för att förbättra försäljningssida kopiering?

Uppmärksamhet värmekarta kan vara ett utmärkt verktyg att mäta var dina besökare spenderar större delen av sin tid. Om du skriver en lång försäljningssida vill du att dina läsare faktiskt läser sidan uppifrån (tillbringar större delen av sin tid där), följt av vittnesmålen och klickar på Köp nu knapp.

Därför bör den bästa biten på din försäljningssida helst vara röd, i en uppmärksamhet värmekarta.

Om dina besökare är det inte När du läser de första raderna på din försäljningssida är det en tydlig indikator att din tonhöjd och kopia behöver fungera.

Bläddra Heatmap

En rullvärmekarta representerar de mest rullade regionerna på din webbplats. Besökarna på din webbplats tenderar att snabbt rulla ner från rubriken och nå den bit där innehållet är.

Rullvärmekartan kompletterar uppmärksamhetens värmekarta. När uppmärksamheten är hög är rullningen låg. Du vet att någon har bläddrat igenom din kopia när du ser en röd region i rullvärmeskartan. De gula till gröna regionerna i en rullvärmekarta indikerar bitarna i din kopia som dina besökare tycker är intressanta eller användbara. Om du använder korrekt kan rullvärmeskartan vara ett utmärkt verktyg för att förbättra din målsidokopia.

bläddra värmekarta i mouseflow för wordpress

Skärmdump av en Scroll Heatmap i WordPress, skapad med Mouseflow

Men i vår handledning har jag bläddrat överallt, varför allt markeras med rött. Du märker att sidfotregionen är i blått, vilket indikerar minimal rullningsaktivitet.

Hur många sessioner ska jag spela in?

Mouseflow ger dig möjligheten att välja hur många sessioner som ska spelas in, ur trafiken. Till exempel, om din input är ⅓, kommer en av tre besökars session att spelas in. Med andra ord, 30% av din trafiksession skulle spelas in.

Detta är viktigt när det gäller att planera din användning. Varje inspelad session är en kredit. Beroende på planen du köper skulle du behöva justera andelen registrerad trafik från din totala trafik.

Ett enkelt sätt att uppskatta detta nummer är att leta upp din Google Analytics-trafikrapport. Om du till exempel får 1000 unika besök per månad och du vill spela in, säger 500 sessioner, skulle du konfigurera Mouseflow att spela in en av varannan besökare, dvs. 50% av trafiken.

Geografisk värmekarta

geo värmekarta i mouseflow för wordpress

Skärmdump av en Geo Heatmap i WordPress, skapad med Mouseflow

Den geografiska värmekartan belyser de länder där de flesta av dina besökare kommer från. Denna information är tillgänglig i de flesta analysprogram som Google Analytics eller Kissmetrics. Skärmdumpen ovan är från demosidan, varför endast Indien markeras.

trattar

ebook nedladdningstratt i mouseflow för wordpress

Exempel på en eBook-nedladdningstratt i WordPress, skapad av Mouseflow

En tratt är en serie steg som en besökare tar för att slutföra en verkan på din webbplats.

Låt oss säga att du vill att dina besökare ska ladda ner en kopia av din senaste e-bok, i utbyte mot deras e-postadress. Det är en klassisk ledegenerationskampanj, med hjälp av en nedladdning av e-boken.

De verkan du vill att dina besökare ska slutföra laddar ner e-boken. Den här åtgärden har en eller flera steg involverad.

För att hålla sakerna enkla, låt oss överväga två steg (eller sidor) i den här åtgärden.

 1. Den första sidan är där besökaren läser om erbjudandet och anger e-postadressen.
 2. Den andra sidan är en bekräftelsessida där besökaren ser nedladdning / knappar för PDF.

Således innehåller tratten för eBook-nedladdningen av två steg, som visas på skärmdumpen nedan.

ebook nedladdningstratt i mouseflow för wordpress - installation

Skapa en ny tratt för ebook-nedladdning i WordPress med Mouseflow

Mouseflow mäter avfallshastigheten vid varje steg i tratten. I vårt exempel har vi inte laddat ner e-boken och har lämnat webbplatsen efter att ha sett den första (landning) -sidan.

ebook nedladdningstratt i mouseflow för wordpress - konverteringsfrekvens

Konverteringsfrekvens för en ebook-nedladdningstratt i Mouseflow

Den här skärmdumpen berättar att målsidan har fått fem besökare, varav ingen kom till bekräftelsessidan.

Hur man optimerar omvandlingsfrekvensen med hjälp av kanaler i Mouseflow?

Med kanaler kan du spåra hur dina besökare beter sig på din webbplats. De är oerhört användbara för att upptäcka de läckande områdena i din omvandlingstratt. När du har identifierat den läckande sidan vet du området för ditt problem. Du kan sedan optimera kopian av sidan (eller i vissa fall ta bort sidan helt) för att se om avfallshastigheterna minskar.

formulär

hur man spårar ett formulär i wordpress med hjälp av mouseflow

Spåra formulär i WordPress med Mouseflow

Med Mouseflow kan du spåra hur besökare interagerar med dina formulär i WordPress. Detta är särskilt användbart vid B2B-ledgenerering och innehållsmarknadsföring, där kostnaden per lead är betydligt högre jämfört med B2C-webbplats / produkt.

Låt oss överväga WPExplorer testform som jag har byggt för den här självstudien.

bilda segmentering i mouseflow wordpress

Segmentering av fält i en spårad form i Mouseflow

Den här skärmdumpen berättar att det fanns två besökare på formulärets sida och den maximala tiden tillbringades i e-postadressfältet. Du kommer också att notera att konverteringsfrekvensen är 0% eftersom jag faktiskt inte skickade in formuläret efter att ha fyllt i det.

Hur man förbättrar formulärets slutföringsgrad med Mouseflow?

Med Mouseflow kan du ta reda på de datakrävande fälten i din form och mäta tiden det tar att fylla ett typiskt formulär. Om antalet fält i din form är för högt, eller värre, irrelevant, kanske du märker att dina besökare tappar av vid de specifika fälten, inom formuläret. Med Mouseflow kan du identifiera dessa fält och optimera runt dem för att i slutändan öka färdigställandet av ditt formulär.

Hur man spårar ett formulär i WordPress med Mouseflow?

Att spåra ett formulär i WordPress med Mouseflow innebär några steg:

 1. Ställ först in ditt formulär i WordPress och kopiera URL: n
 2. Gå till Forms-sidan i din Mouseflow-instrumentpanel och klicka på New Form.
 3. Klistra in webbadressen som du kopierade i steg 1.
 4. Mouseflow kommer automatiskt att känna igen formen från sidan, tillsammans med alla fält.
 5. Du kan tilldela ett namn till varje fält i formen, så att det är lättare att spåra.
 6. Slutligen, tryck på Skapa formulär för att börja spåra formulärinteraktioner.

Respons

Med Mouseflow kan du skapa vackra, påträngande feedbackkampanjer för dina besökare på webbplatsen. När allt kommer omkring är att lyssna på dina läsare / kunder ett säkert sätt att förbättra din webbplats.

Så här ser en typisk feedbackkampanj ut:

feedbackkampanj i mouseflow wordpress

Feedbackkampanj i WordPress skapad med Mouseflow

När du har slutfört undersökningen är detta bekräftelsessidan.

feedbackkampanj i mouseflow wordpress

Bekräftelse / tacksida för feedbackkampanjen

Hur man skapar en feedbackkampanj i WordPress med Mouseflow?

Låt oss nu se hur man kan skapa en feedbackkampanj i Mouseflow.

Logga in på din Mouseflow-instrumentbräda och klicka på Respons från vänster meny och klicka på Lägg till ny kampanj.

Skapa en ny feedbackkampanj i Mouseflow

Du kan lägga till så många frågor du behöver, med minst en fråga. Svaralternativen inkluderar flervals, textparagraf (liten / stor) eller en Net Promoter-poäng.

Du kan se en förhandsgranskning av frågorna och svarsalternativ till höger.

Slutligen definierar du innehållet på framgångssidan och klickar på Nästa.

Utlösare i feedbackkampanjen

triggers definiera när och var varje feedbackkampanj ska visas. Mouseflow erbjuder en rad alternativ för dig att definiera dina triggers. Till exempel i ovanstående skärmdump:

 1. Feedbackkampanjen laddas så snart sidan laddas.
 2. Det laddas för alla besökare, oavsett om de är registrerade eller andra segmenterade användare.
 3. Kampanjen laddas på alla sidor (även om det är en bra idé att inte visa den på inloggningssidan!)
 4. Ett viktigt alternativ – kampanjformuläret visas bara en gång per användare.

När du har definierat triggers klickar du på Nästa att fortsätta.

Dödsbrytare för en feedbackkampanj i Mouseflow

Slutligen kan du välja att aktivera kampanjen, direkt efter skapandet.

Det är dock en bra idé att först testa kampanjen på live-webbplatsen, genom att begränsa den till en icke-indexerad eller minst populär sida och se om informationen samlas in korrekt. När du har verifierat att kampanjen fungerar kan du distribuera den hela webbplatsen.

Vad jag gillar med Mouseflow

Mouseflows intuitiva gränssnitt och flera spårningsalternativ gör det till en bra start för värmekartanalys.

Freemium-modellen

mouseflow-prissättning

Mouseflow prissättningsmodell

Mouseflow arbetar med en freemium-modell som ger dig 200 gratis krediter varje månad.

Varje kredit motsvarar en inspelad session. Krediter begränsas dock till 200 per månad, vilket innebär att om du inte använder det förlorar du det.

I likhet med MailChimp (min favoritleverantör för e-posttjänster) ger Mouseflow mig flexibiliteten att prova tjänsten innan jag går in på den. Jämfört med de andra värmekartanalystjänsterna har Mouseflow en ganska konkurrenskraftig prissättningsstrategi.

Inbyggd WordPress-kompatibilitet

mouseflow wordpress plugin

Mouseflow plugin-instrumentpanelen i WordPress

Mouseflow stöder integrationer med flera verktyg (mer om detta senare), inklusive WordPress. För att börja spåra din WordPress-webbplats med Mouseflow, ladda ner bara Mouseflow för WordPress plugin och aktivera den.

En ny post som heter Mouseflow ska visas i den vänstra fältet i din WordPress-instrumentbräda.

lägga till spårningskod för webbplats i mouseflow i wordpress

Infoga Mouseflows spårningskod i WordPress

Klicka på Spårningskod att sätta in spårningskoden på din WordPress-webbplats. Du kan hitta information om spårningskoden för webbplatsen från ditt Mouseflow-konto under inställningar.

webbplatsinställningar i mouseflow för wordpress

Webbplatsinformation i Mouseflow

När du är klar kommer Mouseflow att börja spela in dina sessioner på din WordPress-webbplats.

Andra coola saker

Mouseflows nya användar Onboarding-process

Jag gillar Mouseflows nya onboardingprocess för användare, som gjorde mig bekant med alla olika alternativ i instrumentpanelen. Jag var igång på mindre än 10 minuter, utan att hänvisa till kunskapsbasen. De har också några coola träningsvideor, snyggt organiserade under sex kategorier.

Tredje parts integration 

Mouseflow integreras med över trettio tredjepartsprogramvara

Mouseflow stöder flera tredjepartsintegrationer, från CMS till marknadsföringsprogram till avancerad programvara för hantering av taggar. I skrivande stund stöder Mouseflow 30 infödda integrationer, grupperade under sex huvudkategorier:

 1. Innehållshanteringssystem: Förutom WordPress, integreras Mouseflow med Joomla, Drupal, Blogger och HTML-webbplatser med bra ol. Det integreras också med populära webbplatsbyggare som Squarespace och Weebly. Wix kommer ännu inte att få en dedikerad integration.
 2. E-handel: Mouseflow integreras med ledande öppen källkodsprogram för e-handel som Prestashop, Magento, 3dcart och populära betalda lösningar som Shopify.
 3. Analytics: Du kan integrera Mouseflows data med populär analysprogramvara som Google Analytics, Adobe Analytics och specialiserade som Kissmetrics och Coremetrics.
 4. Marketing: Mouseflow stöder ledande marknadsföringsprogramvara som Hubspot, Instapage, Unbounce, Optimizely och andra.
 5. Kundservice: Hjälpsam kundsupport i realtid är ett hörnstenskrav för ett framgångsrikt företag och dess långsiktiga stabilitet. Mouseflow integreras också med ledande kundsupport och helpdesk-mjukvara som Zendesk, Olark, Freshdesk och Zopim.
 6. Tagghantering: Attribution är nyckeln till att mäta dina marknadsföringsinsatser och ROI. Det finns avancerad programvara för tagghantering som Segment.io och Google Tag Manager. Mouseflow integreras naturligt med dessa, tillsammans med Ensighten och Tealium.

Förutom detta har Mouseflow också en kraftfull REST API, med vilken du kan komma åt data från valfri anpassad portal.

Mouseflow-kundkrets

Mouseflow har lite kick-ass-kunder

Mouseflow används av några av de största namnen i branschen inklusive Hubspot, Optimizely och Intuit. I skrivande stund är deras kundbas över 100 000.

Avslutar

Webbplatsanalys är ett blomstrande område i dagens ekonomi för uppmärksamhetsunderskott. Miljontals dollar hälls in för att finansiera ny forskning och lösningar för analys och attribution. Mouseflow är en perfekt start för alla marknadsförare att bekanta sig med grunderna i värmekartanalys.

Låt oss ta en snabb sammanfattning av vad vi hittills har behandlat:

 1. Vad är värmekartor?
 2. Hur sessioninspelning och återuppspelning hjälper till med användarbeteendeanalys
 3. Mouseflows funktioner inklusive värmekartor (klick, rörelse, uppmärksamhet, bläddra och geo), tratt, formulär och feedbackkampanjer.
 4. Hur man ställer in WordPress och Mouseflow
 5. Kyler saker och ting om Mouseflow, inklusive dess 30+ tredjepartsintegration och en evigt fri plan.

Som alltid lämnar jag dig med en fråga. Använder du värmekartanalys på din webbplats? Om så är fallet, vilken programvara använder du? Är funktionellt bättre än Mouseflow? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map