Säkerhetskopiera, återställa och överföra WordPress-webbplatser med WPvivid

Säkerhetskopiera, återställa och överföra WordPress-webbplatser med WPvivid

Om du någonsin har brutit din WordPress-webbplats (och vem inte minst en gång?), Vet du definitivt värdet av en ljudsäkerhetskopieringsplan. En solid säkerhetskopieringsstrategi är en måste-ha-försiktighetsdel i alla bra WordPress-säkerhetsstrategier. Särskilt när du tänker på att det finns över 90 000 hackerattacker på WordPress per minut.


Genom att klicka på återställningsknappen i rätt tid kan du spara onödig stress och förlust av varumärkesansvar och intäkter, som alla ingår i en offline eller obrukbar webbplats. Men det är kanske inte varför du är här; kanske letar du bara efter ett WordPress-överföringsplugin för att migrera din webbplats.

Om du letar efter en formidabel backup- eller migreringsplugin, är vi glada att peka dig mot WPvivid, ämnet för denna översyn. På ett par rader markerar vi varför WPvivid är en fantastisk WordPress-backup- och överföringsplugin. Vi installerar också plugin för att ge dig en tydligare bild av vad du kan förvänta dig.

Om det låter bra, låt oss komma igång med vår titt på WPvivid och de funktioner som gör att plugin sticker ut från mängden. Efter det testar vi plugin-pluginet så att du kan slå marken igång. Njut av och låt oss höra dina tankar i kommentarsektionen i slutet.

Vad är WPvivid?

WPvivid

Utan att slå runt busken är WPvivid ett gratis och funktionsrikt backup- och migreringsplugin för WordPress. Anmärkningsvärda WPvivid-konkurrenter består av plugins / lösningar som Duplicator, BackupBuddy, VaultPress och blogVault bland andra.

Plugin utvecklas och underhålls av WPvivid, ett företag som är specialiserat på att skapa fantastiska WordPress-plugins. I skrivande stund har plugin bara en gratisversion tillgänglig på WordPress.org. WPvivid hjälper dig att säkerhetskopiera din webbplats, återställa en säkerhetskopia vid behov och överföra webbplatsens filer till och från olika miljöer.

Plugin-enheten är lätt att installera och använda. Du bör vara igång på mindre än 10 minuter. Låt oss nu titta på funktionerna som gör WPvivid till en utmärkt backup- och migreringspartner för alla WordPress-användare.

WPvivid-funktioner

wpvivid funktioner för backup-plugin

Du vill definitivt inte att din favoritlösning för säkerhetskopiering ska misslyckas med dig, särskilt när du verkligen behöver den. Som sådan förtjänar du en fullständig och allt-i-ett WordPress-plugin som WPvivid.

Plugin kommer med funktioner som:

Enkel platsmigrering

Plugin kan du överföra din WordPress-webbplats med ett enda klick. Det stöder flera typer av migrationer inklusive dev-miljö till en ny server, dev-miljö till en ny domän eller live-server till en annan.

Dessutom kan du migrera din webbplats till en underkatalog, från a.com till b.com, från a.com till a.com/directory och från a.com till b.com/directory. Plugin gör att du bara kan överföra hela webbplatsen, filer eller databasen. Hela migrationsprocessen är lika enkel som A, B, C.

Enkla säkerhetskopior och återställning med ett klick

Att skapa säkerhetskopior med WPvivid är en bit kaka. Du kan manuellt skapa nedladdningsbara säkerhetskopior. Vidare kan du ladda upp dina säkerhetskopior till fjärrlagringssajter som Dropbox, Microsoft OneDrive, SFTP, FTP och Google Drive bland andra. Om du inte har tid att skapa säkerhetskopior manuellt kan du enkelt konfigurera automatiska säkerhetskopior som körs regelbundet.

I tider med behov kan du enkelt återställa din WordPress-webbplats från en säkerhetskopia med ett enda klick. Andra funktioner inkluderar förmågan att anpassa säkerhetskopieringsinnehåll, förmågan att filtrera stora filer, loggfiler, stöd för stora databasfiler, responsiv design, säkerhetskopiering och ett säkerhetslås för att skydda säkerhetskopior från automatisk radering bland andra.

Hur man installerar WPvivid

Nu när du vet vilka funktioner du kan förvänta dig, låt oss installera det gratis plugin-programmet och kolla vad det har att erbjuda.

Logga in på din WordPress admin-instrumentpanel och navigera till Plugins> Lägg till nytt. På nästa skärm anger du “WPvivid” i sökrutan för sökord och när du hittat plugin, tryck på Installera nu knappen som vi markerar nedan.

installera wpvivid backup-plugin i WordPress admin dashboard

Efter det träffade Aktivera knappen för att få bollen att rulla. Se bilden nedan om du är en perfekt nybörjare och inte vet hur du aktiverar ett plugin.

aktivera wpvivid-säkerhetskopian

När du har aktiverat plugin kommer du att omdirigeras till WPvivid’s admin-instrumentpanelen som visas i följande skärmdump.

WPvivid Admin Dashboard

wpvivid admin-instrumentpanelen

På skärmen ovan kan du enkelt skapa manuella säkerhetskopior genom att välja dina alternativ för säkerhetskopiering och slå på Säkerhetskopiera nu knapp. Säkerhetskopiorna lagras i wp-content / wpvividbackups mapp som standard. Du kan också se ditt säkerhetskopieringsschema om du aktiverar automatiska säkerhetskopior. Dessutom kan du ladda upp säkerhetskopior du skapar med WPvivid Backup-plugin.

Dessutom kan du läsa instruktionsguider som hjälper dig att skapa manuella säkerhetskopior samt återställa och migrera din webbplats. Låt oss nu dyka in på fliken andra inställningar.

Schemalägga WPvivid-säkerhetskopior

En av WPvivids starkaste funktioner är de automatiserade säkerhetskopiorna som sparar dig mycket tid. För att skapa ett säkerhetskopieringsschema, klicka på Schema som vi detaljerar i bilden nedan.

wpvivid reservschema

På skärmen ovan kan du aktivera reservschema med ett enda klick genom att kryssa för Aktivera reservschema kryssruta. På toppen av det kan du välja en frekvens för säkerhetskopieringsschema, dvs. 12 timmar, dagligen, varje vecka osv. Vidare kan du välja vad du vill säkerhetskopiera automatiskt, dvs. hela webbplatsen (databas + filer), filer eller databas bara . Längre ner kan du välja att antingen spara dina automatiska säkerhetskopior på din server eller skicka filerna till fjärrlagringssajter.

WPvivid Auto-Migration

Funktionen för automatisk migrering hjälper dig att migrera din WordPress-webbplats till en ny domän. Det är det perfekta verktyget för att flytta din WordPress-webbplats från dev-miljö till live-server eller från gammal server till den nya. För att komma åt den här funktionen, tryck på Auto-Migration som visas nedan.

wpvivid automatisk migreringsfunktion

Notera: För att migrera din WordPress-webbplats måste du först installera WPvivid-backup-plugin på båda domänerna (webbplatserna). Besök sedan destinationswebbplats och skapa en migrationsnyckel genom att klicka på Generera knappen i Nyckel nedan.

generera wpvivid migreringsnyckel för backup-plugin

Du kommer att använda nyckeln i Auto-Migration fliken på ursprungswebbplatsen. Förfarandet är ganska mycket enkelt, vi förväntar oss inte att du kommer att stöta på några problem. Dessutom finns det tydliga instruktioner som visar dig exakt vad du ska göra, så var inte rädd.

WPvivid fjärrlagring

Om du har utrymmesbegränsningar på din webbserver och / eller vill lagra dina säkerhetskopior på fjärrlagringssajter kommer du definitivt att älska WPvivid’s fjärrlagringsfunktion. Klicka på knappen för att dra nytta av funktionen Fjärrlagring som vi markerar nedan.

wpvivid-fliken för fjärrlagring

I skrivande stund stöder WPvivid backup-plugin FTP, SFTP, Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Amazon S3 och DigitalOcean Spaces. Integrera varje fjärrlagringsalternativ är en fråga om peka och klicka. Du kan till och med ställa in något av ovanstående alternativ som standardfjärrlagring.

WPvivid-inställningar

Därefter har vi inställningsfliken WPvivid som visas på bilden nedan.

wpvivid-inställningar

Ovanstående flik innehåller många alternativ för att kontrollera dina säkerhetskopior. Det innehåller inställningar som:

 • Säkerhetskopieringsdelning efter storlek, vilket är praktiskt om din värd begränsar stora zip-filer
 • Möjlighet att utesluta filer som är större än den gräns du anger
 • Möjlighet att ställa in timeout för exekvering av PHP-skript för att undvika backup-time-out-fel
 • Byt namn på din backup-mapp, som är wpvividbackups som standard
 • Säkerhetskopieringsarkivering
 • Borttagning av föråldrade säkerhetskopior
 • E-postrapporter
 • Exportera / importera WPvivid-konfigurationsinställningar, så att du snabbt kan ställa in plugin på en annan webbplats
 • En funktion för att rensa skräp som säkerhetskopieringscache, loggar och tillfälliga filer

WPvivid webbplatsinformation

Om du stöter på fel när du säkerhetskopierar, återställer eller migrerar din webbplats behöver killarna på WPvivid din webbplatsinformation, så att de enkelt kan ta reda på vad som hände. Du kan samla in denna information eller skicka den till dem direkt med hjälp av WPvivid webbplatsinformation nedan.

wpvivid webbplatsinformation för felsökning

Det finns inte mycket att göra på ovanstående flik när det gäller inställningar. Sidan innehåller helt enkelt felsökningsinformation som är användbar för felsökningsfel.

WPvivid-loggar

wpvivid loggar

Och slutligen har vi WPvivid-loggar fliken ovan. Fliken visar alla dina loggfiler som är praktiska vid felsökningsfel.

WPvivid Support

Ser du att plugin är gratis för tillfället, erbjuder WPvivid stöd? Absolut ja! Du kan få stöd från plugin supportforum på WordPress.org, Twitter eller via e-post. Om du behöver mer information kan du besöka komma igång sida. Du får alla framtida uppdateringar gratis, och det finns en premiumversion i verken.

WPvivid-användare säger …

Säkerhetskopiering WordPress Site av WPvivid är en utmärkt gratis backup-plugin. Det är lätt att använda och konfigurera. Det är också perfekt att kunna välja så många molnlagrar som till exempel Google Drive, Dropbox, Amazon S3 och många fler. Installera säkerhetskopiera WordPress Site av WPvivid, konfigurera och din webbplats säkerhetskopieras säkert automatiskt. Ett stort plus är att det finns en återställningsfunktion (med ett enda klick) om något skulle gå fel på din webbplats. Jag rekommenderar personligen detta backup-plugin för att säkerställa säkerheten på din webbplats. – Peter Nilsson

…och…

Detta är helt klart den bästa, mest effektiva men smalaste backup-lösningen där ute! Fungerar som charm med MainWP och är gratis. Du kan skicka dina inställningar i bulk och till och med bulkansluta till Onedrive inom MainWP. Fantastisk. – Phalancs

… och de 5-stjärniga recensionerna fortsätter att komma ��

Slutsats

De WPvivid Backup-plugin är utan tvekan en av de bästa backup-plugins för WordPress. Det levereras med alla funktioner du behöver för att säkerhetskopiera, återställa och migrera WordPress-webbplatser som en proffs. Dessutom kommer det med ett trevligt användargränssnitt som gör att använda plugin till en bris. Åh, och du kan ta det gratis från WordPress.org.

Skaffa WPVivid

Har du använt WPvivid tidigare? Om så är fallet, vad är dina åsikter? Om inte, vilket är din favorit backup-plugin och tror du att den kan konkurrera med WPvivid?

Låt oss veta dina tankar och kommentarer nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map