Retainful: Smartare WooCommerce Cart Recovery

Retainful: Smartare WooCommerce Abandoned Cart Recovery

Övergivna vagnar är ett av de värsta problemen du måste hantera som onlinebutikägare. Och även om du inte helt kan eliminera problemet, är den goda nyheten att du drastiskt kan minska antalet övergivna vagnar du måste hantera.


Om du använder WooCommerce för att sälja på nätet, finns det ett antal olika plugins som kan hjälpa dig att återställa övergivna vagnar. Ett sådant plugin är Retainful och i det här inlägget ska vi titta på vad plugin har att erbjuda, varför du ska använda det, pluginens kärnfunktioner samt fördelar och nackdelar.

Låt oss dyka in!

Vad är retentivt?

Retainful Abandoned Cart Recovery

Retainful är ett övergivet system för återhämtning av vagnar (och WordPress-plugin) som hjälper dig att minska antalet övergivna vagnar och generera upprepade köp i din WooCommerce-butik. När du aktiverar plugin-programmet kan det fånga e-postadresser till dina kunder och leverera en serie övergivna e-postpåminnelser för kundvagn för att uppmuntra dem att återvända och slutföra köpet.

Hur fungerar fasthållande?

När en användare anger sin e-postadress under kassaprocessen fångar det behållbara plugin-programmet. Om kunden inte fullbordar köpet inom 30 minuter kommer plugin-programmet att skicka ut en automatisk e-postpåminnelse som uppmanar dem att återvända och avsluta kassaprocessen.

Du kan konfigurera plugin för att skicka ytterligare påminnelsemail så:

 • Skicka den första e-postpåminnelsen 30 minuter efter att kunden lämnar vagnen
 • Skicka det andra e-postmeddelandet 4 timmar efter att vagnen har övergivits
 • Skicka ett tredje e-postmeddelande en dag efter att kundvagnen har övergivits och erbjuda en kupongkod
 • Skicka ytterligare en e-postpåminnelse 2 dagar efter att vagnen har övergivits

Med Retainful kan du skapa dessa droppmeddelandekampanjer i förväg och de kan schemaläggas och skickas automatiskt. Så snart en vagn har återhämtats kommer e-postmeddelanden att stanna.

Varför använda Retainful?

Enligt Baymard Institute, den genomsnittliga uppsägningsgraden för online kundvagn är 69,57%. Med andra ord, om tio potentiella kunder besöker din butik och placerar en vara i sin kundvagn, kommer sju av dem aldrig att slutföra sitt köp.

Det är mycket förlorade intäkter, särskilt om du har en mindre kundbas. Det är många skäl till varför kunder överger sina vagnar; från att kassaprocessen är för komplicerad till oväntade fraktavgifter.

Som sådan kommer du aldrig att kunna eliminera problemet med kunder som inte slutför sina köp. Men du kan göra något för att minska det. Det är precis där plugins som Retainful kommer in. Retainful kan hjälpa dig att återställa åtminstone hälften av de övergivna vagnarna genom att skicka en tidsinställd serie e-påminnelser.

När du tar hänsyn till det, är det lätt att se varför en plugin för uppsägning av vagn som Retainful är avgörande för varje e-handelsägare.

Bevarande kärnfunktioner

Så nu när du vet vad Retainful är och varför du bör använda, låt oss ta en titt på dess kärnfunktioner.

Övergivna e-postpåminnelser om kundvagn

Övergivna vagnsmeddelanden

Naturligtvis är kärnfunktionen i det behållande plugin de övergivna e-postpåminnelserna om vagn. Som nämnts tidigare utlöses de automatiskt och du kan konfigurera dem att skickas med de angivna tidsintervallen du väljer.

Varje e-postmeddelande kan anpassas helt för att matcha ditt märke och du kan skicka ett förhandsgranskningsmeddelande till dig själv så att allt fungerar. Du kan lägga till så många e-postmeddelanden som du vill och duplicera dem för att påskynda installationsprocessen.

Nästa orderkupong

Nästa orderkuponginställningar

För att konfigurera din Nästa orderkupong, måste du använda din WordPress-instrumentpanelen. Du kan konfigurera kupongen i procent eller som ett fast belopp. Inställningarna är ganska enkla, och du kan skapa ett obegränsat antal kuponger. Och om du aktiverar möjligheten att skapa kuponger i backend kommer en unik kupongkod att genereras för varje kund e-post.

Du har full kontroll över vilka produkter eller produktkategorier kupongen gäller och du kan utesluta vissa produkter eller kategorier. Du kan också ställa in ett specifikt datum när kupongen löper ut och ställa in minsta och maximala utgifter för att använda kupongen.

Bevarande nästa orderkuponger E-post uppföljningar

En annan användbar funktion i Next Order-kupongen är det faktum att du kan ställa in e-postmeddelanden om uppföljning. På samma sätt som de övergivna e-postmeddelandena kan du ställa in dem för att skickas med specifika tidsintervall och de kommer att gå ut tills kunden använder sin rabattkod.

Visual Editor för e-post

Visual Editor för e-post

Retainful-plugin har en visuell e-postredigerare som känns som en plugin för sidbyggare. Du kan lägga till block i dina e-postmeddelanden som text, knapp, bilder, kolumner och mer. Plugin har ett dra och släpp-gränssnitt så allt du behöver göra är att dra önskat element till din e-post.

Du kan också anpassa e-postmeddelanden med olika kortkoder. Lägg till kundens namn, innehåll i vagnen, kupong och mer för att övertyga din kund att slutföra sitt köp.

Premium-funktioner

Retainfulla Premium Addons

Bortsett från övergivna vagns-e-postmeddelanden och kuponger för nästa beställning, har Retainful plugin andra användbara premiumfunktioner inklusive:

 • Utgåva-popup-popups – visa en kupongkod eller bara samla in deras e-post och fånga dem senare när kunderna försöker lämna din butik
 • Nedräkning – skapa en känsla av brådskande genom att visa en tidsfrist för att köpa ett visst erbjudande
 • Lägg till-till-kundvagn Popup-samling för e-postsamling – samla in e-postmeddelanden så snart de lägger till en artikel i vagnen så att du kan återställa vagnar innan de kommer till kassan

Analytics

Retainful erbjuder också användbar information som du kan använda för att optimera din teknik för återhämtning av butiker och vagnar. Du har tillgång till detaljer som vilka artiklar kunder har kvar i sina vagnar, en direkt sammanfattning av hur många vagnar som har övergivits och / eller återhämtats, konverteringar av vagnar, bekräftelser via e-post dropp och öppna priser och effektivitet för nästa beställningskupong.

Enkel användning

Sammantaget är Retainful-plugin enkelt att använda. Du kan komma igång genom att installera den kostnadsfria versionen av plugin från det officiella arkivet. När den har aktiverats kommer du att uppmanas att ange dina API-nycklar som du kan få genom att registrera dig för ett behållarkonto.

För att konfigurera dina övergivna vagnsmeddelanden måste du använda webbplatsen Retainful men gränssnittet är modernt och enkelt att använda. Dessutom finns det redan 3 förkonfigurerade övergivna vagnsmeddelanden som du kan använda som utgångspunkt och anpassa dem så att de matchar ditt varumärke.

Hållbar prissättning

Retainful - WooCommerce Abandoned Cart Recovery

Retainful-plugin kan laddas ner gratis från det officiella WordPress-arkivet. Gratisversionen är begränsad till 300 kontakter och standardstöd. Pro-versionen av plugin-programmet har tre prisplaner att välja mellan:

 • Förrätt – Startplanen innehåller upp till 2000 kontakter, obegränsad e-postsändning, tillgång till premiumfunktioner, nästa orderkuponguppföljning och prioriterat e-postsupport. Denna plan är tillgänglig för $ 9 / månad faktureras varje månad eller $ 7 / månad faktureras varje år.
 • Tillväxt – Tillväxtplanen innehåller allt från startplanen och upp till 5000 kontakter. Det inkluderar också möjligheten att skicka e-post från din egen domän. Denna plan är tillgänglig för $ 29 / månad faktureras varje månad eller $ 23 / månad faktureras varje år.
 • Professionell – Denna plan innehåller allt från tillväxtplanen såväl som upp till 25000 kontakter, livechatsupport och dedikerad onboarding-specialist. Denna plan kostar $ 99 / månad faktureras varje månad eller $ 79 / månad faktureras årligen.

Slutlig dom

Övergivna vagnar är ett stort problem för ägare av onlinebutiker, men med hjälp av rätt plugin kan du minska antalet övergivna vagnar i din butik. Retainful erbjuder användbara funktioner som övergivna vagnsmeddelanden såväl som nästa beställningskuponger som du kan använda för att uppmuntra besökare att avsluta kassaprocessen samt locka dem att komma tillbaka till din butik.

Sammantaget är plugin enkelt att använda och det har till och med en gratis plan för att komma igång så det är definitivt värt att kolla in och se hur det kan hjälpa dig att förbättra din nedre rad.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map