Nybörjarguide till NextGEN-galleriet för WordPress

Nybörjarguiden för att visa upp dina foton med NextGEN-galleriet

Oavsett om du är en fotograf eller en bloggare med bildtungt innehåll, kan fotogallerier vara ett bra tillägg till din webbplats. Men att skapa ett galleri kan tyckas överväldigande till en början, särskilt om du anser dig själv som en nybörjare till alla saker WordPress.


Lyckligtvis finns det ett WordPress-galleriplugin som är lätt att använda, även för nybörjare. Det heter NextGEN Gallery, och det gör att du kan ladda upp, dela och integrera dina foton på din webbplats eller blogg.

I det här inlägget kommer vi att presentera dig för NextGEN Gallery och leda dig genom att skapa ditt första fotogalleri steg för steg. Då kommer du att lära dig tre fantastiska sätt som detta plugin gör att du kan anpassa dina gallerier. Låt oss börja!

Varför du kanske vill lägga till ett fotogalleri på din webbplats

Ett fotogalleri kan vara användbart oavsett om fotografering är din handel eller inte, eftersom det gör att du kan lägga till högkvalitativa bildskärmar på din webbplats. Nästan alla webbplatser – inklusive hobbybloggar, e-handelsbutiker och community-webbplatser – kan dra nytta av tillägget av ett fotogalleri.

Till exempel kan du använda ditt galleri för att:

 • Sälj originalfotografier eller konstverk.
 • Visa upp e-handelsprodukter på ett rent och anpassningsbart sätt.
 • Dela bilder med dina vänner eller följare.

Som du kan se finns det många skäl att använda ett fotogalleri på din webbplats. Dessutom är att skapa ett galleri en snabb och enkel process med rätt plugin.

Så här kommer du igång med NextGEN-galleriet

NextGEN Gallery-plugin

NextGEN Gallery är ett WordPress-galleriplugin utvecklat av Imagely, som erbjuder stort sett allt du behöver för att visa dina bilder på ett enkelt men övertygande sätt. Det fantastiska med NextGEN är att det fungerar lika bra för nybörjare och proffs. Det vill säga pluginet är användarvänligt och enkelt att anpassa, men erbjuder också avancerade alternativ som fotografer, artister och andra yrkesverksamma kommer att älska.

De grundläggande funktionerna som erbjuds av NextGEN är gratis, inklusive två gallerityptyper (bildspel och miniatyrbild) och två albumstilar (kompakt och utökad). Du kan dock när som helst uppgradera till Plus- eller Pro-planerna. Varje premiumversion erbjuder utökad galleri- och albumfunktionalitet, såväl som fullt utvecklarstöd. Pro-versionen lägger till och med till e-handelsfunktioner.

Först vill du se till att du laddar ner och installerar plugin-programmet. Du kan göra det genom att gå till din WordPress-instrumentbräda genom att klicka på Plugins> Lägg till nytt och sedan använda sökformuläret längst upp för att hitta plugin.

När du har installerat och aktiverat NextGEN kan du skapa ditt första fotogalleri på några minuter. I din WordPress-baksida ser du nu en Galleri i din huvudmeny. Navigera till det nya avsnittet och klicka sedan på Lägg till galleri / bilder:

Sidan Skapa galleri i NextGEN Gallery

Härifrån väljer du Skapa ett nytt galleri från Galleri rullgardinsmenyn i det övre vänstra hörnet. Du har då möjlighet att ladda upp bilder från din dator, importera dem från ditt WordPress-mediebibliotek eller lägga till en hel mapp med foton. När alla bilder du vill använda har bifogats visas en popup med en länk till ditt nya galleri:

En NextGEN Gallery-popup som indikerar att bildöverföring är klar

Klicka på Hantera galleri, och du kan anpassa din skapelse. Detta inkluderar att välja en förhandsgranskningsbild, länka galleriet till en sida eller skapa en ny sida för galleriet att ligga på. Dessutom kan du skapa alt-titlar och text, lägga till taggar till dina bilder, redigera miniatyrerna och mer!

3 enkla sätt att anpassa dina NextGEN-gallerier

Som vi nämnde ovan har NextGEN mycket att erbjuda när det gäller anpassning. Vi kan inte visa upp allt du kan göra för att anpassa ditt galleri, men vi presenterar tre av de mest användbara och flexibla alternativen.

1. Välj en visningstyp för galleri

Galleriets visningstyp avgör hur dina galleribilder ska visas på din webbplats. Speciellt om du är en fotograf eller bildkonstnär, vet du att hur foton visas kan vara lika viktigt som deras sammansättning. Som sådan kan en stor mängd visningstyper att välja mellan vara till stor nytta för din webbplats.

NextGEN Gallery erbjuder en mängd olika alternativ, inklusive miniatyrbild, bildspel, murverk och mosaik. Det finns två sätt att ställa in den visningstyp för galleriet du vill använda. Den första modifierar endast ett enskilt galleri, medan det andra tillämpar en gemensam visningstyp på alla gallerier samtidigt.

Om du vill ställa in visningstyp för ett enskilt galleri måste du besöka sidan eller posta den är inbäddad i. Under sidtiteln och bredvid Lägg till media, ser du ett alternativ som heter Galleri. Klicka där och välj det galleri du vill ändra (eller skapa ett nytt galleri). Du kan sedan välja visningstyp och anpassa andra visningsinställningar (t.ex. antal bilder per sida):

Visa typval i NextGEN Gallery

För att ställa in visningstyp för alla gallerier samtidigt, navigera till Galleri> Galleriinställningar. Du kan välja den visningstyp du vill ha och alla gallerier på din webbplats kommer att uppdateras.

2. Lägg till bildmärken

I enklaste termer är vattenmärken små, bleka avtryck på ett fotografi eller konstverk som identifierar konstnären. Även om det ursprungligen var designat för tryckt fotografering är detta också ett användbart verktyg för dina digitala bilder. Vattenmärkning gör att du kan skydda dina bilder från stöld, eftersom ingen annan kommer att kunna skicka dina foton som sina egna.

Om du vill använda vattenmärken inom NextGEN måste du först skapa dem genom att gå till Galleri> Andra alternativ> Vattenmärken. Här kan du bestämma typen av vattenstämpel (bild eller text) och bestämma var det ska placeras på galleribilder:

NextGEN Gallery vattenstämpelinställningar

Om du vill använda vattenmärket på enskilda bilder (eller till ditt galleri som helhet) navigerar du till Galleri> Hantera gallerier. Välj galleriet du vill lägga till vattenstämpeln till och välj sedan Ställ in vattenstämpel från rullgardinsmenyn:

NextGEN Gallery ställer in vattenmärkesinställningar

Här kan du använda ditt vattenmärke på Allt foton, eller bara till några få. Du kan till exempel välja att sälja några foton i ditt galleri. I det här fallet rekommenderar vi att du tar vattenmärken på bilderna för att skydda dig från förlorade vinster.

3. Ändra hur ditt galleri visas på sidan

En annan användbar funktion som erbjuds av NextGEN Gallery är möjligheten att ändra hur ett galleri visas på din sida. Detta gör att du enkelt kan integrera gallerier på din webbplats utan att störa det totala flödet.

För att se tillgängliga alternativ – och ställa in dem i enlighet med det – gå till sidan eller posten där du vill lägga till ditt galleri. Klicka på Lägg till galleri ovanför innehållsrutan och gå till Anpassa skärminställningarna rullgardinsmenyn under Visa gallerier flik:

Anpassa inställningar för visning av galleri i NextGEN Gallery

Alternativen här låter dig ställa in antalet bilder per sida, aktivera pagination, välja en kantfärg, lägga till bildtextöverlägg och korrektur, och mer.

Du kan också anpassa några fler allmänna inställningar, inklusive maximala dimensioner och visningsutlösare, under Galleri> Galleriinställningar. Dessa inställningar kommer att tillämpas på alla nya gallerier (exklusive de som redan har integrerats i sidor och inlägg), men kan åsidosättas genom att ändra inställningarna för varje enskilt galleri.

Slutsats

Många webbplatsägare befinner sig i behov av ett sätt att enkelt visa sina foton och bilder. Lyckligtvis, Imagely har skapat ett WordPress-galleriplugin som kan hjälpa dig. Tack vare den enkla användningen och utbudet av anpassningsalternativ, NextGEN WordPress gallery plugin gör att du kan ladda upp, organisera och visa dina bilder sömlöst.

Ladda ner NextGEN   Uppgradera till NextGEN Plus

I det här inlägget har vi visat dig hur du ställer in ditt första galleri med NextGEN. Dessutom introducerade vi dig på tre sätt som pluginprogrammet låter dig anpassa dina gallerier. För att snabbt sammanfatta kan du:

 1. Välj bland olika gallerivisningstyper.
 2. Lägg till bildmärken.
 3. Ändra hur dina gallerier visas på sidan.

Har du några frågor om hur du kan använda NextGEN Gallery för att visa bilder på din webbplats? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map